Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ADSL max paket i IPTV zajedno iskustva i utisci?
STRANA 1 OD 1
executor ADSL max paket i IPTV zajedno iskustva i utisci? 27.05.2012. 11:52 T45908

status: user
broj poruka: 203
Trenutno imam kod Oriona adsl max paket i brzina ide oko 14mbita/800kbit a planiram da uzmem i Iptv pa me zanima dal bi mozda izgubio na brzini neta ukoliko prikljucim i iptv na istu paricu?

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi re: 27.05.2012. 12:25 #419990

broj poruka: 677
Da, jer sa za IPTV izdvaja 2-3mbita, da ne bi dolazilo do seckanja kad zapicis torrent. QoS sistem.

My sword can cut through armor and still cut a tomato.

luja-88 Re: 27.05.2012. 12:30 #419992

broj poruka: 1670
S obzirom na to da placas 16Mb, a dobijas ~14Mb, sam si sebi odgovorio. Za IPTV je potrebno ~6-8Mb tako da bi ti za toliko bila umanjena brzina interneta.
Da napomenem, ovo je pod uslovom da provajder stvarno nije u mogucnosti da isporuci tih 16Mb, a ne pod uslovom da jeste, ali `krade` tih ~2Mb. - Kod Oriona se to veoma lako moze desiti.

Ovo su nagadjanja i niko osim samog Oriona ili Telekoma ne moze da ti kaze sa sigurnoscu pa ih lepo pozovi i raspitaj se.
Jedino sto ti jos mozes da uradis je da proveris koliko iznosi vrednost `max data rate` na svom ruteru. Time bi dobio samo okviran odgovor, ali ni to nije sa 100% sigurnoscu posto meni, recimo, stoji ~12Mb, a provajder mi ne da vise od 6Mb.

@alexi
Odakle informacija za 2-3Mb? Mozda je toliko iskoriscenje, ali mislim da unapred `rezervisu` 6-8Mb zbog HD materijala.
Drasko014 u telekom podrsci meni 27.05.2012. 12:41 #419994

broj poruka: 446
rekli prosle godine da nije preporucljivo da uzimam vise od 6mb protok kao da ce iptv nesto da zeza e sad da li su nesto menjali po tom pitanju nem pojma, uglavnom je to bio odgovor iz njihove podrske

pozzzzz

luja-88 Re: u telekom podrsci meni 27.05.2012. 12:46 #419996

broj poruka: 1670
Ne vazi za sve isto. Ima dosta faktora koji uticu na krajnji kvalitet usluge a ovo su samo neki `glavni`: kvalitet parice i duzina iste, kvalitet DSLAM-a (odnosno, ADSL standard koji koristi).

:: rekli prosle godine da nije preporucljivo da uzimam vise od 6mb protok kao da ce iptv nesto da zeza e sad da li su nesto menjali po tom pitanju nem pojma, uglavnom je to bio odgovor iz njihove podrsk
::
:: pozzzz
markopvict Jel uzimaš Open IPTV ili 27.05.2012. 13:10 #420000

broj poruka: 4515
od Oriona TvIT, to je neki njihov iptv?

Ima razlike! Drugačije se tehnički realizuje.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi re: 27.05.2012. 13:41 #420012

@luja-88

Info iz prve ruke.

@markopvict

Imas tvit pakete - 3u1 i DualPlay - net + iptv.Oba se realizuju na isti nacin.

@executor

Zovi Orion direktno, tamo ces dobiti najkonkretnije informacije.

markopvict ma jok 27.05.2012. 13:44 #420015

Jedno nudi Telekom Srbija - OpenIPTV
Drugo nudi Orion - TvIT

Ne realizuju se isto.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

alexi re: 27.05.2012. 14:48 #420031

^ To da, mislio sam sa tehnicke strane. : D Telekom definitivno ima bolju ponudu kada je iptv u pitanju, Orion je tek krenuo.

executor heh 27.05.2012. 14:55 #420032

broj poruka: 203
Ja sam mislio da je ista ponuda za iptv od telekoma i oriona a sad vidim da nije.. A da li bi moglo da imam orion adsl a telekomov iptv ili mora obe usluge od istog operatera?

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

xenox Re: heh 27.05.2012. 15:10 #420034

broj poruka: 1408
To moze. IPTV telekomov mozes da imas i bez interneta tako da njihov internet nije obavezan. E, sad da li i ti iz telekoma menjali ruter koji imas i dali njihov pa da ponovo moras da rekonfigurises na Orion - to vec nemam ideju... ili dali parametre kako da konfigurises taj postojeci ??? (ovo drugo sumnjam da bi se oni baktali sa rekonfiguracijom Orionovog modema...)

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

markopvict Ako si kod Oriona moras taj njihov 27.05.2012. 15:36 #420041

Ali zovi ih i proveri.
alexi re: 27.05.2012. 16:41 #420056

Za Telekom vec nisam siguran ali kod Oriona mozes samo njihov, Orionov, IPTV da koristis.

andrejnp Bratski savet! 27.05.2012. 17:16 #420065

broj poruka: 486

Sto dalje od njih! Neznam kakva im je televizja ali net uzas! Pre sam imao 2x16mb za igraonicu pa sam odjavio jedan sad cu i drugi! Nema svrhe koristit kad imam od 16mb max 8! Da ne pricam od lat! Pre uvodjenja ovih sranj sa ip protolom sa dns lat je bio 15-20 max sad je 80-100 ziva uzas! Veliki zalogaj TV, Mreza nikakva servis uzas! Kad pozoves servis pita te koliko imas net ja kazem 5-6 godina ona me pita jel znam sta je spliter. Pokusavaju od normalnih korisnika da naprave majmune da se ne razumeju u nista sem da kliknu da misem! Do prvog i da ih moje oci vise nikad ne vide!

alexi re: 27.05.2012. 18:47 #420077

MAX paket se pusta na onoliko koliko je moguce na samoj parici. Port se podesava na maksimalnu stabilnu brzinu, nije Orion kriv sto su ti telefonske instalacije verovatno prilicno stare a samim tim i slabe. Ortak ima MAX i dostize 15.3mbit-a konstantno sa pingom 20. Svaki provajder ima nezadovoljnih korisnika, to je cinjenica. Ako ti se nesto ne dopada, predji kod drugog i to je to.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647776.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs