Imam opciju da sem kablovskog neta koji imam, uvedem i ADSL. Posto imam ISDN sa dva fiksna broja, znam da mi je potreban poseban ISDN modem za ADSL. E sad, posto se jedan fiskni broj uopste i ne koristi, a nemam mogucnost da dodjem do ISDN ADSL modema, interesuje me da li mogu da raskacim ISDN i da spojim obicnim ADSL modemom? Da li postoji neka dodatna zajebancija u centrali ili bi ovo bilo sve?
Hvala i pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Rekao bih da nije neophodno da se ista odradi u centrali. Naime,
31.01.2012. 18:04
status: user broj poruka: 11021
proslog leta sam, na jednoj lokaciji na Banjici, jedan komp povezao na Internet preko internog modema (56K). On je `zauzeo` JEDNU od dve linije i radio (a radi i dalje) bez problema. Zaboravio sam samo kako sada stvar stoji sa primanjem tel. poziva, u slucaju da je ovaj upucen `broju` koji je zauzet konekcijom (da li se preusmerava na onaj drugi ili pozivalac dobija signal zauzeca) - cini mi se da je poziv bivao preusmeravan...
Ako je suditi po analogiji... (digitalna analogija, he, he!)...
U sustini tebe ne treba da zanima tip tvoje linije - jedino ako si bas resio da se igras sa procedurom prelaska na POTS prikljucak. Bitno je da noseci broj telefona prijavis za adsl dok je provajder duzan da ti obezbedi opremu za ISDN.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Da dopunim moj prethodni odgovor (smatrao sam da se...
31.01.2012. 18:17
status: user broj poruka: 11021
podrazumeva, ali sam sada pokoleban): naravno da moras da prijavis jedan od tvoja dva broja u zahtevu za aDSL (mozes da zahtevas i dve aDSL linije - na svakom broju po jednu). To bi bio ono sto mora da se `odradi u centrali`.
:: Pozdrav svima :: :: Imam opciju da sem kablovskog neta koji imam, uvedem i ADSL :: Posto imam ISDN sa dva fiksna broja, znam da mi je potreban poseban ISDN modem za ADSL :: E sad, posto se jedan fiskni broj uopste i ne koristi, a nemam mogucnost da dodjem do ISDN ADSL modema, interesuje me da li mogu da raskacim ISDN i da spojim obicnim ADSL modemom :: Da li postoji neka dodatna zajebancija u centrali ili bi ovo bilo sve :: :: Hvala i pozdrav :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647777. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.