Danijelk: otisao sam mnogo daleko u buducnost sa 8800 serijom. U isto vreme kad se pojavila 1900XT, izasla je i 7900GX2, istog cenovnog razreda, u to vreme su drajveri/optimizacija za igre bili na nvidia strani. Malo kasnije je izasla i 7950GX2, slicna 7900GX2, malo brza.. ATI 1900XT/X je radila solidno za to vreme, ali je koliko se secam imala problem zvani `zikina sarenica` pri ulasku u win, zbog nesredjenih drajvera, obaranje frejmova iz cista mira, a i crkavale su solidno. Vredi sada 30 EUR i kraj price :)
Pa jedino kada bi se nogama samarali,high end karta koja je pritom stara kao prvak u osnovnoj,i koja nije kupljena da bi se solitaire bolje video,ne vredi vise od cockte(limeta).
Dali je neko od vas naucio nesto na Mixx-ovom primeru?????????????
Lepo se kaze`ko se jednom opece,taj posle i u jogurt duva` A koliko vidim ima ovde jos onih zeljnih plikova.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
X1950XTX je graficka bila sam vrh kada je izasla, cak je u to vreme izasla revizija sa vodenim hladjenjem koje je tada bilo dobra egzotika (kao sad klima :)), mada je PCI E grafa :).
:: evo dogovora :: :: `ja sam te sve karte imao a ova se najvise zadrzala u radu je bolja i x1950xt je promasen model u realnom radu je slabija a u bencmarku je nijansu jaca. hakeru :: :: :: manje vise sto nema nigde zapete : :: :: D E M I G O D :: ::
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: ja sad da prodam saphire 1950GT? :: :: :: :: ____________________________________________________________ :: Give us your brain for two hours and you will never be the same again..... :: ::
Imao sam pre jedno godinu ipo Radeon X1900 512MB DDR i bio sam krajnje razocaran. Kartica je bila KRAJNJE bucna, kad u igrici uradite ALT+TAB osetno cekate dok ne dobijete desktop. Sto se performansi tice na sajtu GRUREVIEW sam je poredio sam 8800 GTS i trebalo je da je tih performansi a u praksi OCAJ. Drajver u linux-u ni posle vise nedelja nikako nisam uspeo da instaliram.
Prodam tad X1900 za 50 EUR i za 40 EUR kupim 8600GT, koja bi po sajtu GPUREVIEW trebala da je dosta sporija. A u praksi 8600GT koja je 128bitna je osetno jaca od X1900. I pored svega kartica radi bez stucanja, necujna je a u LINUX-u drajver je iz prve instaliran.
X1900 je bila dobra kad je izasla ali u danasnje vreme je SRANJE naspram cene. To sto je lik napisao je cista glupost. To je isto kao da uzmete auto iz 80-tih koji je tad bio vrh i poredite ga sa danasnjim autima koja su vrh.
Cista glupost, zbog onakvog komentara trebalo bi liku dati negativnu ocenu na limundu
Ajde molim te ne lupaj, jesi li ti svestan sta pises? ` ...u praksi 8600GT koja je 128bitna je osetno jaca od X1900 ` ? A i ovo takodje ` ...kad u igrici uradite ALT+TAB osetno cekate dok ne dobijete desktop. Sto se performansi tice na sajtu GRUREVIEW sam je poredio sam 8800 GTS i trebalo je da je tih performansi...`. 8600GT i 8600GTS su ti sporije karte i od X1900 serije a i od 7900 serije, to zna svako bolje upucen. I kako si ti dosao do zakljucka da bi X1900 trebala da bude istih performansi kao 8800GTS? Jel si ti neki rodjak onom Tortojedu kojim slucajem? Ajde se prvo malo edukuj, nauci neke stvari pa onda pisi ono za sta znas da je istinito. Ovaj forum citaju i ljudi koji bi nesto da nauce, a to sto ti pises svakako ne spada u gradivo za to. A rad i ponasanje neke kartice u Linux-u ti nije uopste merodavno da bi doneo neki globalni zakljucak o istoj. Tvoje licno iskustvo ne moze da pokaze kompletnu sliku o nekom hardveru, i ja sam imao X1900XT pa nisam imao problema, pa ti vidi...
:: Imao sam pre jedno godinu ipo Radeon X1900 512MB DDR i bio sam krajnje razocaran. Kartica je bila KRAJNJE bucna, kad u igrici uradite ALT+TAB osetno cekate dok ne dobijete desktop. Sto se performansi tice na sajtu GRUREVIEW sam je poredio sam 8800 GTS i trebalo je da je tih performansi a u praksi OCAJ. Drajver u linux-u ni posle vise nedelja nikako nisam uspeo da instaliram :: :: Prodam tad X1900 za 50 EUR i za 40 EUR kupim 8600GT, koja bi po sajtu GPUREVIEW trebala da je dosta sporija. A u praksi 8600GT koja je 128bitna je osetno jaca od X1900. I pored svega kartica radi bez stucanja, necujna je a u LINUX-u drajver je iz prve instaliran :: :: X1900 je bila dobra kad je izasla ali u danasnje vreme je SRANJE naspram cene. To sto je lik napisao je cista glupost. To je isto kao da uzmete auto iz 80-tih koji je tad bio vrh i poredite ga sa danasnjim autima koja su vrh :: :: Cista glupost, zbog onakvog komentara trebalo bi liku dati negativnu ocenu na limund :: :: ::
Mislim da definitivno trebas da licitiras ovu karticu
:: Ajde molim te ne lupaj, jesi li ti svestan sta pises? ` ...u praksi 8600GT koja je 128bitna je osetno jaca od X1900 ` ? A i ovo takodje ` ...kad u igrici uradite ALT+TAB osetno cekate dok ne dobijete desktop. Sto se performansi tice na sajtu GRUREVIEW sam je poredio sam 8800 GTS i trebalo je da je tih performansi...`. 8600GT i 8600GTS su ti sporije karte i od X1900 serije a i od 7900 serije, to zna svako bolje upucen. I kako si ti dosao do zakljucka da bi X1900 trebala da bude istih performansi kao 8800GTS? Jel si ti neki rodjak onom Tortojedu kojim slucajem? Ajde se prvo malo edukuj, nauci neke stvari pa onda pisi ono za sta znas da je istinito. Ovaj forum citaju i ljudi koji bi nesto da nauce, a to sto ti pises svakako ne spada u gradivo za to. A rad i ponasanje neke kartice u Linux-u ti nije uopste merodavno da bi doneo neki globalni zakljucak o istoj. Tvoje licno iskustvo ne moze da pokaze kompletnu sliku o nekom hardveru, i ja sam imao X1900XT pa nisam imao problema, pa ti vidi.. :: :: :: :: Imao sam pre jedno godinu ipo Radeon X1900 512MB DDR i bio sam krajnje razocaran. Kartica je bila KRAJNJE bucna, kad u igrici uradite ALT+TAB osetno cekate dok ne dobijete desktop. Sto se performansi tice na sajtu GRUREVIEW sam je poredio sam 8800 GTS i trebalo je da je tih performansi a u praksi OCAJ. Drajver u linux-u ni posle vise nedelja nikako nisam uspeo da instaliram :: :: :: :: Prodam tad X1900 za 50 EUR i za 40 EUR kupim 8600GT, koja bi po sajtu GPUREVIEW trebala da je dosta sporija. A u praksi 8600GT koja je 128bitna je osetno jaca od X1900. I pored svega kartica radi bez stucanja, necujna je a u LINUX-u drajver je iz prve instaliran :: :: :: :: X1900 je bila dobra kad je izasla ali u danasnje vreme je SRANJE naspram cene. To sto je lik napisao je cista glupost. To je isto kao da uzmete auto iz 80-tih koji je tad bio vrh i poredite ga sa danasnjim autima koja su vrh :: :: :: :: Cista glupost, zbog onakvog komentara trebalo bi liku dati negativnu ocenu na limund :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.