Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
www.autohusb2b.de
STRANA 1 OD 1
MIGOSA www.autohusb2b.de 12.07.2009. 23:55 T18743

status: user
broj poruka: 280
Na ovoj adresi se nalaze polovni automobili koji se mogu kupiti u Nemackoj.

Ono sto mene zanima je da li neko od forumasa ovde ima iskustva sa uvozom polovnog automobila iz Nemacke. Konkretno koliki su troskovi, ako cu angazovati nekoga da mi doveze taj auto? Dakle, carina, PDV, spedicija, troskovi coveka koji dovozi, privremene table i sta jos sve tu ima?

Gledam na ovom https://www.autohusb2b.de konkretno neke Renault Lagune iz 2006 sa predjenih 80.000 Km kostaju oko 6.000,00 EUR sa PDV-om (19% u Nemackoj), odnosno oko 5.000,00 EUR bez tog njihovog PDV-a, stoji da postoji mogucnost povrata PDV-a.

Koliko bi u krajnjoj cifri mene izasao ovaj auto?

Ako je neko od vas uvozio, ili je upucen u tematiku please help!

Pozz za sve forumase!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 13.07.2009. 00:43 #128180

broj poruka: 4528
izasao bi te oko 9-10 k.

placas carinu i pdv na cenu koju si platio u nemackoj ...osim ako carinici ne procene da ta cena nije realna , da je previse niska onda obracunaju carinu prema kataloskoj vrednosti.

Transport preko speditera bi te bio oko 500 + e, 200-300e svi papiri na carini ......

Isplati se itekako ali ako ces nabavljati iz nemacke potrazi firmu (zaboravio sam ime jbg ) koja dovlaci iz amerike kola, i koja bi te jos jeftinije izasla od tih.
Ajd uzdravlje

FatZadd ... 13.07.2009. 01:04 #128182

broj poruka: 140

Ovo je jos jedan odlican sajt,mozes da izaberes hrvatski jezik za pretragu i jos p[uno opcija(starost automobila,cena....)

Posebno obrati paznju na ponude iz Beligije i Holandije,neces verovati koliko se cene razlikuju od drzave do drzave,npr. Belgija i Francuska!!!

POZZ
MarkoBajic .. 13.07.2009. 01:33 #128186

broj poruka: 191
Imam choveka koji meni dovozi kola i nemacke......moj cale se bavi ovim polsom vec 30god.....prevoz je 500e....evo ti bolji sajt mobile.de..

SkyFire ... 13.07.2009. 01:39 #128190

broj poruka: 18472
https://www.mobile.de je naduvan sa cenama pojedinih firmi automobila.Neki auti se mnogo lakse nadju ovako da uposlis nekog u inostranstvu da ti pogleda po placevima ..
ima i sajt https://www.autoscout24.de ali i on je slican mobile.de cak i oskudeva..
Predlog je da se angazuje lice u inostranstvu koje ce da obezbedi kvalitetan i dobro ocuvan auto za razumnu cenu.

Green Green Grass of Home

Daum Re: ... 13.07.2009. 01:59 #128194

broj poruka: 12807
Ovo stoji, samo sto covek izgleda juri Lagunu, a Renoa nema u americi...

:: izasao bi te oko 9-10 k
::
:: placas carinu i pdv na cenu koju si platio u nemackoj ...osim ako carinici ne procene da ta cena nije realna , da je previse niska onda obracunaju carinu prema kataloskoj vrednosti.
:: Transport preko speditera bi te bio oko 500 + e, 200-300e svi papiri na carini .....
:: Isplati se itekako ali ako ces nabavljati iz nemacke potrazi firmu (zaboravio sam ime jbg ) koja dovlaci iz amerike kola, i koja bi te jos jeftinije izasla od tih.
:: Ajd uzdravlje
gang1978 Re: Re: ... 13.07.2009. 09:16 #128249

broj poruka: 1661

Ako uzima Lagunu nek gleda benzinjaru.Nikako dizela jer im turbine crkavaju kao sasave,a kupovina iste(nove),ili reparacija stare ce ga izaci 1000-1700 evra zavisi od modela.Primera radi Laguna 2.2 dci reparacija turbine izadje oko 1000 evra

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: Ovo stoji, samo sto covek izgleda juri Lagunu, a Renoa nema u americi..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: izasao bi te oko 9-10 k
:: ::
:: :: placas carinu i pdv na cenu koju si platio u nemackoj ...osim ako carinici ne procene da ta cena nije realna , da je previse niska onda obracunaju carinu prema kataloskoj vrednosti.
:: :: Transport preko speditera bi te bio oko 500 + e, 200-300e svi papiri na carini .....
:: :: Isplati se itekako ali ako ces nabavljati iz nemacke potrazi firmu (zaboravio sam ime jbg ) koja dovlaci iz amerike kola, i koja bi te jos jeftinije izasla od tih.
:: :: Ajd uzdravlje
pufi re 13.07.2009. 09:43 #128258

broj poruka: 2196
To je istina treba da ide na lagunu 1.6 16v benzin,ide ko metak,trsi do 10l benzina uz klimu,ali metes plin...

ja konkretno imam Lagunu 2.2D bez turbine,obicna,85KS,motor joj je ultra,nikad kvar,imamo je odavno od 2002,ali jbg,registracija skupa,

Imas sajt u belgiji ili holandiji ne znam tacno,tu su obicno udarena kola ali ima i onih koja su malo udarena i ne zahtevaju neku veliku popravku,za smesne pare!!!
http://www.schadeautos.nl/

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.png

NMY @ gang1978 : 13.07.2009. 10:31 #128263

broj poruka: 1509
Imam i ja Lagunu II, 1.9dci 79KW/108KS, odlicno me sluzi, redovan servis i nista vise ne diram, vec vise od godinu dana... Inace, Laguna je 12/2002. godine i uvezena je i Belgije, u odlicnom je stanju, presla oko 125000KM...

U tome da im crkavaju turbine ima istine, ali sve zavisi od toga KO i KAKO eksploatise automobil, mislim da vecina ljudi koja zna nesto o autima zna takodje da auto sa turbo motorom ne treba ``stiskati`` dok se motor ne ugrije dobro... (citaj dok se ne podmazu lezajevi na turbini) (iako ni jedan auto ne treba ``stiskati`` dok je hladan motor)...

Isto tako, auto koje je vozeno na visokim obrtajima (citaj vruc motor) ne treba gasiti odmah nego ostaviti koju minutu u mjestu da radi na leru da ohladi motor...

Kod Renault dci motora su osjetljivije turbine nego kod VW TDI motora, ali to sve zavisi od vlasnika...
Ako normalno vozis dok se ne zagrije motor, ne bi trebao imati problema...

To mogu da kazem jer poznajem 6 vlasnika Laguna samo u mom gradu, i nijedan nije imao nikakvih problema sa automobilom...(jedna 1.8 IDE, dvije 1.9dci 79KW (jedna moja), tri 1.9dci 88KW i jedna 2.2dci koja je presla preko 200k KM i nema nikakvih problema)

Znam takodje da im se desava da se zaprlja EGR ventil, ali to takodje zavisi od stiva voznje ali i od kvaliteta goriva...

IH sta sve napisa, valjda neces zamjeriti...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Ako uzima Lagunu nek gleda benzinjaru.Nikako dizela jer im turbine crkavaju kao sasave,a kupovina iste(nove),ili reparacija stare ce ga izaci 1000-1700 evra zavisi od modela.Primera radi Laguna 2.2 dci reparacija turbine izadje oko 1000 evr
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
pufi RE 13.07.2009. 10:39 #128267

broj poruka: 2196
NMY posto ja nameravam da kad se vratim sa mora,uzeo bih noviju lagunu tipa 2004-2005 godise,e sad koje su razlike izmedju ove 79 i ove sto ima 88 kw

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.png

NMY Re: pufi : 13.07.2009. 12:04 #128283

broj poruka: 1509
Ovako, 2005 je prelazni model, znaci imas i standardni model (2001 - 03.2005) i redizajnirani model (03.2005 - 05.2007) ...

Osnovna razlika izmedju 1.9dci motora sa 79KW i 88KW je u turbini (koliko ja znam, mozda i grijesim)...
Kod motora od 88KW lopatice turbine su promjenljive geometrije...

Pojasnjenje:
Pri nizim obrtajima (manji ugao lopatica) ta turbina motoru brze isporucuje vazduh (smanjuje se turbo rupa) te motor bolje prima gas, a pri visim obrtajima (veci ugao lopatica) turbina daje vise vazduha motoru i motor isporucuje vecu snagu...

Nadam se da ti je koliko toliko jasnije...

Kada budes kupovao obrati paznju na paket opreme...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: NMY posto ja nameravam da kad se vratim sa mora,uzeo bih noviju lagunu tipa 2004-2005 godise,e sad koje su razlike izmedju ove 79 i ove sto ima 88 kw
Dragot evo jos jedan sajt 13.07.2009. 15:01 #128322

broj poruka: 1149
Ovaj ti je slovenski najbolji za auta.
Optet ti je bliza slovenija nego ger. a imas dobar izbor ovde i dosta dobrih a povoljnih auta...

http://www.avto.net/

SkyFire Renault Laguna 13.07.2009. 15:12 #128327

broj poruka: 18472
Udoban i konforan auto,zahvalan.

Green Green Grass of Home

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs