Ne znam sta je sve ovo drugo, ali i Whey i kreatin su potpuno prirodni i gomila ljudi ih koristi. Whey je veliki izvor proteina koji je potreban za izgradnju misica (pogotovo nakon vezbanja). Proteini se nalazi i u hrani (sve vrste mesa, riba, jaja, pasulj itd.) ali ako si ozbiljan sto se tice vezbanja jedino da jedes 4kg mesa na dan kako bi uneo neku dobru kolicinu proteina u sebe. Uz Whey se jednostavno brze napreduje jer je to dopuna hrani. Kreatin valjda daje energije za vezbanje, kao sto to npr. radi i kafa. Pored toga valjda i siri ne znam ni ja sta u misicima tokom vezbanja ili kad vec, da ne ser*** realno kad ne znam for good. Pa nakon toga misic moze vise i da primi u sebe potrebnih stvari za rast, te vise i naraste. No, uglavnom nije nikakva hemija u pitanju vec 100% prirodni izvori. Nalazi se u pakovanjima koja odaju ljudima koji se ne razumeju utisak `hemije`.
Ja se zadnjih par meseci bakcem sa gimnasticarskim vezbama (sipkama, zgibovi (normalni, uzi/siri hvat, apsolutni), propadanja, izvodjenje ostalih stvari u vidu vage itd.). Ne koristim nikakve suplemente iz razloga sto su skupi, ali zato ce mi i trebati npr. 8 meseci za nesto sto bi mogao za 6 uz pomoc suplemenata.
Nisam u toku,propade mi stos :) Pa trebalo bi malo da probas,posto ti fali malo mase :)
:: :: Znaci to je u pitanju. :: :: A ja sam se bas cudio odakle ti toliko kosa kad ono od whey proteina : :: :: Ja ili Ish ? Nemam ja duzu kosu vec preko godinu dana. Evo ti jedna relativno skorasnja slika :: :: http://i.imgur.com/g05yD.jp :: :: A nisam nikada ni probao Whey ili bilo sta od suplemenata . :: :: @toothless uh, secam se ovih kesica kao da je juce bilo
Napisao sam kilometarski post objasnjavajuci sve sa slike, ali ovo govno lap-a mi uteralo!
Da skratim toliko mesa ne jede ni mister olympia, a i da ga pojedes upola gojices se ali vise salo negoli misici.
Jer pod jedan ne treba ti vise od 200gr na dan proteina( aka kilo mesa), da ti prevedem ako krenes da jedes na svaka tri sata i imas gasove i smrdljivu stolicu, to znaci da ti telo ne iskoriscuje u pravoj meri uneti protein vec da ga usled manjka enzima za razbijanje i kompleksa vitamina B za apsorbciju istog izbacuje u ne svarenom obliku.
Whey je dobijen hidrolizom surutke, ili ti odstranjene su masti i laktoza iz iste a protein zadrzan, kao najbrzi protein jedino i pravo mesto ima samo u PWM-u(sejk posle treninga), kada se anabolicki prozor veoma brzo zatvara ikada se cvrst izvor ne moze dovoljno brzo svariti i apsorbovati da podmiri potrebe pokidanog misica i spreci katabolizam izazvan treningom.
U svakom drugom slucaju cvrst obrok ima prednost.
Da ne duzim sad sa kreatinom(mada si i tu omasio), glutaminom,omega3 i multivitaminom. Samo cu ti jos reci da sa tom gimnastikom neces postici nista, osim sto ces se malo zategnuti(minorno).
Jer telo da bi pravilo misice mora non-stop da ima potrebu za istim i mora iznova biti sokirano tezinama/intenzitetom treninga kako bi to i radilo, da bi mast gubio jedini pravi nacin je izgradnja misicne mase, u svakom drugom slucaju dolazi do jo-jo efekta.
Pazi, ne znam previse o suplementima jer ih ni ne koristim, pa me mnogo i ne zanima. Koliko sam god uspeo edukovao sam se o zdravoj ishrani itd. Katabolizam jeste svakako problem, zato kad god sam u mogucnosti odmah nakon vezbanja i gledam da jedem neki obrok bogat proteinima. Mrzi me da pravim neke sejkove itd. mada ne bi uopste bilo lose.
Sto se tice gimnasticarskih vezbi, gresis
Ovo ti je sve postignuto tim vezbama - druga dvojica sa desne stane su mladji i ne bave se time previse dugo.
To je deo ekipe sa Tasa (sipke na Tasmajdanu). Imas vise o tome u Barmanz grupi na FB-u.
Teretana ce te vise nagruvati, ali ce te sipka vise izdefinisati uz pravilnu ishranu i kardio. Nije da ne moze definicija i teretanom, moze naravno. Samo vecina likova ne zeli da radi kardio uopste, ili da izbegava masno, slatko itd. Zato ni nemaju trbusnjake jer su svi na 20% masti tela.
Misko baby koje tebi digao na pijadestal taj glutamin???
Glutamin ili ti L-glutamin je ne esncijalna amino kislina i kao takva moze da se sintetise u samom telu, svrha njegova je samo pripomoc u oporavku i brzini istog, a anti katabolicko dejstvo istog(koje je i ovako malo) mozes da okacis o klin ukoliko posle treninga ne uneses proste secere(dekstroza, maltodekstrin, waxy maize) i protein.
Da ti uprostim za vreme treninga telo luci kortiko steroid(kortizol) koji sprecava infamaciju misica, a kako isti ne moze da obitava sa testosteronom, nivo testa ti pada na nivo skoro ili u nekim slucajevima ustrojenog muskarca. Glikogenski depoi se u proseku prazne u roku od 30-45 minuta anaerobnog treninga, odnosno na kraju treninga niti imas glikogena(energije) niti amino kislina polipeptidnog lanca a misici puni kortizola ili ti katabolicno stanje.
I sta onda postizes samo sa glutaminom????
Prvo mora prost secer da napuni prividno glikogen u jetri kako se protin unesen iz surutke(whey-a) nebi koristio za tu namenu, vec da bi posredstvom delovanja najjaceg anabolickog hormona u organizmu insulina, ciji su nivoi visko unosom prostog secera odneo te amino kisleine direktno u `gladan` misic.
I jos nesto katabolizam mogu da ti ublaze BCAA i glutamin, upravo zato se oni koriste iskljucivo u definiciji. BCAA ili ti amino kisline razgranatog lanca(valin, lusin i isolusin) se mogu koristiti uvek i velikim kolicinama, ali pored kreatina na masi uposte nema potrebe za glutaminom.
A jedino sto moze da spreci katabolizam u velikoj meri su supstance koje telo dovode u pozitivan azotni balans i to mogu samo steroidi, da budem precizniji metan (kako ga klinci zovu) ili ti Dianabol je pravi primer ovoga.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
:: Sta god da radis (masu ili definiciju) najbitniji suplement je glutamin (jer sprecava katabolizam) :: Ovo ostalo, kad i ako se moze uzimaj :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: A-a. Ja vezbam za definiciju (7-9% masti), a masa u vidu vecih misica ce doci vremenom. :: :: :: :: :: ::
Druze jako je dugacko da ti ovako objasnjavam, ako te to interesuje dacu ti broj telefona pa ces razumeti kakvo je pravo stanje.
Ovi momci da li su isli u teretanu ili nisu, sad necu polemisati, medjutim svi odreda su mladi i puni testosterona, a plus ovaj manekensko gey izgled tesko da je ikome ko ima 25+ privlacan.
Sto se gruvanja i teretane tice to je najveca glupost/mit koja se provlaci vec decenijama. Da je to istina onda bi svi koji su ikada usli u teretanu izgledali `nagruvano`, svestan nisi koliko je discipline/ pravilne ishrane/ treninga i odricanja potrebno da bi se malo videlo kako napredujes. Opet kazem klincima koji su na vrhuncu kolicine testosterona u organizmu je to malo lakse. Jer em lakse prave misice, em im salo lakse ide dole, sto generalno i jeste odlika testa bio on prirodan ili vestacki(steroidi).
Veruj mi Ish da znam. 3-3.5 meseci sam akvinije u ovome. I znam koliko je mnogo vremena i truda potrebno za mali napredak samo. Ne jedem skoro nista slatko, unosim secera samo koliko mi treba tj. minimalno. Masno jedem samo u vidu toga koliko je neka riba ili meso masno. Sok nisam popio preko 100 dana. Ishrana je pola vezbanja, ako ne i vise. Barem vezbanja definicije, za masu je lakse, tu samo jedi i jedi.
Najjace mi je kod ove slike sto nije tipicna montaza gde ribu zatezu gajtanima i mazu etericnim rastvorima, a lik pored drzi prste na misu(za Photoshop) ki john wayne na magnumu 45.
Ovo je koliko ja vidim bila fotka iz zasede i samim tim mLogo dobija na tezini
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
:: Pazi, ne znam previse o suplementima jer ih ni ne koristim, pa me mnogo i ne zanima. Koliko sam god uspeo edukovao sam se o zdravoj ishrani itd. Katabolizam jeste svakako problem, zato kad god sam u mogucnosti odmah nakon vezbanja i gledam da jedem neki obrok bogat proteinima. Mrzi me da pravim neke sejkove itd. mada ne bi uopste bilo lose. :: :: Sto se tice gimnasticarskih vezbi, gresis :: :: Ovo ti je sve postignuto tim vezbama - druga dvojica sa desne stane su mladji i ne bave se time previse dugo. :: :: http://i.imgur.com/OqdCA.jp :: http://i.imgur.com/l00O8.jp ::
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
E nemaš pojma kakav mi je sad osmeh na licu posle ovih slika koje si postavio.To je bitno,a zajebi HW...Tih će sranja uvek biti... Ja se večito sprdam sa ovim likom i njegovom `umetnošću`,ali ima nečeg pametnog i u njegovim tekstovima:
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.