:: Za diskusiju u okviru ove teme :: Zeljko cisto 5 :: Bax 3 :: Slavuj i Pisko 4 :: Josilenko i ttate 2 :: a ostali... vidimo se u sledecem ispitnom roku : :: Edit: pardon vmarc cisto 5 (najbolji u generaciji Antilohije,pokusacu da popravim svoj skor u temi...
Zeljkova ideja teoretski jeste dobra,ali koliko je izvodljiva i kako je sprovesti u delo bez svadje na forumu to je skroz druga prica...Komunizam je zamisljen kao idealno drustvo i teoretski bi morao da funkcionise,ali u praksi se to pokazalo drugacije.
Da obecamo da necemo vise jedni druge da prozivamo???To ce trajati najvise nedelju dana dok ne pukne prva varnica...
Ako je neko trebao da dobije status moderatora foruma trebalo je to uraditi u tajnosti i da niko ne sazna...I forumasu koji ima status moderatora da pise kao i svima `status: USER`...Niko ne bi znao ko je i da li necije poruke ispravlja/brise administrator ili moderator i ako je odabran pravi covek to je kraj price...I mirna Bosna.
Za sad mi najbolje zvuci da moze da ocenjuje poruke samo onaj ko je otvorio temu,a ostali forumasi ako je potrebno da daju `zahvalnice`.
U svakom slucaju sta god da se uradi verujem da ce pre ili kasnije doci do zloupotrebe ili pokusaja zloupotrebe i ove opcije.
Mislim da Zeljko nije spominjao moderatore, ali evo vec vidim ovnove predvodnike i njihove ovcice kako se nadaju da ce moci samostalno i bez talasanja slozno i harmonicno da bleje odu Atiju, Nvidiji, Intelu ili AMD-u... Kad crne, tj. pardon, crvene i zelene ovce zavladaju berzom uz pomoc bana i brisanja!
Za i protiv mooderatora!
Licno sam za demokratiju, svako neka pita i pise sta zeli. Kome se ne svidja lako moze da ignorise i preskoci temu, ako zeli.
Kakvi bre power user-i i mooderaproseratori.
Admini neka banuju bezobrazne i nevaspitane i to je to!
klick - Prijavi bezobraznog druga clana biblioteke administratoru A oni ako zele posecen forum i site, neka fundamentalno (poput Rumenke) obrate paznju na ponasanje cesto i vise puta prijavljenih, tzv. visestrukih povratnika u zlocinima protiv kulturnog ponasanja i ophodjenja prema bliznjem svom.
nemam ja nista protiv razmisljanja, ali narazmisljao sam se ja dosta iz entuzijazma, na raznim mestima, sad je dosta. nek razmisljaju oni koji su placeni zbog mog kliktanja ovde po sajtu.
forum je po principu helpdeska ili `drage savete` i samo to treba da funkcionise. Ne mora da je sareno, sa gifovima, zahvaljivanjima i ocenjivanjima. Mogu i moderatori da budu ali po sekcijama, djokica je poznavalac za mrezu, perica za periferije, pufica za igrice, normalno i za onog skyja nesto odaberite da ne bi sve propalo itd...
Bilo je oko 20-tak puta da sam se obratio za pomoc ili savet, pa... zadovoljan sam 50-50%, a pitam obicno kad ne mogu da nadjem na drugom mestu...
normalno i za onog skyja nesto odaberite da ne bi sve propalo itd...
hahahaha, moze, sky kao moderator bez portfelja:)) ma ozbiljno, admini, protalasajte malo po drugim svetskim forumima i maznite najbolju foru i to je to, nema tu mnogo mozganja. I ubacite neki text editor ozbiljniji, da ne mora da udaram neke zagrade i gluposti da bi dobio boldovana slova
Ako planirate ocenjivanje, uvedite, ali tako da pomogne korisniku pri izboru pravog odgovora, pomoci, saveta... Da ne chita kojeshta i gubi vreme, nego da ga uputi na ono gde treba da usmeri paznju.
Koliko vidim, ovde su neki odmah shvatili kao shansu da steknu slavu na forumu, da im ispod avatara stoji Master, Guru i shta ti ja znam. Titule, ako i to uvedete neka dodeljuje admin ili moderatori a ne neke ocene. Mozete staviti zahvalnice, to je ok npr.
Na ovom forumu sam dosta nauchio, od svakog korisnika po malo. Pa i od onog za koga znam da greshi, a nisam siguran, onog koji me natera da i sebe proverim pa tako utvrdim znanje.
Slazem se sa Pishkom shto se tiche feedbacka. Nekada korisnik ima problem koji drugi korisnici pokushavaju da reshe, pishu, lupaju glavu i na kraju niko ne zna da li je pomoglo ili ne jer se nije oglasio ili zahvalio. Chast izuzecima.
Nije mi jasno zashto uopshte pitate, kada znate do chega ce ovo dovesti. Postavite svoja pravila, pa cemo da igramo. Na jednom domacem forumu su mi npr. poslali opomenu da ne koristim sh, ch i takva slova, vec da pishem s, c. Shta bi tek bilo da sam napisao neki pogrdan izraz koji se ovde svakodnevno koristi.
Zar postoji slava na forumu?Zvanje?Jos ce mi neko reci da se gradi i karijera na forumu pa da se odmah prevrnem sa stolice hahahahah.Svasta se danas moze cuti.
Vise mi se svidja onaj deo od DaSick-a gde navodi da i ako se moderatori uvedu da se ne zna ko je moderator i da mu ne stoji ispod nikakvo `zvanje` vec ce da vrsi kontrolu iz pozadine i nikakav haos na forumu nece nastati.Bilo ko da bude,neka bude samo pravedan i flexibilan bice extra ako uopste i dodje do toga da se izaberu sto cisto sumnjam.(Vraticemo MACHINE-a ako se Zeljko opredeli na ovaj pokusaj) :)
Za sve ovo sto Zeljko pokusava najpre su potrebni moderatori jer covek ne moze da postigne sam .Nek on i Misa to odrede i lepo sebi skinu muku sa vrata ako smatraju da tako treba i da je to jedino resenje.
Koliko tema bespotrebnih,koliko samo istih?Koliko spamova ,koliko svadja i ruznih reci?! I da li neko obraca paznju na to?Odgovor negativan.Nista se ne resava a sr@nje se sve vise skuplja i forum pada na dno. Jedini nacin jeste ili da Admini potrose veci deo svog vremena na forum ili da se angazuju moderatori.Ni jedan drugi nacin za uspeh ne postoji jer iziskuje mnogo utrosenog vremena i truda. Sta ste se zalepili na te zahvalnice i ocenjivanje?!Pa ko da ce vam to popraviti stanje na forumu!Sad hocete jedni drugima da zahvaljujete a pre ste skloni da jedni drugima hebete sve po spisku :( I za te zahvalnice i ocenjivanje postoji catch !Prvo mora da se lepo osmisli kako ce to da funkcionise a onda da se pusti u pogon.
Ocene, ni slučajno.... jednostavno kako da ocenim npr. od 1 do 5. Zadovoljan sam odgovorom ali evo mu 2...ha ( da bas ne bude jedan ). Dalje, da bih znao nesto da ocenim moram da imam znanje, ali ako imam znanje čemu onda pitanje, opet ako ne znam na osnovu čega da ocenim, kao eto sviđa mi se način na koji je odgovoreno a pri tom sam ja na osnovu polovicnog odgovora slucajno nabo to sto mi treba. O uvođenju negativnog ocenjivanja neću ni da razmišljam jer već vidim haos i osvetu . Da ne bih išao dalje jedno HVALA koje će da se priračuna ostalim HVALA biće sasvim dovoljno da se razdvoji žito od kukolja i da se od određenih članova foruma stvore oni koji će imati ugled zahvaljujući svom znanju a ne lupetajući ko maksim po diviziji pa ako prođe prođe. Za sve ostalo neka se pobrinu admini i moderatori.
Za one koji nisu razumeli sa ovim poslednjim postom si upravo dao primer tog jednog lepog ponasanja tj nacina komunikacije na koji aludiras u prethodnom postu. Od svega vec navedenog te zahvalnice su ok.Jer ako neko nekom pomogne najnormalnije i najkulturnije je da se zahvali.Moze u vidu reci hvala ili u vidu neke click opcije gde se useru meri broj zahvalnica.Nesto slicno kao na forumu sveta kompjutera.Ali i onda se zapitam cemu sve to?Kao to ce doneti neki veci respekt medju userima?Tesko.Setite se MACHINE-a koga ja licno mnogo cenim.Decko moze svima da drzi lekcije u znanju pa koliko je puta bio iznapushavan?!Pazi a sto je najgore svi znamo ko je on.O tome pricam.I ovako nema postovanja ni najmanje,nit po znanju,nit po godinama a najmanje iz kulture.Bas me zanima kako ce ovo sve proteci.
@dogghost
Kao sto rekoh.Najprostiji nacin komunikacije a najrazumniji.Naravno da se razumemo.
Green Green Grass Of Home
:: HVALA ... ...razumeli smo se :: :: :: one way or another :: :: :: Zdravo i realno rasudjivanje :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Pazi ako neko ima 2k postova i recimo svega nekoliko zahvala a neko drugi 1k postova i stotinjak ili vise zahvala to ce sigurno govoriti o kvalitetu necijeg odgovora i znanja. Istina posto je stanje na forumu lose tesko je poverovati u neki veci boljitak ali bez prvog koraka nema ni drugog. Mogao bi se i uraditi neki poseban prostor gde bi postojala mogucnost uvida u listu user-a i njihov rejting medju clanovima foruma.
ups, trebalo bi i da odspavam malo....
one way or another
:: u vidu neke click opcije gde se useru meri broj zahvalnica.Nesto slicno kao na forumu sveta kompjutera.Ali i onda se zapitam cemu sve to?Kao to ce doneti neki veci respekt medju userima?Tesk :: :: Green Green Grass Of Home ::
Svi se manje-više slažemo, da je, ako neko treba da ima neko PRAVO, merilo to koliko je postova `odradio`, ili `nabio`. Jednostavno, nema šanse osim našeg ličnog utiska, da tu vrednujemo(te) kvalitet odgovora (do sada, a verovatni ni ubuduće), jer je neko možda hiljadama puta spamovao, a neko dao pedesetak, ali studioznih odgovora. Tu će biti greške, ali, bar bi se znalo pravilo. Šta je problem: kao što znate iz škola, najbolji poznavaoci materije nisu uvek i najbolji profesori, tako i ljudi koji sa voljom odgovaraju na forumu, nisu nužno i dobri moderatori. Npr. pomenuti Machine... njega su lako iznervirali, a u jednoj prilici, baš neki plitki likovi i psihopate i navukli ga na bljuv prepucavanje, pena na usta, izvređali ga. Ja i danas mislim da sam mu pomogao (definitivno ih je nakon toga iskulirao), a verovatno i neki drugi, možda i lično. E, da je Machine, koji je tada po broju postova i response time-u (gle! eto nove dobre merne jedinice za muderatora: response time na topic pitanja!) imao MOĆ, iskasapio bi pola foruma. Moderator bi trebao da bude mudar, da se ne pali previše, da nije psihopata sa sindromom kažnjavanja, da mu nadimak nije Bane, a, može pomalo da se razume i u materiju sa foruma.... nije nužno. Power user-i (velike i snažne sero`je.... .-)) bi onda tu bili za baš odgovore... a da li im davati i titule (ja sam za) tipa: za grafulje, napajanja, estetiku PC-a, overclock... itd, naša je stvar, i to da bude čisto.... slave i sujete radi, možda motiviše. Ko što reče neko (Joshilenko?), ako ne valja, erase-delete-yes-yes-accept-by-by.
Dobra je ideja DSS-a da se ako ništa drugo barem za početak ne znaju imena moderatora ili da se to ne dovodi u prvi plan.
Razloga je dosta, a jedan je i taj što će i ti budući moderatori (ma koliko bili objektivni i dobri) biti u situaciji da budu zloupotrebljeni od nekog nervoznog/iskompleksiranog forumaša.
Jednostavan primer: Ja se sližem(budem dobar drugar) sa nekim moderatorom. Posle nekog vremena mene iznervira tamo neki forumaš br.22 zato što mi je rekao nešto loše/napomenuo mi da sam tu i tu napisao glupost. Od besa zato što `on` ispravlja `mene` krenem na finjaka da ga tovarim kod kolege moderatora. Dotični prima sa rezervom info jer je moderator, ali malo po malo kroz priču i druženje menja sliku o forumašu br.22 jer sam ja super za druženje/plaćam mu pivo.
Ovako kada niko ne zna ko je moderator biće oprezniji/neće moći da primeni gore navedenu metodu manipulisanja forumom zarad smirivanja ličnog ega.
Takođe, mislim da rešenja za novi sistem treba graditi na predlozima VMARC-a i Piska. Ima tu još dosta dobrih predloga ali ova dvojica su bila najkonkretnija. support normality
Steta sto nema zahvalnica da mu posaljem par stotina komada i to samo sto je metuo sliku omiljenog mi glumca za avatar, ili sto sam procitao da je pocitajemi kolega, ribolovac, ako se ne varam. Prijatelju, em sto duhovito pises, em sto poznavas materiju, em sto posle tvojih postova co`ek ne mora nista da doda niti oduzme! Ustedeo si mi u zivotu mnogo vremena, koje bi utrosio na ovom forumu pokusavajuci da napisem nesto pametno.
Da se ne lažemo, obrišite forum, jer ovakav nema baš puno smisla.
Najave igara, klipove sa YT-a, ekskluzivne testove sa nekih sajtova iz dijaspore, nove programe, lekove i koještarije, najbolje bureke, najveće turbine i tako dalje... SHIFT+delete.
A ostavite samo mogućnost za procenu vrednosti starih konfiguracija i tekuću problematiku sa HW-om i SW-om, eventualno lične testove i tutorial-e(sa obavezom prethodne najave adminu).
Više nema članova kojima nije pun q*** nekontrolisanog baljezganja.
I Pisko dobro kaze. Moderator je jedno a ovo je drugo. Mozda da se dodeli nekom moderator a nekom neko drugo zvanje-znanje
:: Ocenjivanje i priznavanje `rezultata` na forumu, svakako će nas motivisati (neke). Ali kako tu imati objektivnost, ja ne znam. Ne volim da vređam ali ni da se ulagujem. Ako neko postavi prežvakano pitanje, neko od starijih članova bržih od mene ili na kraju krajeva ja, napušićemo ga da pretraži stare postove. Nekad kulturno, nekad kroz šalu nekad uvredljivo. I, šta će taj da nam da kao ocenu? Taj je i došao jer je lenčuga i egoista i ceo forum je samo mesto za branje ali ne i za okopavanje. Čak i kad dobije odgovor koji je potpun, nema povratne reakcije. Da skratim, i oni koji traže pomoć, treba da se suoče sa posledicama ako ne odgovore da li im je nešto pomoglo ili ne, inače, u totalnom su povlašćenom položaju egoisti koji mogu da nas maltretiraju što prirodnim što nervnim ograničenjima, iživljavaju se u pitanjima, i na kraju još imaju mogućnost da ceo forum izblate i namažu znate već čime... minusima i slično. Dakle, ko nema feedback na svoje pitanje, neka bude `obeležen`. Da se zna... ne mora da se kastrira sa foruma, ali, kad neko zine da potroši vremena i vremena da nešto objasni, neka zna unapred da li je neko zahvalan ili ne.. :: Ali, to traži angažovanje moderatora. Ne može skripta. Npr. ako neko pita za drajver, dobije odgovor, mora da da feedback, ali, ako je neko postovao youtube zezanciju, ili viceve ili žalopojku na domaće prodavce, onda - ne. Kako će to skripta da prepozna :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Zahvalnice treba izbaciti, evo i zasto, ako se nekim slucajem bude delila neka nagrada, neko ce da napravi jedno 10 acc-ova i da siba poruke u test forumu i da se tamo zahvaljuje ili u svastari itd. Zahvalnice ovako nista ne znace, jer niko na to nece obracati paznju, a kamoli kliktati da se zahvali, bolje da napise post da mu zahvali na odgovoru i postavi jos neko pitanje ako mu jos nesto nije jasno ili da se nadoveze na druge koji su odgovorili, recimo tipa petorica daju nepotpune odgovore, ali svaki odgovor dopunjuje prethodni, i kome sad taj koji je postavio temu da se zahvali, svakom pa da klikce 5 puta na zahvalnicu i to jos ako je neko ko je dosao samo po odgovor boli ga uvo. Zahvalnice imaju smisla jedino na rapidserbia.com jer dele mesecno neke nagrade Ovo za nevidljive moderatore je odlicna ideja :). Sa tim zvanjima nista narocito necete dobiti. A ako hocete nesto da promenite to je text editor i dizajn foruma, ne mislim u strukturi nego u spoljasnjem izgledu :).
Slažem se da je poslednja dva meseca bilo kačenja svakojakih klipova različitih tematika. Ni ja nisam izdržao, pa sam okačio link ka ju tjubu. U svakom slučaju za to postoji svaštara i nema potrebe brisati tu pod temu. Lepo je i nasmejati se ponekad. Forumaše koji kače klipove pod sekcijom grafičke karte ili operativni sistem treba upozoriti, pa ako to ne pomaže onda ban na par dana. Za sve ima leka.
Što se tiče procene vrednosti HW-a to su teme koje u 90% slučajeva ostanu bez odgovora, tako da bi tu mogli da predložimo neka bolja rešenja.
support normality
:: :: :: Najave igara, klipove sa YT-a, ekskluzivne testove sa nekih sajtova iz dijaspore, nove programe, lekove i koještarije, najbolje bureke, najveće turbine i tako dalje... SHIFT+delete. :: :: A ostavite samo mogućnost za procenu vrednosti starih konfiguracija i tekuću problematiku sa HW-om i SW-om, eventualno lične testove i tutorial-e(sa obavezom prethodne najave adminu) :: :: Više nema članova kojima nije pun q*** nekontrolisanog baljezganja :: :: Supermarketi ``Čutura``
a zbog cega.Sve ste izmesali,dali stvarno mislite da bi iko iz ovoga sabranog mogao da izvuce iole funkcionalnu celinu?Usli smo u duboke dubioze i usput izgubili parametre.PCB je ipak Zeljkova i na kraju ce on po svom nahodjenju da rokne cekicem,u prevodu covek je vlasnik firme a mi fizikalci,e sad posto nemamo sindikat sa nasim predsednikom ostaje nam da `sedimo` i cekamo(vidimo)sta ce nas snaci.Nisam za to da se sakrivaju mod nalozi pod velom usera,jer se to nigde neradi,i na kraju krajeva covek(owner) ima pravo da po sopstvenom nahodjenju imenuje po njemu zaslusne za te pozicije,bez da se prilikom toga konsultuje sa nama.Jer kao sto sam naveo,nikakva vrsta hijerarhije(organizacije)ne postoji medju nama,tako da ni nemozemo ocekivati da nas iko uvazi kao celinu koja je sposobna da nesto ostvari u poboljsanju svog bitisanja ovde.Meni je ovo sve i sja sto se foruma tice,posecujem razne ali mi nikada nije palo napamet da se negde uclanim.Medjutim ma koliko mi bio drag,najgori smo od sve dece,i ukoliko promene nekrenu od nas samih(bez ikakvih titula),nemojte ni ocekivati da ce nam iko i ikakve titule pomoci.Da sam ja Zeljko nebih ni u snu u ovom trenutku pocinjao promene(admini,moderatori,razni stepeni vrednosti),vec bi izasao sa ultimatumom,tj,ili izvadite prst iz usta i pocnite medjusobno da se cenite i postujete ili ne da nece biti unapredjenja,vec katanac-pa kud koji mili moji.Makar to znacilo totalni reset foruma(usera).Nismo mi losi samo prevelika moc je i bolje razbila,ovaj forum ima najjacu karmu ali moramo se potsetiti da smo i mi samo ljudi i sami uvideti koliko smo otisli u off,jer to je najveca(pozitivna) promena koja moze da nam se desi,i nemoramo da cekamo nikakve smajlije,zahvalnice,titule,skripte..,da bi se to desilo.
Sve najbolje svima
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Skoro sve to što si rekao je tačno osim jedne stvari:
Znaš koliko je puta željko svraćao i rekao da `Samo vam fali neki moderator, pa da se naizuvate pošteno`, karikiram naravno, ali poenta je jasna. Tih nekoliko puta kad je to rekao, kao da ga niko nije čuo, naravno ima ljudi koji to nisu videli, ali osnovna stvar nedostaje: Dorađena i striktnija pravila. Nema kucanja bilo čega i provlačenje bez kažnjavanja. E kada bi toga bilo, moderator(i), kod god bio/bili, bi imali posao samo čišćenja foruma.
Po meni, mora biti pravila, precizno definisanih, šta se sme a šta ne i kada se prelazi granica (3 prekršaja i do viđenja na primer). Ovako, ne možeš ti da kažeš moderatoru, `idi sredi`, a on nema nikakav pravilnik ispred sebe.
Druze ne citas sve u potpunosti,ja sam napisao:DA SAM JA ZELJKO-JA NEBIH ...
On da je hteo mogao je vec odavno da postavi tu vrstu odgovornosti ovde.Medjutim poenta(po meni)je da mi sami pocnemo sa promenama izmedju sebe.Nisam bas pobornik Zenica bluz foruma,i verujem da ni Zeljko nije,upravo iz tog razloga ovako dugo vaga.Te fore sa tri licne su ok ako si upravnik gvantanama,ali kao sto sam rekao,potrebne su mnogo delikatnije mere ako hocemo da PCB zadrzi svoju dusu,koju jos uprkos svemu i dalje u vecoj meri od ostalih(bezdusnih)foruma poseduje.
Thing deeper
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Skoro sve to što si rekao je tačno osim jedne stvari :: :: Znaš koliko je puta željko svraćao i rekao da `Samo vam fali neki moderator, pa da se naizuvate pošteno`, karikiram naravno, ali poenta je jasna. Tih nekoliko puta kad je to rekao, kao da ga niko nije čuo, naravno ima ljudi koji to nisu videli, ali osnovna stvar nedostaje: Dorađena i striktnija pravila. Nema kucanja bilo čega i provlačenje bez kažnjavanja. E kada bi toga bilo, moderator(i), kod god bio/bili, bi imali posao samo čišćenja foruma :: :: Po meni, mora biti pravila, precizno definisanih, šta se sme a šta ne i kada se prelazi granica (3 prekršaja i do viđenja na primer). Ovako, ne možeš ti da kažeš moderatoru, `idi sredi`, a on nema nikakav pravilnik ispred sebe :: ::
Ti očigledno mene ne kapiraš. Nisam ni implicirao da si Željko. Moja poenta je da `......da mi sami pocnemo sa promenama izmedju sebe`: Ovo apsolutno nije moguće bez strikntnih pravila.
Neko jednostavno nema generator lepog ponašanja, sloga na forumu ga ne zanima, odgovoriće/iskomentarisaće kako kome hoće i kako je treunutno raspoložen. A kada ima pravila, generator ne moraš da imaš. Po pravilima bato ili heftalica.
Jedan od razloga što sam postavio ovu temu je iskrena želja za poboljšanjem foruma i iznalaženje načina da se početnicima na neki način ukaže u koga mogu da se pouzdaju, a u koga ne.
Drugi razlog je što sam želeo da Vam pokažem koliko Vi sami, u stvari, neznate šta želite i koliko ste nesložni ( da ne kažem nešto gore ). Napominjem da nemam nameru da bilo koga uvredim. Na forumu ima zaista kvalitetnih ljudi, ali imam utisak da se i ti kvalitetni ljudi prečesto upuštaju u rasprave koje su daleko ispod njihovog nivoa.
Ideja o skrivenim moderatorima mi se svidela, ali mislim da je neizvodljiva i siguran sam da neće biti primenjena. Moderatore ćemo birati Miša i ja, onako kako smatramo da je najpravednije. Kome se to ne svidi, može slobodno doživotno da štrajkuje, imaće našu punu podršku. Nemojte me pitati ko će biti moderator jer Vam to neću reći do trenutka kada proglasim moderatore. Iskreno, još uvek nisam ni razgovarao sa ljudima na tu temu, možda neko neće ni prihvatiti da bude moderator.
U ovoj temi sam video dosta ideja, moram malo to sve da presaberem u glavi pa ću videti šta dalje, a ovo Vam mogu reći odmah:
1. Prvo ćemo napisati JASAN i PRECIZAN pravilnik, koga će SVI MORATI da se pridržavaju.
2. Posle toga sledi dorada administracije Foruma, da bi se Moderatorima omogućilo da mogu efikasno da sprovode napisana pravila.
3. I dalje mislim da ocenjivanje poruka nije loša ideja. Ono što bih na tu ideju dodao, to je mogućnost da Moderator, ako primeti da neko iz `nVidia` tabora lupa kečeve nekom iz `AMD` tabora, može Miši i meni da predloži da mu ukinemo mogućnost davanja ocena !!! Čini mi se da je to sasvim u redu predlog. Takođe se može dodati mogućnost da autor teme sam na svojoj temi zabrani ocenjivanje, ako proceni da je tip teme takav da je ocenjivanje glupo ( recimo neki youtube link, tu ne bi ni imalo šta da se ocenjuje ). Opet bi moderatori imali mogućnost da lupe po prstima nekog ko je zabranio ocenjivanje tamo gde to nije smelo da se zabrani. Diskusione grupe tipa `Svaštara`, `Test` i slične ne bi ni imale ocenjivanje, jer bi ono bilo totalno besmisleno.
4. Usput ću dodati neke sitnice koje ne traže mnogo vremena, recimo da user može da definiše koju konfiguraciju poseduje, itd.
5. Ne verujem da u ovom momentu mogu nešto značajno da poboljšam editor, jer to traži dosta vremena. Obećavam da ću i to da uradim, ali tek pošto završim ovo što sam prethodno naveo.
6. Nemojte me terati da koristim neku fee forum skriptu, jer da sam to želeo, ne bih ni pisao sopstveni forum `od nule`. Ovaj ipak poznajem u dušu, znam mu prednosti i mane, znam greške, itd.
7. Mislim da bi bilo lepo dodati mogućnost privatnih poruka između user-a. Znači, ne ono slanje maila jer to već postoji, nego slanje poruke koju će user moći da pročita prilikom posete forumu, ali će samo on moći da je vidi !!!
... mislim da sam Vam dao dovoljno materijala za još 100-tinak postova na ovu temu .
ok ok...neću više smarati za free forume...samo sam mislio da bi to bilo neko jednostavnije rešenje vaših i naših problema... a što se tiče tih promena koje si naveo, ne znam zašto uopšte pitaš za mišljenje ovde kad se nikada niokočega neće složiti...uradi kako misliš da treba i gotovo...
Mislim da prvenstveno treba da postavite moderatore,pa onda ostalo.Kao sto i sam kazes Zeljko,mogao bi da uradis te sitnice,kao na primer:privatne poruke,opciju `Moja konfiguracija`,mogao bi malo da uredis specijalne znakove i dodaj jos par smajlija...
Ovo je samo moj predlog.Necu vise da smaram,jer ispada da samo naredjujem,a ne radim nista.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.