eto sta se desava kad ne pazimo na terminologiju, vazno da se smo se razumeli :) jos samo da se dogovorimo da li zvucna karta (digitalno vezana na amp) utice na kvalitet zvuka i resili smo sve nesuglasice. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Winamp je super program za muziku, tipa ja sad igram neku igru i vucem pesme iz nekog pro programa sta ce mi to u zivotu. Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb.
@ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse.
a u sta ces da ukljucis pojacalo? naravno da ti treba zvucna, preko nje vezujes komp sa pojacalom ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Da li zvucnu kartu moze da zameni pojacalo, npr. komponentu marke Sony, ili Technics? :: Da li je to svrha zvucne karte(u slucaju da hocu Stereo zvuk). Po ovom principu mogao bih da kupim jednu komponentu(pojacalo) i npr. dva zvucnika, i da mi uopste ne treba zvucna kartica :: Da li je to tako?? :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ne moze zvucna da zameni pojacalo tj pojacalo zvucnu kartu. Zvucna karta je prakticno audio stepen racunara, uredjaj koji digitalnu informaciju/signal (muziku) uz kontrolu softvera pretvara u analogni signal na izlazu (da uzmemmo line out kao referencu, njega najvise koristimo) koji je moguce proslediti na audio pojacavac i reprodukovati. To bi bilo ukratko receno sta je zvucna i njena uloga u sistemu. Komp je bez zvucne gluv i nem prakticno.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Da li zvucnu kartu moze da zameni pojacalo, npr. komponentu marke Sony, ili Technics? :: Da li je to svrha zvucne karte(u slucaju da hocu Stereo zvuk). Po ovom principu mogao bih da kupim jednu komponentu(pojacalo) i npr. dva zvucnika, i da mi uopste ne treba zvucna kartica :: Da li je to tako?? :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
jedan audiofil bi ti na to rekao: `totalna glupost mi je da dam za procesor i graficku 300+ eura kad i na mom duronu 650/gf4 mogu da vidim dovoljno dobro da pustim play` a za tih 300 evra cu da kupim set van den hul kablova za hifi ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb. :: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: :: @losmi fala :) :: :: Pozdrav!
dobro, nisam razumeo, mislio sam da pod zvucnom kartom podrazumevas sound device bez obzira na interfejs, ne strogo pci kartu. suvise degradira zvuk integrusa, opet ja kao papagaj ponavljam, najjeftinija karta sa digital out+pojacalo sa digital in=dobitna kombinacija ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: ::a u sta ces da ukljucis pojacalo? naravno da ti treba zvucna, preko nje vezujes komp sa pojacalo :: :: Kako u sta da ukljucujem pojacalo :: Pa iz integruse, izvucem kabl do pojacala, sta je tu nejasno :: Procitaj lepo sta sam napisao , ne moj da se izleces :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
A ja bih rekao tom audiofilu da lepo proda monitor i neka kupi za te pare jos set kablova pa neka nalazi play na slepo :). Dok se on bude zezao bez monitora i drzao 50 kablova u ruci neko normalan ce da kupi komp koji ce imati dobru upotrebu narednih 5 godina ?
A najjaci mi je neki lik, ima 5 svadbarskih zvucnika u kuci i pitaju coveka smes li ti to da odvrnes, kaze on smem na 5% pa me onda zovu komsije, sta ce njemu toliki zvucnici u kuci ?
Pozdrav!
:: jedan audiofil bi ti na to rekao: `totalna glupost mi je da dam za procesor i graficku 300+ eura kad i na mom duronu 650/gf4 mogu da vidim dovoljno dobro da pustim play` a za tih 300 evra cu da kupim set van den hul kablova za hif :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb :: :: :: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: :: :: :: @losmi fala :) :: :: :: :: Pozdrav!
Pa sad ...meni je pametan nacin da ih potrosim na kartu. Ne vidim uopste logiku u tome sto si napisao da ce neko da kupi par HDD od 1TB da bi ima gde da stavi lossless muziku. Napisao sam vec da je imam oko 150GB u muzici i ta `kolekcija` nece znacajno rasti veovatno do kraja mog zivota. A i da raste za ~ 5 godina tih 150GB ce biti kao danas 150MB. Isto tako kao sto skidamo BR ripove a ne gledamo divx ili DVD tako i lossless format skidam(o). Mozda tebi nije razlika toliko primetna ali veruj mi da nekima (eto i meni npr.) jeste.
@Mixx, slozicemo se ..bolje je digitalno.
:: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: ::
On iznajmljuje ozvucenje, drzi tu opremu u kuci, nije to njegov `home audio sistem`
:: A ja bih rekao tom audiofilu da lepo proda monitor i neka kupi za te pare jos set kablova pa neka nalazi play na slepo :). Dok se on bude zezao bez monitora i drzao 50 kablova u ruci neko normalan ce da kupi komp koji ce imati dobru upotrebu narednih 5 godina :: :: A najjaci mi je neki lik, ima 5 svadbarskih zvucnika u kuci i pitaju coveka smes li ti to da odvrnes, kaze on smem na 5% pa me onda zovu komsije, sta ce njemu toliki zvucnici u kuci :: :: Pozdrav :: :: :: :: jedan audiofil bi ti na to rekao: `totalna glupost mi je da dam za procesor i graficku 300+ eura kad i na mom duronu 650/gf4 mogu da vidim dovoljno dobro da pustim play` a za tih 300 evra cu da kupim set van den hul kablova za hif :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb :: :: :: :: :: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: :: :: :: :: :: @losmi fala :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
ma jok, toliko kostaju samo par kablova za zvucnike (2metra) i par chinceva (50 cm) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: A ja bih rekao tom audiofilu da lepo proda monitor i neka kupi za te pare jos set kablova pa neka nalazi play na slepo :). Dok se on bude zezao bez monitora i drzao 50 kablova u ruci neko normalan ce da kupi komp koji ce imati dobru upotrebu narednih 5 godina :: :: A najjaci mi je neki lik, ima 5 svadbarskih zvucnika u kuci i pitaju coveka smes li ti to da odvrnes, kaze on smem na 5% pa me onda zovu komsije, sta ce njemu toliki zvucnici u kuci :: :: Pozdrav :: ::
ma sto je najgore jeste home, cd player, lampas i par floorstandera, da places kako smesno izgleda, al da se useres kad cujes! doduse i soba ~100kvadrata, pokacene po zidovima tapiserije i neke `piksle`-difuzori... strasno ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: On iznajmljuje ozvucenje, drzi tu opremu u kuci, nije to njegov `home audio sistem` :: ::
@ocz ok sve zavisi od tvojih dometa, da li ces profesionalno da se bavis muzikom ili zelis da ti to samo bude hobi :). Inace cisto sumnjam da taj iznajmljuje ozvucenje, jer je kod tog lika cela soba lepo ukomponovana :).
ja sam pogresno odgovorio, mislio sam da je meni ocz rekao... i nisam ja u pitanju nego jedan matorac, caletov ortak, frik totalni, ali obozavam da mu banem da mi pusti nesto po njegovom izboru... on me i navukao na mjuzu ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Jel razmišljaš o tome da je čovek audiofil i ceni kvalitetnu muziku? Možda ima više novca nego što ti zamišljaš pa mu nije problem da kupi HDD za muziku?
Ne razumem šta je tvoj problem gde čovek troši svoj novac i kako ga troši... __________________ Scourge of PCBerza
:: Winamp je super program za muziku, tipa ja sad igram neku igru i vucem pesme iz nekog pro programa sta ce mi to u zivotu. Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb :: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: :: @losmi fala :) :: :: Pozdrav!
Sad ti se neko javi za konfiguraciju, ta konfiguracija realno ne vredi ni pola tih para, a ti ces po fazonu boli mene uvo tvoje pare trosi ih kako hoces iako to bilo veoma lose po njega, nije moje da se mesam kako ce on da potrosi pare, ako mislis da tako treba raditi onda ne odgovaraj vise ni na jednu temu kada neko nesto kupuje.
I za sta je forum ako nije da nekoga posavetujes za nesto ili da ga odvratis od kupovine necega sto mu mozda nije potrebno. Tipa neko sastavlja konfiguraciju od 500 evra i uzima zvucnike koji kostaju 200 evra, a ne bavi se pro muzikom niti ce je nesto mnogo slusati, jedino sto zeli to je da mu klize igre, sta ce njemu onda ti zvucnici, pa lepo ga odvratis od toga kazes da je to lose i kraj price. Necu da ode ova tema u nedogled.
@ocz ti si duze tu pa samim tim vise znas, ali ja imam druga ima takvih 10-ak takvih istih u kuci samo jedan zvucnik je jednom prikljucio cela ulica je trestala od muzike :).
@gliga ne spamujem :).
Pozdrav!
:: Jel razmišljaš o tome da je čovek audiofil i ceni kvalitetnu muziku? Možda ima više novca nego što ti zamišljaš pa mu nije problem da kupi HDD za muziku :: :: Ne razumem šta je tvoj problem gde čovek troši svoj novac i kako ga troši.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: Winamp je super program za muziku, tipa ja sad igram neku igru i vucem pesme iz nekog pro programa sta ce mi to u zivotu. Inace skladistenje u nekim formatima gde ista pesma zauzima po 50mb+ je totalna glupost za nekog prosecnog korisnika, to moze neki pro da radi ili neko ko od toga zivi. A ja sad nemam nameru da skidam pesmu od 50mb koja ce se malo bolje cuti na nekim kvalitetnijim zvucnicima od one koja zauzima 5mb :: :: :: :: @ocz Ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi 150 evra nego za neku zvucnu karticu (osim ako ne planiras da se ozbiljno bavis time u buducnosti). Ako ces ti da kupis nekoliko hardova od 1TB da bi slusao muziku o lossless formatu samo napred, ima mnogo pametnijih nacina da se potrosi taj novac. A zasto skida BR rip zato sto je razlika ocigledna izmedju nekog BR rip-a i tog istog filma u nekom divx/xvid formatu, dok se kod muzike ta razlika ne primecuje previse :: :: :: :: @losmi fala :) :: :: :: :: Pozdrav!
ja je sebi ne bih uzeo, ali sad da me pitas sta da ti preporucim ne bih znao... aj pomozi malo: 1. hoces da slusas muziku (stereo), gledas folmove (dolby, dts), igras se (eax)? 2. planiras da menjas tu liniju koju imas za nesto bolje? 3. koliko bi ulozio u kompletan audio sistem? 4. koliko ti snage treba? ps. cene pojacala zvucnika su neverovatno pale, ljudi skoro poklanjaju cuda koja su nekad kostala mnogo maraka. zamenom zvucnika ces mnogo vise dobiti nego zamenom karte. pogledaj na kupujemprodajem.com ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Gile, spamujes temu, ko da ti Tatko poklonio PC berzu :)) :: Da li je ok da kupim ovu asus dx xonar :: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-dx/comp_comp_soundcard/20/8 :: ili ima za tu lovu nesto bolje? :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Jedno je da ti nekoga savetuješ šta da kupi u okviru iste kategorije, ali ti pričaš nekome da je pametnije da troši 150 evra na nešto drugo a ne na zvučnu. To je potpuno pogrešno... __________________ Scourge of PCBerza
:: @Daum Opet uskaces bezveze i pricas bezveze :: :: Sad ti se neko javi za konfiguraciju, ta konfiguracija realno ne vredi ni pola tih para, a ti ces po fazonu boli mene uvo tvoje pare trosi ih kako hoces iako to bilo veoma lose po njega, nije moje da se mesam kako ce on da potrosi pare, ako mislis da tako treba raditi onda ne odgovaraj vise ni na jednu temu kada neko nesto kupuje :: :: I za sta je forum ako nije da nekoga posavetujes za nesto ili da ga odvratis od kupovine necega sto mu mozda nije potrebno. Tipa neko sastavlja konfiguraciju od 500 evra i uzima zvucnike koji kostaju 200 evra, a ne bavi se pro muzikom niti ce je nesto mnogo slusati, jedino sto zeli to je da mu klize igre, sta ce njemu onda ti zvucnici, pa lepo ga odvratis od toga kazes da je to lose i kraj price. Necu da ode ova tema u nedogled :: :: @ocz ti si duze tu pa samim tim vise znas, ali ja imam druga ima takvih 10-ak takvih istih u kuci samo jedan zvucnik je jednom prikljucio cela ulica je trestala od muzike :) :: :: @gliga ne spamujem :) :: :: Pozdrav
znaci cilj mi je kvalitetan audio zvuk. Sta da kupim da bude best by, znaci ne planiram da dajem neke velike pare za neka ludila. Soba mi je oko 32 kvadrata. Zvucnici da budu bar 2x100w. Pa ne znam koliko bi ulozio jer ne znam cene. Neki best By. Mozda neku karticu i neko pojacalo ali ne znam koje.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
@daum rekao sam ako se bavi pro muzikom neka uzme to cemu trebati, ako se ne pravi pro muzikom kakva je svrha te karte kod njega u racunaru ? Ako tu kartu zeli da ima i planira vec duzi vremenski period da uzme tu ja nista ne mogu da promenim. Isto ti je to da kaze neko planiram da uzmem i7 950, a zasta ces ga koristiti, za net i muziku ? Da ne pravimo svadju zbog nekih gluposti, jer je takvih 90% na ovom forumu.
Koju muzicku kartu da pazarim, za ono sto me interesuje(Audio zvuk). Cenovni rang od prilike kao ova asus oko (70-80 eu) Kasnije cu da dodam i pojacalo sa zvucnicima umesto linije.
@gile aj na razmenu:))
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Cek pola sata skidam neke update-ova za Starcraft II :). A mozda cu i za 5 min budi tamo :).
Pozdrav!
:: Koju muzicku kartu da pazarim, za ono sto me interesuje(Audio zvuk) :: Cenovni rang od prilike kao ova asus oko (70-80 eu :: Kasnije cu da dodam i pojacalo sa zvucnicima umesto linije :: :: @gile aj na razmenu:) :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Za 70-80e neces pogresiti sta god da uzmes iz ponude. Neka polovna Terratec ili EMU karta ja verujem da bi bila najbolji izbor za muziku. Dobro bi prosao i sa novom X-Fi Titanium, Xtreme Music ...ne znam tacno kakva je ona jeftinija Asus u poredjenju sa njima .. U principu za to nesto sto bi ti uzimao i koristio sve ce ovo da odradi dobar posao bez nekih vecih cujnih razlika.
Ako mislis da sklapas nesto onda gledaj da uzimas polovno. Znaci pojacalo + kutije. Za to ti treba par stotina evra. Verujem da bi za vec 400-600e moglo sasvim fino da se sklopi da ima i snage i kvalitet. Ko sto Mixx rece pogledaj na kupujemprodajem.com
@Gile,
Essence STX karta ni ne vazi za neku profi kartu za `bavljenje muzikom`. Niti je ~150e neka para za takvo nesto. Ovde je upravo koliko para toliko i muzike. I pojam `sta ce to nekome` i sl. zapravo ne postoji. Koja je svrha ? Pa svrha karte je da pruzi sto bolji zvuk, sto bolje karta to je i bolji zvuk. Uopste ne vidim poentu oko ove rasprave dalje ..
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.