Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Molba Adminima u vezi malih oglasa...
STRANA 3 OD 3
MyDoom Niko nije izneo konkretan predlog za sredjivanje oglasa.... 13.12.2009. 22:48 #170128

status: user
broj poruka: 553
...pa cu ja da kazem par stvari koje me nerviraju u vezi istih !

1.Kad se korisnik uloguje treba ga preusmeriti na stranu na kojoj je bio !!!
2.Treba da stoji na svim stranama i gore i dole stranica oglasa na koju osoba hoce da ode!!!
3.Treba uvesti stavke koje nece moci da se izbegnu pri postavljanju oglasa npr. ako hoce neko da proda procesor morace da odabere stavku `procesor` i to treba da stoji izmedju padajucih menija za `privatno lice` i `koriscena roba` a ako hoce da proda nesto drugo to ide u sekciju `razno` i slicno !!!Jer me strasnoi zaboli glava kad trazim odredjenu komponentu a moram da pregledam jos sto gluposti koje me ne interesuju!!!
4.Uvesti counter koji ce brojati korisnikove oglase u poslednja PET dana tako da nece moci da apdejtuju oglase na svakih pola sata da bi njihov oglas bio na prvom mestu!!!
5.Zabraniti oglasavanje firmi u sekciji BESPLATNI MALI OGLASI jer njihovo mesto je na banerima!!!

Umorih se!!Nadam se da sam pomogao!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mijo Ne vidim razlog za histeriju 17.12.2009. 11:54 #171533

broj poruka: 17
Verovatno treba uvesti nekog reda u male oglase ali mislim da to nije ni malo jednostavno.
Resenje naplate uokvirenih i prvorangiranih placenih oglasa je moguce, pa kome se isplati neka daje kintu.
Treba brisati iste oglase koji se ponavlaju na vise mesta.
Ponavljanje oglasa vise puta dnevno da bi bio na vrhu je delimicno problem i moguce ga je resiti ali onda ce oglasavaci pisati isti oglas sa malim izmenama iznova i postavljati ga. Ja, prvi to uradim vise puta dnevno. To je svojevrstan circulo vicioso, ako to ne uradim, oglas ce biti nisko zbog onih koji to vec rade, pa ce neko sledeci morati da uradi istu stvar zbog mene i ostalih....i tako u nedogled.
Ograniciti broj oglasa nedeljno ili mesecno je moguce ali ce opet biti prica sa otvaranjem bezbroj profila i jos vecim haosom.
Naplata oglasa je tehnicki izvodljiva ali u praksi ce doneti vese stete nego koristi samoj PC berzi. Jako je malo onih koji ovde zaradjuju toliko da im se isplati placati oglasavanje. Ukoliko budu spreceni da se ovde oglasavaju, otici ce na neki drugi forum. Time gube svi. Onaj koji nesto trazi morace ici na vise foruma umesto na ovaj jedan a sama PCberza ce vremenom imati manji broj poseta. U takvoj situaciji neko bi kroz besplatne male oglase i za pocetak besplatne banere za firme, mogao napraviti sajt koji bi za godinu dana mogao donositi zaradu.
Druga stvar, prodaja IT opreme na PC berzi je jako neizvesna, kao i bilo gde drugo. Vidi se da se neke stvari vrte svaki dan i po mesec dana i opet se ne prodaju a imaju vrlo realnu cenu. Jenostavno, trziste je prezasiceno.
Imate neke komponente koje se jako retko traze a imaju upotrebnu vrednost. Ako se ogranici broj ponavljanja, neko nece moci da nadje npr P4 2400 northwood i nadogradi svoj celeron na 1700 za nekih 10E i vrlo osetno unapredi masinu.
Preglednost oglasa na PC berzi je podnosljiva. Dalja klasifikacija na procesore, ploce, graficke...i ostalo u malim oglasima bi vise iskomplikovala preglednost nego sto bi uprostila. To se vidi na sajtovima koji su to vec uradili.
Ne poznajem Ljubisu niti citam njegove oglase, mada sam cuo za njega. Mislim da covek nije razlog za histeriju. U svakom gradu imate tzv gradske face, pa zasto onda i PC berza ne bi imala svoju facu. Ako se nekome ne svidja neka ne cita njegov oglas. Ako on misli da njegova PCI ati9200 vredi 100E ili 1000E, neka je prodaje. To je trzisna sloboda. Druga je prica ako nekoga nervira sef ili zena na koju ne sme da se izvristi pa to uradi na Ljubisi.

Da ne duzim, mislim da stanje nije toliko alarmantno ni za dizanje histerije. Naravno, polako treba uneti neke izmene i onemoguciti zlouputrebu i spam.

PC oprema je postala toliko masovna pojava da je vise nemoguce pojednostaviti trziste.

Treba svakoga pustiti da radi na miru i zaradi neku kintu ako to radi posteno i nikoga ne ometa.

vuk125 RE:Ne vidim razlog za histeriju 17.12.2009. 12:37 #171542

broj poruka: 2929
RE:Treba svakoga pustiti da radi na miru i zaradi neku kintu ako to radi posteno i nikoga ne ometa.

Ne treba Mijo naprotiv, treba iskoreniti ovakve oglase:

kupujem polovan hardver

Kupujem polovne racunare i komponente....
moze zamena za drugi hardver..
extranjero@sezampro.rs
tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mijo

kupujem polovan hardver

Kupujem polovne PC komponente i kompletne racunare.
extranjero@sezampro.rs
tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mijo

polovan racunar

CELERON 2400/ DDR 512M/ HDD 80G/ FX5200 128M AGP/ DVDRW/ ATX...85E

ATHLON 2000/ / DDR 256m/ HDD 40G/ GFORCE 64M AGP/ DVD/ ATX...55E
doplata monitor
t.011/20-84-286, 063/250-239 Mijo
MyDoom @mijo 17.12.2009. 13:43 #171561

Treba histerisati jer admini nisu qrcem mrdnuli vec 5 godina da dovedu forum i oglase u red!Ali su zato popunili sve banere na osnovu posecenosti sajta!Sramota je i kad ja hocu da odgovorim na forumu da moram da skrolujem na vrh strane da bi kliknuo na `odgovor`!

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

MaliAbner Re: RE:Ne vidim razlog za histeriju 17.12.2009. 13:46 #171562

broj poruka: 7783
A u ruke Mandusica VUK125 bice svaka puska ubojita...

BANG, BANG, BANG...

(saga se nastavlja)

Dragi nas Mijo sam navedes da se bavis spamom i onda pricas neke nebuloze i pricas i pricas i pricas i jebes mu klesta umorih se citajuci nebuloze.

Pa ja sam zbog takvih kao sto si TI i tebi slicni od kojih ne mozes naleteti na posten mali oglas neke jedinke koja nije prevrtac kanti (citati preprodavac) i postavio ovu temu sa molbom da se to na neki nacin zabrani ili redukuje ne neku razumnu meru.
Niko nije trazio da vam se zabrani postavljanje oglasa, nego samo da kolicina takvih oglasa ne bude dominantna u prvih 15 strana oglasa, zbog toga ja vise ni ne gledam oglase stranu po stranu i mozda propustim nesto sto bi mi bilo zanimljivo posto moram da trazim preko pretrazivaca uz pomoc zadatih reci a ko zna kako je ko uneo oznake.
Da ne bude zabune u dosadasnjem zivotu sam do sada kupio samo dve stvari, egzoticnu memoriju pre pet godina i staru konzolu pre neki dan, ali s vremena na vreme pogledam oglase cisto da vidim kako se krecu cene.
Evo recimo ono sto ti nudis za 55E ti otkupljujes za 15-20 pa posle kazi da ti se ne isplati covece maloprodaja toliku razliku u ceni ne ostvari ni kad prodaje super modernu graficku karticu.

A nove naloge pravite koliko Vam dusa iste samo cete sa njima morati da imate i bar 500 postova a da nalozi nisu sa iste IP adrese i da postovi nisu u nedelju dana (sto je realno fizicki nemoguce) da bi ubacili oglas pa se onda lepo heftajte u ljubicu svi Vi od reda.

Jedan oglas u tri dana, menjaj ga koliko ti volja ali on ostaje tamo gde je prvi put postavljen i pri svemu tome mu se vidi samo naslov a ne i sadrzaj, i sem toga koje je to ime `mijo mijo` meni to zvuci ko `mjau, maju` pojala maca ako si majstor ostavi puno ime i prezime kao kad ja dam oglas i vidi se puno ime i prezime sa kucnim telefonskim borjem.

E da obavezno u oglase samo fiksni telefonski borj i adresa elektronske poste.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: RE:Treba svakoga pustiti da radi na miru i zaradi neku kintu ako to radi posteno i nikoga ne ometa
::
:: Ne treba Mijo naprotiv, treba iskoreniti ovakve oglase
:: kupujem polovan hardve
:: Kupujem polovne racunare i komponente...
:: moze zamena za drugi hardver.
:: extranjero@sezampro.r
:: tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mij
:: kupujem polovan hardve
:: Kupujem polovne PC komponente i kompletne racunare
:: extranjero@sezampro.r
:: tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mij
:: polovan racuna
:: CELERON 2400/ DDR 512M/ HDD 80G/ FX5200 128M AGP/ DVDRW/ ATX...85
:: ATHLON 2000/ / DDR 256m/ HDD 40G/ GFORCE 64M AGP/ DVD/ ATX...55
:: doplata monito
:: t.011/20-84-286, 063/250-239 Mij
mijo Zelim vam lep dan i uzivajte. 17.12.2009. 14:52 #171580

broj poruka: 17
:)
Sta da vam kazem
Meni je ovo 14. post u nekoliko godina i stvarno imam preca posla od prepirka sa ljudima koji vec imaju po nekoliko hiljada postova.
Zelim vam lep dan i uzivajte.

Rammulino vala... 17.12.2009. 15:08 #171584

broj poruka: 400

....treba banovati ove preprodavce,ni ja ne mogu da nadjem nesto sto bi me zanimalo da pazarim,zato sto mijo,pijo,gijo i djijo i slicni njemu kace svoje oglase kao spricani.
Uzass.....
vuk125 RE:Zelim vam lep dan i uzivajte. 17.12.2009. 15:26 #171587

RE:
:)
Sta da vam kazem
Meni je ovo 14. post u nekoliko godina i stvarno imam preca posla od prepirka sa ljudima koji vec imaju po nekoliko hiljada postova.
Zelim vam lep dan i uzivajte.

Znamo da imas preca posla u to ne sumnjamo, da uvalis nekome jos neko djubre ili pak da posaljes negde tamo neko kuciste koje treba da glumi komp i postavis opet temu kako te je post express, tacnije onaj kurir koji vozi pakete uradio za 6600 GT u agp varijanti i ti sad imas problema jer je kupac nezadovoljan a paltio je, a mozda i on laze sam sebe, a mozda je u dilu sa tim kurirom pa cak i drzavom. Pa ce ti u pomoc potrcati Natasa Kandic da te brani kada neko od tih tvojih musterija ne uvati motku u sake i pojuri te istom.
Mjio vidi to da li ti imas 3 posta nikoga ovde ne ineresuje. Mi ovde raspravljamo kako da smanjimo pojavu prevrtanja kanti na PcBerzi i kako da suzimo listu `jaje`.
I budi ubedjen da ce se to pre ili kasnije destiti i da ti i slicni tebi necete moci toliko da jajrite kao sto ste to cinili do sada. Ako nista drugo potencijalni kupci ce u buduce biti pazljiviji i oprezniji kada uzimaju nesto od nekog IT experta, jer ce biti svesniji sta se po tim oglasima na pc berzi vrti.
pozz
WOLF

zeljkoa @MyDoom 17.12.2009. 15:27 #171588

status: admin
broj poruka: 714
1. Ako imaš oči i ako umeš da čitaš latinicu, onda ne moraš da skroluješ do vrha strane da bi odgovorio. Na svakoj poruci postoje stavke: Citiraj i Odgovori.

2. Nastaviš li da psuješ, popićeš BAN. PC Berza nije nešto što ti je neko ostavio u nasledstvo, već sajt u koji smo Miša i ja uložili sve što smo mogli i imali u prethodnih 10 godina. Da je moglo bolje - verovatno jeste. Ko smatra da može bolje, samo napred ... ima našu punu podršku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
https://www.pcberza.rs - https://www.bginfo.rs - https://www.kginfo.rs - https://www.nsinfo.rs - https://www.nisinfo.rs

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 @zeljkoa 17.12.2009. 15:33 #171590

Naravno da moze bolje, i svaki pomak ka tom bolje ce naici na punu podrsku i pomoc od na. usera ovog foruma.
Ipak mi koristimo ovaj forum pa neki predlog ili dbronamerna sugestija ce vam uvek dobro doci.
Ono sto bih ja najvise voleo a verujem i vecina nas za pocetak da dovedete malo ove male oglase u red.

Daum Re: Re: RE:Ne vidim razlog za histeriju 17.12.2009. 16:42 #171623

broj poruka: 12810
Ova ideja mi se svidja skroz... treba definitivno staviti limit od minimum 100-500 postova za postavljanje oglasa, to ce da isfiltrira lepo `prevrtace kanti`...

:: A nove naloge pravite koliko Vam dusa iste samo cete sa njima morati da imate i bar 500 postova a da nalozi nisu sa iste IP adrese i da postovi nisu u nedelju dana (sto je realno fizicki nemoguce) da bi ubacili oglas pa se onda lepo heftajte u ljubicu svi Vi od reda
:: Jedan oglas u tri dana, menjaj ga koliko ti volja ali on ostaje tamo gde je prvi put postavljen i pri svemu tome mu se vidi samo naslov a ne i sadrzaj, i sem toga koje je to ime `mijo mijo` meni to zvuci ko `mjau, maju` pojala maca ako si majstor ostavi puno ime i prezime kao kad ja dam oglas i vidi se puno ime i prezime sa kucnim telefonskim borjem
:: E da obavezno u oglase samo fiksni telefonski borj i adresa elektronske poste
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: RE:Treba svakoga pustiti da radi na miru i zaradi neku kintu ako to radi posteno i nikoga ne ometa
:: ::
:: :: Ne treba Mijo naprotiv, treba iskoreniti ovakve oglase
:: :: kupujem polovan hardve
:: :: Kupujem polovne racunare i komponente...
:: :: moze zamena za drugi hardver.
:: :: extranjero@sezampro.r
:: :: tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mij
:: :: kupujem polovan hardve
:: :: Kupujem polovne PC komponente i kompletne racunare
:: :: extranjero@sezampro.r
:: :: tel. 011/20-84-286, 063/250-239 Mij
:: :: polovan racuna
:: :: CELERON 2400/ DDR 512M/ HDD 80G/ FX5200 128M AGP/ DVDRW/ ATX...85
:: :: ATHLON 2000/ / DDR 256m/ HDD 40G/ GFORCE 64M AGP/ DVD/ ATX...55
:: :: doplata monito
:: :: t.011/20-84-286, 063/250-239 Mij
MyDoom Ma bole me za vas.... 17.12.2009. 17:01 #171635

Samo vi terajte vase! Znam da bi najvise voleo da neki napaljeni magarac zavrsi posao mesto vas besplatno!
Zna se sta na kraju poruke treba da stoji a sta na kraju posta!
Uvedite nam clanarinu molim vas!

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

Stripy @admin 22.12.2009. 07:51 #173247

broj poruka: 4163
Da li ste nešto razmislili za sređivanje oglasa? Naime smorio sam se više da svaki put kada uzmem da listam oglase na prvim stranama nalazim(o) konstantno jedno te iste budalaštine i smarače koji svakih pola sata obnavljaju jedno te isto (skije i koještarije za hard, pci kartice od 100€ i slično)

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

misa Re: @admin 22.12.2009. 08:38 #173249

broj poruka: 876

Da, mada bez obzira šta smislili nećemo dobiti efekat kao unapređenje administriranja oglasa. To je upravo ono na čemu sada radim. Na kraju se shvati da je i ovaj metod koji se praktikuje danas uz određene izmene sasvim dobar ali da bi imali veću kontrolu na onim userima koji redovno dodaju nove iste ili slične oglase preko različitih naloga, rešio sam da kao što sam već naveo pojačam kontrolu preko unapređenog sistema za održavanje oglasa. Najkasnije do kraja nedelje videće se rezultati.

:: Da li ste nešto razmislili za sređivanje oglasa? Naime smorio sam se više da svaki put kada uzmem da listam oglase na prvim stranama nalazim(o) konstantno jedno te iste budalaštine i smarače koji svakih pola sata obnavljaju jedno te isto (skije i koještarije za hard, pci kartice od 100€ i slično
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
Stripy Re: Re: @admin 22.12.2009. 10:18 #173254

broj poruka: 4163
Tnx za brz riplaj
Scyter Re: 22.12.2009. 10:23 #173255

broj poruka: 8138
@admini:
Nekad se desava da oglasi budu podebljani u crnoj boji. U cemu je stvar? Izgleda jako nepregledno. Bilo bi lepo kad biste to sredili.

The Way It`s Meant To Be Played

cele1988 ..... 22.12.2009. 11:25 #173262

broj poruka: 1424
Mislim, da bi trebalo povecati broj karaktera u oglasima, jer ako neko prodaje nesto pa oce i link da okaci (koji uzme nekad i 100 karaktera) sliku tj link od slike i ide oglas, za reci nema nista. A da se na primer smanji sa 5 na 2 oglasa, pa ako neko prodaje nesto vise moze sve da navede
imarkovic >> za admine 22.12.2009. 11:31 #173264

broj poruka: 19073
ja bih zamolio za mali propust, ako moze da se regulise, ranije je toga bilo, sada ne, kada se odredjeni oglas modifikuje, ne zapamti broj mobilnog telefona (1 ili 2), nego polje ostane prazno, i jos jedna sitnica, ne znam dal` je to problem, vec sam pominjao, nakon pritiska `memorisi oglas`, ne vraca automatski na `moji oglasi` kao ranije, vec sada se zaustavi na `blank` strani, ono ranije je bilo zgodno..

misa Re: ..... 22.12.2009. 11:32 #173267

Ok, predlog je dobar ali mislim da rešenje nije dobro. Ukoliko bi se proširio broj karaktera dolazimo do situacije da preprovdaci postavljaju svoje cenovnike a, to nije poenta. Već da oglašivač proda svoju/e 2-3 komponete a, to sa pet oglasa može bez problema da se odradi. Upravo akcenat postavljamo na jedan oglas jedna komponenta kako bi svaki potencijalni kupac mogao lako da nađe ono što ga zanima. Zato, ću da dodam jedno novo polje gde je moguće postaviti link za detaljnije informacije o proizvodu a, koji neće da ulazi u broj karaktera za sadržaj oglasa.

:: Mislim, da bi trebalo povecati broj karaktera u oglasima, jer ako neko prodaje nesto pa oce i link da okaci (koji uzme nekad i 100 karaktera) sliku tj link od slike i ide oglas, za reci nema nista. A da se na primer smanji sa 5 na 2 oglasa, pa ako neko prodaje nesto vise moze sve da naved
misa Re: Re: 22.12.2009. 11:33 #173268

U zavisnosti od sadržaja oglasa verovatno pucaju negde css stilovi. u svakom slučaju proveriću o čemu se radi.

:: @admini
:: Nekad se desava da oglasi budu podebljani u crnoj boji. U cemu je stvar? Izgleda jako nepregledno. Bilo bi lepo kad biste to sredili
:: The Way It`s Meant To Be Played
misa Re: >> za admine 22.12.2009. 11:36 #173269

Na žalost, od kako smo prešli na novi brži server, zbog drugačijeg pristupa promenljiva istog dešava se da neke sitnice sada ne funkcionišu kako su predviđene. Za to je potrebno promena koda za oglase a, to će biti ispravljeno do kraja nedelje ili u slučaju većih izmena u toku sledeće nedelje.

:: ja bih zamolio za mali propust, ako moze da se regulise, ranije je toga bilo, sada ne, kada se odredjeni oglas modifikuje, ne zapamti broj mobilnog telefona (1 ili 2), nego polje ostane prazno, i jos jedna sitnica, ne znam dal` je to problem, vec sam pominjao, nakon pritiska `memorisi oglas`, ne vraca automatski na `moji oglasi` kao ranije, vec sada se zaustavi na `blank` strani, ono ranije je bilo zgodno.
imarkovic >> misa 22.12.2009. 11:56 #173271

broj poruka: 19073
ok, hvala.

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs