Ovi moji se samo uhvatili za Kejnza i to je to. Ne mrdaju od njegovih ubeđenja. Doista ovo dosta podseća na našu zemlju samo što smo mi ovaj put prešli mnogo brže i već smo kod šeste tačke, dok su ameri već tu negde kod pete ako se ne varam, a to su deficiti u budzetu.
Nije našu državu pokvario komunizam, Tito ili neka druga osoba, našu državu je pokvarila ljudska pohlepak, ljubomora i zavist.
...mi smo generalno zatucana nacija, i bilo kakav progres je oduvek bio kocen praznoglavoscu i lenjoscu... A to sto su se uvek nalazili `pametni` koji su lepo zamazivali oci masama i govorili im da su u pravu a sa druge strane koristili polozaj da bi punili dzepove to je posledica sama po sebi.... Komunizam nas jeste (dodatno) sjebao, ali i da ga nismo uvezli, ovde bi se nasao neko `pametan` da ga izmisli...
Za stranca je kriza kada ovogodišnjom platom ne može da priušti 10% više svega nego prošle godine, a za Srbina je svaka plata ``super``, dokle god je manje od 50% manja nego prošle godine.
Imali smo najveću inflaciju ikada zabeleženu na planeti zemlji i opet je bilo ``zadovoljnih`` i sa pola šake majoneza dnevno. O kakvim mi standardima pričamo ? Odakle ideja da se uopšte ta reč izusti ?
Samoubeđivanje da je nama zapravo dobro dokle god je negde nekome nekada bilo lošije, nije baš korisno.
Hranimo se tuđim trenutnim razmiricama, umišljeni da je palanački mentalitet nešto strahovito simpatično, neka vrlina, neka prednost u odnosu na ne znam šta... Sad ćemo ``mi`` nekome da ``pokažemo``...
Podanički i kurvinski obrasci ponašanja takođe ne pomažu na duže periode, niti su ikada.
Srbija = Kanalizacija civilizacije. Ništa više, ništa manje.
pa zbog Tita i ostalih desavanja pre i posle se i pokvarila ljudska nacija... to je steceno nije urodjeno...
:: Ovi moji se samo uhvatili za Kejnza i to je to. Ne mrdaju od njegovih ubeđenja. Doista ovo dosta podseća na našu zemlju samo što smo mi ovaj put prešli mnogo brže i već smo kod šeste tačke, dok su ameri već tu negde kod pete ako se ne varam, a to su deficiti u budzetu :: :: Nije našu državu pokvario komunizam, Tito ili neka druga osoba, našu državu je pokvarila ljudska pohlepak, ljubomora i zavist :: :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 :: ::
Ako se stariji sjecaju. Za vrijeme Tita isao sam na more 3 i po mjeseca i mjesec dana na planinu. Jugoslavija je imala ugovore sa svim zapadnim zemljama da svaki film ili muzika ili spot sto je isao za africke zemlje, Rusiju, Kinu i Južnu Koreju kosta nas samo 1 dolar ( ugovor potpisan 12 aprila 1949 u Vašinktonu). samo Energoinvest iz Sarajeva je donosio profit od 2.6 milijardi dolara svake godine, nevezano za sponzorstvo sportskih klubova, koji su bili obaveza za sve firme. Novkabl je imao zaradu od 762 miliona dolara te iste 1986 godine. Energopetrol od milijaru i 18 miliona dolara. Petrohemija od 361 miliona dolara. Građevinske firme od 4 milijarde dolara( ukljucujuci i naftovode sto smo radili i naftne platforme). Prosecna plata je bila oko 1800 maraka iz realnih izvora. Svako je mogao da uzme kredit ko je radio. Svako je mogao da napravi kucu, pa cak i cistacica( doduse u skupstini grada NS sada je cistacica zena sa 2 fakulteta). Jedino sto mi je falilo u zivotu, jeste malo slobodnog vremena, posto sam trenirao u 3 kluba. Nisam crkavao po kaficima, kao uostalom i svi koji su radili i bili normalni. Svako je mogao da ima auto. Svako je mogao na godisnji odmor. A sada? Ma, da ne navodim vise i ne smaram, to je pojam i onih koji imaju plate od 700+ eura a imaju 2 djece. Cijela prica je samo predstavljanje, gdje smo bili, a gdje smo sada. Primera radi do 1984 godine moj otac je imao platu od 3600 DMa, dnevnice od 200 DM i sve placeno. Keva oko 2400 DMa. Ja sada zaradim oko 1000 e, malo u Hrvatskoj, malo u Bosni malo u Srbiji, a zivim kao pas. To je ponta svega sto sam navodio. I jos nesto vrlo bitno. Nije se desavalo da ti nekoo ne uplati radni staz ili da nemas pravo na godisnji, vec si mogao da biras da li ce ti se platiti. A o `trulom Zapadu` o kojem pričamo stalno, tamo razmišljaju šta će da rade za 13tu ili 14tu platu sto nisu dobili. Toliko o tome. A nama je te iste godine predlozeno da vratimo spoljne dugove, ako se odreknemo 2 plate. Koliko smo se du zadnjih 10 godina odrekli, malo po malo, da sada 80 % Srbije nema 3 normalna obroka? Sramota, beda i unezverenost za buducnost. Da smo tekovine onih ljudi koji su ginuli za našu slobodu nastavili sve bi bilo ok. Sada predsednik govori o 3 milijarde eura direktne pomoci. Idiot blago receno ili samo jos jedan instruisani poltron USa, jer ako niste znali, usvajamo ubrzano sve NATO standarde. Srbija polako gubi svoj identitet, a to je najtragicnije. Razmislite malo o ovome.
Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 14:43
status: user broj poruka: 4420
Ali ajde.... Operatore, ne znam koliko imas godina (delujes mladje, sta ga znam) ali me cudi da ti toliko nemas pojma o svetu i ustrojstvu koje je tada postojalo. I da uopste nemas nikakve zelje da shvatis zasto se deslio to sto se desilo. Komunizam dobar? Da je toliko dobar ne bi se raspao i pucao po svim savovima kako je na kraju i zavrsio. Pitaj Madjare, Cehe, Poljake itd koliko im je bilo dobro u to vreme. Prvo, ono na cemu je izgradjena Jugoslavija (osim na velikoj lazi) jesu bile pare te trule Amerike, u vidu bespovratnih kredita koje su se u to vreme brojale desetinama milijardi dolara (sto je danas mnogo, mnogo vise nego sto danas vrede te pare) Odakle ti ideja da se tad nije kralo? Krao je svako ko je stigao! Da li znas za veliku aferu sredinom `70 kada su oko 180 rukovodioca iz raznih firmi sirom SFRJ pobegle preko noci u inostranastvo zato sto su naculi da se vvodi istraga protiv njih. Da li ti znas da kada je istraga zavrsena (koju je vodio neki beogradski prof.) da se doslo do saznanja da su ti direktori pokrali skoro 6 MILIJARDI tadasnjih dolara. Ali je drug Titio stavio veto na dalji proces zarad toboznjeg `ocuvanja bratstva i jedinstva.` To se tad nikako nije moglo saznati, ali danas, pored stampe i pre svega interneta dozvoliti sebi nepoznavanje tako sustinske stvari je najblaze receno sramota. Nije se Jugoslavija raspala sto su se narodi u njoj mrzeli, vec se raspala zbog para. Copavi zagorac je bio mrtav, komunizam se raspadao, i Zapad vise nije imao interesa da izdzava nesto tako besmisleno kao sto je Jugoslavija. Prvo se izdvojila Slovenija kao najrazvijenija pa su za njom krenule i ostale drzave. Kako mozes da slavis coveka koji je srpski narod razdelio u nekoliko drzave a drzavu srbiju rascepkao na 3 dela? (osim ako, mozda nisi Srbin, onda i mogu da razumem) To sto je doslo kasnije, bio je manje-vise logican sled dogadjaja. I nije nama zapad kriv sto smo u govnima, sami smo krivi... Krivi smo zato sto smo predugo okretali glavu od problema i gurali ih pod tepih. Kad se sve nagomilalo, tu je puklo i vise povratka na staro nije bilo. A ti uzmi i citaj nesto, obrazuj se. Da bar tvoja deca ne dodju u tvoje godine i pricaju isto sto i ti sad pricas...
Re: Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 15:59
status: user broj poruka: 4054
pisi Lepa Brena za 4 osobe ..
srbija na tri dela ??? koja ?? ako mislis i na vojvodinu .. hmm .. mi NIKADA nismo bili u sastavu srbije ... dete .. mi smo bili austrougarska .. i nase pradede bem im mater su odlucili da udju u prvi projekat Yugoslavije .. ali preko srbije kao pridruzena pokrajna 190x ..
u to vreme su Turci jos bili na Kosovu .. isterani tek 1911 .. tako nesto ..
elem .. meni je svejedno u kojoj sam drzavi SVE dok mogu da zivim dostojno ..
Slavuj a i Operater su to bas lepo rekli ..
problem je KRADJA NA NIVOU VLADE .. dok vas zavlace kako je Kosovo nase ..
ni jedna fabrika nije napravljena zadnjih 20 godina .. ni jedna nova tehnologija uvezena .. ni jedna nova roba ili trziste osvojeno .. pukli smo ko kurton za 10 godina .. bice gradjanski rat
:: :: Ali ajde... :: Operatore, ne znam koliko imas godina (delujes mladje, sta ga znam) ali me cudi da ti toliko nemas pojma o svetu i ustrojstvu koje je tada postojalo. I da uopste nemas nikakve zelje da shvatis zasto se deslio to sto se desilo :: Komunizam dobar :: Da je toliko dobar ne bi se raspao i pucao po svim savovima kako je na kraju i zavrsio :: Pitaj Madjare, Cehe, Poljake itd koliko im je bilo dobro u to vreme :: Prvo, ono na cemu je izgradjena Jugoslavija (osim na velikoj lazi) jesu bile pare te trule Amerike, u vidu bespovratnih kredita koje su se u to vreme brojale desetinama milijardi dolara (sto je danas mnogo, mnogo vise nego sto danas vrede te pare :: Odakle ti ideja da se tad nije kralo :: Krao je svako ko je stigao :: Da li znas za veliku aferu sredinom `70 kada su oko 180 rukovodioca iz raznih firmi sirom SFRJ pobegle preko noci u inostranastvo zato sto su naculi da se vvodi istraga protiv njih :: Da li ti znas da kada je istraga zavrsena (koju je vodio neki beogradski prof.) da se doslo do saznanja da su ti direktori pokrali skoro 6 MILIJARDI tadasnjih dolara :: Ali je drug Titio stavio veto na dalji proces zarad toboznjeg `ocuvanja bratstva i jedinstva. :: To se tad nikako nije moglo saznati, ali danas, pored stampe i pre svega interneta dozvoliti sebi nepoznavanje tako sustinske stvari je najblaze receno sramota :: Nije se Jugoslavija raspala sto su se narodi u njoj mrzeli, vec se raspala zbog para :: Copavi zagorac je bio mrtav, komunizam se raspadao, i Zapad vise nije imao interesa da izdzava nesto tako besmisleno kao sto je Jugoslavija :: Prvo se izdvojila Slovenija kao najrazvijenija pa su za njom krenule i ostale drzave :: Kako mozes da slavis coveka koji je srpski narod razdelio u nekoliko drzave a drzavu srbiju rascepkao na 3 dela? (osim ako, mozda nisi Srbin, onda i mogu da razumem :: To sto je doslo kasnije, bio je manje-vise logican sled dogadjaja :: I nije nama zapad kriv sto smo u govnima, sami smo krivi.. :: Krivi smo zato sto smo predugo okretali glavu od problema i gurali ih pod tepih :: Kad se sve nagomilalo, tu je puklo i vise povratka na staro nije bilo :: A ti uzmi i citaj nesto, obrazuj se :: Da bar tvoja deca ne dodju u tvoje godine i pricaju isto sto i ti sad pricas...
Re: Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 16:48
status: user broj poruka: 1408
i u vreme Tita znalo se za tasna masna biznismene. Ako bas hocete da vidite ko su glavne lopurde onda se odgleda inside job. Ovi sada kradu pa ubijaju. Zaduzeni smo duplo vise od SFRJ a nista nije izgradjeno. Cak nisu u stanju da odrzavaju ono sto je iza komunista ostalo. Uostalom, kad je vecina htela m... za bubrege to je i dobila. Sto de gluposti o cepanju Srbije tice, nije je pocepao Tito vec nesposobne vodje (bem ti lidere). Nikako mi nije jasno da su nam veoma vazni Turska i Nemacka (poubijase se ovi na vlasti da ih ugoste i provodaju naokolo). Doduse Turska je vekovima brinula o ovim prostorima, a Nemci su nas samo malo mlatili - doduse mlatili su i ostatak sveta...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Covek je za 2 minuta objasnio kako najmocniji ljudi amerike postaju jos mocniji!Cilj unistavanja jedne drzave jeste u tome da joj se oduzme ono sto najvise vredi a ono sto je manje vredno obezvrediti i rasprodati da bi se totalno vezale ruke narodu u sto kracem roku da zaborave gde je levo a gde desno i prihvate cinjenicu da oni i njihov rad ne vrede nista i da moraju da se pokore i rade za one najmocnije da bi obezbedili egzistenciju.Sedma tacka bi bila SELEKCIJA! tj. obelezavanje svakog coveka koji radi i pokorava se novoj zajednici da bi mogao normalno da koristi i ima pristup svim znacajnijim ustanovama jedne zajednice a odstraniti one koji ne prihvataju obelezje!Velike drzave ce biti rasclanjene na manje konstatnim podrivanjem drzavne vlasti tajnim agentima a manje ce ubrzo zatim biti okupirane i potcinjene novim vladarima!Nece biti bitno da li se ljudi vencavaju sa osobama istog pola ili zivotinjama! vec ce biti bitno da oni koji nose obelezje ispunjavaju svoje duznosti i obaveze svakodnevno i bez prestanka prema svojim vladarima!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Re: Re: Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 17:04
status: user broj poruka: 711
Najteze je govoriti istinu jer ona najvise boli!
+1
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
:: :: pisi Lepa Brena za 4 osobe . :: :: srbija na tri dela ??? koja ?? ako mislis i na vojvodinu .. hmm .. mi NIKADA nismo bili u sastavu srbije ... dete .. mi smo bili austrougarska .. i nase pradede bem im mater su odlucili da udju u prvi projekat Yugoslavije .. ali preko srbije kao pridruzena pokrajna 190x . :: :: u to vreme su Turci jos bili na Kosovu .. isterani tek 1911 .. tako nesto . :: :: elem .. meni je svejedno u kojoj sam drzavi SVE dok mogu da zivim dostojno .. :: :: Slavuj a i Operater su to bas lepo rekli . :: :: problem je KRADJA NA NIVOU VLADE .. dok vas zavlace kako je Kosovo nase .. :: :: ni jedna fabrika nije napravljena zadnjih 20 godina .. ni jedna nova tehnologija uvezena .. ni jedna nova roba ili trziste osvojeno .. pukli smo ko kurton za 10 godina .. bice gradjanski ra :: :: :: :: :: Ali ajde... :: :: Operatore, ne znam koliko imas godina (delujes mladje, sta ga znam) ali me cudi da ti toliko nemas pojma o svetu i ustrojstvu koje je tada postojalo. I da uopste nemas nikakve zelje da shvatis zasto se deslio to sto se desilo :: :: Komunizam dobar :: :: Da je toliko dobar ne bi se raspao i pucao po svim savovima kako je na kraju i zavrsio :: :: Pitaj Madjare, Cehe, Poljake itd koliko im je bilo dobro u to vreme :: :: Prvo, ono na cemu je izgradjena Jugoslavija (osim na velikoj lazi) jesu bile pare te trule Amerike, u vidu bespovratnih kredita koje su se u to vreme brojale desetinama milijardi dolara (sto je danas mnogo, mnogo vise nego sto danas vrede te pare :: :: Odakle ti ideja da se tad nije kralo :: :: Krao je svako ko je stigao :: :: Da li znas za veliku aferu sredinom `70 kada su oko 180 rukovodioca iz raznih firmi sirom SFRJ pobegle preko noci u inostranastvo zato sto su naculi da se vvodi istraga protiv njih :: :: Da li ti znas da kada je istraga zavrsena (koju je vodio neki beogradski prof.) da se doslo do saznanja da su ti direktori pokrali skoro 6 MILIJARDI tadasnjih dolara :: :: Ali je drug Titio stavio veto na dalji proces zarad toboznjeg `ocuvanja bratstva i jedinstva. :: :: To se tad nikako nije moglo saznati, ali danas, pored stampe i pre svega interneta dozvoliti sebi nepoznavanje tako sustinske stvari je najblaze receno sramota :: :: Nije se Jugoslavija raspala sto su se narodi u njoj mrzeli, vec se raspala zbog para :: :: Copavi zagorac je bio mrtav, komunizam se raspadao, i Zapad vise nije imao interesa da izdzava nesto tako besmisleno kao sto je Jugoslavija :: :: Prvo se izdvojila Slovenija kao najrazvijenija pa su za njom krenule i ostale drzave :: :: Kako mozes da slavis coveka koji je srpski narod razdelio u nekoliko drzave a drzavu srbiju rascepkao na 3 dela? (osim ako, mozda nisi Srbin, onda i mogu da razumem :: :: To sto je doslo kasnije, bio je manje-vise logican sled dogadjaja :: :: I nije nama zapad kriv sto smo u govnima, sami smo krivi.. :: :: Krivi smo zato sto smo predugo okretali glavu od problema i gurali ih pod tepih :: :: Kad se sve nagomilalo, tu je puklo i vise povratka na staro nije bilo :: :: A ti uzmi i citaj nesto, obrazuj se :: :: Da bar tvoja deca ne dodju u tvoje godine i pricaju isto sto i ti sad pricas...
Re: Re: Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 17:16
status: user broj poruka: 9006
Nije. Problem je krađa na svim nivoima, ko god je u prilici drpa šta god mu padne šaka, ako mu treba - dobro, ako mu ne treba - prodaće nekom kome treba.
Kako da očekujemo da oni na položajima budu pošteni kad to ni mi nismo. Kako on da se odupre zovu miliona evra kad mi rolni wc papira, poklopcima za šaht i bakarnim kablovima ne možemo da odolimo. Neko će da kaže da nemamo šta da jedemo al ni to ne pije vodu, veće poštenje sam po pravilu viđao među onima koji stvarno nemaju šta da jedu nego među onima koji imaju.
Svi smo bili ushićeni klipom u kojem Japanac u pustoj prodavnici ostavlja pare na pult, možda ni njemu samom to nije jasno već mu dođe instinktivno ali svaka krađa koliko god mala bila slabi državu a njima je prvenstvo zajednice nešto s čim se rađaju. Dok ne budemo mislili na državu pa tek onda na sebe biće nam kako jeste. Velike države kao što je amerika s tom vrstom socijanog egoizma mogu da se provuku jer žive na račun malih, a na račun koga mi da živimo?
Nešto nas je pokvarilo braćo moja, turci, komunizam, tranzicija, turbo-folk... teško je reći, a ruku na srce više nije ni bitno. Ko zna, možda ni ranije nismo bili bolji a Crni Gruja nije samo fikcija već ondašnji standard poštenja, davno je to bilo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: problem je KRADJA NA NIVOU VLADE .. dok vas zavlace kako je Kosovo nase .. :: ::
...sto nam nema izlaza... Niti se bar negde nazire... I Amerikanci su u govnima, i kod njih je svejedno (manje-vise) za koga ces da glasas, jer imaju jaku trzino orijentisanu privredu, dok mi sami sebi kopamo grob izdrzavajuci razna preduzeca-bogalje
Lopova je uvek bilo i bice u svim sistemima. Potrebna je jaka ruka da se stoka upristoji. Ipak smo mi narod hajduka, koji su uvijek bili gladni manje vise, ali se nikada nije ovoliko kralo, koliko u poslednjih 30 godina. Naučismo od Bugara i Rumuna i Roma. Šta reći, kad u vrijeme kada su naši vojnici bili u Grčkoj u Prvom Svijetskom ratu zabilježeno je samo 2 krađe, a umirali su od gladi. Ej, ljudi, osvestite se. Nikada se nije ovoliko kralo. Kad se kralo, znalo se na čiju adresu se obraćaš da se vrate stvari, kako u BG, ZG, SA, tako i u NS, PG i SK. Čak je po varošima, selima javno se govorilo i na razglas objavljivalo ko krade. Sramota je bila za cijelu porodicu. Stari Šepo, znao je sa govedima sa ovih prostora, je.em mu mamicu njegovu. Čak je manje krađa bilo i prije samo 12 do 14 godina, a da ne govorim prije 20 godina. Svi koji su krali bili su obilježeni u sistemu, tako i kod komšija,prijatelja. A serije tipa Crni Gruja bacaju ružnu sliku na nas kao na narod, koji se bavio samo spletkarenjima i krađama. Samo o tome malo trebaju da razmišljaju oni koji su odgovorni za to. Televizije tipa Pinka, nikada se ne bi pojavile, da postoji cenzura. Da ne govorim o obrazovnom programu za djecu, koji je umro na našim televizijama. Prosječno su djeca gledala serije tipa Anglia, Opstanak i sl, a od crtanih tipa Patka Dače i Popaja. Da li misliš da su zato bila gluplja ili pristojnija i obrazovanija? Ulica ne obrazuje, samo kvari ličnost. Postaješ prepredeniji, naravno i inteligentniji, kako se snaći u životu, ali ostavlja svoje posledice. Ali nisu svi postali lopovi. Kažem to iz ličnog iskustva. I danas se smatra da ako nisi lopov, pokvaren i izopačen nisi ni ličnost vredna poštovanja. Znam ko sam, odakle sam, kako da radim pošteno i da poštujem ljude oko sebe i ono što sam nasljedio. Sve osim časti, znanja i dostojanstva ti se može oduzeti, a da ipak budeš čovjek. Dosta me se ljudi boji, pošto znam dosta o tome šta se radi i na koji način se rade mahinacije i prevare i kako to suzbiti. Kažu da sam politički nepodoban, pošto ni jednom nisam uzeo dio kolača koji su mi nudili ( čitaj : da obezbijedim praunuke). Takav sam i tim se ponosim. Ako su to loše osobine, kriv sam. Problem je samo što nisam vidio od 2005 godine ni jednog političara za koga bih `stavio ruku u vatru`. To je problem. operator
Crni Gruja je simbol i kompleksna ličnost, objedinjuje u sebi kukavicu, izdajnika, ratnog pfofitera, političara i običnog lopova. Veoma je poučno da se vidi da nisu vala svi bili ni Stari Vujadin, pogledaš Boj na Kosovu pa Crnog Gruju i izvučeš sredinu. Mnogo većem delu Bosne navrdeda se zvao Petar nego Ahmed, i to je činjenica.
A i heroji su retko kao iz narodnog predanja, recimo Džebedaja Springfild Za ideale ginu budale, pametni ginu za pare, tako je ionako vazda bilo mnogi su bivali pogrešno tumačeni i naknadno pogrešno svrstavani.
... Pitah jednom prilikom Telamonu, vođu plaćenika šta misli o heroizmu. On se tu malo namršti pa reče: - Heroji su dobri samo kao podloga za spomenik. Na to se ja usprotivih i rekoh mu da bi i on sam mogao da se nazove herojem Atine a on odvrati: - Mešaš heroizam i nagon za preživljavanjem prijatelju, borim se u prvim redovima zato što smatram da je tamo sigurnije, a ako se i borim da pobedim... to je zato što mrtvima ne plaćaju. ...
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Mrzim da citam kilometarske postove (a jos manje da ih pisem)...
23.06.2011. 23:37
status: user broj poruka: 22
Čoveče pa nije se Jugoslavija raspala kad je umro ćopavi Zagorac nego 11 godina kasnije i to u vreme kad je standard bio veci nego i te 1986.Raspala se jer smo blago receno naivan narod.To je samo moja teorija.A ovi sto su krali ranije,pa boli me uvo,ziveo sam normalno.Sta mi znači sto danas apse po desetoro dnevno kad nema za leba,ali zato ima politicke slebode.Iza to me bas zabole
... nezasiti, nepristojni, nekulturni i nikad zadovoljni. Raic je to lepo objasnio... Više puta smo kroz istoriju popljuvali sve ono što je bilo pre, zarad novih ideala i nekog `prosperiteta`. U kraljevini Jugoslaviji Solunci nisu bili baš na ceni... U komunističkoj Srbiji su popove nazivali baksuzima iako su im isti popovi pre rata decu krstili... Sada isto jurimo u EU, tražeći bolji život, a bacajući pod tepih sve što je bilo pre, jer više ne valja. Takvom narodu nema prosperiteta. Ko ne ceni svoje, ne može da bude cenjen od drugih.
Uostalom, ko nije neka pročita Knjigu o Milutinu od Danka Popovića. Bolje od svakog istoričara objašnjava srpsku istoriju XX veka, i na nepogrešiv način pokazuje šta nas je sjebalo...
A što se svetske ekonomije tiče, kapitalizam je vrlo zajeban sistem. Eksponencijalna funkcija je zajebana stvar. A njihova kombinacija će napraviti veliko sranje... Možda ga doživimo, mada ne verujem, pre će našoj deci da zapadne...
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Drage kolege, na zalost mnogih od vas, moram da vas podsetim...
24.06.2011. 03:45
status: user broj poruka: 11012
(a neke tek - obavestim) da covek ovde objasnjava ono sto je, veoma dokumentovano, u detalje, objasnjavao kompletni krem socijalisticke inteligencije, od tkz. socijal-utopista (Oven, Furije) do K. Marxa. Rec je o logici kapitala i zakonima koji su imanentni tkz. trzisnoj ekonomiji Zapada. Neizbeznost odredjenih pojava (zbog gomilanja novca, koje u video klipu objasnjava ovaj `lik`) a medju njima najizrazitije - globalne ekonomske krize - Marx je predvideo DAVNO PRE (onog prvog, godine 1928.) kraha njujorške berze. Nije UPOZORAVAO na to, kao na nesto MOGUCE ili VEROVATNO, nego predvideo i do najsitnijih pojedinosti dokazao nuznost takvog razvoja dogadjaja. Znacajan doprinos razmatranju ovoga problema (gomilanje novca, prvobitna akumulacija i njezin nastavak u okviru `drzavnog kapitalizma`) predstavlja i ekonomsko-socioloska studija `Poreklo porodice, privatne svojine i drzave` ciji je autor F. Engels, verovatno najveci socijalisticki mislilac posle Prudona.
Ovo sto nam prezentuje bivsi ministar, na zalost, samo je `zakasnela pamet` (u zakasnjenju je oko dva veka). `Upravitelji` savremenog kapitalistickog drustva (citaj: danasnjeg Sveta) jako su dobro proucili `Kapital` i usvojili (da ne kazem - prisvojili) mnoge Prudonove, Engelsove i Marksove teze, pri tome dobro pazeci da se `vlasi ne dosete`. Upravo je Marks, licno ili zajedno sa socijalistima svog vremena, insistirao na onome sto je tada za `vlastodrsce` bilo bogohuljenje (a danas je nesto u sta se aktuelni `vlastodrsci` kunu kao u svetinju): -osmocasovno radno vreme, -zabrana iskoriscavanja dece u radnim procesima (uslovljavanje radne sposobnosti punoletstvom), -pravo glasa za sve punoletne gradjane, bez obzira na njihov materijalni status, rasnu i nacionalnu pripadnost i pol, -zdravstvena (socijalna) zastita svih gradjana itd. itd.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647726. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.