Uz sve to je jako neprecizan..Niti ima vrsta procesora kao izbor a kalkulaciju daje istu i za Quad Yorkfield i za Nehalem..Da ne pominjem kombinacija uz dve kartice i sl.. Ipak ovo treba zaobici..
Pa pise da daju general IDEA, tu je uglavnom graf kartica ono sto nas interesuje. NOTE: The PSU Wattage we recommend only gives you a general idea on what to consider while selecting a power supply. PCI cards, External devices, USB and Firewire devices, Cooling fans and other components may need more power.
Sigurno nece ovo da nam bude jedini kriterijum kada sklapamo komp, ali tu je otprilike. Npr izlazi blizu 650w sa gtx295, a u opisu kartice pise ta je to napajanje potrebno. Znaci da ponovim GENERAL IDEA, nije vodic za profesionalce, ali moze da posluzi. Znam za ovaj drugi calculator, ali rekoh ovo kao na brzaka kada vas nesto interesuje poredjenje kolko koja kartica trosi, sto sve nas najvise i interesuje.
Kada stavis 100% tdp i stavis 30% Capacitor Aging dobijas minimum 664 a preporuceno 714 i lepo pise sve objashnjeno ... ali treba neko da cita i gore jos lepse pise: The recommended total Power Supply Wattage gives you a general idea on what to look for BUT it is NOT a crucial factor in power supply selection! Total Amperage Available on the +12V Rail(s) is the most important, followed by the +5V amperage and then the +3.3V amperage. MSI p965 NEO Core2duo E4300@2.4ghz @ CM hyper TX3 ATi RADEON X1950pro 2x1gb 800mhz WD500gb black + WD80gb blue 500w Silverstone ST50F-ES samsung T220 mx518 + siberia full size headset + s&s QcK+
:: Po ovom drugom kalkulatoru, za gtx295 je minimum 479w, a preporuceno 529w. Preporuceno. Ma sigurno.
najbolji koji sam nashao. Jes da nema josh podrsku za najnovije kartice, al zato racuna i potrebne amperaze na 12v granama. Po mojoj proceni dosta je precizan
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647743. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.