Danas sam cuo za to, ali nisam mogao da verujem. Sad sam procitao ovo sto dade Panta, sto sam ga umreo od smeha. Mrava, mali gazilion, ugrozena vrsta do mojega. I sad moram da nosim sajber-zoom-teleskopske civikere da pazim da ne zgazim mrava. Narod bi sa tom napravom izgledao kao crtani film, ili neki film reziran od strane Tim Burtona.
Koji pajseri, pa odakle ovi vuku ove ideje nikada mi nece biti jasno.
Puko sam od smeha samo me zanima ko ce nas i nasu sredinu da zastiti od budala koji pisu takve zakone. JAO JAO Jeftin je metak a budala koliko hoces SAMO PO KRATKOM POSTUPKU E zamlislite samo idete kod inspektora u policiju a ona vas pita gde si bio u cetvrtak 15og uvece hahahahhahh
E ljudi moji....ko je hteo u `Evropu`, evo mu je.... Pogledajte link, malo ispod su neki od idiotskih US zakona...to su civilizacijske vrednosti kojima težimo, tragedija http://goo.gl/Hmy1 . Meni je to struka, pa se duplo nerviram.... Fiat iustitia, et pereat mundus
ne razumem, kako mis moze da bude zasticena vrsta? Mada, ako se zakon primenjuje od pocetka ove godine, a sad je oktobar, a niko do sad nije `odlezao` nijednog mrava ili misa... a sumnjam da niko do sad nije ubio nijednog od navedenih... to samo na papiru, da vide ljudi kako smo civilizovani...
pa nek dodje taj sto mi pise kaznu za mrava pa ce biti zgazen umesto njega, znaci ja bi odma u samnicu na 500god robije, ja sam ko klinac popalio mravinjaga neznam broj, ma ovo je drkanje nema sanse da je ozbil.jno suvise je debilno da bi bilo ozbiljno neverujem u ovo
Sad cu namerno da ubijem mrava, i nek ide njima na dusu!
Ne, cekaj, sad ja hasam kuci nesto full, ludilo, neka lazanja, `vo, `no, i jebeni mrav mi se popne na lazanju, i nece se skloni, i sta ja treba da radim, da zovem ministarstvo da ga tuzim?! Ili mozda da lepo zamolim gospodina mrava da se ukloni sa moje preukusne lazanje? Da ne pominjem misa! E kad bi mi mis stao na lazanju, vise je ne bih ni jeo!!
To me taman podsetilo,pričala koleginica kad su u neka srećnija vremena u firmi delili novogodišnje paketiće i jedne godine umesto da bude svega pomalo, poneka igračka, pribor za školu itd, uglavnom svako dobio za decu po ogroman džak slatkiša i grickalica da bi se i najmasniji mali švaba zagrcnuo da vidi. Kako taj dan nije došla kolima reši da ostavi u kancelariji džak do sutra. I tako dođe ti ona sutra na posao, radi lagano i u neko doba primeti šuška nešto, poče to da je kopka, krete da osluškuje i tako sve bliže onom ormaru gde je džak, otvori ti ona ormar kad iz džaka iskoči desetak miševa sve jedan deblji od drugog, jedva je smiriše posle.
Prva stvar koju je onda uradila bila je da zgrabi ostatak džaka i baci ga u kontejner.
I ko sad tu da odgovara za načinjenu štetu i pretrpljen strah pitam ja vas.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Ne, cekaj, sad ja hasam kuci nesto full, ludilo, neka lazanja, `vo, `no, i jebeni mrav mi se popne na lazanju, i nece se skloni, i sta ja treba da radim, da zovem ministarstvo da ga tuzim?! Ili mozda da lepo zamolim gospodina mrava da se ukloni sa moje preukusne lazanje? Da ne pominjem misa! E kad bi mi mis stao na lazanju, vise je ne bih ni jeo! :: ::
Slazem se s tim da ko namerno ubije zivotinju treba biti kaznjen zatvorskom kaznom,a sad za mrava ili nekakvu bubamaru...mislim da je besmisleno.U Americi od mrkog medonje strada godisnje vise ljudi neko u saobracajkama,i ko ce da sudi tim medvedima?:)Ma neka mi dodje u dvoriste,dobice sa dvocevkom medju rogove,pa neka mi sude(sala,naravno):)Ljubitelj sam zivotinjki,puno mi dvoriste pasa i macaka:)
Blago siromašnima duhom, jer je njihovo carstvo nebesko Blago onima koji plaču, jer će se utešiti Blago krotkima, jer će naslediti zemlju Blago onima koji citaju Kurir, jer budalu i Bog sveti čuva...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Deluje smešno al to postoji u svim zemljama. To je jedan od uslova za fantomsku Evropu.A ovde se pominju ugrožene vrste. Imaš puno vrsta mrava a ugrožen je recimo u ovom slucaju samo riđi šumski mrav koji ne živi po kucam inace . Isto je sa mnogim leptirima. Kad ste zadni put videli leptira a i vrabaca sve manje.Zadnjih godine jedva da sam ih video. Lepo je sve to al kako sprovesti nešto što se ne može sprovesti. Ovo ustvari nije pisano da bi se sprovodilo nego da bi imali na papiru zakon jer naravno moramo uci u Europu.A naravno treba zaposliti i partijske kolege. Za 10-ak godina u srbiji nestace oko 1000 vrsta životinja i 20-ak koje žive samo na našim prostorima. Za 50 godina nestace 30-50 posto životinjskih vrsta, pre svega insekata i onih manjih koje je prakticno nemoguce sacuvati.Medvede tigrove i ostale vece životenje moguce je sacuvati ali sa manjim to je nemoguca misija. I za kraj da smešno je pošto ti koji pišu takve gluposti pišu to formalnosti radi a ne da bi stvarno nešto uradili a to se jedino postiže edukacijom i drasticnom promenom poimanja sveta i kako on funkcioniše od samih nas a pre svega od onih koji treba da rukovode nama.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647742. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.