Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Sta se desava sa nasom PCBerzom?
STRANA 1 OD 1
H-nitro Sta se desava sa nasom PCBerzom? 01.04.2026. 12:15 T69501

status: user
broj poruka: 1992
Ljudi imam pitanje, zasto je PCB mrtva, sta se desilo ssa ovim sajtom, 2009 godine je kuvalo non stop teme odgovori, bile teme za zajebanciju, sad tako mrtvo neki odgovori stoje mesecima zasto se ovo dogodilo??

Nema normalnih, samo nepregledanih

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 Re: Re: 01.04.2026. 12:39 #684801

broj poruka: 950

Jbg tako je to kad ostanes zamrznut u vremenu , nista novo nema cak su i vesti iz tog perioda...
Azurnost Zeljka i Mise su odraz kakva je berza, oni nemaju vremena a nece nikog da puste da radi...
Gare87 Re: Sta se desava sa nasom PCBerzom? 01.04.2026. 13:30 #684802

broj poruka: 4747
Mozda zato sto je proslo 16 godina jebeno :) Ljudi ostarili, nasli druge hobije, plus sad ima tona drugih platformi gde mogu da se postave teme, citaju novosti, kupuje/prodaje roba i slicno. Cene su podivljale, skoro pa nista ne moze `latest gen` da se kupi, ekonomska i socijalna situacija sve gora itd.... ima jos tona razloga....

:: Ljudi imam pitanje, zasto je PCB mrtva, sta se desilo ssa ovim sajtom, 2009 godine je kuvalo non stop teme odgovori, bile teme za zajebanciju, sad tako mrtvo neki odgovori stoje mesecima zasto se ovo dogodilo?
::
:: Nema normalnih, samo nepregledanih
alrad 01.04.2026. 15:15 #684803

broj poruka: 4946

Propala je jer su ljudi konzumenti a ne stvaraoci.

quna Kao sto Gare rece... 01.04.2026. 15:53 #684804

broj poruka: 1660
Forumi su mrtvi, zamenio ih je Reddit kao centralizovi forum svih foruma, a za one kojima bas nije bitna struktura i tacnost informacija tu su socijalne mreze. Smena generacija.

Hardware/software je postao totalno plug`n`play, sistem instaliras tako sto bukvalno samo klikces next-next-next, driver-i se sami update-uju u pozadini, za memoriju samo izaberes XMP, Bios izgleda kao spam software za overclock itd...

Desili su se mobilni telefoni, na prste mogu da izbrojim ljude iz okruzenja kojima imaju laptop, a kamoli desktop.

Ja sam licno izgubio interesovanje, bitno mi je da mi radi software koji mi treba za posao, i da mogu povremeno da odigram neku staru igru. Po navici udjem da vidim neku interesantnu prepisku ali obicno nedeljama stoje iste teme.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ne desava se nista... 01.04.2026. 16:33 #684805

broj poruka: 9496
... vec godinama.

blackwolf Re: Kao sto Gare rece... 01.04.2026. 16:35 #684806

broj poruka: 1537
Ovo najviše, forumi su jednostavno prevaziđena stvar, drži se par komada koji su najači, ali i oni su beda naspram njihovog zlatnog doba. Neki sporedni forum kao što je PCBerza nije imao nikakve šanse da preživi.

Black Wolf

:: Forumi su mrtvi, zamenio ih je Reddit kao centralizovi forum svih foruma, a za one kojima bas nije bitna struktura i tacnost informacija tu su socijalne mreze. Smena generacija
:: Hardware/software je postao totalno plug`n`play, sistem instaliras tako sto bukvalno samo klikces next-next-next, driver-i se sami update-uju u pozadini, za memoriju samo izaberes XMP, Bios izgleda kao spam software za overclock itd...
:: Desili su se mobilni telefoni, na prste mogu da izbrojim ljude iz okruzenja kojima imaju laptop, a kamoli desktop.
:: Ja sam licno izgubio interesovanje, bitno mi je da mi radi software koji mi treba za posao, i da mogu povremeno da odigram neku staru igru. Po navici udjem da vidim neku interesantnu prepisku ali obicno nedeljama stoje iste teme.
Gare87 Re: Re: Kao sto Gare rece... 01.04.2026. 18:15 #684807

broj poruka: 4747
Ne slazem se. Ovaj ovakav mozda jeste prevazidjen, ali iz razloga gde su drugi aktivni (kao sto pomenuste Redit), onda ima i Discord, takodje bilo koji drugi sajt dal je za gaming, filmove, posao, prodaju imaju svoj forum, imaju Viber kontakte za direktni kontakt, KP za prodaju, sad ima i TEMU i ostali kinezi, AI je vec zamenio sva `forumska pitanja` sa brzim, jasnim i uglavnom koliko toliko tacnim odgovorima. Ono sto fali (ali to je uvek bilo) je cenzura i uza strucnost za pomoc za neka bas specificna pitanja. Isto mogu da se nadju odgovori `guglanjem` ali forum ili mesto gde moze da se dobiju konkretne `strucnije informacije`, e to fali. Tako da ovakav Forum je vec zamenjen sa svim sto sam napisao, tj postao je pointless. Tu sam cisto onako, jer mi stoji u tabu, pa povremeno bacim pogled ako neko nesto postavi sto vredi da se pogleda. Kao sada.

:: Ovo najviše, forumi su jednostavno prevaziđena stvar, drži se par komada koji su najači, ali i oni su beda naspram njihovog zlatnog doba. Neki sporedni forum kao što je PCBerza nije imao nikakve šanse da preživi
2m4Y re: 02.04.2026. 00:08 #684808

broj poruka: 2373
...ljudi otisli dalje sto bi rekli. A i iskreno, mislim da su smorili pojedinci mnoge zbog fanboyizma... a mozda i gresim... ja s vremena na vreme skoknem ovde, pogledam sta ima i eto tako...

Sta ima kod vas? :)

...I sense you young padawan...

AMD R7 5800X3D
AMD B450M
AMD RX 7800XT
2x 16GB DDR4 3.2GHz
1x 1TB M.2
1x 480GB SSD
1x 750GB SATA III
Antec VP700P

siki069 Fanbojevi 02.04.2026. 07:23 #684809

broj poruka: 529
Upravo su oni uništili forum.
Beskorisna i beskonačna prepucavanja: Intel vs AMD, Nvidia vs ATI...
Par njih je i dalje ativno.

Torta je bio jedan od najjačih fanbojeva.
djape7777 Re: Fanbojevi 02.04.2026. 11:25 #684810

sad citam na thechspot-u da je juce AMD objavio da se slaze da preuzme INTEL, kako li ce torta to da podnese :)

:: Upravo su oni uništili forum
:: Beskorisna i beskonačna prepucavanja: Intel vs AMD, Nvidia vs ATI..
:: Par njih je i dalje ativno
:: Torta je bio jedan od najjačih fanbojeva
pajsgudgud Ja sam tu... 02.04.2026. 11:25 #684811

broj poruka: 3760
Na dnevnom nivou,

nemam da dam pametan komentar, nemam pitanje da postavim.

Forum je prevazidjen, ljudi su sazreli i ili kao ja ne komentarisu ili su produzili dalje.

Scena se promenila, neko gore rece next next finish. I toga ima dosta, ranije je bilo zanimljivije, sad je sve plug and play.

Eh da i fanboyizam je dosta doprineo opdadanju posecenosti sajtu. Dosli, obitavali, unistili i otisli :).

support normality

GA B450, Ryzen 2600, 48GB R.A.M., Samsung evo 990 pro 1TB, RX580, Chieftec modular 750W.

imarkovic Re: Fanbojevi 02.04.2026. 11:29 #684812

broj poruka: 19223
Непотребно прозиваш једног од старијих чланова форума, преко 20г. и још увек активан.
Можда ти смета, можда ти ја сметам, а можда и мени неко смета, али није лепо ни културно на овакав начин да се то показује.
На неки начин је и директна увреда за мене, јер сам и jа фан нечега (или љубитељ у преводу).
Уверавам те да није то проблем, то је безазлено, овде недостају `препуцавања`, наравно без увреда, уме да буде интересантно.

Уосталом, пишеш у прошлом времену, а колико знам, торта је још увек фанбој

Е управо то је убило овај форум, култура. Можда може на неки начин да се упореди са нашом државом.
Пар пута је Миша админ написао нешто интересантно што ми се урезало, цитирам: `Форум је ваш, ви га формирате, одржавате или уништавате, све зависи од вас`. Може да се не мења 50г., али људи се мењају. Истина је (делимично и коментар од алрада).

У задњих неколико година, овде су долазили неки људи који су масовно унели токсичну агресивну негативност, ублажено речено 80% садржаја, а то многе нормалне људе одбија и да пишу и да прате и заувек напуштају.

@врло занимљиво ово за АМД и интел, али то неће да се деси, лажна вест.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Upravo su oni uništili forum
:: Beskorisna i beskonačna prepucavanja: Intel vs AMD, Nvidia vs ATI..
:: Par njih je i dalje ativno
:: Torta je bio jedan od najjačih fanbojeva
solaja777 pff, pogleda se svremena na vreme - veoma retko 02.04.2026. 13:08 #684813

broj poruka: 3279
prioriteti se promenili... Pozdrav svima :)

E da, poslednja interesantna tema koja mi je privukla paznju je bas od H-nitro - njegovo putesestvije :)
tortojed Covek je lapo napisao u temi: 02.04.2026. 15:02 #684814

broj poruka: 11070
``2009 godine je kuvalo non stop teme odgovori, bile teme za zajebanciju``

Ja se ovde veoma prepoznajem. Prepoznajem se i onda kada pojedini clanovi Foruma izraze zadovoljstvo zato sto su dobili brze i konkretne odgovore na neke nedoumice, problem sa hardverom i softverom itd., pa k`o velim, od moje fanboy zajebancije bude nekome i neke vajde...
Usput budi receno, jedan sam od malog broja onih koji su ovde reagovali - pozitivno i konstruktivno - na Nitro-ove hororice (jerbo sam movie fan, takodje)...

Ono sto je vrlo indikativno i zanimljivo: neki od ljudi kojima smeta moj ``fanboyism`` nisu se nikada javili da nekome pomognu savetom, misljenjem, mozda i novcano (?). Sad, da li zato sto nece da pomognu ili ne znaju kako... S druge strane, tu smo nas nekolicina drugacijih...
xenox Uozbiljio se sajt 03.04.2026. 01:14 #684815

broj poruka: 1426
Uozbiljili se i posetioci. Novi ne dolaze... Nema Like dugmica pa se niko ne proserava. Ko postavi ptanje uglavnom dobije smisleni odgovor. Pitanja je malo jer svi vec imaju iskustva, a i sto rece neko, sve je plug and pray... A i `AI` su tu da zamene googlanje i razjasnjavanje problemcica...

count Re: Re: Fanbojevi 03.04.2026. 07:26 #684816

broj poruka: 1411
Aprilililkiiiii
Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.

:: sad citam na thechspot-u da je juce AMD objavio da se slaze da preuzme INTEL, kako li ce torta to da podnese :
:: :: Upravo su oni uništili forum
:: :: Beskorisna i beskonačna prepucavanja: Intel vs AMD, Nvidia vs ATI..
:: :: Par njih je i dalje ativno
:: ::
:: :: Torta je bio jedan od najjačih fanbojeva
djape7777 Re: Re: Re: Fanbojevi 03.04.2026. 09:00 #684818

Bravoooo, ne bi proslo 1. zato sam i napisao 2. da su juce objavili. Plus kao na volej siki spomrnu Tortu ali nije video, ili je iskusno iskulirao...

Mala i zakasnela sala nadam se da nikog nisam uvredio...

:: Aprilililkiiii
:: Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
:: :: sad citam na thechspot-u da je juce AMD objavio da se slaze da preuzme INTEL, kako li ce torta to da podnese :
:: :: :: Upravo su oni uništili forum
:: :: :: Beskorisna i beskonačna prepucavanja: Intel vs AMD, Nvidia vs ATI..
:: :: :: Par njih je i dalje ativno
:: :: ::
:: :: :: Torta je bio jedan od najjačih fanbojeva
:: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60515. Broj poslatih odgovora: 648794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs