Socijalistička država ponovo udara: državne pacove ne otpuštaju - nego porez na stan 3 puta veći!
STRANA 1 OD 2
PhatPhuck
Socijalistička država ponovo udara: državne pacove ne otpuštaju - nego porez na stan 3 puta veći!
16.09.2013. 12:33
T54630
status: user broj poruka: 1886
Niko od političara nema hrabrosti (ili volje) da pootpušta ogroman broj BESKORISNIH državnih PACOVA (`administracije`, opštinara, onih koji rade po javnim agencijama, javnim preduzećima) nego će nam svima nabiti TRI PUTA VEĆI POREZ NA ELEMENTARNU I OSNOVNU STVAR - NA STANOVE I KUĆE U KOJIMA ŽIVIMO.
Pa opet, kad vam se komšija ili rođak pohvali kako je uspeo svoje dete da zaposli u opštini ili nekoj javnoj službi ili javnom preduzeću, vi mu opet čestitajte - još jedan reketaš se popeo na grbaču naroda:
BEOGRAD - Ako se u zakon pretoče aktuelne ideje o poreskoj reformi, građani će naredne godine plaćati i tri puta veći namet na imovinu. Firme će izdvajati i više. Jer više neće biti važno samo kakav objekat imaju, već, pre svega, gde se on nalazi.
Reforma poreza na imovinu je u početnoj fazi, ali nam je namera da svi oni koji poseduju vredne nekretine, za njih plaćaju i adekvatan porez. Naravno, pri izradi konačnog rešenja vodiće se računa o socijalnom položaju građana, pa će za jedan deo vlasnika stanova biti predviđene olakšice - tvrdi sagovornik u Vladi Srbije.
Prema sadašnjoj računici, za prosečan stan od 60 kvadrata u Srbiji porez će iznositi oko 300 evra. Osnov za obračun poreza biće isključivo tržišna cena stana. Ona se, inače, utvrđuje na osnovu najmanje tri prodaje. Ukoliko nije bilo prodaje na teritoriji gde se stan nalazi, koriste se podaci iz prvog sledećeg mesta.
Porez na imovinu i dalje bi ostao izvorni prihod opština i gradova. Međutim, plan je da se i republička administracija ozbiljnije uključi u rešavanje problema poreske nediscipline i utaja koje su vrlo česte kada je u pitanju naplata poreza na imovinu.
- Opštine i gradovi su do sada naplaćivali porez na imovinu na bazi poreske evidencije koju im dostavlja Poreska uprava. Prijava na listu poreskih obveznika je, inače, obaveza vlasnika nekretnina. Primetno je da je sve više onih koji imovinu ne prijavljuju, pa tako i ne plaćaju porez. Plan je da oni koji imovinu ne prijave, za to snose ozbiljne sankcije. Studija FREN-a pokazuje da se porez ne plaća na svaku petu kuću u Srbiji. Samo u Beogradu 30 odsto nepokretnosti van je domašaja poreznika.
Ako se usvoje ideje koje su trenutno aktuelne u Vladi, ozbiljne promene u pravilima pri plaćanju poreza na imovinu najviše će osetiti vlasnici firmi. Oni, po već usvojenim zakonima, od naredne godine neće plaćati naknadu za korišćenje gradsko građevinskog zemljišta. Međutim, računa se da će značajnije iznose morati da izdvajaju po osnovu poreza na imovinu. - Spremaju se rešenja po kojim vlasnici oronulih objekata na vrednom zemljištu porez plaćaju na bazi istinske cene. Puno je oronulih hala, baraka, poslovnih prostora na vrlo vrednom zemljištu. I poznato je da ih mnogi vlasnici i drže samo zato što znaju da imaju mogućnost da zarade bogatstvo prodajući objekat zbog zemljišta. To bi bila kombinacija cene objekta s tržišnom cenom zemljišta gde se objekat nalazi - tvrdi sagovornik iz Nemanjine 11.
:: Ti bi odbio posao u drz. administraciji kad bi ti neko ponudio(sredio)?
To je isto kao da si me pitao da li bih odbio nekoga ko bi mi ponudio 100 000 evra da odradim neki prljav posao - za koji znam da mogu da ga odradim, i znam da me ne bi nikada uhvatili za to.
U svakome čuče ljudske slabosti - pohlepa, lakomost, želja za brzim sticanjem para - i niko nije lišen tih slabosti: poenta je da uradimo sve što je u našoj moći da ono što je loše za ostale - a dobro samo za nas - odbijemo, ili da nam bar savest proradi - ako već nismo odbili kad je trebalo da odbijemo.
Čak i ako bih se ja polakomio, da li to znači da je to što sam ja uradio korektno i ispravno? Ne. Zato, ako veruješ u Boga, nas Bog i ne kuša sve - ili bar ne sve nas u isto vreme... Da bi oni koji NISU pali i odali se lakomosti i pohlepi - popravili one koji jesu pali.
@PhatFuck Lepo je chovek pitao i nisi mu dao jasan odgovor. Samo si poredio drzavni posao sa prljavim poslom. Ja mislim da bi ti pristao i na drzavni posao i na 100.000. Jasno i nedvosmisleno se izjasni da li bi prihvatio drzavni posao ili ne.
I da, zabatali napade na druge i otvaranje novih frontova, samo jasno odgovori na pitanje o drzavnom poslu - da ili ne.
Hvala ide tek posle jasnog odgovora.
Pozdrav
:: :: Ti bi odbio posao u drz. administraciji kad bi ti neko ponudio(sredio)? :: :: To je isto kao da si me pitao da li bih odbio nekoga ko bi mi ponudio 100 000 evra da odradim neki prljav posao - za koji znam da mogu da ga odradim, i znam da me ne bi nikada uhvatili za to :: :: U svakome čuče ljudske slabosti - pohlepa, lakomost, želja za brzim sticanjem para - i niko nije lišen tih slabosti: poenta je da uradimo sve što je u našoj moći da ono što je loše za ostale - a dobro samo za nas - odbijemo, ili da nam bar savest proradi - ako već nismo odbili kad je trebalo da odbijemo :: :: Čak i ako bih se ja polakomio, da li to znači da je to što sam ja uradio korektno i ispravno? Ne :: Zato, ako veruješ u Boga, nas Bog i ne kuša sve - ili bar ne sve nas u isto vreme... Da bi oni koji NISU pali i odali se lakomosti i pohlepi - popravili one koji jesu pali.
bre sve do jednog....najlakse je tako uvek bilo....udri po narodu udri po porezima,ko jebe mlade ljude koji hoce da kupe stan i da naprave puno dece,,,svi se busaju u grudi treba nam sto vise dece,pravite decu pobedimo belu kugu itd....a sve se radi da ti se ogadi...recimo za prvo dete mi je trebalo 11 papira da bi uzeo smrdljivih 28 iljada a cimao sam se ko budala i davao pare na izvode itd....cak sam isao i u neki mrtvi sud na novom beogradu da mi oni daju papir da moja zena ima pravo na decu i da nije osudivana i sta sve ne,,,smrdljiva administracija,smrdljivi porez ,smrdljiva drzava,
Dok sam blejao u parku sa ortacima stvarno me bolela patka za sve a sad kad imam dvoje dece i ocu da kupim gajbu sve me ovo pogadja i porezi i dodaci i sve bre,,,,
Pa pošto nas je sve bilo baš briga šta ce biti sa svima nama ako mi imamo poso koji placaju svi koji nešto rade (a takvih je malo) došli smo do toga da cemo da bi preživeli pola onih koji rade u državi biti otpušteni a drugoj polovini prepolovljene plate a to ce se kad tad desiti.
Tako sam I ja pre par meseci hteo da izvadim zdravstvenu dok mi nisu trazili medju papirima i levi bubreg africke antilope da donesem. Na kraju sam otisao kod privatnog lekara I platio. A sta cemo sa ljudima koji nisu u mogucnosti da plate I treba im lekarska pomoc? Dok izvade 101 papir ima da otegnu papke...
Tako sam I ja pre par meseci hteo da izvadim zdravstvenu dok mi nisu trazili medju papirima i levi bubreg africke antilope da donesem. Na kraju sam otisao kod privatnog lekara I platio. A sta cemo sa ljudima koji nisu u mogucnosti da plate I treba im lekarska pomoc? Dok izvade 101 papir ima da otegnu papke...
nekada davno narod izmisli porez ne bi li kaznio one koji imaju vishe, bla, bla, bla i vrati im se po labrnji na, kako vidimo, najbrutalniji nachin - porez MORA da se placa i ja to prvi radim ali ne iz svog dzzepa jer uvek sam vishe voleo po 1% od rada vas 100 nego 100% od svog - LIFE IS BEAUTIFUL!!!
- to shto su nas tata&mama, komshije i na fakultetu uchili vishe ne vazzi, ybg, novo vreme = nova pravila...
Nista me vise ne moze zacuditi od kada me umalo nije ubio namrljani Ceda Jovanovic, u ruzveltovoj pre 2 veceri. Setao sam peske od Vuka i prolazio je dzipom preko 200 na sat, prosao preko 2-3 crvena semafora i naleteo na mene. Prelazio sam na pesackom i imao prednost, a pored mene je interventna sa dzipom smarala neka dva lika i sve su videli sta se desilo. On je jos pored njih zaustavio dzip i poceo da mi preti, jer sam se drao na sav glas sto na intervetnu sto na njega. Na kraju sam mu rekao da izadje iz dzipa i dodje 1v1 da mu lobanju iskrivim drogiranu, pred kerovima ako treba...
AKO se u zakon pretoče... 300 evra bi bilo godisnje, a ne mesecno. Toliko nece placati ljudi sa normalnim i niskim primanjima jer jednostavno nemaju odakle da im uzmu. Ovo je objavljeno u Kuriru...
@Adzem Zao mi je sto nisam bio prisutan da se i ja derem na majmuna.
To rade, zato sto su neverovatno glupi, ujedno i zeljni brzih para. Za obnovu kompanija, koje su unistene ili bile na ivici unistenja, potreban je mozak, trud i rad. Naravno, pri tome se mora cekati godinu, dve ili tri, da bi kompanija postala profitabilna i upumpavala pare u drzavnu kasu. Posto je politicarima bilo mrsko cekati na sve to, lakse im je bilo dokrajciti sve to, prodati nekom strancu koji ima mozak, koji ce da iskoristi nas trud i rad. Sad taj inozemac, samo placa PDV, obnovu materijala (resurse), kao i plate zaposlenima, koje su prakticno iste ili malo vece od 200-250 evra. Sav ostatak novca izlazi iz ove drzave, gde god je postavio maticnu firmu. Posto se jedan deo novca vrti kroz PDV, plate i ostatka bruto dohotka zaposlenih, ostatak koji izlazi iz zemlje, upravo cini da nam se povecava porez, struja i sve ostalo na drzavnom nivou. Prakticno sve drzavne usluge. Jer ukradenim parama, prodajom nasih resursa i fabrika, ne postoji drugi nacin da se isplate plate zaposlenih u drzavnim sluzbama, nego kroz razne poreze i povecanja cene usluga. Cak i sve pare od MMF-a, koje smo dobili, su isparile.
Tako da se mora nesto menjati i to debelo ili cemo i dalje cutati i ovako se bniti preko neta.
:: AKO se u zakon pretoče.. Ma, sve neće. Evo, pucamo po šavovima od love, koliko `viška` imamo u budžetu... Lopurde godinama krali po stotine miliona EUR iz ove zemlje, upropaštavali sve moguće firme... Imamo mi još para... Neće oni ovo da pretoče u zakon :)
:: 300 evra bi bilo godisnje, a ne mesecno Evo, od olakšanja mi se kita premestila iz jedne nogavice u drugu. Stvarno? SAMO 300 EUR GODIŠNJE? SAMO 300EUR? A gde su troškovi/plaćanja za ostalo? Za Infostan? Za struju? Za benzin? Za pretplate na net/mobilni itd?
STVARNO - 300EUR POVRH SVEGA TOGA NIJE MNOGO :)
:: Toliko nece placati ljudi sa normalnim i niskim primanjima jer jednostavno nemaju odakle da im uzmu Je li? A gde si ti to pročitao, da će da `izuzmu ljude sa niskim i normalnim primanjima`?
:: Ovo je objavljeno u Kuriru.. Tako je. To je bitno kao k*rac :) Jer Kurir `obavezno laže`, čak i kad je u pitanju vremenska prognoza :) BAŠ, ALI BAŠ NIŠTA što izađe u Kuriru ne može biti istina :) I ćorava koka ubode zrno... Ako već dve nedelje pišu o policijskoj mafiji, ako za to imaju m*da, ne verujem da bi za ovo lagali... Bar ne sada, ne u ovom momentu, znajući koliko se uvlače u pedu SNS-u... A ovog diletanta Krstića je upravo SNS doveo. Nisu ga doveli SPS-ovci ili PUPS-ovci.
Bas mi krivo sto ga nisi slomio. Inace PhatPhuck je apsolutno u pravu sa ovakvim postom mada nije za IT forum. Evo ja sam preduzetnik,imam firmu,odrase nas sa porezima i nametima. Razmisljam se da dizem sidro.
Ljudi ja vam kazem vreme je da se organizujemo kao Rumuni. Samo sto umesto causeska streljamo 200 politicara koji nisu umeli da naprave drzavu 30 god. Bice nam bolje. Kao sto su Rumini, kada je obican narod krenuo da ubija ljude zaposlene u tajnim sluzbama uvece u zgradama, da ih likvidiraju i kada je pocelo sranje oni su zbog prevrata i zbog hrabrosti koju je narod imao usli u EU. Srbi nisu hrabar narod. Hrbi su narod koji bi najvise tlacenja trpeo, kao i Rusi. Mozes da im kenjas na glavu, mozes ocigledno da ih ubijas i oni ce kao ovce da idu na klanje. Hrvati, Albanci to ne bi dozvolili.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Ma znamo se mi jos sa gej parade, kada je meni i grupi radovaca dobacivao nesto tipa dodji da te ceda narkoman jebe, bio je pre klip na you tube-u. Ali nisam siguran da li me je prepoznao, posto smo imali gas maske. ahahahah XD
:: Bas mi krivo sto ga nisi slomio :: Inace PhatPhuck je apsolutno u pravu sa ovakvim postom mada nije za IT forum :: Evo ja sam preduzetnik,imam firmu,odrase nas sa porezima i nametima :: Razmisljam se da dizem sidro
Znaci svi oni koji su se svadjali pred kamara a isli na slave jedni kod drugih i grlili svi jedan do drugog u gacama i kurve u brusevima na Uscu, procitati proglas, KRIVI STE JEL ZBOG VAS MANJE OD 300 5 MILIONA SRBA U SVETU IMA IZGLED MONSTRUMA. KRIVI STE STO NISTE NAPRAVILI DRZAVU FUNKCIONALNU 30 GOD. KRIVI STE JEL STE SVE NORMALNE NABEDILI DA SU ONI KRIVI I DA NAM ZELE ZLO DOK SU POKUSAVALI DA NAS ORGANIZUJU KAO NJIH A SADA MARS U RED I STRELJANJE PRVO BI DAO SVAKOME DA PRIDJE DA IM KAZE STA MISLI O NJIMA.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
- kolega dragi, evo i ja sam preduzetnik - WOOOW , od `95-e god., nekad imao 5 sada 2 firme - zmiju gladi ispod nje se vadi, posle aviona i kamiona dodje `daj cigaru` level, laHko bi kljuch u bravu al` pusti pdv beje, povoljna klima za nas bice ponovo za jedno 20-30god.... mozzda... - imash li plan b za vremena koja dolaze?!
- ako ima neshto bez uloga, rizika, konkrencije, a da je uspeh zagarantovan, sutra chim klince bacim u obdanishte 7 u kola i eto me da prichamo!
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.