Da se postavlja svakog dana bar po jedna tzv. cover verzija poznatih pesama. Cover verzije su, zapravo, obrade.
Evo, ukoliko vam se svidja ideja, za pocetak:
After Forever (holandski power symphonic metal bend) - Who wants to live forever (cuvena pesma grupe Queen sa albuma Made in heaven, koji je izasao posle smrti Fredi Merkjurija)
Nije vezano za ovu temu ali rekoh samo da te pripupitam.. Da li si cuo za Russell Watson-a?Covek je inace operski pevac ali peva i pop,rock...Igrom slucaja je postao operski pevac i to ne tako rano kako inace nastaju operski pevaci kroz skolovanje i godine rada. Evo da ti dam verziju Barcelona (Queen) koju je on obradio ..
Kolega zanimljiva je ideja obrade pesama a jos zanimljivije je ukrstanje raznih stilova.Nego po meni je najbolji osecaj kad to licno sam odradis sa odabranom ekipom.
Inace ovaj poslednji youtube link je interpretacija Rusellova pesme Who wants to live forever by Quuen.
P.S.Kaci.Ne cekaj na komentare..
I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: Cuo sam coveka, odlican je :: :: Cekam komentare ostalih, pa da se bacim na kacenje covers-a.
@Erestun Ni ja ne volim sablonske bendove, ima ih onoliko, a retko koji moze da se pohvali visoko kvalitetnim radom.
Jedan od takvih, kod nas, manje poznatih bendova je Within Temptation. Njihov koncert Black Symphony je definitivno must see za sve one koji su odgledali S&M koncert Metalike.
Antigone Rising - Fat Bottom Girls (snimak uzivo, imam i studijsku verziju, ali na jutjubu nisam uspeo da nadjem-glupo da kacim na rapidshare) Inace, ovo je Queen cover
@CubaseSX nisi iskomentarisao Le Scrawl (ako nisi svario vokal jos uvek, onda ces se malo teze navici, ali sve je u slusanju istog) A sto se tice Within Temptation...tu se ne slazem...jos jedan fake-Nightwish bend sa tendencijom da zaradi pare na osecajnim (gadnim,debelim) metalkama (metal-goticarkama) koje zele da postanu pevacice slicnih bendova. Uostalom, ne volim uopste te girlie-sympho-power-gothic-aaaahhhhhh bendove. Ne volim ni Nightwish, ali sa Tarjom taj bend je bio nesto. Ovo sada je ko i svaki drugi gore navedeni zanr. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Le Scrawl nisam jos iskomentarisao bas zbog vokala. Muzika me prilicno zaintrigirala, ali ja zaista ne volim growl, i tesko se navikavam...ali eksperimentisanje u muz. volim :)
Within Temptation jeste Nightwish u pokusaju, ali izdvojio sam samo Black Symphony zbog sympho orkestra. To treba pripremiti u svakom pogledu...
Black Ingvars - Livin` La Vida Loca (dobro nam poznati Riki Martin...)
:: @CubaseSX nisi iskomentarisao Le Scrawl (ako nisi svario vokal jos uvek, onda ces se malo teze navici, ali sve je u slusanju istog :: A sto se tice Within Temptation...tu se ne slazem...jos jedan fake-Nightwish bend sa tendencijom da zaradi pare na osecajnim (gadnim,debelim) metalkama (metal-
Pretpostavih da je to u pitanju. Kao sto rekoh sve je u kolicini preslusane muzike sa growl, harsh vokalima. Dosta ljudi poznajem koje je `bolela glava` od extremnijih vokala, pa kad im je uho svarilo doticni, sve je bilo ok. Ja bas mislim da se growl savrseno uklapa sa le Scrawl-om, jer daje bendu totalno novu liniju. Da nema njega, mogao bi se svrstati u more slicnih bendova, ovako je avant-gardno i veoma zanimljivo, a opet ne moze svako da slusa. Ako nisi slusao Opeth (a pretpostavljam da si cuo) e to je tehnika,kvalitet,melodija,extremnost ili ti all-in-one. Skini njihov Lamentations - Live At Shepherd`s Bush Empire koncert iz 2003. Iz dva dela je, balade i brze pesme. Odlican, savrsen, neprevazidjen. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Hugh Laurie, poznatiji po ulogama u Crnoj Guji, House MD, fantastican umetnik, clan je benda Band From TV, koji je za potrebe serije House MD odsvirao cuvenu pesmu Stones-a, pa poslusajte kako to zvuci:
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.