Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Ne kaze se `SUMLJAM` nego `SUMNJAM`
STRANA 2 OD 2
Mixx Re: @ lima neba 17.03.2009. 16:35 #103652

status: user
broj poruka: 2931
naravno da `adi` nije video svoju drzavu punu `intelektualaca i akademaca`, da jeste ne bi se desilo to sto se desilo, nemismenom rajom je mnogo lakse upravljati. izguglaj malo kako je izgledalo obrazovanje jugenda, tipa u zdravom telu zdrav duh, a od previse ucenja se krivi kicma i propada vid. koliko je samo knjiga spaljeno tih godina...

:: pa ne mogu svi biti intelektualci i akademic
:: kakvo ti je to razmisljanj
:: tako ni adi nije video arijevski reic
:: vidi se da ni sam nisi bas nacita
:: i mojne molim te da se vredja
:: nego uzmi i cita
::
:: vec vidim prozivku na moj racun da sam nacist
:: samo sam upuce
:: uls
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 17.03.2009. 16:36 #103653

broj poruka: 2236
Da se ipak vratimo dizanju napona i spaljivanju čipova.

Ko ima poteškoća sa savladavanjem gramatike srpskog jezika neka stavi sledeći sajt u Bookmark, da ima da se podseti:

http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 17.03.2009. 17:41 #103667

broj poruka: 2909
Niko ne moze da se pohvali da nije napravio ni jednu pravopisnu gresku na forumu...

I stvarno je glupo prozivati ljude po niku zato sto je omasio neko slovo dok je zurio da odgovori na neciji post...

Ja prvi za sebe mogu da kazem da mi je par puta bilo neprijatno kad procitam neki svoj post i vidim koliko sam slova `progutao`,ispustio razmak ili ga stavio na pogresno mesto...To ne znaci da sam nepismen,nego da sam zurio da odgovorim...

Ljudima ne zameram takve stvari,jer kad se ulogujem na forum napisem post,dva,tri,zatvorim prozor i nastavim da radim sta sam radio pre toga...Vratim se za sat-dva kad opet pravim neku pauzu za kafu ili kad vec stignem...
Ako bi svaki post proveravao na greske provodio bi duplo vise vremena na forumu nego inace...
Zao mi je ako nekome to smeta,ali mislim da je ovo cepidlacenje...

Кад пишем неки званични документ онда се враћам да проверим да ли сам испустио неко слово или направио неку грешку...A ovaj forum ne shvatam toliko ozbiljno,da bi obracao paznju na takve stvari...

Jos jedna stvar...Koliko ljudi ima da im se glavi neki taster na tastaturi ili je uzeo novu na koju se jos nije privikao...Jos ne mogu da se naviknem na ovu Logitech Wave...Ma koliko lepo izgledala stvarno treba vremena da se covek privikne.

PS.
Ako sam napravio neku gresku nemojte da mi zamerite...Mrzi me da proveravam...

DaSickSystem

MACHINE Pazi 17.03.2009. 18:14 #103673

broj poruka: 5714
svako ispusti ili poveze koje slovo gde ne treba, ali ako ti konstantno pises spojeno ne sa glagolom, lj umesto nj, umesto svetski i amplitudski pises svecki i amplitucki ili kompIjuter....onda je to neznjanje i nepismenost u iskonskom obliku a protiv toga se MORA boriti, jer cemo zatupaviti celu naciju, nije dovoljno sto su nas jahali socijalisti 90-ih sada nas jasu i samoproklamovane demokrate koje nisu nista bolji i utucavaju narod u mali mozak. Ja cesto, zbog RF tastature, spojim ili odvojim rec gde ne treba, ali svaki put drugu ili pka po koji zarez ali ne vise od toga....dakle, jedno su greske u pisanju prilikom brzog kucanja a drugo je sto su neki pogresno naucili sve u zivotu, od razmisljanja preko pisanja do delanja...ne mislim pod ovim na gilopile-a.

A N G E L

Mixx da, treba se boriti 17.03.2009. 19:05 #103683

ali ne verujem da ce ovakav topic podici nivo opste kulture clanova foruma.uostalom ekipa na ovom forumu je ohoho iznad proseka. naravno da ima svakakvih primera ali moramo da shvatimo da smo iz razlicitih stedina i da se negde verovatno i kaze `sumljam`.znam primer uciteljice iz jednog sela na kosovu koja cesce omane padez nego sto ubode. mislim da to dovoljno govori. kako njeni djaci da nauce da se pravilno izrazavaju? idite malo na pijacu ili autobusku stanicu, znacete o cemu pricam
sa druge strane, neke pravopisne greske se podrazumevaju kod online prepiske i na razlicitim forumima manje ili vise tolerisu.pod ovim prvo mislim na sebe, nema sanse da se nateram da koristim velika slova, iz prostog razloga jer kucam jednom rukom pa me mrzi da pravim spagu prstima od shifta doT,Y,ili U na primer. ili da koristim nase znakove šđžčć jer sam navikao na engleski raspored pa kad prebacim na srpski moram da jurim po tastaturi [].`{}|:` i da, kucam reci kako mi nailaze, ne oblikujem prethodno neku formu recenice u glavi, zbog toga mi ponekadrecenice izgledaju `grbavo`. naravno, sto kaze dasicksyst kad kucam neku ponudu ili ugovor sve to izgleda malo drugacije.
a bre, kad bi vam ja piso ko sto bi prico po smederevski prozivali bi me za svaki post, bre .)

gman ok 17.03.2009. 19:13 #103686

broj poruka: 1111
@MaliBaneBG> jako mi je drago sto se nisi nadrkao i poceo da me prozivas, a nisam ni rekao da si napisao da si nacitan, nego sam onako napisao i to, recimo retko koga zanima nacional socijalizam, to nas ne cini nacistama, jel tako
i realno je da sebe ne treba dizati mnogo visoko (jer moze da se zgine, sto bi rekao nigrutin), ali opet mislim da je mnogo losije misliti kako nesto ne mozes, jer nisi dovoljno pametan i slicno, treba uvek probati po mom misljenju

@ Mixx> nemoj mi molim te pricati da procitam tako nesto, pa gomila mojih ortaka me je jos u gimnaziji teralo da procitam te stvari, zato sam i napisao ono sto sam napisao (a ne mogu svi biti intelektualci i akademici, kakvo ti je to razmisljanje, tako ni adi nije video arijevski reich)

@machine&DaSickSyst> potpuno ste u pravu, mene, recimo, najvise nervira ono sa cime se sprdao pajsgudgud, JER i JEL, PODATCI, i tako neke stvari, jedan moj ortak govori SITVACIJA, KONTENJER, BLJELJINA itd., i ubedjen je da se tako kaze, pogresili lektori u Vujakliji i recnicima

mislim da sam dosta kenjao na temu
ajmo malo o pc-ju, sto kaze slavuj

ulsi

Pisko Alan ford 17.03.2009. 19:25 #103690

broj poruka: 6670
Većina nas voli pc igre, makar ponekad, ali, iskreno, nekad smo čitali stripove. Klinci ni to, nije popularno. Sve to ima neke posledice. S druge strane, neke druge veštine su zato razvijenije, ne može jare i pare.
Od čitanja, bolje se i brže priča, jasnije izražava a isto tako i piše. Čista vežba. Čak i kad sama literatura nema neku težinu i dubokoumnost, kada je laka, opet se postaje veštiji.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Mixx Re: ok 17.03.2009. 19:35 #103691

izvini ako je zvucalo uvredljivo,ne mogu ja odavde da znam sta ko zna o hitlerjugendu. i slozio sam se sa tobom da hitler nije tako video reich, tj. nije zeleo ljude koji misle svojom glavom. ne vidim u cemu je problem, to isto moze da se kaze za vecinu diktatora tog vremena, i ne samo tog. isto misljenje imam i o ovim danasnjim `demokratorima`

:: @MaliBaneBG> jako mi je drago sto se nisi nadrkao i poceo da me prozivas, a nisam ni rekao da si napisao da si nacitan, nego sam onako napisao i to, recimo retko koga zanima nacional socijalizam, to nas ne cini nacistama, jel tak
:: i realno je da sebe ne treba dizati mnogo visoko (jer moze da se zgine, sto bi rekao nigrutin), ali opet mislim da je mnogo losije misliti kako nesto ne mozes, jer nisi dovoljno pametan i slicno, treba uvek probati po mom misljenj
:: @ Mixx> nemoj mi molim te pricati da procitam tako nesto, pa gomila mojih ortaka me je jos u gimnaziji teralo da procitam te stvari, zato sam i napisao ono sto sam napisao (a ne mogu svi biti intelektualci i akademici, kakvo ti je to razmisljanje, tako ni adi nije video arijevski reich
:: @machine&DaSickSyst> potpuno ste u pravu, mene, recimo, najvise nervira ono sa cime se sprdao pajsgudgud, JER i JEL, PODATCI, i tako neke stvari, jedan moj ortak govori SITVACIJA, KONTENJER, BLJELJINA itd., i ubedjen je da se tako kaze, pogresili lektori u Vujakliji i recnicim
:: mislim da sam dosta kenjao na tem
:: ajmo malo o pc-ju, sto kaze slavu
:: uls
gman ma no problem 17.03.2009. 19:56 #103696

broj poruka: 1111
@pisko, klincima se od igara, a i nama ostalima koji ih igraju, razvijaju logicne sposobnosti, brze uocavaju stvari i izdvajaju iz gomile slicnih, naravno svako ponavljanje ima svojih prednosti i mana
jednostavno vezbanjem, tj. ponavljanjem odredjene radnje u mozgu, ai u celom nervnom sistemu se grade veze koje omogucavaju sto bolje izvrsavanje te radnje koja se ponavlja
upravo smo stigli do dela gde se moze sa potpunim pravom reci da je covek automat i da je sloboda IZBORA, nesto sto zapravo ne postoji, jer sve sto covek radi odredjeno je stecenim znanjem, pa bilo to svesno ili ne

ulsi

gilopile ... 18.03.2009. 06:11 #103817

broj poruka: 9459
Pa o cemu se ovde raspravlja?
Pravopis...Bolje reci mozgopis!Pa ljudi Božiji,da li vi znate da je TV Pink najgledanija televizija u zemlji...?
Bilo bi dobro da je samo u tome problem...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs