Ne znam da li je pisano o ovoj kombinaciji pa sam postavio temu. Trenutno imam SBB internet 10Mbps i pored toga ochajan tv signal...nemam D3 i imam dva tv-a u stanu. Interesantna mi je ponuda Telekoma...pa imam par pitanja za korisnike IPtv-a i ADSL paketa koji imaju dva STB uredjaja i protok u paketu od 4Mps...
Kako vam radi kombinacija IPtv + ADSL sa dva STBa dok u istom trenutku surfujete internetom i rade vam oba tv-a? Kolike duzine se dobija kabal za drugi STB poshto nisam freak da imam dva tv-a u istoj sobi :)? Ima li problema i tako to...? Unapred hvala. Pozdrav
brate, otvori se za D3 i uzivaj s tim sto imas. Ja bih odmah presao na SBB da nema trzisnog monopola (dogovora) oko teritorija, dabogda crkli. Zasto SBB >> Telekom?
SBB ima mnogo bolje cene interneta u odnosu na telekom IPTV je mnogo osetljiviji na bilo kakve smenje u signalu u odnosu na SBB nacin prenosa TV slike. obicno korisnici SBB imaju za nijansu bolji ping od korisnika telekoma, ali nije pravilo. Imas kvalitetniju podrsku (mada ni jedni ni drugi nisu cvecke, da se razumemo) Ako imas problem na SBB postoji mogucnost da ga otklonis, a ako imas problema sa telekomom, imaces ih uglavnom zauvek.
Ne znam koji tebe djavo tera da promenis uslugu jednog od najboljeg davaoca usluga tv i interneta, ali to sto ti pokusavas je samo downgrade. Plati D3 i to je to, bolje usluge u srbiji od toga nema.
u stvari, kad bolje razmislim, zadavio bih te licno da predjes sa sbb na telekom, jer ja pokusavam bezuspesno vec 5 godina da uradim suprotno.
Kako vam radi kombinacija IPtv + ADSL sa dva STBa dok u istom trenutku surfujete internetom i rade vam oba tv-a? Kolike duzine se dobija kabal za drugi STB poshto nisam freak da imam dva tv-a u istoj sobi :)? Ima li problema i tako to...? Unapred hvala. Pozdrav
Ebala te duzina! U paketu dobijes kabal 1m. Kupis mrezni kabal od 20metara do druge sobe. Tamo uglavis II STB. Internet + 2tv-a rade normalno. Ako je losa telefonska linija, nece da izadje na dobro...
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
:: shta mi napricha.. :: :: Kako vam radi kombinacija IPtv + ADSL sa dva STBa dok u istom trenutku surfujete internetom i rade vam oba tv-a? Kolike duzine se dobija kabal za drugi STB poshto nisam freak da imam dva tv-a u istoj sobi :) :: Ima li problema i tako to... :: Unapred hvala. Pozdrav
moj odgovor se odnosi samo na ovaj deo pitanja: `Trenutno imam SBB internet 10Mbps i pored toga ochajan tv signal...nemam D3 i imam dva tv-a u stanu`
D3 Start paket je uključen u cenu MIX paketa. dakle besplatno dobijas D3, samo moras potpisati ugovor na 24 meseca pise ti sve ovde: http://bit.ly/HC172b
Dobijas 6Mb internet i IPTV, cenovno je povoljniji od SBBa. Sa 2 STBa ce te izaci oko 3500din mesecno uz ugovor na godinu dana. Kabl ces morati da dokupis po meri, koliko ti treba. Smetnje u vidu kockica ces uvek imati (recimo po 10-15 minuta dnevno ne u kontinuitetu). Resetujes ruter i bude neko vreme dobro. Skidanje torenta i uopste opterecenje linije internetom, nema nikakve veze sa kvalitetom slike, to je stereotip, zabluda. Moze se desiti da ti internet zabada a da TV radi. Meni se to desi vrlo retko.
6Mb/s IPTV Fixni broj mesecna pretplata i nesto besplatnih impulsa. Mobilni broj u telekom mrezi sa 500 min, 500SMS i 1GB interneta
3200 din + 300 din dodatni STB.
Tehnicka podrska im je znatno unapredjena od skoro, postali su poprilicno ozbiljni. Izgleda da ih je neko postrojavao.
Pre uvodjenja iptv-a dosli su iz poste da izmere maksimalni protok kod mene jer sam od glavne poste odakle dolazi signal udaljen oko 5km tacnije u suprotnom delu grada....sto je veca udaljenost to je i slabljenje signala vece...iz poste u leskovcu kako su mi rekli pun signal je 26mb/s kod mene kuci su izmerili 22 mb/s jedan stb vuce 6,5 mb/s ili tako nesto ,nemoj me drzati za rec ali 90 posto sam siguran da su mi tako rekli...imam 2 televizora i 2 stb-a uz drugi stb sam bobio jedan kabl od 5m i jedan od 2.5m kao i uz prvi sto mi je bilo kratko pa sam za 30 din po metru kupio 15 metra i zavrsio posao...znaci prosta racunica dva stb-a po 6,5 mb/s 13mb/s+4mb/s net ukupno 17mb/s...ostaje luft jos 5 mb/s tako da bez problema mogu da uvedem 8 mb/s ako mi bude trebalo...problema sa slikom nema u full radu oba tv-a u radu + torent na maks opterecenju :) ...moja preporuka 10+...samo pre uvodjenja pozovi ih da ti izmere maksimalni protok koji mozes da ostvaris... uhvatio sam promociju pa 4mb/s placam upola cene tj.1060 din...a iptv sa dva stb-a placam 1200 din mislim da bese tako...jedan je 930 a za drugi vrsis doplatu od 250 din
Phenom IIx4 955BE 3.8GHz Gemin II Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 NZXT Lexa S Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://alturl.com/jrvku
1. Postoji mnogo faktora koji odredjuju to da li ce ti sve lepo raditi ili ne. Ja sam imao iptv u kombinaciji sa adslom godinu dana i radilo je kako treba. Npr kvalitet linije, tvoja instalacija u kuci, centrala na koju si nakacen..
2. Sve kablove dobijas od njih besplatno (utp kabal od rutera do stb-a)
3. 1 iptv signal vuce 4mbit-a, a ti imas 2.. Plus adsl, pa racunaj.. Maximum za adsl je 24mbit/1mbit upload, po uslovom da nisi dalje od 800m od centrale i da ti je instalacija u savrsenom stanju.. Adsl je razdvijen od iptv-a i nema nikakvog konflikta izmedju adsl-a i iptv-a, dakle rade odvojeno..
Mozda ti ovo nije bitno ali treba oko sekunda ili dve dok se promeni kanal, sto je meni bilo toliko iritantno da sam raskinuo ugovor. Kod kablovske toga nema.. Npr ti stinses dugme na daljinskom i cekas par sekundi da se promeni kanall..
4. Postoji akcija trenutno klik 4 (4mbit) po ceni klik 1 (1500din) + iptv, stim sto iptv dobijes 1 godinu gratis, a ugovor se potpisuje na 24 meseca.. Dakle posle godinu dana placas iptv pored adsl-a. + dodatni std 300 dinara mesecno.
5. Ono glavno. Ti si potpuno lud ako predjes sa sbb-a na pokojni telekom..
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647777. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.