E ovako, uzeo bih ovaj auto, model je 1.6 ts sa 77 KW, 2001 god., ima troja vrata, automatsku klimu, fabrički cd, alu felne... za 3500 evra na moje ime. Auto ima servisnu knjigu i bukvalno je kao nov, prešao je oko 100000 km, provereno. Zanimaju me iskustva što se tiče udobnosti, potrošnje, cene delova, kvarova i uopšte kvaliteta ovog modela. Hvala unapred i pozdrav!
Morao sam ovde da postavim temu pošto mi u svaštari nije izbacio na naslovnu starnu.
sa alfama ali bih savetovao da je zaobidjes.Dosta se kvare a delovi nisu jeftini.Nemoj da se zaleces,ako kupujes za kesh mozes da biras jer danas vecina nudi zamene .
DFI DK 790FX M2RS Amd Athlon II x2 265 3.5Ghz & CM Hyper 212 Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz WD 3200AAKS ATI 3870 TOP 512mb DDR4 LG W2243S-PF Chieftec gps 400w Logitech X-230 2.1 Audigy LS sb 0310
Alfe kupuju samo alfisti i njih je sve manje sa debelim razlogom, ako nisi jedan od njih i ne zelis da se zauvek vencas za taj auto savetujem ti da ne uzimas
nemam ni ja iskustva sa alfama ali ja ne bi rekao da su za njih skupi delovi u poredjenju sa ostalim (francuzi,nemci,japanci). Licno teram fiat bravo-a isto godiste i super sam zadovoljan reliabilnoscu i troskovima auta.. tako da sumnjam da je neka velika razlika za alfe.. ali eto to su moja 2 dinara (cente nemam :( ) nesto sto bi jos obratio paznju su i ta 3 vrata koja mi dosta idu na zivce.. gledao bi nesto sebi sa 4-5 pogotovo sto tih alfi ima sa toliko vrata... sta ja znam..
Lepa kola, udobnost prosecna, kao i kod svih Italijana (FIAT=Lancia, Alfa Romeo, Maserati...), luksuznija od standardnih Fiat vozila...procenat kvarova medju najvecim, vidjao sam 147, 156, 166...sve se to kvari nevidjeno, stalno neki izdaci obzirom da su kola stara deceniju. Cak i nova, stalno moras nesto da sredjujes i namestas. Meni se recimo svidja Alfa 159 i stvarno imaju lepa kola, fino uradjena, pazili su na detalje...ALI nenormalno se kvari bukvalno sve od sitnih do krupnih stvari...ZAOBICI. Moja preporuka za neki Japanac, Nemac ili Amerikanac...Italijani i Francuzi samo u nuzdi i samo ako znas dosta oko auto-mehanike/elektronike
mada mi burazer(koji je teska loziona) jednom pomenu nesto u vezi Alfa i zasto ih nebi uzimao, medjutim meni izgledaju za sve pare a 3.5K za 147 je uzmi i ne razmisljaj.
pazi ovako, mnogi ce ti reci bezi kao `djavo od krsta` ili `daleko mu lepa kuca` ja sam imao prilike da se u vise navrata susretnem sa Alfom kao proizvodjacam i mogu da ti kazem sledece: -taj model koji si ti gledao je u klasi auta sa golf IV-kom (odmah objasnjenje sta i kako - sam si rekao da je 2001, da je odlicno ocuvan,klima,felne itd i sve za 3500 evra, nadji golfa to godiste i te opreme za te pare !) - sto se cene odrzavanja tice, nista epohalno tj u rangu je sa svojom klasom (nemoj da mislis da su delovi za opela ili bmw-a jeftiniji od delova za alfu a da je isto godiste) - alfa kao auto ima taj smekerski fazon, koji nema svako, tj svaki papak koji skupi 5K evra ce se zaleteti na bmw ili vw, mali broj na alfu jer je nase srpsko trziste vec decenijama u zabludi da samo nemci znaju da naprave auto (ne kazem da nisu dobri ali ima i boljih) - eto, mogu za kraj da kazem, ako imas novaca za odrzavanje auta 2001-o slobodno kupi alfu,uradis veliki servis i da se vozis kao covek (o tome koliko su italijani udobniji od nemaca a i lepsi necu ni da pricam)
kao sto kaze masina, japanci ubedljivo na prvom mestu, slede nemci, ameri dok su na 4-tom mestu francuzi (italijani isto sranje drugo pakovanje), za sve ostale ne treba trositi reci. Inace taj model sto si naveo najveci prob kod njega je taj motor na koga se svi zale, veoma kratko traje, debljina karika je samo 1.2mm sto u prevodu znaci, veliki obrtaji koje lako navlaci ali bas zbog toga veoma rano obrije karike i pocne da trosi ulje, o gumicama ventila koje satrule od prilike na 110k- 130k kilometra kao i kod svih italijana moze da ti posvedoci bilo koji majtor, savet-bezi od toga naravno
... da prodam Seat Toledo `98 i ne mogu da dobijem ni 2.500 za njega, a pre 4 godine sam dao 5.500 pa sad vidi koliko sam izgubio na njemu. A ovaj Toledo je isto sto i Golf III. A svi seru kao na alfama se brzo gubi na vrednosti, ovo ono... Cim se resim ove starudije planiram da uzmem 147 ali noviju, tzv restilizovanu varijantu od 2005. Dosta sam se raspitivao i trazio po netu i misljenja sam da samo u zemlji srbiji gde prosecan seljak misli da je Golf II vrhunac automobilske industrije moze da sere da je Alfa sranje. Pa svi noviji auti kad stanu mozes da se je**es, ne možeš da mrdneš dok neko ne dođe sa dijagnostikom. Kompletna automobilska industrija ima tendenciju da labavi kvalitet jer je kriza i ljudi oće jeftinija kola, a je**ga, ne možeš da voziš nadrkana kola za male pare i još da štima sve. Ako si ti siguran da taj lik što ti prodaje pomenutu Alfu ne podmeće nešto sa felerom tipa da je udarana pa popravljana, i ako ti ovako na oko izgleda ok, nema razloga da ne uzmeš, jer, da uzmeš bilo koji auto to godište moraš da planiraš da će kvarovi da se dešavaju češće nego kod novog, bila to Alfa ili bilo koji drugi auto...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Ako je auto toliko ocuvan i stvarno presao samo 100k mozes da ga uzmes. Sustina je da alfe nisu preterano kvalitetna vozila. Jos jedna bitna stvar je koliko kilometara prelazis na godisnjem nivou i jeli to vise gradska voznja ili otvoren put. Ako godisnje prelazis 15-tak hiljada slobodno uzmi auto, sluzece te 6-7 godina bez nekih vecih ulaganja. Ako planiras heavy duty voznju, zaobidji italijane i idi na wv,audi ili bmw, naravno u visoj cenovnoj klasi. Edit: Sto se tice fiata motori su im odlicni, ali su zato trapovi golo govno.
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Cena je niska za takav auto sa takvom opremom... Aki si 100% siguran da je vrhunski održavan, možda... ali previše je rizično, ja bih lično zaobišao. Nisu motori toliko loši, štaviše (mada su JTD modeli daleko cenjeniji), ali elektronika - Bože sačuvaj! Novija godišta su znatno kvalitetnija, a ta starija su prilično problematična što se kvaliteta tiče, i održavanje može da te izađe skupo - ne zbog skupih delova, nego zbog čestih poseta majstoru...
Iz iskustva drugih ljudi i prijatelja i kao neko ko bi mnogo voleo da ima alfu mogu da ti kazem ja nikada ne bih kupio polovnu alfu, posebno ne 10god staru. Alfa se kupuje nova i prodaje posle 3 god. Jedino ako si bas zaljubljenik i dokoni mehanicar i imas pored alfe i jedan pouzdani auto koji sluzi svrsi.
Hvala na odgovorima, prelazim oko 10000 km godišnje, auto prodaje moj školski drug koji ga je i uvezao a koji i radi sa autima i koji mi garantuje kilometražu, a kao što rekoh ima i servisnu knjižicu gde sve piše. Hvala još jednom, razmisliću još ovih dana. Pozdrav!
Cena je niska jer je motor katastrofa kao i svaka Alfa. Sve živo se kvari, non stop ćeš provlačiti automobil kroz servis, i pritom nisu nimalo jeftine za održavanje.
Šta da ti pričam kad je održavanje jedne 156-ice 2.4 JTD koštalo skoro kao održavanje E-Klase 300D 2008...
Za golfa IV tih karakteristika mi lik trazio 6500e za kes. Rekoh u sebi, ovo samo moze u srbistanu da proda :) Ako kupujes alfu uzmi JTD. Fiat motor - nije skup servis motora, mazga prelazi 500 000 bez problema. Obrati paznju na trap, ocekuj potencijalne probleme sa elektronikom. Izbegni kola sa 17-icama - Unisten trap. Za 4000e trenutno best buy. Ima ih kod nas koliko hoces, puni otpadi... nije to kao pre.
Meni je dovoljno to sto majstoi kazu: `Da nema Alfi, ne bismo imali toliko posla`
Do 3000e imas da biras taj auto ako odlucis da ga kupis. Ako poslusash ishmerisha, tesko da ces da kupis i da ne razmisljas, ima novcanik da ti postane anoreksican.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Ali sam video da oni koji imaju JTD motor idu ko metak, a izdržljivi ko magare. Da kupujem za sebe: Fiat Marea, ALfa sa JTD (mislim da je 156)...ili ili bilo šta sa JTD motorom.
Aj prosvetli me? Golf 3-ka 94. godiste? Ko nema para da odrzava kola i ne treba da vozi. Svi se pale kupuju kola na kredit i onda nemaju para ni da sipaju gorivo, a o popravkama da ne pricam... Nije realno da neko sa platom od 25 000din moze da finansira neki auto, ajos ako ima zenu, decu, podstanar ...
upravo ali nas narod to ne kapira, nego se zalece glavom kroz zid pokazatelj toga je ogromnaaa gomila auta vracenih sa lizinga koja stoji vec mesecima za srpski standard jedini isplativi auto je yugo na plin, nista vise (ako je tacna pretpostavka o plati o 25K)
:: Aj prosvetli me? Golf 3-ka 94. godiste :: Ko nema para da odrzava kola i ne treba da vozi :: Svi se pale kupuju kola na kredit i onda nemaju para ni da sipaju gorivo, a o popravkama da ne pricam.. :: Nije realno da neko sa platom od 25 000din moze da finansira neki auto, ajos ako ima zenu, decu, podstanar ...
Viljuške od aluminijuma nisu baš najsjajnije rešenje za srpski asfalt, često crkava senzor bregaste osovine, radilice, abs-a, dizne se kvare i koštaju kao pola auta, nosači motora i menjača nisu baš nahvaljeni.
Za to godište računaj da su amortizeri na izdisaju, gume ispod 100 eura/kom nemoj ni da gledaš(pa x2 seta).
Elektronika je tradicionalno sumnjivog kvaliteta, uvek su neki gremlini u akciji i ako nemaš odličnog majstora, naebao si.
Potrošnja je oko 12l na 100km po Beogradu(skoro svako će ti reći da 10 ne prelazi), oko 8 na autoputu pri 140kmh.
Ništa posebno ne leži i nije specijalno udoban, a preskup je za vraćanje iz mrtvih.
To je najrizičniji cenovni rang, jer niti je malo niti je mnogo para, pa može da se desi da izleti nešto kao C4 iz 2004-5 sa stvarnih 100000km, a sto puta lakše može da bude rupa bez dna.
Generalno auto je krsh i to se zna, samo ko ga ima to ne moze da prizna. Jedino JTD motori u tim kolima valjaju i to je to.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Viljuške od aluminijuma nisu baš najsjajnije rešenje za srpski asfalt, često crkava senzor bregaste osovine, radilice, abs-a, dizne se kvare i koštaju kao pola auta, nosači motora i menjača nisu baš nahvaljeni :: :: Za to godište računaj da su amortizeri na izdisaju, gume ispod 100 eura/kom nemoj ni da gledaš(pa x2 seta) :: :: Elektronika je tradicionalno sumnjivog kvaliteta, uvek su neki gremlini u akciji i ako nemaš odličnog majstora, naebao si :: :: Potrošnja je oko 12l na 100km po Beogradu(skoro svako će ti reći da 10 ne prelazi), oko 8 na autoputu pri 140kmh :: :: Ništa posebno ne leži i nije specijalno udoban, a preskup je za vraćanje iz mrtvih :: :: To je najrizičniji cenovni rang, jer niti je malo niti je mnogo para, pa može da se desi da izleti nešto kao C4 iz 2004-5 sa stvarnih 100000km, a sto puta lakše može da bude rupa bez dna.
generalno ja volim alfe i ja sam zato da je uzmes, 147 je dobar auto generalno i te price skuplji delovi, kvari se na svaka 2 min su gluposti za malu decu.
Jedina stvar u celoj toj prici jeste da nema sanse da je presao 100 000km ma da ne znam ko je papire i potvrdu uradis . Tako da ako ti je to glavni motiv kupovine..jer je `presao samo` 100 k km onda odustani...
Nije sramota voziti se autobusom :-) I ja sam tako, dok sam bio student... Sad imam 2 automobila ... jbg Jedan je cak proizveden u rodnom ti Kragujevcu, 2005. :-)
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647742. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.