Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Kako obezbediti Wireless ruter najbolje?
STRANA 1 OD 1
micacica Kako obezbediti Wireless ruter najbolje? 16.02.2012. 21:26 T43285

status: user
broj poruka: 46
Imam problem sa sisacima interneta u komsiluku pa me zanima koja je zastita najbolja, rece mi jedan poznanik koji inace radi sa mrezama (odrzava u bankama,itd...) da je ipak najbolja zastita preko MAC adrese, a sve ostale zastite koje ruter nudi su vise ili manje podlozne probijanju.
Eto stavih danas napokon tj ubacis u listu mac adrese mojih racunara u ruter i stiklirah da samo njih pusta kroz sebe, ceo dan jos nema nikog na log listi osim mojih racunara pa me zanima da li da jos cekam i visim povremeno na ruteru i kontrolisem ili da budem spokojan i batalim to?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re 16.02.2012. 21:32 #399376

broj poruka: 555
Ne moras da visis i proveravas, dosta ti je to. Ako bas hoces da se jos zastitis, postavis neku od ponudjenih enkripcija, u zavisnosti sta podrzavaju tvoje wireless kartice. Takodje, mozes ako ruter ima tu opciju, da iskljucis slanje brodcast-a. Time ces ruter uciniti nevidljivim za sve osim za one koji znaju tvoj SSID. Najbolje je da ga promenis pre nego sto ukljucis ovu opciju.

micacica re: 16.02.2012. 21:42 #399379

broj poruka: 46

Odlicna fora to sa nevidljivoscu, dakle ako to podesim necu ni ja videti na racunaru da postoji moj ruter ili sta? Ostavio bih znaci ovo sa MAC adresama i ruter ucinio nevidljivim a kako ce znati kompovi na koji ruter da se zakace ako je moj nevidljiv?
Kako ce se ponasati ove dve stvari zajedno i logovanje na ruter kako ce biti?

saladin obezbediti wirlles? 16.02.2012. 21:43 #399380

broj poruka: 229

iskljuci wirlles i kompove povezi lan kablom sa routerom .... sve ostalo je podlozno probijanju nesto za 10-15 min nesto za 4-5 dana ali ako zna posao swaki wirlles se moze provaliti.....izbegavaj da neko zna vidi cuje mac adresu tvog routera ....
mikac962 Re 16.02.2012. 21:44 #399381

broj poruka: 555
Ako pokrenes trazenje mreza, neces je videti. Zato moras da kazes kartici koji je SSID na koji se kaci i sve sljaka kako treba. Naravno, ovo podesis jednom i sve je ok.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647738.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs