Ljudi moji je li ovo moguce? zamena juznjaka i severnjaka?
STRANA 2 OD 2
mikac962
Re:
06.07.2009. 20:45
status: user broj poruka: 555
@FAQ Zamena cipova koji imaju nozice sa sve cetiri strane se rade sa lemilicom na vruc vazduh. O takvoj lemilici je bilo reci pre par dana, gde je neko trazio preporuku koju kupiti. Naravno potrebna ti je i pasta za lemljenje i neverovatno mnogo strpljenja i ostro oko kod postavljanja drugog - ispravnog cipa.
Sto se tice zamene severnog i juznog mosta, tu je vec potrebno nesto drugo i malo vise od same lemilice. Takav uredjaj ako je starijeg tipa, grejej cip na dva nacina. Jedan je pukim grejanjem - grejac je nalik infracrvenom grejacu u starim grejalicama ili rernama, a drugi je duvanjem vrelog vazduha. Na sam cip se spusta vakuum hvataljka, tako da se lako odigne kada kalj popusti. Da bi se stavio novi cip, potrebna je matrica pomocu koje se na cip nanosi tecni kalaj kako bi se napravile kuklice kalaja na samom cipu. To se radi pomocu vec pomenute lemilice na topli vazduh. Kada se oforme kuglice, opet se sve postavlja na lemilicu za cipove bez nozica. Ovo je teorija, praksa, vec ne znam kako izgleda i da li zaista ovi likovi imaju tu opremu kojom mogu da rade zamene cipsetova.
ali opet kazem,odakle drugi cipset?jer ako je vec ispravan cipset na toj``mrtvoj`` ploci,sta je to sto ne moze na toj umrloj ploci da se popravi,ako je vec cipset ispravan?kada je cipset ubeedljivo najteze zameniti.....
kod nas je pljuvanje zanat to se uchi...vezba... aman ima telefon pa ako te interesuje okreni.Sto nekom kvariti posao. Cika pera to radi godinama zasto ne bi mogao neko drugi. Sve moze da se popravi, ako je neko nasao racunicu ok. Svaka roba ima svojeg kupca. Za jegora i bobu znam sto godina malo licno a mali i preko oglasa. Pa covek je u Arilje doneo masinu za pravljenje memorija ( BIO VIDEO) dugacka 10M kosa djavo ipo, i od malinara napravio ljude koji prave memorije. Podrzati svaku akciju u vreme krize svaka plata je zlatna. Ovo kod nas se u ekonomiji zove prvobitna akumulacija kapitala, iz malih firmi nastace vece, iz vecih koorporacije... ko zna mozda i Philips. Mora da se radi pa makar i kokice da se prodaju. Anti reklama bez osnova ne pomaze. Nek ode neko nek vidi. Postavi slike...
Cika Pera to ne radi....radi samo privatnom krugu poznanika,pa ako uspe-uspelo je....i to radi hobija,ne za novac....jer to nija isplativo....a inace....uspesnost takve popravke je miniminiminiminimalna......ali opet se postavlja pitanje.....odakle drugi cipset?ja ne sporim da je tehnicki izvodljivo,niti imam bilo sta protiv tih momaka,jer ih ni ne znam.....ali logicno pitanje se postavlja,odakle drugi cipset?za masovan servis ploca?
dobro bre, a sto mislis da si ti pozvan da uzimas druge ljude usta. Zasto mislis da je tvoje misljenje merodavno. Lepo su ljudi rekli, dodjite da vidite...idi pa vidi pa zajedno da ih pljujemo. Do tad sedi pa cuti sto kaze moj deda. btw cika pera zivi od toga
Odakle dugi cipset? Postoje dva izvora. Jedan je skidaje sa neke ploce kojoj je nesto drugo neispravno ili je mozda cak fizicki ostecena. Postoji i drugi nacin. Gigabyte je imao pre dve godine problema sa cipsetovima na jednom tipu ploce i nudio je besplatno nove cipsetove ko moze da ih menja sam. Prema tome, cipset se moze nabaviti ili kod proizvodjaca ploca ili na nezvisnom trzistu, a i iz nekog izvora neispravnih ploca. Sve u svemu nije nemoguce. Dobar je predlog da se ode do ljudi i da se vidi sta zaista mogu da urade. Nije dobro na nevidjeno da se tvrdi da je to nemoguce i da se neko folira u oglasu. Mislim da bi se vrlo brzo proculo da su sarlatani kada bi par ljudi otislo kod njih i vratili se nezavrsenog posla. Ovako nema druge nego da im se veruje i ako neko ima potrebu za takvim servisom da ode do njih i da vidi da li mu mogu pomoci.
a koga ja to uzimam u usta? sta jos malo pa nece smeti da se kaze misljenje?ja mogu i hocu da iskazem svoje...a ja Gorana Perica zvanog cika Pera znam privatno i poslovno,i to prilicno dobro....najkompletniji majstor za popravku maticnih ploca u Srbiji,izuzetno profesionalan a i posten covek....Ja momke ne poznajem koji su dali oglas(Jegor i Boba),a pogotovo nemam nista protiv njih....A inace ne vidim zbog cega je Vase misljenje merodavno?I mene ne moze niko da ucutkuje,nisam taj tip,ne dam se ucutkati....A Vi kad naucite da se ponasate,i kad procitate sta je neko napisao,e onda mozete da kazete Vas komentar! re: Re: Opet kazem,procitajte gornje postove!
evo procitao sam postove ponovo, i mislim da imam pravo da kazem da omalovazavas i nazivas nekog lazovom bez da imas dokaz. Tvoje znanje niije dokaz, jer znanje je ono sto si spoznao , i to moze da ti pomogne da izvuces zakljucak. ALi isto tako mozes i da pogresis ako ti znjanje nije potpuno. ZNaci ne znam da li mogu da rade, ja ih znam dosta dugo po cuvenju, ne znam da li mogu ali i ti istko tako ne znas da NE mogu. IDI pa vidi. Niko nije imao nameru da te ucutkuje, citirao sam coveka od 85 godina... U prevodu ako ne znas , ne istrchavaj se gledaj sta drugi rade.... SEDI PA CUTI... Moje znanje i iskustvo govori ( iako se bavim drugim stvarima ) da je vrlo tesko da nesto novo probijes. U moje vreme borbe sa vetrenjacama imao sam metode koje do tada niko nije imao. A to je bilo tesko objasniti ljudima ne zbog toga sto nisu znali nego zbog toga sto znali. Kad ljudi znaju za tebe onda je lako, ali uvek ceka neki mali koji radi i uci i jednog dana eksplodira. A sto se Cika Pere tice, on covek zivi od toga sto radi , a ako radis samo sa prijateljima il imas mnogo prijatelja ili malo jedes. Izvini ako sam te uvredio ( ne znam cime ) ali nisam imao nameru Nikola
ma ja ni jednog trenutka nisam rekao da je to nemoguce
11.07.2009. 00:27
status: user broj poruka: 826
niti sam rekao da oni to izricito ne rade,ja sam lepo napisao: tesko da je to moguce izvrsiti kao masovnu popravku,jer je prvo: preskupo da bi bilo isplativo a drugo: nedovoljno delova za zamenu,i trece:oprema koja se zahteva da bi ovakva operacija bilare pre skupa....a momke ne znam,i nista protiv njih nemam licno..... a Cika Pera zivi od popravka maticnih ploca,to da....ali servisira sve,apsolutno sve,sem cipseta.....nadam se da sam bio dovoljno jasan ovaj put.... a inace,sebe ne smatram najpametnijim,i znanje nikada nije apsolutno,naravno....narocito u ovom segmentu,gde bi Nemanja(servispc) ili neko drugi ko se ozbiljno bavi popravkom ploca mogao da da bolji i kompletniji odgovor od mene....ova vest je kao vest tipa da je u Domu Zdravlja u Obrenovcu uspesno izvrsena transplantacija bubrega....transplantacija bubrega nije nemoguca,ali zahteva gomilu aparata,i opreme,a ne samo puko znanje hirurga....a inace,ja nisam ni najmanje zlonameran.....samo iznosim svoje misljenje....
pazi,ljudi ne shvataju da forum nije pricha uz kafu, ovo je kao da si u novinama napisao to i to. Kao da si na nekoj televiziji tipa Metropolis rekao ovo ili ono, neke teme mogu cak biti citanije. I Nemanju i Peru znam licno, al ne mogu da kazem u njihovo ime sta mogu a sta ne mogu da urade. Ovde kad napises nesto za nekog, mozes potencijanu musteriju da im nabacis ili oteras musteriju i tvoje misljenje direktno nekom ubaciju ili uzima iz usta. Nije to isto kao da kazes e Seagate je sranje ja ih nikad ne bih kupio. Za firmu od par ljudi to moze da znaci sutra plus ili minus i treba biti oprezan. Nicije misljenje ( pa ni moje a bogami ni tvoje ) nije merodavno pogotovu ako je negativno. Mozes da nacinis zlo i ucinis nekom nesto nazao a da nemas sve potrebne informacije. Bio mi je Machine skoro i pricamo malko, i negde na pola pita on mene a jeli bre sta bi ono sto se vuklo po forumu pre godinu godinu ipo... ruzna rec se dugo pamti. Nema veze sto je bilo bar 4-5 novinskih clanaka, sto smo od tad imali 1000 diskova na spasavanju itd itd... gorak ukus ostaje. Nemoj da gresis dusu, samo je to moja poenta. Ako je istina da to mogu to je super i do jaja. Ako ne mogu ljudi ce to vec saznati iz prve ruke
i to apsolutno za sve sto si ti rekao...samo sto ja nisam nigde rekao da oni to ne mogu,niti sam rekao i u jednom trenu da su losi majstori,niti bilo sta slicno,vec sam rekao da ja sumnjam da iko u Srbiji to moze da odradi u masovnom servisu....a u njihovo umece ne sumnjam,nemam razloga,nisam imao nikakva iskustva,ni dobra,a ni losa.....to za njih nije antireklama,naprotiv moje misljenje je takvo,i ja bih ga i u novine sutra stavio....a misljenje je moje u ovome slucaju zasnovano na cinjenicama....i bas danas sam sa Cika Perom pricao na tu temu.....i on mi je rekao upravo ono sto sam ja i napisao....ja shvatam da ti momci imaju problem sa antireklamom,ali ja nisam ni malo,ali ni malo doprineo tome.....
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.