Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Za ljubitelje muzike - vredi pogledati
STRANA 2 OD 3  
SkyFire ... 29.03.2009. 23:27 #105887

status: user
broj poruka: 18472
@CubaseSX@ Koju klavijaturu imas?Arranger ,Sampler?Jel tezgaris ili radis u studiju?

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 29.03.2009. 23:30 #105889

broj poruka: 4873
Sympho Metal! Bash moj fah!
Al` sto onda narodnjacke, tesko da su slicni zanrovi :)
A pod kontrolerom podrazumevate midi klavijaturu. Ok onda.

:: ma ove male korgove sam cuo u sympho metal varijanti, i odlicno se snalaze, al` stoji da su skoro svi korgovi narodnjacke klavijature. oasys je studio u malom, imao sam priliku da ga vidim uzivo, cujem nekoliko semplova, i to je to...naravno, detaljno sam pregledao sve na net-u o njemu, al` nije to to dok ga ne probas...zver u svakom pogledu
::
:: jeste mali studio sto sam predlozio, al` ulaganja su sledeca: kartica 120e (EMU 1212m), midi kontroler koji god-npr.korg k-61 170e. naravno-softver kosta...al` za kucu-drugari, net i sl... :) i za manje od 300e dobija spravicu koja zvuci bolje od mnogih klavijatura....naravno, uz pretpostavku da ce koristiti komp koji ima. :
:: @alrad
:: koga da poslusas...ja potpisujem da je sky sve u pravu sto je napisao vezano za klavijature. isto tako stojim i iza svega sto sam napisao za softverski sint. raspitaj se po strucnijim muzickim forumima (domaci/strani)...pcberza ipak ima ono PC na pocetku. :
:: odslusaj semplove klavijatura koje bi mogao da si priustis sa sajtova proizvodjaca...otidji na korg, yamaha, roland, kurzweil, ... svi imaju `demo` sekcij
:: isto tako odslusaj i demo snimke softverskih sintova...east west quantum leap, spectrasonics, synthogy, native instruments
:: i onda odluci sta ti se vise svidja/odgovar
:: pozz
:: ufff opet edit posta
:: kontoler je klavijatura koja se veze na pc preko midi porta, a semplove vuce sa kompjutera. to je filozofija. a pod `uzivo` sam mislio nastupe...lakse je poneti klavijautru nego pc sa kontrolerom (jos jedared, klavijatura koja ne moze da svira bez kompjutera)
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 29.03.2009. 23:32 #105890

Korgu zbog njegovih boja i dobro odradjenih ritmova za taj zanr muzike to najvise lezi..Zato se najvise i koriste za narodnu muziku sto ne znaci da se ne moze svirati i strana,rock,pop i sl..Recimo KORG PA 1 X Pro je spravica stvarno opasna kao i PA 800.Ima jedna stara izreka : `U Mandusica Vuka,svaka puska bice ubojita`

:: Sympho Metal! Bash moj fah
:: Al` sto onda narodnjacke, tesko da su slicni zanrovi :
:: A pod kontrolerom podrazumevate midi klavijaturu. Ok onda
:: :: ma ove male korgove sam cuo u sympho metal varijanti, i odlicno se snalaze, al` stoji da su skoro svi korgovi narodnjacke klavijature. oasys je studio u malom, imao sam priliku da ga vidim uzivo, cujem nekoliko semplova, i to je to...naravno, detaljno sam pregledao sve na net-u o njemu, al` nije to to dok ga ne probas...zver u svakom pogledu
:: ::
:: :: jeste mali studio sto sam predlozio, al` ulaganja su sledeca: kartica 120e (EMU 1212m), midi kontroler koji god-npr.korg k-61 170e. naravno-softver kosta...al` za kucu-drugari, net i sl... :) i za manje od 300e dobija spravicu koja zvuci bolje od mnogih klavijatura....naravno, uz pretpostavku da ce koristiti komp koji ima. :
:: :: @alrad
:: :: koga da poslusas...ja potpisujem da je sky sve u pravu sto je napisao vezano za klavijature. isto tako stojim i iza svega sto sam napisao za softverski sint. raspitaj se po strucnijim muzickim forumima (domaci/strani)...pcberza ipak ima ono PC na pocetku. :
:: :: odslusaj semplove klavijatura koje bi mogao da si priustis sa sajtova proizvodjaca...otidji na korg, yamaha, roland, kurzweil, ... svi imaju `demo` sekcij
:: :: isto tako odslusaj i demo snimke softverskih sintova...east west quantum leap, spectrasonics, synthogy, native instruments
:: :: i onda odluci sta ti se vise svidja/odgovar
:: :: pozz
:: :: ufff opet edit posta
:: :: kontoler je klavijatura koja se veze na pc preko midi porta, a semplove vuce sa kompjutera. to je filozofija. a pod `uzivo` sam mislio nastupe...lakse je poneti klavijautru nego pc sa kontrolerom (jos jedared, klavijatura koja ne moze da svira bez kompjutera)
alrad ... 29.03.2009. 23:40 #105893

`U Mandusica Vuka,svaka puska bice ubojita`

To, zato sam i naveo onog momka sa youtube-a sto svira Floyd-e.
Tesko da bi mu neko zamerio da je narodnjak :)

CubaseSX Re: ... 30.03.2009. 00:30 #105902

broj poruka: 146

trenutno imam Roland VA-7 ver2.0 (tezgaroski aranzer a radim poslednjih godinu ipo iskljucivo u studiju), i gomilu sw/semplova, te va-7 uglavnom obavlja funkciju kontrolera. svasta od klavijatura mi je proslo kroz prste i kucni studio...dok sam svirao u bendu imao sam sint, a kad je krenulo tezgarenje presao sam na aranzer, a ne mogu da prezalim sto nemam vise neki workstation. nadam se da ce u nekoj buducnosti ponovo u moj studio uci i sint.

ti?

:: @CubaseSX@ Koju klavijaturu imas?Arranger ,Sampler?Jel tezgaris ili radis u studiju
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: ... 30.03.2009. 02:52 #105918

Imao sam nekih klavijaturica i dobrog ozvucenja.Sad trenutno imam Roland VA 76,kupljen nov V2 serija.Sad hocu da uzmem Roland G70 V2 ,sprava je blago receno zver!Nema sempler ali zato ima expasion board ,studijski semplovi,Phantom compability.Koncertni klavir je san snova,akusticni instrumenti,znaci strasno..Bubanj,wow,samo da uzdahnes.Kad ukljucis kompresor i sviras a glavu okrenes na drugu stranu na samo dve kvalitetne kutije imas utisak da orkestar svira pored tebe,da je pravi bubjar,ceo bend..Takav kvalitet i taj ton generator nisam sreo ni kod jedne od klavijatura Korg,Yamaha i sl..Bas sam pomenuo u prethodnom postu da sam ih uporedo probao i da ni jedna nema verniju ritam masinu i ton generator kao Roland.Boje spakovane sa Pahntom-a plus kompatibilnost povezivanja Phantoma na G70.Strasno..Klvaijatura sve u jednom vrh!Moja kombinacija ranije je bila Korg Studio Pro i Roland VA 76.Sad gledam da uzmem G70 V2 i ako Bog da i Phantom X.
Nego imas li kakav dobar ritam,originalan,ne ove univerzalne koji su za Rolanda krsh uradjeni u odnosu na Korgove ritmove.Mozda neki sempl za VA?Ja imam tamburicu i zvuci jako dobro iako ovaj sempler na Rolandu nije bas za najprofesionalnije svrhe.Vise je za Vokalne fraze.Zato PA 1 X ima opasan Heliconov sampler,to je vec dosta ozbiljnije..

:: trenutno imam Roland VA-7 ver2.0 (tezgaroski aranzer a radim poslednjih godinu ipo iskljucivo u studiju), i gomilu sw/semplova, te va-7 uglavnom obavlja funkciju kontrolera. svasta od klavijatura mi je proslo kroz prste i kucni studio...dok sam svirao u bendu imao sam sint, a kad je krenulo tezgarenje presao sam na aranzer, a ne mogu da prezalim sto nemam vise neki workstation. nadam se da ce u nekoj buducnosti ponovo u moj studio uci i sint
:: ti
:: :: @CubaseSX@ Koju klavijaturu imas?Arranger ,Sampler?Jel tezgaris ili radis u studiju
:: :: I Want to believe - The truth is out there
alrad @SkyFire 30.03.2009. 03:03 #105922

E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori.
Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)?

SkyFire Re: @SkyFire 30.03.2009. 03:18 #105926

Ne postoji.To je sistem koji sam sreo samo na Rolandu i to pocev od serije G70 (govorim za arrangere - klavijature sa ritam masinom ) .Kompresor sluzi da se sirina sempla pojaca,kvalitet bude znacajno bolji i verniji zvuk.Prosto receno pojaca kvalitet samog zvuka!To ti je jedna jednostavna komanda na touch screen-u i kad pritisnes to dugme desava se cudo (znas ono,a kad Erick pojede bananu,desava se znatna promena heheheh),tako i ovde..Haos od zvuka,jednostavno puni usi a to je svakom sluhisti jako bitno da zvuk bude sto siri i puniji,kako bi mi to rekli u muzickom svetu sto masniji

:: E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori
:: Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)
alrad Re: Re: @SkyFire 30.03.2009. 03:25 #105928

Ne bi li bilo onda bilo logicnije da se zove expander :)

:: Ne postoji.To je sistem koji sam sreo samo na Rolandu i to pocev od serije G70 (govorim za arrangere - klavijature sa ritam masinom ) .Kompresor sluzi da se sirina sempla pojaca,kvalitet bude znacajno bolji i verniji zvuk.Prosto receno pojaca kvalitet samog zvuka!To ti je jedna jednostavna komanda na touch screen-u i kad pritisnes to dugme desava se cudo (znas ono,a kad Erick pojede bananu,desava se znatna promena heheheh),tako i ovde..Haos od zvuka,jednostavno puni usi a to je svakom sluhisti jako bitno da zvuk bude sto siri i puniji,kako bi mi to rekli u muzickom svetu sto masniji
:: :: E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori
:: :: Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)
SkyFire Re: Re: Re: @SkyFire 30.03.2009. 03:29 #105929

E sad,mnogo trazis.Hhehehe.Nisam ga ja projektovao Logicno gledano kompresor odmah asocira na neku kompresiju tipa sabijanja necega u manji format ali isto tako sluzi da kompresuje u veci.To iz ugla gledista svakog laika ali ovde ima jednistvenu namenu za koju vrsi funkciju veoma kvalitetno i ucinkovito.Tako da kopresor stoji svakako...Mercedes Compressor

:: Ne bi li bilo onda bilo logicnije da se zove expander :
:: :: Ne postoji.To je sistem koji sam sreo samo na Rolandu i to pocev od serije G70 (govorim za arrangere - klavijature sa ritam masinom ) .Kompresor sluzi da se sirina sempla pojaca,kvalitet bude znacajno bolji i verniji zvuk.Prosto receno pojaca kvalitet samog zvuka!To ti je jedna jednostavna komanda na touch screen-u i kad pritisnes to dugme desava se cudo (znas ono,a kad Erick pojede bananu,desava se znatna promena heheheh),tako i ovde..Haos od zvuka,jednostavno puni usi a to je svakom sluhisti jako bitno da zvuk bude sto siri i puniji,kako bi mi to rekli u muzickom svetu sto masniji
:: :: :: E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori
:: :: :: Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)
:: :: ::
alrad Re: Re: Re: Re: @SkyFire 30.03.2009. 03:34 #105931

Bice da su isli logikom masinskog kompresora koji izduvava vazduh,
a da su manje mislili na WinRar :D

:: E sad,mnogo trazis.Hhehehe.Nisam ga ja projektovao Logicno gledano kompresor odmah asocira na neku kompresiju tipa sabijanja necega u manji format ali isto tako sluzi da kompresuje u veci.To iz ugla gledista svakog laika ali ovde ima jednistvenu namenu za koju vrsi funkciju veoma kvalitetno i ucinkovito.Tako da kopresor stoji svakako...Mercedes Compressor
:: :: Ne bi li bilo onda bilo logicnije da se zove expander :
:: :: :: Ne postoji.To je sistem koji sam sreo samo na Rolandu i to pocev od serije G70 (govorim za arrangere - klavijature sa ritam masinom ) .Kompresor sluzi da se sirina sempla pojaca,kvalitet bude znacajno bolji i verniji zvuk.Prosto receno pojaca kvalitet samog zvuka!To ti je jedna jednostavna komanda na touch screen-u i kad pritisnes to dugme desava se cudo (znas ono,a kad Erick pojede bananu,desava se znatna promena heheheh),tako i ovde..Haos od zvuka,jednostavno puni usi a to je svakom sluhisti jako bitno da zvuk bude sto siri i puniji,kako bi mi to rekli u muzickom svetu sto masniji
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori
:: :: :: :: Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)
:: :: :: ::
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: @SkyFire 30.03.2009. 03:35 #105932

To ti pricam

:: Bice da su isli logikom masinskog kompresora koji izduvava vazduh
:: a da su manje mislili na WinRar :
:: :: E sad,mnogo trazis.Hhehehe.Nisam ga ja projektovao Logicno gledano kompresor odmah asocira na neku kompresiju tipa sabijanja necega u manji format ali isto tako sluzi da kompresuje u veci.To iz ugla gledista svakog laika ali ovde ima jednistvenu namenu za koju vrsi funkciju veoma kvalitetno i ucinkovito.Tako da kopresor stoji svakako...Mercedes Compressor
:: :: :: Ne bi li bilo onda bilo logicnije da se zove expander :
:: :: :: :: Ne postoji.To je sistem koji sam sreo samo na Rolandu i to pocev od serije G70 (govorim za arrangere - klavijature sa ritam masinom ) .Kompresor sluzi da se sirina sempla pojaca,kvalitet bude znacajno bolji i verniji zvuk.Prosto receno pojaca kvalitet samog zvuka!To ti je jedna jednostavna komanda na touch screen-u i kad pritisnes to dugme desava se cudo (znas ono,a kad Erick pojede bananu,desava se znatna promena heheheh),tako i ovde..Haos od zvuka,jednostavno puni usi a to je svakom sluhisti jako bitno da zvuk bude sto siri i puniji,kako bi mi to rekli u muzickom svetu sto masniji
:: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: :: E da se usvercujem ja sa svojim mentolnim pitanjima dok ti Cubase ne odgovori
:: :: :: :: :: Zasta bese sluzi kompresor i da li postoji i na jeftinijim spravama (npr. N5)
:: :: :: :: ::
alrad MIDI 30.03.2009. 04:56 #105937

Jel bi moglo ovo necemu da posluzi?

Sweex 5.1 sound card with Digital Out, PCI, 32bit, C-MEDIA chipset, SPDIF coaxial and optical digital out, MPU-401 game/midi port

Znam da izgleda prejeftino za nesto ozbiljno ali ima midi a meni treba samo ovo:
Kontroler -> midi kartica -> preskoci njene zvuke -> koristi kvalitetne iz nekog softvera.
Izvodljivo?

CubaseSX Re: Re: Re: ... 30.03.2009. 09:51 #105949

znaci, prakticno iste klavijature imamo :-)
isprobavao sam par sati g70, i definitivno se slazem da je u polju aranzera best buy (sta ces, volim zvukove rolanda...sad bi me neki korgovac napao). koliko je u stranoj valuti g70 sad? ne pratim cene aranzera godinama...

:: Imao sam nekih klavijaturica i dobrog ozvucenja.Sad trenutno imam Roland VA 76,kupljen nov V2 serija.Sad hocu da uzmem Roland G70 V2 ,sprava je blago receno zver!Nema sempler ali zato ima expasion board ,studijski semplovi,Phantom compability.Koncertni klavir je san snova,akusticni instrumenti,znaci

:: Nego imas li kakav dobar ritam,originalan,ne ove univerzalne koji su za Rolanda krsh uradjeni u odnosu na Korgove ritmove.Mozda neki sempl za VA?Ja imam tamburicu i zvuci jako dobro iako ovaj sempler na Rolandu nije bas za najprofesionalnije svrhe

Trbalo bi da prekopam ritmove (citaj arhivu diskova), imao sam nekoliko punih cd-ova, al` od kad sam prestao da nastupam, to je baceno u neku torbicu, naravno, neobelezeno. :-)
Javim ti ovih dana kad pregledam.
Sa semplovima za VA se nisam nikada petljao, niti pokusavao da ubacim. Od `egzotike` na VA sam koristio aftertouch, kome sam uvek dodeljivao prelaz, zatim d-beam koji je po mom misljenju za scenski nastup zakon (volim j.m.jarre-a, a d-beam je kao da ga je on projektovao), dok variphrase nisam ni jednom upotrebio.

CubaseSX Re: MIDI 30.03.2009. 09:59 #105951

U muzici `jeftino` ne mora bas uvek da znaci i lose/nekvalitetno...

Sto se kompresora tice, instaliraj Sound Forge, i ubaci Waves-ov bundle pluginova, pa otvori neki mp3 i pogledaj sta radi malo bolji kompresor...ima i sforge svojih kompresora, al` za njihovo koriscenje bi morao malo bolje da poznajes tematiku...

Vraticu se na neku od ranijih tema-za kucnu upotrebu/svirku su sve kartice pocev od sb live player (stari-prvi live) vise nego dovoljne...pocnes da ucis na njima, pa posle apgrejdujes svoj sistem prema potrebama, bas kao i komp. ako ta kartica ima midi port kao sto kazes, dovoljno ti je da nabavis midi klavijaturu (kontroler) i kablove i cepanje po dirkama moze da pocne....i...naoruzaj se softverom. jedino za jace/kvalitetnije semplove ne bi valjalo da imas manje od 2gb rama.

Dakle, odgovor na tvoje poslednje pitanje-da, veoma izvodljivo.

p.s. obavezno poslusaj sempl klavira na synthogy.com

:: Jel bi moglo ovo necemu da posluzi
:: Sweex 5.1 sound card with Digital Out, PCI, 32bit, C-MEDIA chipset, SPDIF coaxial and optical digital out, MPU-401 game/midi por
:: Znam da izgleda prejeftino za nesto ozbiljno ali ima midi a meni treba samo ovo
:: Kontroler -> midi kartica -> preskoci njene zvuke -> koristi kvalitetne iz nekog softvera
:: Izvodljivo
alrad Re: Re: MIDI 30.03.2009. 15:18 #105975

Da, hvala ti.
Napomenuo sam jeftino jer je samo 1.500 din a znam da se profesionalci zgrazavaju na takvu cenu. Ali meni treba samo kao provodnik midi signala pa ne znam sto bih uzimao neki E-MU 0404 ili tako nesto koji su preko 80 eur.

:: U muzici `jeftino` ne mora bas uvek da znaci i lose/nekvalitetno..
:: Sto se kompresora tice, instaliraj Sound Forge, i ubaci Waves-ov bundle pluginova, pa otvori neki mp3 i pogledaj sta radi malo bolji kompresor...ima i sforge svojih kompresora, al` za njihovo koriscenje bi morao malo bolje da poznajes tematiku..
:: Vraticu se na neku od ranijih tema-za kucnu upotrebu/svirku su sve kartice pocev od sb live player (stari-prvi live) vise nego dovoljne...pocnes da ucis na njima, pa posle apgrejdujes svoj sistem prema potrebama, bas kao i komp. ako ta kartica ima midi port kao sto kazes, dovoljno ti je da nabavis midi klavijaturu (kontroler) i kablove i cepanje po dirkama moze da pocne....i...naoruzaj se softverom. jedino za jace/kvalitetnije semplove ne bi valjalo da imas manje od 2gb rama
:: Dakle, odgovor na tvoje poslednje pitanje-da, veoma izvodljivo
:: p.s. obavezno poslusaj sempl klavira na synthogy.co
:: :: Jel bi moglo ovo necemu da posluzi
:: :: Sweex 5.1 sound card with Digital Out, PCI, 32bit, C-MEDIA chipset, SPDIF coaxial and optical digital out, MPU-401 game/midi por
:: :: Znam da izgleda prejeftino za nesto ozbiljno ali ima midi a meni treba samo ovo
:: :: Kontroler -> midi kartica -> preskoci njene zvuke -> koristi kvalitetne iz nekog softvera
:: :: Izvodljivo
Slavuj Re: Re: Re: MIDI 30.03.2009. 16:02 #105985

broj poruka: 2236
Ako smem da pitam, je l` profesionalcem smatraš nekoga ko bez instrumenta vrednog 5000 ili 10000 eura neće ni da pomisli da ``svira`` ili nekoga ko iz bukvalno svakog instrumenta ume da izvuče ono što ``želi`` ?

Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.

::znam da se profesionalci zgrazavaju na takvu cenu.:
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Re: Re: Re: Re: MIDI 30.03.2009. 16:06 #105986

Na ove prve, s tim sto je onda rec `profesionalac` :p

:: Ako smem da pitam, je l` profesionalcem smatraš nekoga ko bez instrumenta vrednog 5000 ili 10000 eura neće ni da pomisli da ``svira`` ili nekoga ko iz bukvalno svakog instrumenta ume da izvuče ono što ``želi``
:: Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
:: ::znam da se profesionalci zgrazavaju na takvu cenu.:
alrad @CubaseSX 30.03.2009. 16:13 #105989

Sad sam video da si pomenuo Jarre-a.
Imam nesto specijalno od njega pa ako hoces poslacu ti.
Ako te zanima javi na mail, da ne ispadne neka p.......... ovde na berzi.

SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 30.03.2009. 18:12 #105998

Ja sam vrlo cesto isao u Megamusic u BG-u dok sam stanovao tu.Bila je nekih 3200 eur kad se pojavila.Sad je oko 2600 Eur jer su izbacili Roland E 80 koji je 2800 Eur!

Imam i ja ritmova more ali sve redom kad pregledas i probas daj Boze da mozes da izdvojis nesto sitno sto zaista zvuci dostojno i kvalitetno..Na zalost ritmovi za Rolanda su lose radjeni.Trenutno uzimam ritmove od onog nislije La Campanella i mogu ti reci da je to do sad nesto najbolje sto sam cuo na Rolandu.Zadovoljan sam..
Ajde pa ako se setis ti se javi..Imam i ja neke semplove za Korg Studio,nestigoh nikad da ih probam,drugar mi poslao iz Amerike ali nekim drugim drugarima kojim sam davao kazu da su dobri pa ako te interesuje mogu da ti posaljem..U svakom slucaju cujemo se.
Pozz.

http://www.megamusic.co.rs/www/singleitem.php?id=182

:: znaci, prakticno iste klavijature imamo :-
:: isprobavao sam par sati g70, i definitivno se slazem da je u polju aranzera best buy (sta ces, volim zvukove rolanda...sad bi me neki korgovac napao). koliko je u stranoj valuti g70 sad? ne pratim cene aranzera godinama..
:: :: Imao sam nekih klavijaturica i dobrog ozvucenja.Sad trenutno imam Roland VA 76,kupljen nov V2 serija.Sad hocu da uzmem Roland G70 V2 ,sprava je blago receno zver!Nema sempler ali zato ima expasion board ,studijski semplovi,Phantom compability.Koncertni klavir je san snova,akusticni instrumenti,znaci
:: :: Nego imas li kakav dobar ritam,originalan,ne ove univerzalne koji su za Rolanda krsh uradjeni u odnosu na Korgove ritmove.Mozda neki sempl za VA?Ja imam tamburicu i zvuci jako dobro iako ovaj sempler na Rolandu nije bas za najprofesionalnije svrhe
:: Trbalo bi da prekopam ritmove (citaj arhivu diskova), imao sam nekoliko punih cd-ova, al` od kad sam prestao da nastupam, to je baceno u neku torbicu, naravno, neobelezeno. :-
:: Javim ti ovih dana kad pregledam
:: Sa semplovima za VA se nisam nikada petljao, niti pokusavao da ubacim. Od `egzotike` na VA sam koristio aftertouch, kome sam uvek dodeljivao prelaz, zatim d-beam koji je po mom misljenju za scenski nastup zakon (volim j.m.jarre-a, a d-beam je kao da ga je on projektovao), dok variphrase nisam ni jednom upotrebio
CubaseSX Re: Re: Re: MIDI 30.03.2009. 20:54 #106027

pa sad...vracam se na pocetak moje teze-za pocetak ce ti biti vise nego dovoljno (a vrlo moguce da ces, ako nemas neke megalomanske ciljeve u muzici, i ostati na toj kartici). Zvucne kartice koje su projektovane tako da rade iskljucivo obradu zvuka imaju mali milion opcija koje ove mlatimudijalne nemaju. A ponavljam, u zavisnosti od toga koliko zelis da se bavis muzikom, sam ces nadogradjivati svoj setup prema licnim potrebama. Dok otkrijes sve cari synthologije (zaista mislim da moze da bude nauka-nisam slucajno napisao) preko cubase/cakewalk-a i virtuelnih semplera, pojavice se nova creamware/emu/pro tools/.... kartica za kojom ces odlepiti i stedeti pare za nju, a mozda ces ostati i na svom sweex-u, ili nabaviti polovan audigy 2 zs koji je veoma vredan a jeftin deo amaterskog virtuelnog muz. studija. Do tada ces uciti sta je a/d konverzija i njen kvalitet, hardversko ubrzanje kartice u obradi audio signala sa pluginovima, DSP latencija, asio, ...

pomenuo si emu 0404...ako u skorijoj buducnosti budes isao na emu, idi svakako na 1212m koji je malo skuplji, al` daleko bolji.

za j.m.j. sam zainteresovan, mada ne verujem da imas nesto sto ja nemam...da-i dare you! :)

@skyfire

thanx, al` mi ne treba za korga nista (mozda jednog dana, kad budem imao u studiju kombo od npr: korg m3/oasys, motif xs, fantom-a, i jednog kurcvela...a sad back to reality)...imam virtuelnog tritona, i njega rabim do maximuma.
i mega i sky i mitros su skupi bestraga za klavijature, tu je negde i lyra i artist, al` na zalost, to nam je sto nam je...nisam cuo e80, sacu da proguglam da vidim tu spravicu.
I ja sam primetio da retko koji tezgaros sa rolandom ima dobro uradjene ritmove. uvek nesto fali.da li bogatija pratnja, da li prelazi, da li korus,....
ako si u bg, posalji pm, pa se mozemo naci da ti dam to sto imam...drage volje cu ti snimiti sve ritmove/farbe/fajlove sto imam za rolanda, jer se secam koliko je meni bilo tesko da dodjem do istih-svi traze pare, a uglavnom uvale 90% krs ritmova, a 10% upotrebljivih. La Campanella je takodje skup po mom misljenju...al` zaista skidam kapu za kvalitet u odnosu na konkurenciju. Koliko se oslanjas na fajlove, a koliko na ritmove?

u zdravlje!

:: Da, hvala ti
:: Napomenuo sam jeftino jer je samo 1.500 din a znam da se profesionalci zgrazavaju na takvu cenu. Ali meni treba samo kao provodnik midi signala pa ne znam sto bih uzimao neki E-MU 0404 ili tako nesto koji su preko 80 eur
:: :: U muzici `jeftino` ne mora bas uvek da znaci i lose/nekvalitetno..
:: :: Sto se kompresora tice, instaliraj Sound Forge, i ubaci Waves-ov bundle pluginova, pa otvori neki mp3 i pogledaj sta radi malo bolji kompresor...ima i sforge svojih kompresora, al` za njihovo koriscenje bi morao malo bolje da poznajes tematiku..
:: :: Vraticu se na neku od ranijih tema-za kucnu upotrebu/svirku su sve kartice pocev od sb live player (stari-prvi live) vise nego dovoljne...pocnes da ucis na njima, pa posle apgrejdujes svoj sistem prema potrebama, bas kao i komp. ako ta kartica ima midi port kao sto kazes, dovoljno ti je da nabavis midi klavijaturu (kontroler) i kablove i cepanje po dirkama moze da pocne....i...naoruzaj se softverom. jedino za jace/kvalitetnije semplove ne bi valjalo da imas manje od 2gb rama
:: :: Dakle, odgovor na tvoje poslednje pitanje-da, veoma izvodljivo
:: :: p.s. obavezno poslusaj sempl klavira na synthogy.co
:: :: :: Jel bi moglo ovo necemu da posluzi
:: :: :: Sweex 5.1 sound card with Digital Out, PCI, 32bit, C-MEDIA chipset, SPDIF coaxial and optical digital out, MPU-401 game/midi por
:: :: :: Znam da izgleda prejeftino za nesto ozbiljno ali ima midi a meni treba samo ovo
:: :: :: Kontroler -> midi kartica -> preskoci njene zvuke -> koristi kvalitetne iz nekog softvera
:: :: :: Izvodljivo
CubaseSX e80 30.03.2009. 21:09 #106033

sad sam odgledao demo...opako zvuci, al` to je zvanicni video sto sam odgledao na rolandovom sajtu...ko zna dal` je takva i na delu. voleo bih da je probam. al` jedna stvar mi bode oci-i ova, kao i korg m3...ma sve nove klavijature su MNOOOOGO RUZNE!!!! i ima zvucnike, detalj koji me nervira i na mom va7
alrad Re: Re: Re: Re: MIDI 30.03.2009. 21:10 #106034

Ma dosta je taj sweex ako nema losu latenciju pa da zvuk kasni kao dve sekunde.
Za audigy 2 zs ne znam dal` ima midi...mozda sa doughterboard-om.
I reci mi molim te, ako ti je proslo kroz ruke: sta bolje zvuci - N5 ili M1/M3?

za JMJ - prihvatam izazov: just maybe you will be suprised. Check your mail soon :)

:: pa sad...vracam se na pocetak moje teze-za pocetak ce ti biti vise nego dovoljno (a vrlo moguce da ces, ako nemas neke megalomanske ciljeve u muzici, i ostati na toj kartici). Zvucne kartice koje su projektovane tako da rade iskljucivo obradu zvuka imaju mali milion opcija koje ove mlatimudijalne nemaju. A ponavljam, u zavisnosti od toga koliko zelis da se bavis muzikom, sam ces nadogradjivati svoj setup prema licnim potrebama. Dok otkrijes sve cari synthologije (zaista mislim da moze da bude nauka-nisam slucajno napisao) preko cubase/cakewalk-a i virtuelnih semplera, pojavice se nova creamware/emu/pro tools/.... kartica za kojom ces odlepiti i stedeti pare za nju, a mozda ces ostati i na svom sweex-u, ili nabaviti polovan audigy 2 zs koji je veoma vredan a jeftin deo amaterskog virtuelnog muz. studija. Do tada ces uciti sta je a/d konverzija i njen kvalitet, hardversko ubrzanje kartice u obradi audio signala sa pluginovima, DSP latencija, asio, ..
:: pomenuo si emu 0404...ako u skorijoj buducnosti budes isao na emu, idi svakako na 1212m koji je malo skuplji, al` daleko bolji
:: za j.m.j. sam zainteresovan, mada ne verujem da imas nesto sto ja nemam...da-i dare you! :
:: @skyfir
:: thanx, al` mi ne treba za korga nista (mozda jednog dana, kad budem imao u studiju kombo od npr: korg m3/oasys, motif xs, fantom-a, i jednog kurcvela...a sad back to reality)...imam virtuelnog tritona, i njega rabim do maximuma.
:: i mega i sky i mitros su skupi bestraga za klavijature, tu je negde i lyra i artist, al` na zalost, to nam je sto nam je...nisam cuo e80, sacu da proguglam da vidim tu spravicu
:: I ja sam primetio da retko koji tezgaros sa rolandom ima dobro uradjene ritmove. uvek nesto fali.da li bogatija pratnja, da li prelazi, da li korus,....
:: ako si u bg, posalji pm, pa se mozemo naci da ti dam to sto imam...drage volje cu ti snimiti sve ritmove/farbe/fajlove sto imam za rolanda, jer se secam koliko je meni bilo tesko da dodjem do istih-svi traze pare, a uglavnom uvale 90% krs ritmova, a 10% upotrebljivih. La Campanella je takodje skup po mom misljenju...al` zaista skidam kapu za kvalitet u odnosu na konkurenciju. Koliko se oslanjas na fajlove, a koliko na ritmove
:: u zdravlje
:: :: Da, hvala ti
:: :: Napomenuo sam jeftino jer je samo 1.500 din a znam da se profesionalci zgrazavaju na takvu cenu. Ali meni treba samo kao provodnik midi signala pa ne znam sto bih uzimao neki E-MU 0404 ili tako nesto koji su preko 80 eur
:: :: :: U muzici `jeftino` ne mora bas uvek da znaci i lose/nekvalitetno..
:: :: :: Sto se kompresora tice, instaliraj Sound Forge, i ubaci Waves-ov bundle pluginova, pa otvori neki mp3 i pogledaj sta radi malo bolji kompresor...ima i sforge svojih kompresora, al` za njihovo koriscenje bi morao malo bolje da poznajes tematiku..
:: :: :: Vraticu se na neku od ranijih tema-za kucnu upotrebu/svirku su sve kartice pocev od sb live player (stari-prvi live) vise nego dovoljne...pocnes da ucis na njima, pa posle apgrejdujes svoj sistem prema potrebama, bas kao i komp. ako ta kartica ima midi port kao sto kazes, dovoljno ti je da nabavis midi klavijaturu (kontroler) i kablove i cepanje po dirkama moze da pocne....i...naoruzaj se softverom. jedino za jace/kvalitetnije semplove ne bi valjalo da imas manje od 2gb rama
:: :: :: Dakle, odgovor na tvoje poslednje pitanje-da, veoma izvodljivo
:: :: :: p.s. obavezno poslusaj sempl klavira na synthogy.co
:: :: :: :: Jel bi moglo ovo necemu da posluzi
:: :: :: :: Sweex 5.1 sound card with Digital Out, PCI, 32bit, C-MEDIA chipset, SPDIF coaxial and optical digital out, MPU-401 game/midi por
:: :: :: :: Znam da izgleda prejeftino za nesto ozbiljno ali ima midi a meni treba samo ovo
:: :: :: :: Kontroler -> midi kartica -> preskoci njene zvuke -> koristi kvalitetne iz nekog softvera
:: :: :: :: Izvodljivo
CubaseSX latencija 30.03.2009. 21:27 #106041

ako je 10 sekundi, to je ozbiljan problem, a kad se vratimo na temu-rec je o milisekundama :)
audigy 2 zs ima game/midi port, na dodatnom panelu.

pogledacu mail

pozz

alrad Re: latencija 30.03.2009. 21:32 #106044

Ok, a jel znas mozda ovo za N5 - M1/M3. Bas mi je bitno.

:: ako je 10 sekundi, to je ozbiljan problem, a kad se vratimo na temu-rec je o milisekundama :
:: audigy 2 zs ima game/midi port, na dodatnom panelu
:: pogledacu mai
:: poz
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs