Ortak je preko oglasa na Berzi kupio u martu ove godine 2x2 GB OCZ memorije. Lik mu je rekao da memorija ima garanciju jos 5-6 godina i da ce lako da mu je zameni ako se pokvari jer mu ortak radi u firmi u kojoj je kupljena.
Sad je jedan od ta dva modula otisao u IT raj ili pakao, a coveka nigde. Ne odgovara na telefon i mejl koji je tada dao.
Zamolio bih onoga ko zna coveka da mu kaze da kontaktira ortaka ili mene da se zameni memorija. Ili njega samog, naravno, ako cita ovo. Stice se utisak da ne svraca cesto na forum ili barem vise volim da mislim tako nego da namerno zavlaci.
Podaci: covek se zove Jovan Zivanovic (tako se barem predstavio). Tel. je 064/29 39 785 a mejl ZZZILEEE@live.com. Zivi u BG, u B. Jerkovic.
To bi bilo to. Izvin`te ako nije na mestu ali zamoljen sam da pokusam. Hvala.
PA brate, ako imas sve te podatke, sto ne odes do njega? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: Dil je ovaj :: :: Ortak je preko oglasa na Berzi kupio u martu ove godine 2x2 GB OCZ memorije :: Lik mu je rekao da memorija ima garanciju jos 5-6 godina i da ce lako da mu je zameni ako se pokvari jer mu ortak radi u firmi u kojoj je kupljena :: :: Sad je jedan od ta dva modula otisao u IT raj ili pakao, a coveka nigde. Ne odgovara na telefon i mejl koji je tada dao :: :: Zamolio bih onoga ko zna coveka da mu kaze da kontaktira ortaka ili mene da se zameni memorija. Ili njega samog, naravno, ako cita ovo :: Stice se utisak da ne svraca cesto na forum ili barem vise volim da mislim tako nego da namerno zavlaci :: :: Podaci: covek se zove Jovan Zivanovic (tako se barem predstavio). Tel. je 064/29 39 785 a mejl ZZZILEEE@live.com. Zivi u BG, u B. Jerkovic :: :: To bi bilo to. Izvin`te ako nije na mestu ali zamoljen sam da pokusam. Hvala.
Ti i ja kazem. Odes lepo na vrata i zavrsis posao.
:: PA brate, ako imas sve te podatke, sto ne odes do njega :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: Dil je ovaj :: :: :: :: Ortak je preko oglasa na Berzi kupio u martu ove godine 2x2 GB OCZ memorije :: :: Lik mu je rekao da memorija ima garanciju jos 5-6 godina i da ce lako da mu je zameni ako se pokvari jer mu ortak radi u firmi u kojoj je kupljena :: :: :: :: Sad je jedan od ta dva modula otisao u IT raj ili pakao, a coveka nigde. Ne odgovara na telefon i mejl koji je tada dao :: :: :: :: Zamolio bih onoga ko zna coveka da mu kaze da kontaktira ortaka ili mene da se zameni memorija. Ili njega samog, naravno, ako cita ovo :: :: Stice se utisak da ne svraca cesto na forum ili barem vise volim da mislim tako nego da namerno zavlaci :: :: :: :: Podaci: covek se zove Jovan Zivanovic (tako se barem predstavio). Tel. je 064/29 39 785 a mejl ZZZILEEE@live.com. Zivi u BG, u B. Jerkovic :: :: :: :: To bi bilo to. Izvin`te ako nije na mestu ali zamoljen sam da pokusam. Hvala.
Za tim jos nema potrebe. Nego, koliko cekate? Kad ste ga zvali? Ako ste ga samo danas zvali onda sacekajte jos malo... Mozda stvarno covek ne moze da se javi, nije kuci, zaboravio fon, ovo ono... :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Po podacima koje je ostavio nacices ga sigurno :).Koliko naivnih ljudi ima to je cudo.Licno sam bio na buvljaku kada je covek prodavao naivcini neki mobilni tel. i ostavio mu broj, da ga pozove ako slucajno nesto ne bude u redu sa telefonom.Sta mislite koji broj mu je dao.Moj fiksni.Precutao sam jer ovce treba sisati sve dok se ne opamete.Ko danas veruje nepoznatom na rec, po meni, nesto mu fali (blaze receno).
Ne znamo tacnu adresu, sreo se s njim na ulici. Kaze da pokusava jedno par dana. Mozda covek trenutno nije dostupan iz objektivnih razloga, mozda ne. Ne znam. Ako neko zna nesto nek javi. Moze na moj mejl ovde.
Kapiram da ne zezas, da znas coveka, te da je stvar pod kontrolom. Kul onda. Sacekacemo da se vrati, nije toliko hitno. Bitno je samo da znamo da nije duh. Hvala za info :) Msm, ozbiljan si, ne bi valjda sipao so na ranu...?
:: je na moru.Neće da pila u roming :: Vidi sa Sky-jem da ti to zameni ::
nemoze covek posteno da se odmori :) evo da se javim mail nisam prelistavao(navika a i mrzi me preko ovog usranog telefona da se bakcem sa mailom) nisam duh ali nisam ni tu tako da kad se vratim u rekordnom roku cemo sredimo. ostalo mozes u njegovom mailu da procitas.. pozdrav boze sacuvaj ja duh :))))
:: nemoze covek posteno da se odmori :) evo da se javim mail nisam prelistavao(navika a i mrzi me preko ovog usranog telefona da se bakcem sa mailom) nisam duh ali nisam ni tu tako da kad se vratim u rekordnom roku cemo sredimo. ostalo mozes u njegovom mailu da procitas.. pozdra :: boze sacuvaj ja duh :))) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
ne javljam se na br. naravno vise ne koristim usrani prepaid vec postpaid ko covek i svakome bi to predlozio jeste da dajete 1000din mesecno ali zato pricate do mile volje
A, ti si to Vozde :) Haha! E, ovo je show :) U pravu je tortojed za nick, to je najvaznije. Nista, uzivaj, vidimo se...pozzz
:: nemoze covek posteno da se odmori :) evo da se javim mail nisam prelistavao(navika a i mrzi me preko ovog usranog telefona da se bakcem sa mailom) nisam duh ali nisam ni tu tako da kad se vratim u rekordnom roku cemo sredimo. ostalo mozes u njegovom mailu da procitas.. pozdra :: boze sacuvaj ja duh :))) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
Re: Re: Iz ovoga sto si napisao, proizilazi da IPAK svraca na Forum. Kako
24.06.2011. 01:40
status: user broj poruka: 18472
Reci mi samo jel drugar ne dobija BSOD? OCZ memorija je jako specificna i tesko ju je uskladiti sa plocama /chipsetovima. Hocu da ti kazem da pored toga sto program pokazuje error ne mora da znaci da je neispravna memorija osim ako po samom kupovanju iste niste radili proveru,test.. Nekompatibilnost sa plocom moze da dovede do ovakvih problema. Memorija ispravna ali izbacuje error prilikom testa. Zato prolazi svaki test stabilnosti (Prime,LynX)
Green,Green,Grass Of Home
:: Nema pojma za nik, to je bilo preko oglasa :: :: Nego, ovo ja nikom ne zelim :: http://imageshack.us/photo/my-images/99/memx.jpg :: :: :: :: :: glasi njegov nick (bolje da ti je to rekao nego ime i prezime)?
Re: Re: Re: Iz ovoga sto si napisao, proizilazi da IPAK svraca na Forum. Kako
24.06.2011. 01:55
status: user broj poruka: 4869
Pa znas kako, nije savim lako reci. To su dva ista modula, za jedan pokazuje greske, za drugi ne. Valjda bi pokazivao error za oba modula da je nekompatibilnost ? Bilo je pucanja igara, misterioznog resetovanja racunara, bio je i BSOD. Ne sme da se zakune da je to zbog memorije ali otkad je izvadio taj modul vise nema ekcesa pa pretpostavlja da je to to. Kaze da je testirao memaru kad ju je uzeo i da nije bilo gresaka ni za jedan modul. Doduse, kaze da je testirao na brzaka jer je Vozdu hitno trebala kinta za neku plocu.
:: Reci mi samo jel drugar ne dobija BSOD :: OCZ memorija je jako specificna i tesko ju je uskladiti sa plocama /chipsetovima :: Hocu da ti kazem da pored toga sto program pokazuje error ne mora da znaci da je neispravna memorija osim ako po samom kupovanju iste niste radili proveru,test. :: Nekompatibilnost sa plocom moze da dovede do ovakvih problema :: Memorija ispravna ali izbacuje error prilikom testa :: Zato prolazi svaki test stabilnosti (Prime,LynX :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Nema pojma za nik, to je bilo preko oglasa :: :: :: :: Nego, ovo ja nikom ne zelim :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/99/memx.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: glasi njegov nick (bolje da ti je to rekao nego ime i prezime)?
Re: Re: Re: Re: Iz ovoga sto si napisao, proizilazi da IPAK svraca na Forum. Kako
24.06.2011. 01:59
status: user broj poruka: 18472
Mogu li da znam a koja je ploca?Asus ?Chipset? Ako je poceo da dobija BSOD a ranije nije bilo onda ok. Izbagovao se definitivno memorijski modul,to onda ide na reklamaciju. Reci mi samo jos ovo.Da li je isti par probao na drugoj ploci? Postoji jos jedan fenomen kada memorije vise ne zele da rade u Daul Channel rezimu tj jedna sa drugom i krecu random problemi poput tih koje si naveo.U tom slucaju opet spada pod kvar tako da..Mene samo interesuje,radoznao sam sta je tacno uzrok.
Green,Green,Grass Of Home
:: Pa znas kako, nije savim lako reci :: To su dva ista modula, za jedan pokazuje greske, za drugi ne :: Valjda bi pokazivao error za oba modula da je nekompatibilnost ? :: Bilo je pucanja igara, misterioznog resetovanja racunara, bio je i BSOD :: Ne sme da se zakune da je to zbog memorije ali otkad je izvadio taj modul vise nema ekcesa pa pretpostavlja da je to to. :: Kaze da je testirao memaru kad ju je uzeo i da nije bilo gresaka ni za jedan modul. Doduse, kaze da je testirao na brzaka jer je Vozdu hitno trebala kinta za neku plocu :: :: :: :: Reci mi samo jel drugar ne dobija BSOD :: :: OCZ memorija je jako specificna i tesko ju je uskladiti sa plocama /chipsetovima :: :: Hocu da ti kazem da pored toga sto program pokazuje error ne mora da znaci da je neispravna memorija osim ako po samom kupovanju iste niste radili proveru,test. :: :: Nekompatibilnost sa plocom moze da dovede do ovakvih problema :: :: Memorija ispravna ali izbacuje error prilikom testa :: :: Zato prolazi svaki test stabilnosti (Prime,LynX :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Nema pojma za nik, to je bilo preko oglasa :: :: :: :: :: :: Nego, ovo ja nikom ne zelim :: :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/99/memx.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: glasi njegov nick (bolje da ti je to rekao nego ime i prezime)?
Re: Re: Re: Re: Re: Iz ovoga sto si napisao, proizilazi da IPAK svraca na Forum. Kako
24.06.2011. 02:18
status: user broj poruka: 4869
Ploca je GA-MA770-UD3. Znaci, DDR2. Nije probao na drugoj ploci jer druge i nema. Ubogo je to... :)
:: Mogu li da znam a koja je ploca?Asus ?Chipset :: Ako je poceo da dobija BSOD a ranije nije bilo onda ok :: Izbagovao se definitivno memorijski modul,to onda ide na reklamaciju :: Reci mi samo jos ovo.Da li je isti par probao na drugoj ploci :: Postoji jos jedan fenomen kada memorije vise ne zele da rade u Daul Channel rezimu tj jedna sa drugom i krecu random problemi poput tih koje si naveo.U tom slucaju opet spada pod kvar tako da..Mene samo interesuje,radoznao sam sta je tacno uzrok :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Pa znas kako, nije savim lako reci :: :: To su dva ista modula, za jedan pokazuje greske, za drugi ne :: :: Valjda bi pokazivao error za oba modula da je nekompatibilnost ? :: :: Bilo je pucanja igara, misterioznog resetovanja racunara, bio je i BSOD :: :: Ne sme da se zakune da je to zbog memorije ali otkad je izvadio taj modul vise nema ekcesa pa pretpostavlja da je to to. :: :: Kaze da je testirao memaru kad ju je uzeo i da nije bilo gresaka ni za jedan modul. Doduse, kaze da je testirao na brzaka jer je Vozdu hitno trebala kinta za neku plocu :: :: :: :: :: :: :: Reci mi samo jel drugar ne dobija BSOD :: :: :: OCZ memorija je jako specificna i tesko ju je uskladiti sa plocama /chipsetovima :: :: :: Hocu da ti kazem da pored toga sto program pokazuje error ne mora da znaci da je neispravna memorija osim ako po samom kupovanju iste niste radili proveru,test. :: :: :: Nekompatibilnost sa plocom moze da dovede do ovakvih problema :: :: :: Memorija ispravna ali izbacuje error prilikom testa :: :: :: Zato prolazi svaki test stabilnosti (Prime,LynX :: :: :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema pojma za nik, to je bilo preko oglasa :: :: :: :: :: :: :: :: Nego, ovo ja nikom ne zelim :: :: :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/99/memx.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: glasi njegov nick (bolje da ti je to rekao nego ime i prezime)?
ma zamenite samo mesta u slotu .. ona sto je bila druga neka bude prva i obrnuto .. ako isti modul izbacuje error bez obzira u kom je slotu - hm .. jasno je sta je .. zovite vozda da prekine letovanje .. icice dogodine .. :)
Uf, codeus, jos samo da mi uperis lampu u facu pri ispitivanju :) Reci cu ti koliko znam.
1. Da, isti rezultat. 2. Ne. 3. Da, ispravan je ispravan u svakom slotu, neispravan baca error u svakom slotu. 4. Ovo te nisam razumeo. 5. Sve cinimo. 6. Oba kao dual.
:: :: :: :: testirali ste module jedan po jedan ?? :: :: probali ste module u drugoj masini ? :: :: probali ste module u drugim slotovima ? :: :: memare su pasivni uredjaji i nepitaju se kako ce da rade ! :: :: istestirajte to kako treba da nezajebete vozda . :: :: ako su oba modula prodata kao dual kit (2 modula u pakovonju) odnesite oba na testiranje/reklamaciju
Ma da, to je prvo probao da vidi da nije ploca. Nije narocito bistar decko, nekad me iznenadi pravilnim razmisljanjem :P
:: :: :: :: ma zamenite samo mesta u slotu .. ona sto je bila druga neka bude prva i obrnuto .. ako isti modul izbacuje error bez obzira u kom je slotu - hm .. jasno je sta je .. zovite vozda da prekine letovanje .. icice dogodine .. :)
... vidiš da je od stečene zarade zapalio preko grane, moča noge u slanoj vodi i uživa... sad će da se vrne, kako da ne! (Ja bi ga naterao da pošalje one `original crnogorske fore` razglednicu, kao dokaz....)... možda radi i na građevini tamo, sezona je do novembra... Nego, ako je taj tvoj lik PROBAO memorije, i one radile, po malo kurvinskom zakonu prodaje polovnih stvari, kako sad da bivši gazda ne pomisli da je novi drkao voltaže i gnječio megahurtze? Ili ga prosto strefio neki naponski udar iz nesavršene ploče, el. mreže, thunderstruck-a........ materijal za kenjanje samo takav.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647726. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.