Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme, tako da ne razumem tvoj komentar da je `sranje`? Ne mozes je nazvati sranjem zato sto je zastarela, normalno da danas ima brzih karti, s obzirom na datum kad se pojavila, nista cudno...
Nije najbolja u klasi. Ja imam X1950XTX, drugacije je hladjenje od ove, ove jesu vise crkavale nego ove sa tunel hladjenjem. Ali karte su zaista bile monstrumi. Poslednji pun R a ne RV cip je imala 2900XT
D E M I G O D
:: Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme, tako da ne razumem tvoj komentar da je `sranje`? Ne mozes je nazvati sranjem zato sto je zastarela, normalno da danas ima brzih karti, s obzirom na datum kad se pojavila, nista cudno.. :: :: :: :: ta kartica je sranje tesko, pa neka je i bolja od 8800GTX, ionako crkavaju. :: :: :: :: :: :: :: http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/ATI-RADEON-GIGABAJT-X1900XT-512MB-DDR3-/143543 :: :: :: :: :: :: :))) :: :: :: :: :: :: D E M I G O D
masivna jeste, ali je kad se pojavila bila toliko skupa da se bas fino prodavala, a i crkavale su, zatim grejanje, itd., nije uopste zazivela, takoreci, bila je i ostala njesra, nema veze sto je zastarela..
:: Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme, tako da ne razumem tvoj komentar da je `sranje`? Ne mozes je nazvati sranjem zato sto je zastarela, normalno da danas ima brzih karti, s obzirom na datum kad se pojavila, nista cudno.. :: :: :: :: ta kartica je sranje tesko, pa neka je i bolja od 8800GTX, ionako crkavaju. :: :: :: :: :: :: :: http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/ATI-RADEON-GIGABAJT-X1900XT-512MB-DDR3-/143543 :: :: :: :: :: :: :))) :: :: :: :: :: :: D E M I G O D
X1900XT je bio osnova high end klase, taj X1950XTX je ubrzani X1900XT sa gddr4 memorijom, tako da se razumemo...:)
:: Nije najbolja u klasi. Ja imam X1950XTX, drugacije je hladjenje od ove, ove jesu vise crkavale nego ove sa tunel hladjenjem. Ali karte su zaista bile monstrumi. Poslednji pun R a ne RV cip je imala 2900X :: :: :: D E M I G O D :: :: :: Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme, tako da ne razumem tvoj komentar da je `sranje`? Ne mozes je nazvati sranjem zato sto je zastarela, normalno da danas ima brzih karti, s obzirom na datum kad se pojavila, nista cudno.. :: :: :: :: :: :: :: ta kartica je sranje tesko, pa neka je i bolja od 8800GTX, ionako crkavaju. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/ATI-RADEON-GIGABAJT-X1900XT-512MB-DDR3-/143543 :: :: :: :: :: :: :: :: :))) :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D
Imao sam kartu i za svoje vreme bila je monstrum, tako da ako nisi imao kartu ne mozes da komentarises to za njesra i ostalo...
:: masivna jeste, ali je kad se pojavila bila toliko skupa da se bas fino prodavala, a i crkavale su, zatim grejanje, itd., nije uopste zazivela, takoreci, bila je i ostala njesra, nema veze sto je zastarela. :: :: :: :: Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme, tako da ne razumem tvoj komentar da je `sranje`? Ne mozes je nazvati sranjem zato sto je zastarela, normalno da danas ima brzih karti, s obzirom na datum kad se pojavila, nista cudno.. :: :: :: :: :: :: :: ta kartica je sranje tesko, pa neka je i bolja od 8800GTX, ionako crkavaju. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/ATI-RADEON-GIGABAJT-X1900XT-512MB-DDR3-/143543 :: :: :: :: :: :: :: :: :))) :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D
Karta je krš neopevani. Toliko ih je crklo zbog tog zatvorenog tunela da je smešno...
Dodaj na to da su tada ATI driveri bili katastrofa, nisi mogao jednu igru da odirgaš da nema nekih grafičkih problema... __________________ Scourge of PCBerza
Radeon 1900XT je generacijski stariji okruglo 11 meseci od 8800GTS i ni po kom osnovu se ne mozze komparirati sa mnogo brzzom/naprednijom 8800GTS (G92)
`ja sam te sve karte imao a ova se najvise zadrzala u radu je bolja i x1950xt je promasen model u realnom radu je slabija a u bencmarku je nijansu jaca. hakeru`
:: Radeon 1900XT je generacijski stariji okruglo 11 meseci od 8800GTS i ni po kom osnovu se ne mozze komparirati sa mnogo brzzom/naprednijom 8800GTS (G92 :: :: proces izrade, direk X :: 1900XT - 90nm - DX :: 8800GTS (G92) - 65nm - DX 1 :: :: v/p shedersi :: 1900XT - 3. :: 8800GTS (G92) - 4. :: :: GPU VS/PS/ROP :: 1900XT -8, 48, 1 :: 8800GTS (G92) -128, 128, 1 :: :: .. realna komparacija bi bila 8800GTS (G92) - 2900 XT, jer su tu negde i u brzini i po karakteristikam :: :: taman toliko vredi kolika je trenutna ponud ::
:: evo dogovora :: :: `ja sam te sve karte imao a ova se najvise zadrzala u radu je bolja i x1950xt je promasen model u realnom radu je slabija a u bencmarku je nijansu jaca. hakeru :: :: :: manje vise sto nema nigde zapete : :: :: D E M I G O D ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Alo covece, ko bre poredi X1900XT sa 8800GTS???? Gde vidis da sam JA to napisao majke ti?
:: Radeon 1900XT je generacijski stariji okruglo 11 meseci od 8800GTS i ni po kom osnovu se ne mozze komparirati sa mnogo brzzom/naprednijom 8800GTS (G92 :: :: proces izrade, direk X :: 1900XT - 90nm - DX :: 8800GTS (G92) - 65nm - DX 1 :: :: v/p shedersi :: 1900XT - 3. :: 8800GTS (G92) - 4. :: :: GPU VS/PS/ROP :: 1900XT -8, 48, 1 :: 8800GTS (G92) -128, 128, 1 :: :: .. realna komparacija bi bila 8800GTS (G92) - 2900 XT, jer su tu negde i u brzini i po karakteristikam :: :: taman toliko vredi kolika je trenutna ponud ::
Danijelk: `Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme`
E bas nije, 8800GTS (G80) je izasao mesec dana ranije od 1900XT, ni 5 meseci kasnije ati nije imao odgovor za kartu koja dere sve pred sobom. Zato si pomenut. :)
Ma bre klasa koja se suprotstavljala Radeonu iz X1900XT serije je bila GF 7900 serija! To su ti bile kartice u istoj generaciji. To sto se 8800GTS pojavio tad kad se pojavio nema nikakve veze. Kasnije je usledio odgovor ATi-ja u vidu 2900... Ne mozes da poredis babe i zabe...
:: Danijelk :: `Ta karta je bila najbolja u svojoj klasi u svoje vreme :: :: E bas nije, 8800GTS (G80) je izasao mesec dana ranije od 1900XT, ni 5 meseci kasnije ati nije imao odgovor za kartu koja dere sve pred sobom. Zato si pomenut. : :: ::
X1950XTX je bio jaci od GF 7900GTX ali slabija od 7950GX2. X1950XTX je nesto slabija, za koji % od 8800GTS G80 320bit. 2900XT je jaca karta od skoro cele 8 serije, dakle u klasi je negde sa 8800 Ultra ili mozda malo brza od nje
GF8800 serija je izasla nakon X1900 serije i to skoro godinu dana kasnije, a X2000 serija je izasla nakon 6 meseci od NV80 serije i bila je konkurent cak i G92 cipu koji je izasao 6 meseci potom
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647743. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.