Posto vidim da se ljudi nesto dure, da ti odgovorim malo ozbiljnije na pitanje. Tehnicki je nemoguce zastititi se od nekoga ko zeli tvoje podatke a zna kako da ih uzme. Isti slucaj je i npr. sa kolima. Mozes da stavis koji god hoces alarm ili kakvu god hoces zastitu, ako neko ima pik bas na tvoj auto, uzece ga kad tad. Da bi smanjio eventualnu mogucnost da ti neko lagano pokupi podatke, jedini lek su ti 2 aktivna Firewalla razlicitih prozivodjaca (svaki pokriva rupe onog drugog) + dobar antivirus + neki anti spyware. Normalan covek ne koristi 2 firewalla u isto vreme (izuzev Windowsovog ako je ukljucen i jos nekog) a onaj koji ima potrebu za extremnom sigurnosti racunara, taj racunar treba da skine sa interneta i bilo kakve mreze koja ima bilo kakav izlaz na internet. To je jedina skoro pa savrsena zastita. Ima tu jos milion malih fora od instaliranja windowsa na particiji koja nije C i instalacije u folder koji nije x:/windows itd. al to te lisava samo sitnijih spyware-a,malware-a i trojancica. Dakle, ultimativna zastita od napada sa interneta - ne postoji (izuzev fizicke zastite i nemogucnosti bilo kakvog dodira sa internetom).
Evo ti npr. sta ja koristim kao zastitu na mom kompu (a prosecno sam paranoican po pitanju zastite):
Avira Antivirus + Comodo Firewall + SunBelt CounterSPY i to je to, do sada nisam imao nikakvih problema.
:: Da li firewall ili bilo sta slicno moze detektovati pokusaj upada u komp,ili `krakeri` koriste neke rupe i Windowsu za upad u kompove? Ovo je vazno jer me zanima da li je moguce zastititi se,ili mogu samo da gledam i blejim ako se neko nameracio da mi upadne u komp! :: :: :: :: @Alexandar The Great iliti Bijorac Milos ili sta vec... Evo bas tvoj email moze da se nadje na meti spammer ludaka - pepelepew@2die4.co :: :: Karma is a bitch :: :: :: :: :: E sad,ovo me je oduvek zanimalo.Ako kazem Firefoxu da zapamti sifru za sajt Pc Berza,i ako nekako pokupim neki virus,trojanac,sta vec,koji krade sifre,lozinke i sl. da li ce ta sifra iz Firefoxa biti ukradena? Da li ce neki ha*er zadovoljno trljati ruke :: :: :: :: Prvo `hakeri` su super likovi koji pomazu i najcesce ne traze bilo kakav oblik zahvalnosti za svoja dela. Likovi koji su destruktivni su `krakeri` i oni ce se dokopati tvojih podataka dok kazes keks i to ne samo korisnickog imena i lozinke za PCBerzu (uostalom i ne vidim korist od toga) vec onih mnogo zanimljivijih kao sto su detalji za koriscenje kreditne kartice na pr. Ukoliko postavis sebi pitanje tipa `da li neko ima razloga da bas mene hakuje` ili slicno i ukoliko nisi paranoican/na, a odgovor glasi - da... Onda MOZDA i mozes da nastavis da budes paranoican i da ides u crkvu eventualno. Ako neko ko zna materiju zeli da ti `upadne` u mashinu taj ce to i da uradi i to je to.
Izvini, kojeg coveka je nasao ? Mene ? Pa ja sam na berzi bas bas dugo, ako nisi primetio - ne lupaj svasta.
:: Eto opet je našao čoveka... Lepo ja govorim da je Zmajko neki undercover admin... :: :: :: :: @Alexandar The Great iliti Bijorac Milos ili sta vec... Evo bas tvoj email moze da se nadje na meti spammer ludaka - pepelepew@2die4.co :: :: Karma is a bitch :: :: :: ::
:: @Alexandar The Great iliti Bijorac Milos ili sta vec... Evo bas tvoj email moze da se nadje na meti spammer ludaka - pepelepew@2die4.co :: Karma is a bitch :: :: :: E sad,ovo me je oduvek zanimalo.Ako kazem Firefoxu da zapamti sifru za sajt Pc Berza,i ako nekako pokupim neki virus,trojanac,sta vec,koji krade sifre,lozinke i sl. da li ce ta sifra iz Firefoxa biti ukradena? Da li ce neki ha*er zadovoljno trljati ruke ::
sto se palis odmah :))) ovo cisto da vidis kako se oseca onaj koji ocekuje neki pristojan odgovor pa tek onda salu ,a ne beduine i sl. osim toga tema ne mora biti ogranicena samo na pass i username PCberze vec i na nesto ozbiljnije jer neko je ovde nedavno pomenuo `pecanje` gorepomenutog na rapidu, a to je sigurno ces se sloziti samnom vec u sferi kriminala jer neko krade ono sto si ti platio izato smatram da je mnogo korisnije da oni koji zanaju kako `profesionalci` to rade objasne nama koji neznamo kako da se zastitimo od tih istih pozzzz i nema ljutis samo sam hteo da prosirim temu
:: Mogao bi i ti da se zamislis malo nad sobom :: :: Moj komentar nije imao nikakvu negativnu notu, prema tome nema potrebe da dizete tenziju. Vidim da pricas o nekim `profesionalcima`... iskreno, ja ne mogu da zamislim tog nekog `profesionalca` kako krade mailove korisnika PC Berze. Mozda sam blesav, ali nekako mi te dve stvari ne idu zajedno :: :: :: :: :: :: @ XXX :: :: zamisli se malo nad sobo :: :: pass, username, kao i npr. alarmi sluze da posteni ljudi ne bi dosli u iskusenje, a sto se tice profesionalaca prica je sasvim druga, te stoga kad te neko pita nesto ozbiljno u vezi ozboljne teme onda bar pokusaj da zvucis ozbiljno, a ako ne mozes onda se nasmesi i prodji pore :: :: seti se sebe kad nista nisi znao i mozda ti ovo bude jasn :: :: za mene tema zatvoren :: :: pozzzz :: :: :: :: :: Nego sta! :: :: :: :: :: :: Posle moze da proda vas username i pass beduinima i arapskim otkupljivacima usera i passova i odoste vi u belo roblje a haker na Karibe od profita :) Inace, log in informacije korisnika PC Berze su najtrazenija roba na crnom trzistu :) : :: :: :: :: :: :: Ljudi, koji ozbiljan covek shnjufa po podacima korisnika :) Eventualno tako nesto moze da se desi radi dobijanja email adresa koje bi se koristile za spamovanje a sansa da se to desi je 1:60000000000043 :) i ako je nekome do vasih podataka, nece da juri on po berzi ili ostalim sajtovima, vec ce da shnjufa tamo odakle sve to potice : :: :: :: :: :: :: Tako da, nemate brige .) paranoju slobodno mozete da spakujete u neko koferce, za neki drugi put : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: otprilike isto pitanje??? :: :: :: :: pozzzzzz svim :: :: :: :: :: :: :: :: :: E sad,ovo me je oduvek zanimalo.Ako kazem Firefoxu da zapamti sifru za sajt Pc Berza,i ako nekako pokupim neki virus,trojanac,sta vec,koji krade sifre,lozinke i sl. da li ce ta sifra iz Firefoxa biti ukradena? Da li ce neki ha*er zadovoljno trljati ruke :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jbga ne citam mail koji stize na tu adresu ali opusteno, samo sam se nasalio... Nista ozbiljno Nadam se da nisi poslao nesto uvredljivo posto te znadem od ranije ovde i skroz si mi oket. Ako i jesi - oprosteno =)
Valjalo bi procitati mail koji sam poslao, mada ako je zalutao ko zna gde, nema veze :)
Mislim da se nenad888 uhvatio za glavu kad je video koliki broj postova ima za jednu temu koja je vec obradjena x puta na berzi :)
:: Jbga ne citam mail koji stize na tu adresu ali opusteno, samo sam se nasalio... Nista ozbiljno :: Nadam se da nisi poslao nesto uvredljivo posto te znadem od ranije ovde i skroz si mi oket :: Ako i jesi - oprosteno = :: :: Pozdrav :: :: :: :: Zmajko, tebi cu da odgovorim na PM :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.