Emose.. Danas si me posteno nasmejao jednom recenicom ovde .. A tacno tako i deluje kad neko posmatra sa strane pogotovu ako to neko bas ne prati u tolikom obimu..
Kad si rekao,ja citam sta pisete,suplementi,vezbe,ovo ono,pro ,ja sam mislio da ste vi malte ne ko Svarc :) Hehe..Koliko smo se raspricali ispade kao da smo sa Olimpije stigli :)
P.S.Slozices se polako i sa onim ..Kepler rules :))))
@OCz Samo ako radis uske sklekove onda prebacujes deo opterecenja vise na triceps. A propadanje moras da naucis ,da napravis vagu da nebi islo na grudi. Kao i kad radis propadanje za grudi,ruke isto moraju da budu aktivne,tj triceps,to je nemoguce izolovati! Moraces da ratis lat masinu,uski benc ,potisak sa cela itd..Istezanje..To su prave i osnovne vezbe za triceps!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: http://tinyurl.com/6f2e9u :: :: Ova slika mi je sa obuke za Gadafijevu gardu. : :: Edit: Godina proizvodnje:1982 :: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 3 macke,dve iste i jedna razlicita : :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=GHtLwmVdcJ :: :: Toot najlepsi si :)
Elem znam da sam mastan, zato je ta fotka i tu, da vidim kako ce napredak da tece, imao sam sve fotke(i 15-20GB BB podataka) na lap-u koji su mi makli, pa ovako sam bar siguran da cu imati sa cim da uporedim.
Za OCZ-a, to sto ti ruke kaskaju nije nista cudno, svako od nas ima partiju koja manje napreduje, e sada problem: PL pristup ti uopste nece pomoci u toj borbi, sto je najgore sam PL i 5/3/1 sistem su nauka u malom i tu ako ne znas sta radis povrede i spaljivanje CNS-a `vrebaju iza svakog coska`. Pamet u glavu i pici na BB forume pa popricaj malo sa PL ljudima.
Sto se ruku tice vecina ljudi ih prekolje, pa zato ni ne napreduju, ja sam pronasao sistem za njih koji mi je veoma brzo dao rezultate, elem radi se o tri set-ima i ceo trening je samo za njih.
Dakle ruke radim na kraju `radne nedelje`(ne racunajuci sporedno pogadjane u danima kada radim grudi(prvi dan) i ledja(treci dan)) i to u 4 radne serije(mada je tri vise nego dovoljno u pocetku).
Posto su u pitanju misici antagonisti, odraditi celu seriju iz cuga(6 vezbi) je veoma `lako`.
Trenaz:
Uski bench Stojeci pregib bucicama Potisak sa cela Stojeci hammer pregib bucicama Horizontalno propadanje sa opterecenjem Biceps pregib sipkom
Tezine su proizvoljne i to bi trebalo da budu da mozes da izvuces 8, do max 10 ponavljanja. Pauza izmedju vebi ne postoji, samo imas 2-2.30 minuta pauze izmedju serija.
Ovako radim 3 (ili dve, ko pocinje prvi put sa ovim programom) serije, pa u zadnjoj cetvrtoj, menjam poslednje vezbe za biceps i triceps izolacijama koje radim u 20-30 ponavljanja, kako bi sto vise krvi dovukao u ciljani misic, recimo:
Umesto propadanja ubacujem triceps kickback, tezina 15KG, ~25 ponavljanja Umesto pregiba sipkom ide jednorucni pregib sa kolena, tezina 12.5Kg, ~30 ponavljanja
Eto probaj ovo pa ces videti hoce li odgovoriti, ja verujem da posle prvog treninga neces moci da popijes PWM
Mislim da sam u redu sa PL-om. Radim delimicno modifikovan SL 5x5. Ima dovoljno odmora u rutini (3x nedeljno samo treniram). Ne silim previse otkaz tj. kada povecavam tezine procenim da to ne uradim previse rano, tako da ako udarim u otkaz da to bude u poslednjoj seriji itd. Uglavnom za sada mi dobro ide, napredujem u snazi i ne osecam se nimalo izmoreno.
Koliko sam ukapirao, radis tih 6 vezbi kao superseriju? 6 vezbi = 1 serija/krug, ukupno odradis 2 do 3 serije/kruga? Jednom nedeljno samo?
Mozda bi to mogao da ubacim kod sebe. Da probam prvo 2 serije tj. po 6 `standardnih serija` za bi/tri.
ovo su tri seti(ili ti tri u seriji)X2, najpravilnije bi bilo reci giga setovi.
Kreni sa 3 serije, pa ako ti ruke ne otpadnu od upale sutradan, mozes odmah sledeci trening dici na 4. Da radis direktno ruke vise od jednom nedeljno stvarno nema svrhe, mali su to misici, koje inace pogadjas treningom ledja i grudi, pa tako ti jos ovaj samo za njih, dodje puna kapa.
Tebra Sky evo jos jedna sa te foto sesije, posto je maltene ista fotka(malo se detalji razlikuju) reci mi gde ti ovde vidis dupli lat(ili ti front lat spread) pozu???
Ae probacu, ubacicu ih u npr. petak, posto radim pon, uto i pet. Tako da ih ubacim kada imam 72h odmora do sledeceg treninga.
Sto se upala tice, videcu. Upalu obicno dobijem samo ako promenim vezbu ili se vratim na nesto sto nisam duze vreme, sto ovde sigurno moze biti slucaj, no vec drugi trening ni ne ocekujem nikakvu upalu. Videcu kako mi lezi, 4x mi deluje kao previse, mada sta ga znam. Videcu kada me prelomi da mi naglo opadne snaga.
P.S nisam samo najbolje skapirao sta izvodis sa visokim brojem ponavljanja? Sve izolacije ili samo odredjene? Posto samo su propadanja i uski bench ovde ne izolativne vezbe?
Ponovo procitaj sta su osnovne a sta izolacione vezbe
08.12.2012. 15:55
status: user broj poruka: 7285
Sve navedene su osnovne, ako stojis i radis pregib bucicama nikako nije isto kao kada ruku fiksiras iza kolena.
Izolacije su ti navedene kao zadnje dve u zadnjoj seriji i one su tu da obezbede maksimalni priliv krvi u te misice, da bi po zavrsetku vezbanja i po unosu proteina(whey) a uz posredstvo insulina(dextroza), dobili maksimalnu kolicinu gradivnih materija i u velikoj meri odmah sprecili neminovni katabolizam, izazvan vezbanjem, a sve to da bi sledeci cvrst obrok mogao odmah da radi na obnovi, a ne da zapusava rupe od treninga(bori se sa katabolizmom).
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.