Jeste, stereo je davno otkriven, ali kad je poceo masovno da se koristi u filmskoj industriji, to je pravo pitanje!?!
Sto se tice odnosa strana televizora, za kablovsku i nase kanale 4:3, ali svi lcd televizori imaju podesavanje slike, pa tako i njega mozes da gledas u tom odnosu, a sto se tice velicine dijagonale, sta znam, nema veze kolika je prostorija vec koliko si udaljen od ekrana, ja recimo moj od 32` gledam sa udaljenosti od 2m i extra je, pravi kucni bioskop.
:: Stereo su, naravno. Stereo zvuk je otkriven široj javnosti davne 1881 :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Stere :: :: Pošto ne znam, objasni mi, šta je onda bila matrica, na primer Terminatora 1, ako nije traka :: :: :: Stičem utisak da je taj Full HD samo slabije/manje kompresovani neki ``originalni, pravi`` format filma. Na srpski jezik prevedeno to znači manje posla a više para za izdavačke kuće, jer su diskovi u veleprodaji oduvek bili skoro bukvalno džabe, a ``profi`` rezači nužno zlo koje u tim slučajevima samo sebe otplati posle 5 dana :: :: Mislim da će se u bliskoj budućnosti pojaviti još neki ``full-iji`` filmovi, koji će zauzimati 100GB, a do tada će diskovi i u maloprodaji drastično pojeftiniti, pa će biti svima dostupni kao danas DVD, pojaviće se ``nova`` tehnologija pravljenja televizora sa više tačaka po kvadratnom inču i to je to, full-iji HD je dostupan svima na planeti za manje od 5 dana. A u stvari, jedno te isto, četvrti put, samo malo drugačije promešano : :: :: Defekti očiju su sledeće poglavlje u razvojnom toku TV industrije, garantovano. :: Kao, neki TV košta 10000 eura i on je do jaja, a samo zato što ti nisi u stanju da vidiš koliko je dobar, nije razlog da kritikuješ tehnološki napredak :) Napredak :: :: I tako, čini mi se da je to samo još jedna u nizu budalaština, namenjena onim ``transformers`` i ``star trek`` generacijama, zato i pišem ovoliko :: :: E` da, koja dijagonala i koji odnos strana televizora su danas ``najisplativiji`` za sobu od 30 kvm :: :: Glavni štab.
Jedno 4.5 - 5m, dakle, onda bar 42` 16:9 ili je možda bolje neki projektor, jer TV program konzumiram ~60 min. mesečno, a i to je previše.
Svakih par dana pomislim kako propuštam nešto interesantno, i u 99.85% slučajeva izlistam sve kanale kablovske jedno 6 puta, u roku od možda 3 minuta i onda ga ugasim jer mi ništa ne zadrži pažnju duže od pola sekunde.
TV te dijagonale, mislim da nema nov ispod 1500 eura, a relativno kvalitetan projektor mislim da mogu da kupim za jedno 3 puta manje para.
Da ne idem više u off-topic, odo` da smaram nekoga o projektorima.
Ja imam Transformers Bluray od 25GB, i kada sam skinuo neki kompresovani Bluray film od 15GB u mkv., nisam mogao da vidim razliku... __________________ Scourge of PCBerza
H.264 je vrhunski codec, jos ako je veci birthrate skoro da nema razlike
14.02.2009. 17:31
status: user broj poruka: 7733
Mada i obican dvd kad se stavi na upscaling ispadne lepo na 40 incha preko hdmi ullaza ,moze da se gleda ko ne pati od preteranog kvaliteta ,isto vazi za notebook ako pustas dobro odradjen divx ,na 40 incha preko vga ulaza ,licno probao sa hp6735s ati grafika hd3200 na Sony Bravia 40 incha.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647766. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.