Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Idiot-friendly LAN preko interneta
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Idiot-friendly LAN preko interneta 24.01.2012. 13:11 T42790

status: user
broj poruka: 3106
Pozdrav,

treba mi kompletno uputstvo (po mogustvu sa slikama i/ili video zapis) kako da povezem 2-4 kompijutera u LAN modu, prvenstveno zarad igranja igara preko Local Area Netvork dugmeta.

Ja sam probao sa Teamviewer VPN to je uspelo samo da prikaze novi network i to bi bilo to, dalje nisam prosao. Posle sam skapriao da je ovo max 2 kompa.

Od uputstava tamo nema nista.

Posle sam sam isao na hamachi.com stisno neki try me i dobio LogMeIn koji izgleda da moze samo da ulazi u tudj komp, preko mozile takodje, ali ne i da napravi Lan.

Sad neko molim vas da mi resi ovu misteriju kako povezati minimum dva racunara.

Jedan je XP32 drugi W7 32.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bugi87 probaj sa ovim 24.01.2012. 13:20 #393315

broj poruka: 54

http://www.wippien.com/
koliko se secam treba samo napravis naloge i ulogujes se sa tih kompova dodate se u friends ako se tako zvase i to je to
cim se ulogujete odma su u lanu kompovi

srdoch Re: Idiot-friendly LAN preko interneta 24.01.2012. 13:58 #393324

broj poruka: 1260
Ma mora Hamachi da radi bez problema. Ako ti ne vidi igre u LAN-u postoje dva moguća problema. Prvi i jednostavniji je taj da ti Hamachi nije primarni Network Adapter, što ćeš lako podesiti ako odeš u Control Panel>Network Connections>Advanced>Advanced Settings... i na listi network adaptera postaviš hamachi na prvo mesto. Ovo važi za XP a veoma slično je i za Win7 samo se drugačije dođe do toga, nemam ga pri ruci sad. Drugi problem je da sama igra detektuje visok ping pa onemogućuje komunikaciju, što u klasičnom LAN-u ne bi bio slučaj. Postoji rešenje i za ovaj problem ali je softverskog tipa. Najbolji primer su Codemasters vožnje koje neće da rade preko virtuelnih LAN-ova iz datog razloga. To ograničenje se obilazi nekim sitnim programčićem koliko se sećam.
Tristram Re: 24.01.2012. 14:52 #393333

broj poruka: 1872
Neke igre ne rade preko hamachija, recimo sacred 2, borderlands, ima ih još da se žale ljudi.
Koristi tunngle, on radi bukvalno svuda gde postoji LAN opcija.

Uputstvo ti ne treba,registruješ se na njihovom sajtu, instaliraš program, uloguješ se. Videćeš gomilu lobbija za razne igre, svi koji treba da se povežu uđu u jedan lobby (bilo koji) i to je to, u mreži ste.

Lesenje +1 Tunngle 24.01.2012. 16:08 #393347

broj poruka: 156

Odlicno radi, samo udjes u sobu za igru koja ti treba

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647779.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs