Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
POTPIŠITE PETICIJU ZA NAŠU BEZBEDNOST od kriminalaca
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck POTPIŠITE PETICIJU ZA NAŠU BEZBEDNOST od kriminalaca 27.05.2013. 12:08 T53210

status: user
broj poruka: 1886
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/384638/Vise-od-12000-potpisa-za-oslobadjanje-vlasnika-stana-koji-je-ubio-provalnika

Sudbina Saška Bogeskog, koji je braneći svoju porodicu - suprugu i dete, prošlog utorka oko ponoći u svom stanu na Julinom brdu usmrtio provalnika Vladu Manića, uzburkala je javnost u Srbiji i regionu, a za samo 24 sata više od 12.000 ljudi potpisalo je peticiju podrške kojom se traži sloboda za Bogeskog.

http://www.peticije24.com/podrska_sasku

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
solaja777 ... 27.05.2013. 12:26 #494658

broj poruka: 3278

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=27&nav_category=12&nav_id=717378
MaliAbner Rado... 27.05.2013. 13:21 #494661

broj poruka: 7779

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

tortojed Podpisato......prokomentarisato...lansirato... 27.05.2013. 13:37 #494664

broj poruka: 11012
Srbija je broj 1 u ``regionu``, po kretenizmu krivicnog zakonika - kriminalci raznih vrsta poput ``fudbalskih huligana``, reketasa, silovatelja... ne samo da se krecu kao slobodni gradjani nego uzivaju status MEDIJSKIH ZVEZDA (setimo se samo nekolicine tetoviranih spodoba koje su se pojavile samo tokom poslednjih par godina)...

Stripy Re 27.05.2013. 14:07 #494666

broj poruka: 4163
Potpisano s moje strane

tosas Potpisao 27.05.2013. 14:23 #494669

broj poruka: 304
I ne znam zašto neko već ne promeni zakon i prilagodi ga realnosti jer je velika većina ljudi svesna koliko smo jadni ako nam neko uđe u kuću i počne da vršlja. Ko to bude rešio može samo da dobije političke poene i opet ne razumem zašto je ovako...

100tinalog Re: Potpisao 27.05.2013. 14:28 #494671

broj poruka: 1219
Smrt lopovima i prevaratima

:: I ne znam zašto neko već ne promeni zakon i prilagodi ga realnosti jer je velika većina ljudi svesna koliko smo jadni ako nam neko uđe u kuću i počne da vršlja. Ko to bude rešio može samo da dobije političke poene i opet ne razumem zašto je ovako..
::
tortojed @tosas: pred raspad SFRJ, cudom sam se cudio zasto Sloba... 27.05.2013. 14:40 #494674

ne reaguje na istupe (ispade) ``fudbalskih huligana`` koji su na utakmicama skandirali njegovo ime, mahali zastavama sa Njegovim likom itd.. Nisam ama ni najmanje pratio domacu politicku scenu - imao sam nekih prodicnih problema (smrt bliskih rodjaka i sve sto sledi nakon toga itd. itd.)

Onda mi je jedan dobar prijatelj (koji je tada ziveo i radio pretezno u poluraspadnutom SSSR-u) rekao: covece, pa taj je (tata - Zloba) tipicni populista, covek koji ce da se klanja i b0gu i djavolu samo da se odrzi na vlasti...

Nesto se, od tada, mozda i promenilo, ali ovaj ``trend`` sigurno nije...
PhatPhuck 20500 potpisa u 14:140h. FALA BOGU da smo se oko NEČEGA solidarisali 27.05.2013. 14:41 #494675

broj poruka: 1886
...kao narod koji je poznat po tome da ga zabole za komšijin problem - sve dok i sam ne doživi isti problem... E, onda očekuje sažaljenje i razumevanje ostatka sveta :)
komshaa potpisano i 27.05.2013. 14:54 #494678

broj poruka: 350
prosledjeno svim poznanicima.

shortee potpisao bre 27.05.2013. 15:14 #494688

broj poruka: 570
vec 20 806 potpisa ima ,al sta to vredi kad je covek u zatvoru jel se branio,,,ej bre pa ja sam prosle godine odvalio gancija koji je ujedno i narkoman koji nam vrslja po kraju jel sam ga zatekao da mi istace benzin...znam da mi je pukao film i da mi je ujutru cela leva patika bila pocepana od sutiranja u stoku....i sta sad da su me videli zandari do sad bi me drzali u zatvoru jel? ..trebao sam da mu se mozda izvinim sto imam samo 10 L benzina i da mu dam kintu da kupi jos na pumpi....americki zakon za traspass je jedini koji priznajem...i postujem .

Pozdrav.
vladats +1 27.05.2013. 16:24 #494696

broj poruka: 4537
Naravno.

Ko hoce da krade mora da zna da je privatna svojina svetinja.
Da smo u civilizovanom drustvu,peticija ne bi trebala.
Jos jedan razlog za ulazak u civilizovano drustvo.

Simon72 ... 27.05.2013. 17:09 #494699

broj poruka: 2799
Ovo je jedna od stvari koje možemo da uradimo i ja sam potpiso naravno kao što sam i postovo na facebook-u.
Ne shvatate problematiku ovog problema.Što je zakon restriktivniji i što bi više prava imao onaj ko je u ovakvoj situaciji napadaci i provalnici bi bili bezobzirniji i suroviji.Veoma komplikovano pitanje a rešenje je kako god smešno zvucalo prevencija ovakvih stvari kao i što oštrija kaznena politika tj. sto vece zatvorske kazne al to kod nas kako znate nije moguce jer je to mnogo skupo a nema ni sad gde da se smeste svi kriminalci nego sa po nekoliko presuda slobodno šetkaju i ponavljaju ista ili još gora dela.

aco Potpisano 27.05.2013. 18:28 #494702

broj poruka: 2788
Primera radi, brat od mog drugara je igrao košarku u Maroku i kaže kako čovek ostavi kola otključana, ode iz stana ne zaključa.. Tamo kako mi je on rekao, važi zakon da onaj ko ukrade nešto, seče mu se ruka.

tortojed @Simon: dok (i ako) budemo razmisljali u duhu tvog obrazlozenja 27.05.2013. 19:37 #494708

``problematike problema`` imacemo ``problematicnu problematiku`` ove vrste. Potencijalni napadac/obijac/siledzija MORA da bude svestan da ga cekaju teske konzekvence za delo koje ima u planu. I to je to. Ovo sto si ti naveo kao (moguce) obrazlozenje je apologetika nasilja i kriminala. Indirektno.
Izvini, ali smatram da si potpuno u krivu.

``što bi više prava imao onaj ko je u ovakvoj situaciji napadaci i provalnici bi bili bezobzirniji i suroviji``

CrowBgd Re: @Simon: dok (i ako) budemo razmisljali u duhu tvog obrazlozenja 27.05.2013. 19:44 #494709

broj poruka: 1376
Mora i treba da bude svestan da ga ceka neko ko je mukom zaradio nesto i brani svoje privatno vlasnistvo. Ma,nema tu sta,pljujmo po USA ali neka to rese kao i tamo.
http://valid.canardpc.com/2795327

:: ``problematike problema`` imacemo ``problematicnu problematiku`` ove vrste. Potencijalni napadac/obijac/siledzija MORA da bude svestan da ga cekaju teske konzekvence za delo koje ima u planu. I to je to. Ovo sto si ti naveo kao (moguce) obrazlozenje je apologetika nasilja i kriminala. Indirektno
:: Izvini, ali smatram da si potpuno u krivu
:: ``što bi više prava imao onaj ko je u ovakvoj situaciji napadaci i provalnici bi bili bezobzirniji i suroviji`
milosikaca potpisano 27.05.2013. 19:49 #494712

broj poruka: 1081
i sa moje strane

AMD Phenom II X6 1075T 3.0Ghz
ASUS 990FX Sabertooth
2x4GB DDR3 2400Mhz HyperX Predator
GA 6850 Windforce
Fractal Design Define R4+window@Seasonic 520GM
Samsung 830 128GB,2x2TB WD Green
Xonar DX
Logitech Z906 5.1
Logitech

Drasko014 neke zakone treba 27.05.2013. 20:06 #494714

broj poruka: 446
prepisati i sprovoditi kao i sto to radi i ta zemlja mislim na USA ono sto je moje moje je i (tacka ).

potpisao i podelio sa drugarima na FB
Simon72 ... 27.05.2013. 21:48 #494722

Pa nije zato što je upravo oštrina cekica razlog vecoj brutalnosti.Te stvari treba da se izbalansiraju.Poenta ovog slucaja je dali je on imao nameru da ubije svakog sledeceg ko dodje da provali u stan ili je sve ovo samo odbranbena reakcija.Najvece stope kriminala imaju one zemlje koje imaju zakone koje vi predlažete kao što su JAR (Južnoafricka Republika), Kolumbija ,USA ... Dal želite da imamo na hiljade ubistva godišnje.S druge strane šta covek da uradi kad mu neko upadne u stan.
I da ovo je problematika sa velikim problemom.
Naravno ne kažem da sam ja upravu ali to su moja razmišljanja.

tortojed @Simon: ovde se ne radi o pitanju ko je prvi nastao - koka ili jaje. 27.05.2013. 22:02 #494726

To jest, u OVOM slucaju se ZNA da je zakon nastao kao posledica rastuceg kriminaliteta a ne obrnuto (nije zakon u JAR, US itd. bio ODVAJKADA ``surov``). O tome mozes da nadjes vrlo iscrpne analize...

Posto se nesto malo razumem u oruzje, osecam se duznim da saopstim i ovo: srafciger je (ili moze da bude) IZUZETNO opasno ``hladno`` oruzje - opasnije od nekih nozeva. Rane, njime nanesene, jako tesko zarastaju (nepravilnog su oblika, duboke, ubodne, i mogucnost infekcije je znatno veca nego kod rana nanesenih nozem)...

Onaj ko je u ovoj istrazi (ili obavestavanju javnosti o njoj) potcenio srafciger (``naoruzan SAMO srafcigerom``) ili je zlonameran ili neoprostivo slabo informisan...
Shomiman Re: POTPIŠITE PETICIJU ZA NAŠU BEZBEDNOST od kriminalaca 27.05.2013. 22:54 #494734

broj poruka: 1187
Ja je neću potpisati!

`There`s someone in my head, but it`s not me?`

Milunka Re: ... 28.05.2013. 03:30 #494757

broj poruka: 1624
Dok su se rvali i ovaj ga izbo srafcigerom, covek jedino sto je uspeo da ga bode u ledja, nakon cega je ovaj otisao i nakon 200 metara od toga podlegao povredama...

Pritom je lik 50 puta pustan iz zatvora,poznat je po svojim delima. Dakle, tuzno je ista dalje komentarisati...

a dok sracunamo 12 minuta od kad su zvali policiju i ovaj uleteo, pa onda obracun, pa ovaj bezo 200 metara...

Dakle lik da nije bio raspad, vec spretniji, lako je mogao sve da ih savlada muci,pobije,policija dok bi stigla sve bi bilo odavno gotovo....

Sta bi bilo da je preziveo i pobegao ? mozda bi se vratio da pobije ovu porodicu... Dakle ovo je najbolji moguci ishod iz ovakve situacije...

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.

:: Pa nije zato što je upravo oštrina cekica razlog vecoj brutalnosti.Te stvari treba da se izbalansiraju.Poenta ovog slucaja je dali je on imao nameru da ubije svakog sledeceg ko dodje da provali u stan ili je sve ovo samo odbranbena reakcija.Najvece stope kriminala imaju one zemlje koje imaju zakone koje vi predlažete kao što su JAR (Južnoafricka Republika), Kolumbija ,USA ... Dal želite da imamo na hiljade ubistva godišnje.S druge strane šta covek da uradi kad mu neko upadne u stan
:: I da ovo je problematika sa velikim problemom
:: Naravno ne kažem da sam ja upravu ali to su moja razmišljanja
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 28.05.2013. 03:54 #494760

Ok promeni se zakon i svako ima pravo da upuca tog sto provali.Prvo nebi svako to ni mogo ni smeo al to je sad nevažno.Sad pošto oni koji provaljuju znaju da je postalo apsurno provaljivati bez oružja i šta mislite šta ce da se desi.Dali ce se smanjiti ili nestate provale ili ce oni koji provaljuju biti svesni da moraju da budu suroviji i da možda cak i po pravilu ubijaju onamo gde provaljuju tj morace da nose oružje.Vecina nas nema pištolje ni puške a zakon u vezi toga sigurno nece da se menja.I šta onaj koji ide u pljacku ici ce sa oružjem a vecina nas sa nožem.Vecina pljackaša su mladi fizicki još uvek zdravi i poprilicno jaki i spremni na sve.Vecina nas nemože da im se suprostavi na nacin na koji je uradio ovaj covek.Ginuce mnogo više ljudi ako se bude dozvolilo to što vi tražite.Upravo suprotan efekat.Jedino što treba da se promeni je da zakon bude fleksibilniji pa kad se dese ovakve stvari da covek prvo ne zavrsi u pritvor nego da bude optužen za nesto drugo a presuda bude recimo uslovna kazna jer ponavljam ovde po svemu sto znam provalnik nije nasrnuo na njega ili clana porodice nego se ovaj covek braneci od pretpostavke da to može da se desi ubio provalnika.Ne branim ja provalnika daleko od toga samo iznosim neka razmišljanja zašto nebi trebalo da bude onako kao što vecina misli da bi trebalo.

djape7777 RE:simon72 28.05.2013. 05:11 #494761

broj poruka: 930
Slazem se sa tobom da dobije uslovnu ipak je nekom indirektno oduzeo zivot,(i ovaj je imao 2 mobilna a sto nije zvao hitnu!) ali nikako ne treba da ide u corku i da bude tamo sa tim istim kao sto je bio provalnik.A ok za JAR, kolumbiju ,sad... a sta je sa arapskim zemljama gde te prekrate za prst,saku ruku... tamo se lopovi 100 puta razmisle da li ce da to urade i budu obelezen/zigosani i za citav zivot.Ja sam rekao da bih svoje BRANIO PO SVAKU CENU SA SVIME STO MI PADNE SAKA, pa bolje da odlezim 2-3-5 godina I gledam slike u corci i da ponovo budem sa svojim naj milijima nego da im slike ljubim na SPOMENIKU.

Peticiju potpisao,prosledio pa AKO TREBA I NA SKUPU PRED VLADOM I KORDONOM MILICIJE!!!

djape7777 BTW... 28.05.2013. 05:17 #494762

broj poruka: 930

OVO IM NIJE BILA PRVA POSETA...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/383956/Moj-muz-je-drhtao-i-vikao-Ubio-sam-provalnika
Dexter013 @Svi 28.05.2013. 09:20 #494767

broj poruka: 17098
Dobio sam mejl od ove peticije da uskoro krece organizacija i fizicko potpisivanje
u svim gradovina Srbije.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs