Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Wi-fi pitanje u vezi antene
STRANA 1 OD 1
ilicstefan Wi-fi pitanje u vezi antene 01.04.2012. 19:49 T45018

status: user
broj poruka: 1577
Naime imam neki tp-link ruter, meni lično wi-fi ne treba jer nisam toliko `besan` da se šetam po dvorištu i guglam :S Za taj čuveni wi-fi mi dreči sestra već neko vreme jer ima jedan od onih smart gay phone.

Internet provajder mi je Orion i da bih dobio wi-fi ruter treba da platim 2600 dinara. Tolike pare samo da bi ona mogla da ima net na telefonu i nije baš pametna investicija.

Moje pitanje je, da li ima neki uređaj ili antenica koja bi mogla da se priključi na mrežni kabl koji je priključen na ruter i da onda ona ima wi-fi? Što se dometa te antenice (ako uopšte i postoji tako nešto) tiče, domet nije toliko bitan jer je kabl već sproveden u njenu sobu i maltene može da stigne na bilo koji kraj sobe.

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 01.04.2012. 20:05 #409845

broj poruka: 1670
Tako nesto ne postoji. Dakle, mora ruter.
Ne moras ga kupiti/iznajmiti od provajdera vec nadji nesto povoljnije a mi cemo ti pomoci oko podesavanja ako bude potrebe.

Ova je najjeftiniji:
http://goo.gl/7N5mA

A moze i neki malo bolji polovan za te pare. Stalno ovde spomilju nekog lika sa bench-a ali ja sam zaboravio o kome je rec... neko ce se vec nadovezati.

Pozdrav!
blackwolf - - - - - 01.04.2012. 20:22 #409848

broj poruka: 1512
Kao što kolega iznad mene reče nemoraš da uzimaš ruter od provajdera vidi ako možeš negde da nađeš neki polovan za 1000-1500 din ako ti je ograničen budžet :)
Black Wolf

duqp da da lik sa bencha 01.04.2012. 21:15 #409860

broj poruka: 3466

Aka zorro
ilicstefan Bedak 01.04.2012. 21:39 #409864

broj poruka: 1577
Pa dobro, sestra će platiti. Neću ja, ali svakako mislim da je to mnogo samo da bi imala net na fancy telefonu.

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

markopvict koji cigani 02.04.2012. 01:14 #409902

broj poruka: 4515
Naplacuju ruter 2600din, a oni taj isti nabavljaju za 2000dinara.
Sto bi njima platio iznajmljvanje rutera kad za te pare mozes da kupis u maloprodaji i da bude tvoj. Jesu pilicari...

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless E pa, ako hoće da bude fancy... 02.04.2012. 01:23 #409907

broj poruka: 3241
i da se šeta po dvorištu sa guglovima...mora da plati.Vidi šta ima Zooro na lageru ako rešiš da kupiš.Bilo koji njegov ruter jede sve ove obične TP link-ove za doručak, a pritom manje košta.

I kako to sestra može da ima gay telefon?Da nije to možda tvoj telefon pa `vamo šatro za sestru pitaš?Ili si kupio fon od Dextera, pa je zato gay? :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Pa dobro, sestra će platiti. Neću ja, ali svakako mislim da je to mnogo samo da bi imala net na fancy telefonu
::
:: Probaj da se ne nasmeje
:: http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNq
pajsgudgud Šta bre ti mene prozivaš!!! 02.04.2012. 08:31 #409942

broj poruka: 3746
Sad sam ja kao fensi što izađem na terasu i uživam na suncu kao gušter uz guglanje.

Čovek lepo kaže da ide preko Oriona dakle najjeftiniji uređaj bi biJo

http://www.pcberza.rs/detaljnije/jakovsistem/138-1116/

Drugo, kad tad ćeš se odreći kablova ako ništa drugo onda zbog ne razvlačenja istih kroz stan/kuću.
support normality

mighty @pajsgudgud 02.04.2012. 08:42 #409943

ne treba mu ADSL ruter, već ga je dobio od provajdera, najverovatnije Tp-Link 8810- jednoportni ADSL ruter/modem.

Kada sam ranije imao ADSL, na tel liniju mi je bio zakačen baš TP-8810 u bridge modu, a sve poslove je obavljao Asus WL500G Premium.

Dovoljan mu je bilo koji broadband ruter, a da svog tplinka prebaci u brigde mod.

E sad, da li to zna da uradi, drugo pitanje :)
imarkovic >> 02.04.2012. 09:13 #409947

broj poruka: 19091
za zamenu ti traze 2600din? to bi trebalo da bude tipa 10,15eu..
@mighty, ima ADSL ruter
@vidi mail, vidi mail

pajsgudgud Re: @pajsgudgud 02.04.2012. 09:14 #409948

broj poruka: 3746
verovatno si u pravu. Nisam do sada imao mnogo iskustva sa adslom, ali znam da sam kod ortakinje i drugara video da sve što imaju jeste neko malo govance koje deli signale ka telefonu i računaru. Baš ću da proverim sa curom da li su joj dali neki uređaj pošto je na Orionu.
support normality

:: ne treba mu ADSL ruter, već ga je dobio od provajdera, najverovatnije Tp-Link 8810- jednoportni ADSL ruter/modem
:: Kada sam ranije imao ADSL, na tel liniju mi je bio zakačen baš TP-8810 u bridge modu, a sve poslove je obavljao Asus WL500G Premium
:: Dovoljan mu je bilo koji broadband ruter, a da svog tplinka prebaci u brigde mod
:: E sad, da li to zna da uradi, drugo pitanje :)
imarkovic Re: Re: @pajsgudgud 02.04.2012. 09:18 #409952

broj poruka: 19091
ima ADSL Ruter koji ima 0% sanse da emituje 0.1% Wi-Fi signal:)

:: verovatno si u pravu. Nisam do sada imao mnogo iskustva sa adslom, ali znam da sam kod ortakinje i drugara video da sve što imaju jeste neko malo govance koje deli signale ka telefonu i računaru. Baš ću da proverim sa curom da li su joj dali neki uređaj pošto je na Orionu.
:: support normalit
:: :: ne treba mu ADSL ruter, već ga je dobio od provajdera, najverovatnije Tp-Link 8810- jednoportni ADSL ruter/modem
:: ::
:: :: Kada sam ranije imao ADSL, na tel liniju mi je bio zakačen baš TP-8810 u bridge modu, a sve poslove je obavljao Asus WL500G Premium
:: :: Dovoljan mu je bilo koji broadband ruter, a da svog tplinka prebaci u brigde mod
:: :: E sad, da li to zna da uradi, drugo pitanje :)
mighty TPLINK 8810 02.04.2012. 09:35 #409960

i jeste malo govance - ima jednu RJ11 utičnicu za telefonski kabl i jednu RJ45 za LAN.

To je ADSL modem i ruter sa osnovnim mogućnostima. Naši provajderi vole da ga dele jer verovatno košta manje od par zrna pirinča koje Kineze košta da ga naprave.

Ja sam od njega koristio samo modemski deo, tj. prebacio ga u bridge mod, a za rutiranje koristio normalan ruter.

A onda sam se preselio i prešao na kablovsku.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647777.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs