Pokusavam da osposobim stari komp (900 mHz, 128mb, XP sp2...) za adsl. Posto maticna nema ethernet ulaz stavio sam neki tp-link http://skr.rs/ZtU za koji ni nisam siguran da li radi. Instalirao neke drivere sa sajta ali nema neta, pa sam se dohvatio mts upustva u kome pise da treba promeniti neke parametre u Local area connection.
1. Kako da utvrdim da je kartica hardverski ok, a da nesto do softvera ne valja? 2. Kako da napravim prokleti Local area connection? Svasta sam pokusavao ali se ne pojavljuje nova ikonica! 3. U slucaju da kartica ne valja, da li bi ova http://skr.rs/ZtE zavrsila posao? Razdaljina je oko 7m, i izmedju je jedan 12cm zid, takodje da li ima neki sys req posto je komp star.
nece to da valja i kad proradi, al ajde, entuzijazam je to... 1. kada u device manageru nemas znak uzvika za mreznu kartu znaces da je instalirana, i radi. 2. imas manager za to( start,network connections, new connections..wizard pa redom) 3. zavrsice ti posao i ta kartica ako ova ne radi ali opet mala podesavanja...
Ma znam i ja da nije 128 za Xp al se mora trenutno. 1. Znam, al dzabe kad imam izlistane jos razne stvari a i desavalo se da to nije uvek tacno. 2. Nista od toga, nas`o upustva al dzabe, ne stvara se local. Nisam na Xp-u dugo pa se ne secam kakva je pre situacija bila. 3. Izgleda da cu ipak ici na kabl varijantu ko zna na kakve bi probleme tek naisao sa ovom.
mrezna karta ti i jeste jeftinija , mozda je i bolji izbor ako ti ne smetaju kablovi oko 300 do 500 din. probaj, mada se ja sad nesto secam , da sam na nekom starijem laptopu koji je , hm.. proizveden u azerbejdzanu(!?) sa 128 mb rama, sasvim poprilicno dobro surfovao, ali zato hard radi za sve pare onda.
edit: slagao sam ipak je bilo 256, pa je opet bilo tesko
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647779. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.