Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Zašto naši političarčići žele PO SVAKU CENU da nas `odvedu u Evropu`
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck Zašto naši političarčići žele PO SVAKU CENU da nas `odvedu u Evropu` 25.05.2013. 03:00 T53187

status: user
broj poruka: 1886
Da bi živeli kao kraljevi, kad se ušlihtaju da postanu članovi Evropskog Parlamenta.

`Briselska UŽIVANCIJA je KAO POSLEDNJI DANI RIMSKE IMPERIJE: Članovi EU Parlamenta zarađuju 740% više nego PROSEČNI građanin, i uživaju čak i BESPLATNA ŠIŠANJA i 210 LITARA BESPLATNOG GORIVA ZA AUTOMOBILE`

Tipično za nas Balkance: član EU Parlamenta koji je, na primer, Bugarin - zarađuje PREKO DVADESET PUTA VIŠE NEGO PROSEČNI STANOVNIK BUGARSKE.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2329554/EU-expenses-MEPs-Brussels-earn-740-average-citizen-enjoy-free-haircuts-gallons-petrol.html

`Brussels gravy train is like `last days of Rome`: EU MEPs earn up to 740% more than average citizen and enjoy free haircuts and gallons of petrol

MEP perks receive free haircuts and 52 gallons of petrol a month
Their salaries cost £137million a month but do not include allowances
Research finds French MEPs earn 740% more than average French citizen

`Huge salaries and lavish expenses are allowing Members of the European Parliament to live like ‘latter-day Roman senators’, a report warned yesterday.

The shocking study found that cosseted MEPs now have incomes up to 20 times higher than the people they represent.

While millions of families across Europe have had their incomes squeezed, most MEPs have enjoyed large increases in their salaries – while continuing to vote through ever-higher budgets for the EU.

The study found that MEPs now enjoy an average income of £182,826 including allowances for attendance and travel.

The figure is almost ten times higher than the average EU wage of £18,617 a year. It is also 695 per cent higher than the average UK salary of £23,000.

The biggest discrepancy is in Bulgaria, where the average wage is just £8,500 – less than a twentieth of the salary of an MEP.

Over a five-year term MEPs now have an income approaching £1million. The report, by the German website Preisvergleich.de, estimates it would take the average Bulgarian 108 years to earn the same sum.

Unlike MPs in this country, MEPs still vote on their own salaries and perks. Until 2010 they received the same salary as an MP in their own country – equal to £65,738 in this country, but just £9,046 in Bulgaria.

But at that point they decided to ‘equalise’ salaries based on those of the best-paid countries, Germany and Italy.

The decision has led to most MEPs getting a huge boost in income at a time when their own citizens have been suffering as a result of the recession.

The report says the situation is reminiscent of ancient Rome, adding: ‘The survey results show the huge income disparities between the EU citizens battered by the economic crisis and their EU parliamentarians, concluding with one thesis only. we are dealing in Brussels and some national parliaments of the EU countries with conditions similar to ancient Rome, because just like in the former Roman Senate none of these “new class EU senators” are controlled in any way.`

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan ss 25.05.2013. 03:08 #494270

broj poruka: 3730

Tesko prijatelju moj tesko....nema EU tih para za nase lopine...Mislim kapiramo se nas dvojica po misljenjima ali tesko...
Aj ovako Stranke uzmu 30 miliona po izborima podeli po proporcijama..onda fotelje vise njih od jednom....po jednom politicaru....
na kraju mesecna primanja fazon idu i do 10 000 evra plus bonusi plus tenderi ...Iza Bugarske po korupciji je Rumunija pa Srbija zajedno sa Hrvatskom i Bosnom..
Ovakav javasluk nema nigde druze moj .... jos parola Druze tito ti si krao a i nama davo.... Ne ne nema sanse ..Mi cemo na silu uvuceni u EU kao i Bugarska (granica prema Rusiji), Nasi kraduckaju:)
EU je ameterska organizacija za Balkan veruj mi...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

vladats O cemu ti pricas ... 25.05.2013. 07:58 #494287

broj poruka: 4537
Pa njima se bas tamo i ne zuri > http://goo.gl/BUuhS

Poslanicka plata jeste velika u EU ali to placa EU a ne ti.
A ovu kradju ovde placas ti . Si ukapirao ?
I na kraju koliko to politicara ide u EU parlament ? Mizeran broj.

Dejzan Re: O cemu ti pricas ... 25.05.2013. 08:00 #494289

broj poruka: 3730

Lepo receno pritom koliko smo bitni faktor sedece na pomocnim stolicama de i Malta ,San Marino,:)

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Pa njima se bas tamo i ne zuri > http://goo.gl/BUuh
::
:: Poslanicka plata jeste velika u EU ali to placa EU a ne ti
:: A ovu kradju ovde placas ti . Si ukapirao
:: I na kraju koliko to politicara ide u EU parlament ? Mizeran broj
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
PhatPhuck Re: O cemu ti pricas ... 25.05.2013. 10:53 #494309

:: Poslanicka plata jeste velika u EU ali to placa EU a ne ti

A iz čijih para se puni budžet EU? Pare magično padnu sa neba jer je EU bogougodna? Ili te pare obezbeđuju poreski obveznici EU?

Koliko tačno prstiju dalje od nosa umeš da razmisliš, pre nego što nešto pitaš?

I zašto da neko živi kao buržoazija pre izbijanja francuske revolucije - dok mi stežemo kaiš i dupeta svakog dana? Jel` to korektno? Ili je tebi korektno SVE i BILO ŠTA što se tiče EU?
sashai Psi laju, karavani drzavnih chinovnika prolaze... 25.05.2013. 13:17 #494319

broj poruka: 417

Dragi Fet Fache,
donekle se slazem sa tobom ali obezbedili su se oni i bez EU (izvesni likovi i sadashnji podpredsednici Vlade dogurashe do ogromnih stanova na blagougodnim lokacijama grada Beograda i skromne ushtedjevine, a sve to bez godine staza, osim politichkog). Mislim da je glavni razlog to shto je budzet Serbistana bushan k`o sito i pred izdisajem, te hrle u EU, nadajuci se spasu, a koliko juche govorahu da od te satanistichke tvorevine nece biti nista i da nece sa njima tikve saditi. Rusija im beshe sve i svja, majka takoretj - savezi, unije, konfederacije... Majka ispade samoziva kuchka, pa se okrenushe jedinom preostalom reshenju - EU.

Neko pomenu lopove? Lopovi jesu jedan od velikih problema, ali najveci je onaj koji je Fet pomenuo u jednoj od prethodnih tema, a to je drzavni aparat, preglomazan i preskup za ovu zemlju Treceg sveta. Imamo vojsku od bar 300 hiljada vishka zaposlenih u drzavnoj sluzbi. Svaki mesec oni uzmu bar 150 miliona evrica a godishnje 1.5 milijardi iz vec odavno praznog budzeta.
Vracam se na lopove... Sta, ukrade 10 miliona evra godishnje, uz sve peripetije koje uz to idu (placa chuvara groblja, ljude koji ga obaveshtavaju) i sta? Mizernih 10 miliona evra je ukradeno, dok na drugoj strani vishak drzavnih uposlenika je odneo 1.5 milijardi EVRA!!! Neka kradu, samo neka dobije otkaz ovaj vishak. No, to se nikada nece desiti. Nema shanse da ovde bilo koja vlast sad i u sledecih hiljadu godina odluchi da spasi zemlju totalnog bankrota i otpusti vishkove. Niko nije lud da na sledecim izborima dobije cca. milion manje glasova (300 hiljada otpushtenih, njihovi bracni drugovi, bliza familija i ostali).

Fete i ostali, ja sam dodushe star, ali da sam mladji i da imam malo normalniju familiju preko, chasa ne bih chasio i utekao bih odavde. Ovde se nikada nece ziveti normalno i kome to nije jasno, izgubice mnogo vremena i zivaca uzalud. Dakle, ostaje vam bezanje odavde ili mirenje sa situacijom i pacovsko prezivljavanje - meni dodushe nekada dodje da dignem u vazduh neku drzavnu ustanovu, ili cak dve, ali nishta se ni tada ne bi promenilo, a usput bi se neko lepo ugradio u cenu izgradnje nove zgrade za armiju bespotrebnih chinovnika.

Zivi bili i srecna nam svima Velika Srbija!

neXus2000 ... 25.05.2013. 13:26 #494321

broj poruka: 3351
Proverenea informacija da je Tadic maznuo 2 milijarde EUR kada nam je MMF donirao pare u jednoj od donacija. A bile su 4 milijarde.

Pa ti sad vidi koliko su se oni obezbedili silnim kradjama sto interno(narod), sto eksterno(donacije). Nego narod glup i zaslepljen i dalje, pa ne moze da se digne ustanak protiv njih. Jednom zaslepljen i glup, uvek je tako. Ove sitne stvari, tipa ukinuce pretplatu i nesto bezveze, to je zaslepljivanje mase, kao da nam cine neku enormno veliku uslugu. Prvo nezakonito postavi nesto, da bi ispao baja posle par godina. Tipicni scenario koji se koristi za mnaipulisanje mase.

gliga79 Zašto naši političarčići žele PO SVAKU CENU da nas `odvedu u Evropu` 25.05.2013. 13:39 #494323

broj poruka: 4641
O boze !!!
O cemu prica ovaj ?

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

sashai Re: ... 25.05.2013. 14:19 #494330

To je toliko proverena informacija, kao shto je moja pokojna baba Kurana bila mushkarac. Zar nije i ta tvoja proverena informacija u sluzbi zaslepljivanja mase? Narod jeste zaslepljen ali nije glup, samo uveliko nepismen i primitivan, ali to nije nishta novo. Vekovima proterujemo iz drzave pametne i sposobne, a sve ne bi li mediokriteti sachuvali i uchvrstili pozicije, jer jedino sposobni mogu da promene neshto i takve ne zelimo da nam se shvrtjkaju okolo i bune se zbog svega i svachega.
Ustanak? Mislim da to nicheg dobrog ne bi donelo. Samo bi opet imali novog Kurtu da zameni Murtu, ili obratno, kako vam drago, uz krvoprolice i ostale nuspojave ustanka. Ova zemlja/nacija jednostavno nema kapacitet da iznedri valjanu vlast.
Nema nista tacnije od onoga da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Da, neko bi rekao da je sve zavera svetskih razmera. Da nas mrze i zato hoce da nestanemo, bla bla... Koga boli djoka za jednu malu drzavicu na Balkanu? Mi smo neshto kao posebni, pa nam zavide? Da nije Sveti Gral zakopan negde ispod Avale, pa bi velike sile da ga se dokopaju? Koliko vi cesto mislite o Burkini Faso? E, toliko i razvijeni svet razmislja o Srbiji, ako ne i manje.
Spasa nam nema, propasti ne mozemo. Setimo se Slobine inflacije, ratova, bombardovanja... Moze da se prezivi i sa 20 evra mesecno - kod nas dokazano. Svet nek ide napred, mi cemo svojom stranputicom jer za bolje niti znamo niti cemo ikad znati.

:: Proverenea informacija da je Tadic maznuo 2 milijarde EUR kada nam je MMF donirao pare u jednoj od donacija. A bile su 4 milijarde
:: Pa ti sad vidi koliko su se oni obezbedili silnim kradjama sto interno(narod), sto eksterno(donacije). Nego narod glup i zaslepljen i dalje, pa ne moze da se digne ustanak protiv njih. Jednom zaslepljen i glup, uvek je tako. Ove sitne stvari, tipa ukinuce pretplatu i nesto bezveze, to je zaslepljivanje mase, kao da nam cine neku enormno veliku uslugu. Prvo nezakonito postavi nesto, da bi ispao baja posle par godina. Tipicni scenario koji se koristi za mnaipulisanje mase
:: ____________________________
:: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
vladats Dosadan si ko tesne gace .. 25.05.2013. 15:00 #494336

Pa ako hoces da se nista ne promeni u ovoj trulezi od korupcije i lopovluka ti kukaj protiv EU.
Samo ulaskom u EU,moze se ova govna pohapsiti i doci kraj ovoj agoniji i sprdnji od drzave.

Ispicutura @vladats 25.05.2013. 15:21 #494337

broj poruka: 268

Joj brale, nadam se da se salis sa ovom konstatacijom. Ako mislis da ce nam neko spolja resiti probleme, grdno se varas. Evropskim silama nije u interesu da se zivot u Srbiji i na Balkanu uopste poboljsa, naprotiv, zele da smo mali, zavadjeni i ekonomski porobljeni. Svi ratovi u proteklih 100 godina na ovim prostorima zakuvani su u kabinetima Austrougarske i Nemacke. Plan za razbijanje Jugoslavije nastao je jos pre nego sto je ova i formirana.
Evropska unija je najveca mafijaska organizacija na Kontinentu, i od nje profitira samo nemacka finansijska oligarhija, tj. Cetvrti rajh.
@sashai
Shvatam tvoju ogorcenost, ali budi svestan cinjenice da tvoj stav o neminovnosti nase propasti i zelja za bezanjem odavde jeste razlog polakog, ali sigurnog izumiranja ove zemlje. Mislis da ustanak ne bi nista doneo ? Pa sta i ako ne donese, bitno je pokusati, a ne tavoriti u kolotecini. Ja bas mislim da bi, zato sto ponekad krvava revolucija dovodi do nacionalne katarze, kao sto je to slucaj sa Francuzima.
` Ne moze doci do velike revolucije, bez prethodne licne revolucije, na individualnom planu. ` - Dzim Morison . slazem se sa ovim u potpunosti, razloge naseg propadanja treba traziti u licnom, moralnom posrnucu svakog od nas. U Srbiji postoje dve grupe nihilista : jednu cine oni koju su anacionalni i autosovinisticki raspolozeni, koji hoce sto pre da odu, a drugu cine oni koji ostaju u zemlji, mire se sa situacijom i ne cine nista da bi doprineli drzavnom i narodnom boljitku. Nije drzava neka apstraktna kategorija, cinimo je svi mi zajedno, kao ogroman skup pojedinaca. Problem je sto smo svi kao pojedinci teske supcine, koje se nece sloziti nikada, i ni oko cega. A te osobine nisu svojstvene nijednom narodu na svetu, svuda su bre ljudi ponosni na svoju zemlju, naciju, istoriju i kulturu. Albanci su bre puni poleta i nacionalnog ponosa, a svetlosnim su godinama ispod nas, ovako bednih ! Samo mi Srbi mrzimo sami sebe, i spremni smo da dignemo ruke od svega.
gliga79 Re: @ 25.05.2013. 15:31 #494338

A ko ti to rekao i odakle ti te informacije ?
Ja tim politicarima ne verujem, a ti nastavi da ih slusas.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: Joj brale, nadam se da se salis sa ovom konstatacijom. Ako mislis da ce nam neko spolja resiti probleme, grdno se varas. Evropskim silama nije u interesu da se zivot u Srbiji i na Balkanu uopste poboljsa, naprotiv, zele da smo mali, zavadjeni i ekonomski porobljeni. Svi ratovi u proteklih 100 godina na ovim prostorima zakuvani su u kabinetima Austrougarske i Nemacke. Plan za razbijanje Jugoslavije nastao je jos pre nego sto je ova i formirana
:: Evropska unija je najveca mafijaska organizacija na Kontinentu, i od nje profitira samo nemacka finansijska oligarhija, tj. Cetvrti rajh
:: @sashai
:: Shvatam tvoju ogorcenost, ali budi svestan cinjenice da tvoj stav o neminovnosti nase propasti i zelja za bezanjem odavde jeste razlog polakog, ali sigurnog izumiranja ove zemlje. Mislis da ustanak ne bi nista doneo ? Pa sta i ako ne donese, bitno je pokusati, a ne tavoriti u kolotecini. Ja bas mislim da bi, zato sto ponekad krvava revolucija dovodi do nacionalne katarze, kao sto je to slucaj sa Francuzima.
:: ` Ne moze doci do velike revolucije, bez prethodne licne revolucije, na individualnom planu. ` - Dzim Morison . slazem se sa ovim u potpunosti, razloge naseg propadanja treba traziti u licnom, moralnom posrnucu svakog od nas. U Srbiji postoje dve grupe nihilista : jednu cine oni koju su anacionalni i autosovinisticki raspolozeni, koji hoce sto pre da odu, a drugu cine oni koji ostaju u zemlji, mire se sa situacijom i ne cine nista da bi doprineli drzavnom i narodnom boljitku. Nije drzava neka apstraktna kategorija, cinimo je svi mi zajedno, kao ogroman skup pojedinaca. Problem je sto smo svi kao pojedinci teske supcine, koje se nece sloziti nikada, i ni oko cega. A te osobine nisu svojstvene nijednom narodu na svetu, svuda su bre ljudi ponosni na svoju zemlju, naciju, istoriju i kulturu. Albanci su bre puni poleta i nacionalnog ponosa, a svetlosnim su godinama ispod nas, ovako bednih ! Samo mi Srbi mrzimo sami sebe, i spremni smo da dignemo ruke od svega.
sashai ... 25.05.2013. 15:34 #494339

Jutro i ulazak u EU ce promijeniti sve? Pa, EU nece okupirati Srbiju (na zalost, ne), sto ce reci da ostaje ona vladajuca garnitura koja se u trenutku ulaska u EU (ako do njega ikad dodje) zadesi na vlasti. Za nas obichne misheve se nece nista promeniti bar josh 5-10 godina. Za vladajuce garniture isto tako, skoro nikakve promene (osim sto ce morati da batale bele charapitze u kombiniciji sa sakoom i cipelkama). Bice prinjudjeni da malo vishe paze kada kradu, da ih ne uhvate (neko pomenuo Bugarsku i Rumuniju?). Armija prekobrojnih chinovnika ostaje (da li je neko spomenuo Grchku?), a samim tim i nasha finansijska kriza ostaje gde jeste. Jedina dobra strana (ako je dobra) je sto ce struchnjaci raznih profila i sposobni moci lakse da nadju posao izvan Serbistana, a to nas opet vraca na pricu o odlasku sposobnih a ostajanju onih drugih... Status Quo? Nemam pojma, Rolling Stones-i su zakon!!!

Ispicutura @gliga79 25.05.2013. 15:47 #494342

Niko mi to nije rekao, a ponajmanje neki politicar. To su istorijske cinjenice, do kojih lako mozes da dodjes citanjem knjiga nasih, ali i stranih objektivnih autora. Ako mislis da su moje reci neka glupava teroja zavere, onda si ti taj koji slusa politicare.

sashai Re: @vladats 25.05.2013. 15:55 #494344

Ja ogorchen? Ali ne, zaista ne. Samo sam realan oko toga gde zivim, i nista vise od toga. Kasno je ovde za burzoasku revoluciju, ili je prerano (josh ne mogu da se odluchim da li kasnimo za razvijenim svetom 50 ili 500 godina).
Nacionalni i drzavni boljitak? Ne pitaj shta drzava moze da uchini za tebe, vetj shta ti mozesh za drzavu? Pa, mozda to u nekim drzava pali, ovde ne. Ne bih da sirim pricu, ali nadam se da je svima jasno da to ovde ne pije vodu.
Ulazak u EU jeste neophodan, ali kada bude motivisan zeljom da zivimo bolje i civilizovanije, ne samo kao nada da ce neko da nam placa nash nerad i popuni budzet, ne bi li i dalje nastavili da zivimo u raju, kao zadnjih 1000 godina.
Razmislite o tome da vec par stotina godina ovde ubijamo ljude na vlasti cim krenu da se okrecu zapadu. Kome li to ne odgovara da Srbija krene na zapad? Hmmm... Ko bi to mogao biti? Neko zeli da sacuva Status Quo ovde? Ne`am pojma, i The Doors-i su zakon!

:: Joj brale, nadam se da se salis sa ovom konstatacijom. Ako mislis da ce nam neko spolja resiti probleme, grdno se varas. Evropskim silama nije u interesu da se zivot u Srbiji i na Balkanu uopste poboljsa, naprotiv, zele da smo mali, zavadjeni i ekonomski porobljeni. Svi ratovi u proteklih 100 godina na ovim prostorima zakuvani su u kabinetima Austrougarske i Nemacke. Plan za razbijanje Jugoslavije nastao je jos pre nego sto je ova i formirana
:: Evropska unija je najveca mafijaska organizacija na Kontinentu, i od nje profitira samo nemacka finansijska oligarhija, tj. Cetvrti rajh
:: @sashai
:: Shvatam tvoju ogorcenost, ali budi svestan cinjenice da tvoj stav o neminovnosti nase propasti i zelja za bezanjem odavde jeste razlog polakog, ali sigurnog izumiranja ove zemlje. Mislis da ustanak ne bi nista doneo ? Pa sta i ako ne donese, bitno je pokusati, a ne tavoriti u kolotecini. Ja bas mislim da bi, zato sto ponekad krvava revolucija dovodi do nacionalne katarze, kao sto je to slucaj sa Francuzima.
:: ` Ne moze doci do velike revolucije, bez prethodne licne revolucije, na individualnom planu. ` - Dzim Morison . slazem se sa ovim u potpunosti, razloge naseg propadanja treba traziti u licnom, moralnom posrnucu svakog od nas. U Srbiji postoje dve grupe nihilista : jednu cine oni koju su anacionalni i autosovinisticki raspolozeni, koji hoce sto pre da odu, a drugu cine oni koji ostaju u zemlji, mire se sa situacijom i ne cine nista da bi doprineli drzavnom i narodnom boljitku. Nije drzava neka apstraktna kategorija, cinimo je svi mi zajedno, kao ogroman skup pojedinaca. Problem je sto smo svi kao pojedinci teske supcine, koje se nece sloziti nikada, i ni oko cega. A te osobine nisu svojstvene nijednom narodu na svetu, svuda su bre ljudi ponosni na svoju zemlju, naciju, istoriju i kulturu. Albanci su bre puni poleta i nacionalnog ponosa, a svetlosnim su godinama ispod nas, ovako bednih ! Samo mi Srbi mrzimo sami sebe, i spremni smo da dignemo ruke od svega.
gliga79 Re: @gliga79 25.05.2013. 16:08 #494347

Nema to veze sa cinjenicama iz istorije, to je losa filozofija, ali svako ima pravo na svoje misljenje.

:: Niko mi to nije rekao, a ponajmanje neki politicar. To su istorijske cinjenice, do kojih lako mozes da dodjes citanjem knjiga nasih, ali i stranih objektivnih autora. Ako mislis da su moje reci neka glupava teroja zavere, onda si ti taj koji slusa politicare
Ispicutura @sashai 25.05.2013. 16:20 #494349

Nisi obratio paznju na kljucnu misao koju sam izneo, da je razlog nase propasti nedostatak samopouzdanja i samopostovanja svakog od nas. Nikad nije kasno za revoluciju. Mogli bismo sve politicare na bandere da povesamo, da ukinemo ovu bljutavu demokratiji, i dovedemo nekog prosvecenog apsolutistu da zavede red. Samo bismo tako stali na noge. Problem je sto se taj apsolutista ne nazire nigde.
Ulazak u EU nikako nije neophodan, stavise, bice poguban za nas. I nece nam doneti bolji i civilizovaniji zivot. I zasto bismo se mi civilizovali, kad oni koji nas guraju u tu uniju ni sami nisu civilizovani ? Mnogi evropski narodi su uzasni ksenofobi i sovinisti, Englezi zlostavljaju Pakistance decenijama, Svajcarci imaju posebna odeljenja u skolama za stranu decu, Nemci brisu konc logore iz nacionalne svesti i udzbenika, Hrvati se dice svojom nacistickom prosloscu i za to bivaju nagradjeni ! Mi nismo andjeli, ali nemamo uzasne genocide na nasoj nacionalnoj dusi, i svakako smo cistiji od pomenutih.
A to za ubijanje prozapadnih politicara ti je zamena teza. Onaj zlikovac Milos Obrenovic je zapoceo tu ` pragmaticnu ` politiku bratoubilastva, a sve u cilju dobijanja nezavisnosti i medjunarodnog priznanja. A jezik mu se ojeo od lizanja turske bulje. Mihajlo Obrenovic je pao kao zrtva austrougarske zavere, posto Monarhiji nije odgovarala njegova velikosrpska politika. Kralj Aleksandar je ubijen zato sto je bio idiot koji je agresivno forsirao ideju integralnog jugoslovenstva, misleci da smo svi jedan isti narod. A ako aludiras na Zorana Djindjica, on je bio pametan covek, ali takodje surovi pragmatik, koji je dozvolio sebi da ga na vlast dovedu okoreli kriminalci, zato je i platio glavom kad je hteo da ih se otrese.

Ispicutura @gliga79 25.05.2013. 16:24 #494350

Ima svako pravo na svoje misljenje, ali ovo nema veze sa filozofijom, to su cinjenice. Svojim stavom pokazujes istinitost svih mojih navoda. Neznanje je najveci neprijatelj.
vladats @ Svi 25.05.2013. 16:38 #494352

Kolege ,morate da nesto shvatite.
Ulaskom u civilizovano drustvo se menja i mentalni sklop ljudi koji zive u njemu.
Prost primer : Svako ko je ziveo na zapadu ce se sloziti sa mnom da se tamo politikom bave bogati.
Nema mesta za : sirotinju u tom sportu.
Ako sad u ovoj partizanskoj drzavi zajase neki indijanac koji je zedan i gladan ,naravno da ce krasti do iznemoglosti.
U ustavu svih zemalja sveta stoji da predsednik jedne zemlje moze biti svako ko je rodjen tu. Ali ..

Nije moguce uci u taj krug ako nisi bogat i nemas pedigre ili nisi zavrsio elitnu skolu.
Kod nas se politikom bave jajare jer im to omogucuje da kradu.
Dok se kod nas ne bude stvorila neka nova generacija ljudi koja je postenim radom dosla do bogatstva a politikom se bavi zbog ubedjenja i profesije,uvek ce ovako biti.

PhatPhuck `Ulaskom u EU iskorenićemo korupciju! Tra la la la la!` 25.05.2013. 17:08 #494354

Bože dragi, ala su ljudi NEOBAVEŠTENI i NAIVNI:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2311595/Corruption-probe-launched-Nicholas-Sarkozy-amid-claims-took-40m-Colonel-Gaddafi-fund-election-campaign.html

`Nicholas Sarkozy in corruption probe amid claims he took £40MILLION from Colonel Gaddafi to fund election campaign`

http://www.dw.de/imf-chief-lagarde-escapes-formal-corruption-investigation/a-16835593

`International Monetary Fund managing director Christine Lagarde has been named an `assisted witness` in a probe into possible ministerial misconduct in Paris. The case hails from her time as French finance minister.`

`€120 billion lost to corruption in EU each year`
` An estimated €120 billion is lost to corruption each year throughout the 27 member states, the EU commissioner for home affairs Cecilia Malmstrom has said.

`Deep-rooted corruption is a part of reality in many countries,` says EU home affairs commissioner Cecilia Malmstrom

“In public procurement, studies suggest that up to 20 to 25 percent of the public contracts’ value may be lost to corruption,” said Malmstrom on Tuesday (5 March) at an anti-corruption seminar in Göteborg, Sweden.
The Berlin-based Transparency International (TI) noted in a report out in the 2012 that the worse offenders in public procurement cases are Bulgaria, the Czech Republic, Italy, Romania and Slovakia. `

ALA IH JE `PROMENIO` ULAZAK U EU - DO QR.A...

JEL` TREBA JOŠ PRIMERA?
Ljudi, DOZOVITE SE PAMETI, OPAMETITE SE, ODRASTITE, i SPUSTITE SE IZ ZEMLJE SNOVA NA PLANETU ZEMLJU. NIKO neće iskoreniti korupciju kod nas - a ni kod drugih - osim ako SAMI ne odlučimo da se promenimo. A mi to ne možemo.
Nas može da spase JEDINO NEKI DOBROĆUDNI, DOBRONAMERNI, KONSTRUKTIVNI apsolutista/diktator - koji bi preuzeo sve konce u svoje ruke - i koji se ne bi stalno trudio da se uliže i uvuče u dupe širokim narodnim masama i njihovoj kratkovidosti i gluposti - to jest, neko ko ne bi vodio POPULISTIČKU POLITIKU,
jer populističke mere (`oprostićemo vam kamatu na dugovanja za neplaćenu struju - iako ćemo time poslati poruku da su budaletine svi oni koji su korektno i redovno, odgovorno plaćali svoje račune i dugovanja`) su UVEK KRATKOVIDE, i NIKADA ne donose NIŠTA DOBRO na duže staze.
Isto kao što je Petar Veliki NA SILU i NE OBAZIRUĆI SE NA NEGODOVANJA izvukao Rusiju iz srednjeg veka - i naterao je da se modernizuje. Kad ga ruski velikaši nisu poslušali da obrijaju bradurine koje su nosili i da ne nose srednjevekovne odore i tunike, SVOJIM RUKAMA IM JE POČUPAO BRADURINE - bez anestezije.
sashai Ali... Ali.. Ali! 25.05.2013. 17:31 #494355

Svidja mi se ovo sa dobrocudnim,dobronamernim i konstruktivnim apsolutistom/diktatorom. Pocecu da verujem u to ako dobijem bar jedan primer iz blize ili dalje istorije ljudskog roda. Ako imas potpunu vlast, ta vlast znaci i vladanje nad zivotima podredjenih, direktna i surova moc da odlucish ko ce da dozivi sutrasnji dan, ko ne. E, kada imas tu moc, umislis da si bogom dan i svako takav zaista i koristi mogucnost da izvestan broj NN lica ne doceka sutrasnji dan. I da, da bi bio diktator morash da vodish populisticku politiku, posto buduce zrtve tvoje vlasti ipak moraju malo i da te vole.
Pustimo se iluzija. Za nas nema slamke spasa. Neki narodi to imaju, neki ne. Mi smo u ovoj drugoj grupi i ostajemo tamo do kraja sveta, ako ga docekamo.

Ispicutura @PhatPhuck 25.05.2013. 18:01 #494362

Tako je majstore, slazem se sa svakom tvojom reci.

@sashai
Dosadan si vise sa tim tvojim defetizmom. A primer iz blize istorije ljudskog roda imas, zove se Muamer el Gadafi. Covek je iskoristio prirodne resurse svoje zemlje u korist dobrobiti svog naroda. Sve sto pricaju za njegovu Libiju da je bila ( besplatno zdravstvo, skolstvo, bespovratni krediti za stanove i kola ), sve je istina, cuo sam od ljudi koji su ziveli tamo, i koji su pobegli od ovih odvratnih dzihadista. Srbija nema bas toliko nafte, ali ima dovoljno prirodnih resursa da svi stanemo na noge, kad bi svi hteli da radimo, i da se vratimo na selo.
vladats @ PhatPhuck 25.05.2013. 18:02 #494364

Ti i Operator pravac Severna Koreja.
Tamo imate cvrstu ruku.
Mi idemo pravac EU.

sashai I josh da dodam... 25.05.2013. 18:02 #494365

Vidite kako smo lako otishli od glavnog problema ove drzave, prevelikog broja chinovnika? Uleteli tu Obrenovici sa sve analingusom (da nije te dinastije ne bi bilo ni Srbije, Karadjordjevici su primenjivali analingus na Rusima iz cistog zadovoljstva, ne neke koristi), Petar The Great (donekle je probao da izvuche Rusiju iz srednjeg veka, jedino sto je vecina gradjana Rusije josh u tom veselom veku), Djindjic (grupa kriminalaca ga ubila je tacno, ali po cijem nalogu???).
300000 nepotrebnih ljudi koji su kao pijavice nakacheni na budzet su nas najveci problem, cak i od 30% nepismenih bandita sa pravom glasa u ovoj drzavi. No, to je samo moje misljenje. Mozda su teoretichari zavere u pravu te gospoda iz ove, prosle i svih buducih vlada imaju nalog od EU mocnika da nikako ne otpustaju taj vishak, sve ne bi li mi bili nestabilni i bedni, kakvi vec jesmo. Mi bi to sami reshili, ali ne daju nam... Rotkve strugane...

neXus2000 Re: Re: ... 25.05.2013. 18:05 #494366

Proverena je informacija, jer je drzava mala, pa svako ima svakoga. Ne brini se ti imam i ja nekoga ko ima nekoga. Upoznaces i ti na kraju nekoga koji drzi do toga.

Ako hoces tacnije, maznuto je 4 milijarde. Jedan deo je otisao u DS ili gde je vec Tadic, a ostatak je otisao njemu.

Ali, cak i da nemamo info, da ovo nije prica, zar ti mislis da oni ne kradu lovu koju donese MMF? Svaki dan u vestima si slusao i citao pozajmice od MMF. Naravno. Donesose nam oni milijarde i milijarde i sta smo uradili od toga? Gde je ta slina lova? Jedan od najboljhi primera kradje ti je onaj budjavi most preko ade. Drugi ti je koridor. Mali most, duplo skuplji nego najveci most u Kini. Zvanicna info. za cenu mosta je 400 miliona jura. Nezvanicna je 600 miliona. Takve stvari koji oni rade, te kradje se kose se sa zdravom logikom. U smislu, cena, i donacija. Donesose nam ovi milijarde, a para nema. Izgradismo nesto, a cene basnoslovne. OStatak para otperjao u vazduh. A-haaaaa

I necemo ustankom i revolucijom doneti drugoga, samo da tu revoluciju ne vodi organizacija slicna otporu, jer su oni napravili udeo u donosenju ovih mamlaza. Cak moje drustvo poznaje mnogo ljudi, jedan od njih je Ceda J. Ja sam tada znao da je on Otporas, studen, a i diler droge. A gde je sada. Cega sam se ja naslusao i stvarno sta sve oni rade, prevrnuo bi ti se zeludac. Nije to sto oni kradu, nego su im umovi bolesni. Orgijanje u Grockoj, Silerova - preciscvanje krvi od droge i alkohola, pederastija (samubistvo Tadiceve zene koja se zamonasila) i mnoge druge bolesne stvari. Nije mi problem sto je npr. Tadic peder. NJegov izbor, ali sine orgije su sa maloletnim licima. Sa zivotinjama.

Sve ovo se desava i svuda u svetu. Nisu svi politicari cisti sa mozgom. Da jesu, mi bi smo imali raj na planeti, ali ocigledno ga nemamo. Cim vodilja nije cista sa mozgom, posledicu su ovakve koje vidjas svakodnevno.

To je jedno vrlo logicno i prosto razmisljanje, nije to nekakva kvantna mehanika. Direktan uzrok i razne lose posledice.

Nego ljudi ne veruju u takve stvari, jer misle da je nemoguce tako nesto. A misle samo zato sto im je tesko to da svate i da bi to moralo da izazove borbu u njima prema tim ljudima. A ako izadje da se bori, onda moze imati kao posledicu prebijanje, smrt i tako dalje. Pa sto da se muci, ionako je `zivot jedan i uzivacu kako mogu`. I zato je sve gore i gore na planeti.

Gomile stvari koje su ljudi napravili za dobrobit svih unistene su bas zbog ovakvih izopacenih umova.

Edit:
Nemamo vise ni jednu fabriku koja je radila po narudzbini za opake firme. A ujedno i izvozili. Najbrzi kes na svetu - prodaj zemljiste i firmu.

:: To je toliko proverena informacija, kao shto je moja pokojna baba Kurana bila mushkarac. Zar nije i ta tvoja proverena informacija u sluzbi zaslepljivanja mase? Narod jeste zaslepljen ali nije glup, samo uveliko nepismen i primitivan, ali to nije nishta novo. Vekovima proterujemo iz drzave pametne i sposobne, a sve ne bi li mediokriteti sachuvali i uchvrstili pozicije, jer jedino sposobni mogu da promene neshto i takve ne zelimo da nam se shvrtjkaju okolo i bune se zbog svega i svachega
:: Ustanak? Mislim da to nicheg dobrog ne bi donelo. Samo bi opet imali novog Kurtu da zameni Murtu, ili obratno, kako vam drago, uz krvoprolice i ostale nuspojave ustanka. Ova zemlja/nacija jednostavno nema kapacitet da iznedri valjanu vlast
:: Nema nista tacnije od onoga da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Da, neko bi rekao da je sve zavera svetskih razmera. Da nas mrze i zato hoce da nestanemo, bla bla... Koga boli djoka za jednu malu drzavicu na Balkanu? Mi smo neshto kao posebni, pa nam zavide? Da nije Sveti Gral zakopan negde ispod Avale, pa bi velike sile da ga se dokopaju? Koliko vi cesto mislite o Burkini Faso? E, toliko i razvijeni svet razmislja o Srbiji, ako ne i manje
:: Spasa nam nema, propasti ne mozemo. Setimo se Slobine inflacije, ratova, bombardovanja... Moze da se prezivi i sa 20 evra mesecno - kod nas dokazano. Svet nek ide napred, mi cemo svojom stranputicom jer za bolje niti znamo niti cemo ikad znati
:: :: Proverenea informacija da je Tadic maznuo 2 milijarde EUR kada nam je MMF donirao pare u jednoj od donacija. A bile su 4 milijarde
:: ::
:: :: Pa ti sad vidi koliko su se oni obezbedili silnim kradjama sto interno(narod), sto eksterno(donacije). Nego narod glup i zaslepljen i dalje, pa ne moze da se digne ustanak protiv njih. Jednom zaslepljen i glup, uvek je tako. Ove sitne stvari, tipa ukinuce pretplatu i nesto bezveze, to je zaslepljivanje mase, kao da nam cine neku enormno veliku uslugu. Prvo nezakonito postavi nesto, da bi ispao baja posle par godina. Tipicni scenario koji se koristi za mnaipulisanje mase
:: :: ____________________________
:: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
neXus2000 .... 25.05.2013. 18:13 #494367

A sada dovodimo `investitore` jer to pokazuje da smo jeftinija radna snaga od Kine, Tajvana i Tajlanda. NE znam da li i u Singapuru jos uvek sljakaju kako su sljakali. Mislim na jeftinu radnu.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs