Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet u Ledinama?
STRANA 1 OD 1
Todor080 Internet u Ledinama? 24.04.2012. 11:23 T45375

status: user
broj poruka: 3
Pozdrav svima!

Treba uskoro da se preselim na Ledine, pa me muči kako stoje stvari tamo sa internetom. SBB-a znam da nema, Radijus vektor niko u ulici takođe nema (a u pitanju je niz kuća, neće zbog mene da dolaze sigurno), a u bežični pristup se stvarno ne razumem mnogo. Ima li neko upućen koji su provajderi tamo dostupni i kakvog su kvaliteta? Bilo koja informacija je dobro došla :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JE3A re.. 24.04.2012. 11:33 #414174

broj poruka: 913
Cao druze.
Ja sam na Ledinama, taman da ti pozelim dobrodoslicu na forum i uskoro na Ledine.
Ja sam imao isti problem i resio sam ga tako sto sam uzeo wifi net preko Orion-a (ugovor na dve godine, paket 4/512, pretplata je 1440 din.).
Odlicno su mi se pokazali, imam samo reci hvale za njih.
ADSL nemoj ni pokusavati-svi portovi na centrali na Ledinama su zauzeti, provereno iz pouzdanog izvora.
Eto,nadam se da sam ti pomogao.

Pozdrav!

AMD Phenom II X4 945
Xigmatek Balder SD1283
Gigabyte GA-990XA-UD3
Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Rippler
Samsung 2 TB SpinPoint F4
Gainward GTX 460 1 GB GS GLH
Dell U2412M
Seasonic SS-750HT

duqp ci*anska cetvrt a? :) 24.04.2012. 11:34 #414175

broj poruka: 3466
imam tu drugare po Ledinama, imaju radijus vektor odvratni, mobilni internet vip mts telenor i KBC net bezicni, ne znam za Beogrid, proveri kod njih to

Daum ... 24.04.2012. 11:34 #414176

broj poruka: 12807
Imaš Beogrid, imaju pristup na Ledinama, ortak baš ima net preko njih, raspitaj se.

komshaa ja se skoro i munzeta preselio 24.04.2012. 13:56 #414200

broj poruka: 350
na Ledine, i uzeo MTS adsl bila promocija za 1 din. iptv, i 4mb adsl. medjutim, posto to ne moze ovde da funkcionise jer sam od najblize centrale daleko oko 2,5km trenutno da bi mi radio iptv imam oko 2mb net-a.i to za sad funkcionise relativno dobro(sa povremenim smetnjama, ono reset modema povremeno...) , a koliko imam informacija, iz mts-a daju svima modeme bez problema, odmah i obecavaju astronomske brzine, pa posle kad dodju iz odrzavanja, kazu da marketing prodaje, a ne slusaju njih koji kazu da to nece da radi na obecanim brzinama.Tako da ako si spreman na kompromis i cenu dooobru,( za malu brzinu) uzmi adsl.

Todor080 28.04.2012. 16:20 #414955

OK, hvala!

Dakle, od onoga sto mi je na raspolaganju: orion wifi, beogrid i KBC Net. Radijus vektor nece da uvodi kablovsku u kucu, nisu blesavi...

Ja koliko videh, Beogrid mi se najvise isplati, ali cuh par losih stvari za njih od nekih ortaka. S druge strane, KBC net je takodje povoljan, ali ne znam ama bas nista o njima, kao ni o Orionu, osim sto ih je JE3A nahvalio :) Ima li neko dodatnih informacija kakav je net kod KBC-a i Beogrid-a? Jer ne bih da eksperimentisem, radje bih uzeo sigurnu varijantu, nego da posle razbijam glavu...
luja-88 Re: 28.04.2012. 20:58 #414991

broj poruka: 1670
Na prvom mestu, podnesi zahtev za ADSL pa sta bude. Nikad se ne zna kada ce se osloboditi neki od tih zauzetih portova.

Sto se tice ostalih...

RV ne zelis, cak i da mozes da ga uvedes.

Orion nisam licno koristio ali znam dosta ljudi koji jesu i vecina je imala probleme pa ti predlazem da ih zaobidjes. Je3a je jedan od troje ljudi za koje znam da se nisu pozalili. Tehnicka podrska = 0.

Sa KBC-om sam se susretao nekoliko puta u proteklih par godina ali to je sve pa necu komentarisati njihove usluge.

Sto se Beogrid-a tice, koristim njihovu lokalnu mrezu, a dva meseca sam koristio i internet, i nisam bio preterano zadovoljan. Za tih dva meseca dana je bilo vise kracih prekida veze (bar jednom nedeljno, na po 5-30 min.) i vikendom redovno imaju `zagusenja`, narocito nedeljom (korisnici se i dalje zale na to - dakle, nisam samo ja bio u pitanju). Ono sto mi je takodje smetalo je to sto su svi korisnici na samo par javnih IP adresa i sto postoji ogranicenje u broju konekcija. Ja sam na 100Mb kablu pa pretpostavljam da bezicni korisnici imaju i vise problema (nepovoljni vremenski uslovi i sl. sigurno uticu na kvalitet veze).
Ono sto mi je odgovaralo je sledece:
-nema ugovora pa mozes da koristis usluge bez obaveze i prekines sa koriscenjem istih kad god hoces - odlicna varijanta za tebe! Probas mesec dana pa sta bude.
-upload brzina je i mama i tata ako koristis privatne tracker-e, saljes nesto drugarima, a super je za `konferencijske` HD video pozive =]
-`lokal` - ovo je jedna od bitnijih stavki posto dosta stvari mozes da nadjes kod drugih korisnika i skines prilicno brzo. Od igara i programa ima sve zivo, jedino je slabo sa HD video materijalom, vecina jos uvek gleda DVDRip-ove :/... al` ima 20-ak korisnika na `terabajt` HUB-u koji malo popravljaju situaciju (ukljucujuci moju malenkost) .
Tehnicka podrska im je OK za osnovne stvari (sto je vecini dovoljno, da se razumemo) i relativno brzo resavaju probleme, ali kada dodje do naprednog podesavanja, u fazonu su: imate objasnjenje na forumu. Ovo je ok, ali neke stvari na forumu nisu bas najbolje objasnjene a moje iskustvo je takvo da sam brze sam namestio ono sto mi je trebalo mozgajuci nekoliko sati pored kompa, nego ceo dan citanja njihovih tema na Beogrid forumu. Na konkretnom primeru, resenje za istovremeno koriscenje Beogrid mreze i internet nekog drugog provajdera je: `stavite jos jednu mreznu kartu u racunar`. Imam 3 kvalitetna rutera, gigabitni svic a mozda i nemam slobodan PCI slot (ili `furam` samo laptop, npr.). Dakle, ne zelim, ne treba mi, ili nemam mogucnosti za jos jednu mreznu kartu. Poenta price: nisu hteli da odvoje 5 min. da mi objasne sta da podesim na ruteru samo zato sto bi taj razgovor potencijalno mogao da potraje duze od pola sata u slucaju da sam ja neko ko slabo zna sta radi (nije da ne znaju, nego ih mrzi, sto je po meni jos gore). I tako... da ne duzim vise, to su moja iskustva.

Pozdrav!
markopvict Sve je to kocka! 28.04.2012. 21:17 #414996

broj poruka: 4515
Ako je dobra pristupna mreza (infrastruktura isp-a na tom prodrucju), uglavnom, neces imati problema koga god da odaberes.
Moj savet je sta god da odabere, nemoj odmah ugovor na 2 godine. Plati prvi mesec punu cenu, pa ako si zadovoljan, uzmi ugovor.

Pozz

:: Isprobana mrežna rešenja, blog o umrežavanju. - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Todor080 Hm, barem ima dosta izbora 04.05.2012. 19:51 #416045

Pa ja sam se skoro upecao na Beogrid, ali su oni sami u napadu iskrenosti bili sumnjičavi po pitanju kvaliteta veze koji ću ostvariti... najverovatnije ću probati mesec dana pa šta bude...

S druge strane, KBCNet bi trebalo da radi veoma dobro, imaju AP par ulica od mene, pa je možda bolje ići pravo kod njih? Ali local kod Beogrida ipak deluje mnogo primamljivo...

I na kraju, ču li neko za taj maksnet? Navodno i oni imaju AP negde u blizini, ali nikad čuo za njih? :)

markopvict ja cuh za maksnet 04.05.2012. 20:19 #416050

broj poruka: 4515
Cak znam i vlasnika... Izvesni Marko.
Obavezno mesec dana test nalog. Obicni svi ISP-ovi daju test nalog 7 dana.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs