Jel kupovao neko u skorije vreme na eBay-u. Kojom karticom ste placali, koliko je cifra uvecana kad se ugrade svi lesinari. Koliko je sigurno da roba `ne kalira`.Neki savet.Bilo sta korisno
Ne znam koliko si upoznat sa celim sistemom kupovine preko ebay-a. Naime postoje stvari na koje moraz da pazis,kao npr: Koliko je dugo prodavac na ebay. Kakav mu je ratio. Ratio je ocene koje su dali kupci(ocenjuje se roba,tacnost isporuke i ostalo. kupujes od ljudi koji imaju dobar ratio(sigurno). Takodje postoje i power seleri,ljudi koji zive od ebay-a. Za placanje ovde u Nemackoj ti kadsa kupujes ne treba kartica,jednostavno uzmes broj racuna od onoga koga si kupio i uplatis mu kintu u banku.Kada vidi da mu je kinta legla salje robu i tako ide.Kada nesto prodajes moras da imas racun na koji ce ti uplatiti.ZA Srbiju,Brale jos ne znam. Nadam se da nisam smorio i otkrio toplu vodu.Mozda neko ne zna kako sve to f-cionise. LAku noc1!
ja sam pokusao i nikad nisam uspeo da polozim na vreme ponudu!!! Oni (predpostavljam oni koji zive od toga) uvek za milisekundu posle moje ponude stave malo vecu na samom isteku vremena i pazare. Cini mi se da to rade pomocu nekog softa jer je neverovatno. I da, prilikom registracije naloga nisu postavljali nikakav problem sto sam iz Srbije. Puno srece i javi da li si nekada uspeo da kupis nesto.
Ja nikad nisam probao i mislim da nikad necu,sve ti je to kocka,barem kod nas...Ti nikako ne mozes da budes siguran da ces dobiti ono sto si trazio nakom sto uplatis lovu,tako da nista nije sigurno...
Ta fora ponuda u poslednjoj sekundi je stara, imas ono place a bid or buy now for...$. JA bih konkretno neke patike za 80$, procitao sam na netu da visa virtuon rajfajzena ne prolazi, isto tako se plasim da kad te patike stignu, ne budu 180$ jer sam platio porez i carinu, ok to mora oko 45%, ali ne moram neke nase speditere da finansiram, a jos vise se plasim da ne stipendiram decu postara sa novim patikama.
Sto se tice sigurnosti, svaki prodavac preko 90% pouzdanosti je OK.tu nema zime. Devize devize bonda elema
:: Ja nikad nisam probao i mislim da nikad necu,sve ti je to kocka,barem kod nas...Ti nikako ne mozes da budes siguran da ces dobiti ono sto si trazio nakom sto uplatis lovu,tako da nista nije sigurno.. :: :: ::
Pa zato ako ne dobijes ono sto si na aukciji pazario lepo ga ocrnis u ratiu i kada ga par ljudi ocrni vise niko ne kupuje od njega). Ja sve sto kupujem od sice kupujem sa ebay-a.)Pa par miliona Svaba kupuje preko ebay-a i nije to bas tako nesigurno.naravno da neces kupiti auto ili nesto veliko,ali jednostavno pratis i udjes u semu.
:: ja sam pokusao i nikad nisam uspeo da polozim na vreme ponudu!! :: Oni (predpostavljam oni koji zive od toga) uvek za milisekundu posle moje ponude stave malo vecu na samom isteku vremena i pazare :: Cini mi se da to rade pomocu nekog softa jer je neverovatno :: I da, prilikom registracije naloga nisu postavljali nikakav problem sto sam iz Srbije :: Puno srece i javi da li si nekada uspeo da kupis nesto
MORASH, ALI MORASH dobro da prouchish sistem rada E-Bay-a, kako shtite kupca, a kako prodavca i na koje nachine mozzesh da platish. Glavni problem koji si ti imao je sledeci: roba je izlicitirana na recimo 100eur ti dash 101, kad ono u vecc sledeccem trenutku neko je dao 102. Niko ne koristi nikakav softver i ne nadgleda to, nego E-Bay automatski licitira za tebe, a i shtiti te kao kupca. Ako neko da ponudu na 200eur, a ti dash na 250, E-Bay cce staviti samo 201 za tebe. Tako te shtite, najbolji si, a nisi sve pare dao. Ako neko posle toga da na 230, za tebe E-Bay licitira na 231, itd... Ako shvatash shta ti pricham. Druga stvar, placcanje iz Srbije je jako problematichno, a narochito ako hoccesh da budesh siguran da ccesh da dobijesh ono shto si i platio. Sve ovo ti govorim iz iskustva, uglavnom pozitivnog, jer ja uglavnom sa E-Bay-a nabavljam dobre komponente. Pozdrav, Marko
:: :: Ja nikad nisam probao i mislim da nikad necu,sve ti je to kocka,barem kod nas...Ti nikako ne mozes da budes siguran da ces dobiti ono sto si trazio nakom sto uplatis lovu,tako da nista nije sigurno.. :: :: :: :: :: :: :: :: Pa zato ako ne dobijes ono sto si na aukciji pazario lepo ga ocrnis u ratiu i kada ga par ljudi ocrni vise niko ne kupuje od njega) :: Ja sve sto kupujem od sice kupujem sa ebay-a.)Pa par miliona Svaba kupuje preko ebay-a i nije to bas tako nesigurno.naravno da neces kupiti auto ili nesto veliko,ali jednostavno pratis i udjes u semu
ok je to sto si rekao,ali sam ja mislio na to da nikad ne bih kupio nesto vredno preko e bay-a jer mi je preveliki rizik,ali to je moje subjektivno misljenje..
:: :: ja sam pokusao i nikad nisam uspeo da polozim na vreme ponudu!! :: :: Oni (predpostavljam oni koji zive od toga) uvek za milisekundu posle moje ponude stave malo vecu na samom isteku vremena i pazare :: :: Cini mi se da to rade pomocu nekog softa jer je neverovatno :: :: I da, prilikom registracije naloga nisu postavljali nikakav problem sto sam iz Srbije :: :: Puno srece i javi da li si nekada uspeo da kupis nesto :: :: MORASH, ALI MORASH dobro da prouchish sistem rada E-Bay-a, kako shtite kupca, a kako prodavca i na koje nachine mozzesh da platish :: Glavni problem koji si ti imao je sledeci: roba je izlicitirana na recimo 100eur ti dash 101, kad ono u vecc sledeccem trenutku neko je dao 102. Niko ne koristi nikakav softver i ne nadgleda to, nego E-Bay automatski licitira za tebe, a i shtiti te kao kupca. Ako neko da ponudu na 200eur, a ti dash na 250, E-Bay cce staviti samo 201 za tebe. Tako te shtite, najbolji si, a nisi sve pare dao. Ako neko posle toga da na 230, za tebe E-Bay licitira na 231, itd... Ako shvatash shta ti pricham :: Druga stvar, placcanje iz Srbije je jako problematichno, a narochito ako hoccesh da budesh siguran da ccesh da dobijesh ono shto si i platio :: Sve ovo ti govorim iz iskustva, uglavnom pozitivnog, jer ja uglavnom sa E-Bay-a nabavljam dobre komponente :: Pozdrav :: Mark
Ja sam chuo da se u Srbiji skoro otvara (ili se otvorio web shop) pogledaj malo po drugim forumima, chuo sam da je extra, besplatna isporuka, imash katalog na netu, naruchish shta ti treba, stizhe u roku od 24 sata...
Ja sam chuo da se u Srbiji skoro otvara (ili se otvorio web shop) pogledaj malo po drugim forumima, chuo sam da je extra, besplatna isporuka, imash katalog na netu, naruchish shta ti treba, stizhe u roku od 24 sata...
evo da i ja nesto dodam na tu temu, ako nekoga interesuje kupovina preko ebay-a moze da me kontaktira na vlada_wolf@yahoo.com
ja vec 4 godine kupujem i meni je ebay extra kao i mnogim musterijama sa auto foruma kojima u velikoj meri nabavljam sve sto se tice automobila,ali i sve drugo sto se nalazi na tom sajtu, u ovom slucaju iz evrope, ne iz amerike
Mene stvarno zadivljuje poverenje koje vi imate u ljude koje u zivotu niste videli. Lepo je to sto kupujete od ljudi koji imaju veliki rejting, ali meni to prosto nije dovoljno. Ja i dalje ne mogu da budem siguran da cu dobiti robu koju sam platio (tj. da cu ista i da dobijem). Ako puknem npr. 0, to sto cu ja da ga ocrnim na komentarima meni je slaba uteha....
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.