Naime istrazivanje u Americi pokazuje alarmantno visok broj smrti dece davljenjem.
Ovime je narocito pogodjena Florida, jer maltene svaka kuca ima bazen, na moje licno odusevljenje Ameri su poceli da sprovode program obuke dece, tj , maltene novorodjencadi.
Deca(bebe) se uce da ne bitno kako ih potopite isplivaju na ledja i da se odrzavaju na vodi, a da pritom i placu kako bi ih roditelji sto pre culi i spasili.
samo najverovatnije to nije toliko izrazeno, jer je ipak keva pored njega.
Znam da neki sad misle `ma na on PM da je tu mama`, medjutim u tom stadijuma deca imaju mozda najjacu vezu sa majkom u celom svom zivotu, bukvalno na par metara OSETE njeno prisustvo, tj , vizuelni kontakt uopste nije potreban.
Recimo šta ako se desi da dete upadne u kadu punu vode? Umesto da se davi on će da pluta i neće biti smrtnog slučaja. Jeste da možda deluje okrutno ali bolje to nego crna zemlja. Zar ne?
A što se tiče naše države. Pre svega tu je neodgovornost roditelja i dece. Ja i dalje ne znam da plivam i zato ne idem na bazene. Ako već nisi vičan plivač, nemoj ni da se glupiraš.
Znam mnogo ljudi koji su išli sa društvom na bazen iako ne znaju da plivaju, naravno na nagovor društva pokušaju i onda se zamalo udave.
Jednog drugara su namerno ubacili u bazen kako bi ga naučili da pliva. Dečko se jedva spasao od sigurne smrti.
Takođe jedan moj savet, izbegavajte Adu i bazene. Kupite lepo bazenče i brčkajte se. Ne zbog davljenja nego zbog higijene.
nema sanse ish, pre 5 is not an option.. kad bi mogao u sub bilo bi zgodnije
:: :: :: :: :: :: Ne znam samo hoce li Mare moci da se izvuce sa posla?, mada cisto sumnjam, ipak je on daleko odgovorniji od tebe(Dragoljubce smeh) :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Nemere matori, ali uskoro bi trebao da dodjem da odradim medical na medicini rada NBG, a tu imam info da je pametno da ih navatam kada imaju radnu subotu, pa bice prilike da te smorim
Najbolje bi bilo da ovo i nismo videli, jer se kod nas promeniti neće ništa. U Holandiji u sklopu osnovne škole, i to prvih razreda, imate plivanje. Ko ne nauči da pliva, taj pada razred, iz fizičkog... Sad, da ne bi neki zajapureni lokalpatriota polemisao da li je bitno da neko zna da pliva, ja da mu odmah kažem da je govedo. Koliko smo daleko od toga? I kada bi krenuli u realizaciju, projekat bi zapeo u nameštenim tenderima gde bi direktori škola jedva dočekali priliku da nešto nameste i da se u nešto ugrade, taman to i propalo. Ako išta, sve je manje stvari u kojima treba da se podsmevamo drugima.
Covece pa oni moraju znati da plivaju, bar trecina zemlje im je ispod nivo mora pa ako popusti atlantski nasip eto njima bede...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ovo za ugradjivanje nisi mogao verodostojnije, prosto mi se nama stvorila slika pred ocima :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
... brate, ako im brane popuste, jednako mogu da uvežbavaju kako da je popiju, isti će efekat da ima kao i poznavanje plivanja....
Budale računaju na sreću.
:: Covece pa oni moraju znati da plivaju, bar trecina zemlje im je ispod nivo mora pa ako popusti atlantski nasip eto njima bede.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Ovo za ugradjivanje nisi mogao verodostojnije, prosto mi se nama stvorila slika pred ocima :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Prvo, kad je stanje redovno, oni idu da uživaju na plaži.E, sad, pošto je Abner lepo primetio da je većina Holandije ispod nivoa mora, oni moraju da skaču u vis da bi se okupali u tom istom moru.
Ali, kada brane popuste, tj. kada je situacija vanredna, onaj koji bolje pliva će da ostane i eventualno evoluira u snorkijevca, a onaj koji je imao dvojku iz plivanja će da trči ispred cunamija...ili će spavati sa ribama, ali ne kao Mikele Korleone nego kao Luka Braci. :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.