Pa sad drugari i ja sam imao dilemu pre pet godina da li novi Yugo ili dobar zapadni polovnjak. I odlucih se za prvu varijantu. Redovan servis svakih 10000 kilometara i to je to za predjenih skori 75000. Drugi troskovi zanemarljivi za odrzavanje. Neki moji drugari pokupovali dpbre zapadne polovnjake i do sada dadose vise para za popravke nego sto su ih platili. Pa sada eto mi teme za razmisljanje, da li se meni potrefio dobar primerak ili su oni naleteli na lose.
Bice bas da je to. Ti si potrefio dobar, a oni su kupili lose. To je zeznuto sa polovnim automobilima, nikad ne znas na sta ces da naletis. Ja sam hvala Bogu 2005. kupio calibru 8v koja mi do sada nije priredila ni jedan veliki trosak. Sve ono standardica, a i delovi su jeftini. Trunka korozije nema nigde, ima da je teram dokle god moze, ovi noviji autici za 3-4 soma evra 2000. do 2003-4 su skupi za odrzavanje.
Neko ce i da poveruje da se samo Yugici kvare, ali na zalost nije tako. Sva vozila se kvare, ali je Yugic najeftiniji za odrzavanje. Pucaju ljudi enormne cifre za poravke, ali dobar deo krije . U blizini mene postoji Mercedesov servis, pa da vidis sta znaci guzva .) Ko ima para za gorivo i popravke, a voli dobar automobil, nece da vozi Yuga. Mada znam ljude koij mogu da voze Ferari, a verovali ili ne voze keca, non stop. Kad pitam , zasto ne vozis nesto modernije, odgovor je: ne interesuje me bolji auto ??? Svako ima svoj interes. Inace Yugo vise ne postoji , pa iako je tolikoi los auto, ne zasluzuje pljuvanje. Svi mi znamo sta je dobro, zar ne?
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
skroz si u pravu...pare ne odredjuju ko ce sta da vozi,nego interesovanje coveka!!! Svojevremeno,dok sam radio u jednom VEEEELIKOM servisu u Beogradu,gde je najstariji auto koji je dosao bio 6-7 godina star,sta sam sve video,da ne poverujete koliko se ta cuda kvare,i kolike astronomske cifre se daju na popravke,ali ljudi o tome NE pricaju.... IZ ISKUSTVA KAZEM DA JE SVAKI AUTO KOJI SE PRAVILNO ODRZAVA ZAHVALAN AUTO!!! Do nedavno sam vozio zastavu koja je sa 29 godina starosti imala FABRICKE amortizere,motor NIKADA otvoren,sve fabricko,kap ulja nije trosio,ma ekstra!!! ali odrzavan kako dolikuje....i to za MALEEE pare... a dolazili su `strani` automobili u servis gde sam radio,cifre su bili po 100 000, 140 000,180 000, dinara za razne popravke PO AUTOMOBILU!!! a ja na zastavi za 15 000 dinara odradim KOMPLET amortizaciju trap kocnice...i MIRAN par godina!!! Pa vi vidite da li je zastava losa!!!
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Neko ce i da poveruje da se samo Yugici kvare, ali na zalost nije tako. :: Sva vozila se kvare, ali je Yugic najeftiniji za odrzavanje :: Pucaju ljudi enormne cifre za poravke, ali dobar deo krije :: U blizini mene postoji Mercedesov servis, da vidis sta znaci guzva . :: Ko ima para za gorivo i popravke, a voli dobar automobil, nece da vozi Yuga. Mada znam ljude koij mogu da voze Ferari, a verovali ili ne voze keca, non stop :: Kad pitam , zasto ne vozis nesto modernije, odgovor je: ne interesuje me bolji auto ???Jbg, svako ima svoj interes :: :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
205 GtI je mrtvacki kovceg iz razloga sto mu je vesanje na zadnjoj osovini isto kao svima tj. torzione opruge uparene sa slabasnim amortizerima. To je bio odgovor koji nikada nije srocen do kraja na golfa GTI.
Moj je 1.4 plin i uzivancija je voziti ga!
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
:: Kultni klasik je 205 GTI... Obican 205 sam po sebi nije nesto poseban auto. Naravno, jasno da je kvalitetniji od Yuga, ali u poredjenju sa drugim, sasvim prosecan za to doba... Moram priznati da je 1.1 u tom Pezou jedan od najboljih koje sam probao sto se tice startnosti i elasticnosti :: :: Daume, ti garant vozis Audi :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Stvar je samo u tome cime se covek zadovolji. Kome je lepo da sedne u zastavu i da tera, ok. Meni se voznja ne svodi na puki prevoz. Trenutno su mi svi automobili isti, samo ih jedan kriterijum odvaja, dal su prednja ili zadnja vuca i da imaju dovoljno snage da idu sideways, ostalo mi skoro svejedno (samo da nije zastava ili neki fosil)
Imao sam svojevremeno Audi 80 B4. Uvezen iz Italije od prvog vlasnika, prešao 90.000 sa komplet servisnom knjižicom. Taj kvalitet i osećaj u vožnji je Zastava mogla samo da sanja... 2.0 Economic, trošio 10 litara, išao ko metak.. Dve tone čelika!
Redovan servis svakih 30.000, i nijednom nisam doživeo da se nešto na njemu pokvari, tako da ne kenjajte da se sve kvari... Odredjeni brendovi se kvare, a Nemački trio Audi Mercedes i BMW su posebna priča potpuno i postavljaju standarde...
Najveće govno, čak veće i od Zastave je Alfa Romeo... gore motore nisam u životu video ne računajući dizele. Kvari se redovno, odlaze gluposti, a održavanje jedne 156-ice koštalo skoro ko E-Klasa iz 2004-te... Mozak ćao!
Isto mi je tako taksista sa Alfom 166 rekao `Pa ljudi misle da su Alfe skupe za održavanje, ali ne koštaju ništa više od Audija ili Mercedesa` Hahahahha... samo sam se za glavu uhvatio... __________________ Scourge of PCBerza
Dobnro si pomenuo Alfu, one su stvarno bile tragedija od automobila. Ortak je hteo 156 a kada smo krenuli u raspitivanje o kolima, drvlje i kamenje... Posle sam saznao od jednog prijatelja-majstora da sa punim pravom pljuju. ALi eto, ima ona neki svoj smek, pa je ljudi i dalje kupuju.
Treba biti malo vise od prosecnog vlasnika automobila da bi se shvatilo zasto se neka kola kupuju i pored ociglednih mana.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Na alfama jedino sto valja je dizajn. Svakog koga sam cuo da je ima kaze da vise provodi vremena u servisu nego sto je vozi. Najjace komsija kupio 156 kad tek izasla i na teranju iz salona, na auto putu otpadne tocak xD Opusteno
Apsolutno nije tacno to sto se prica za Alfe. Notorna glupost.
Ovo je balkan. gde vladaju nemci , i domaca marka zbog cene. Svaki pravi balkanac ce da kupi sugavog audia- passata- koji ima svaki drugi tip u gradu. A da se ne kvare, ne kvare se malo sutra. Kvare se kao i svaki brend.
Alfini dizeli jtdm pogotovo su jedni od najkvalitetnijih ako ne i najvkalitetniji, a benzinci ne zaostaju puno. Razlika je samo sto Srbi nemaju kulturu odrzavanja automobila. Lakse je dati 1000e kad ode ceo zadnji trap nego redovno, odrzavanja na 10 000 km ( ironican sam )
Mogu da se kladim da 90 % vozaca, ni ne zagreje motor pre voznje ,a da ne pricam o pre brze voznjie Eto sta je smrt za alfe i zasto su na losem glasu kod nas, to u inostranstvu nije problem niti ga ima.
Redovno je odrzavaj, pazi kako vozis dok je hladan motor pa ce da vidis kakva je alfa i koliko ce da traje.
90 % posto 156-ca i 159-ki ima od 120- 200 ks motore. nista ispod toga...treba nauciti balkanca da ne divlja sa tako jakim masinama na hladan motor.
kako si radio servis na njemu na 30000,koji je to motor?
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
:: Imao sam svojevremeno Audi 80 B4. Uvezen iz Italije od prvog vlasnika, prešao 90.000 sa komplet servisnom knjižicom. Taj kvalitet i osećaj u vožnji je Zastava mogla samo da sanja... 2.0 Economic, trošio 10 litara, išao ko metak.. Dve tone čelika :: :: Redovan servis svakih 30.000, i nijednom nisam doživeo da se nešto na njemu pokvari, tako da ne kenjajte da se sve kvari... Odredjeni brendovi se kvare, a Nemački trio Audi Mercedes i BMW su posebna priča potpuno i postavljaju standarde.. :: :: Najveće govno, čak veće i od Zastave je Alfa Romeo... gore motore nisam u životu video ne računajući dizele. Kvari se redovno, odlaze gluposti, a održavanje jedne 156-ice koštalo skoro ko E-Klasa iz 2004-te... Mozak ćao :: :: Isto mi je tako taksista sa Alfom 166 rekao `Pa ljudi misle da su Alfe skupe za održavanje, ali ne koštaju ništa više od Audija ili Mercedesa` Hahahahha... samo sam se za glavu uhvatio.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Alfa je imala samo probleme sa elektrikom uglavnom i neznim trapovima, daleko da je nekvalitetna ili slicno. O dizajnu je suvisno komentarisati :) . I da ide, ide odlicno... Pre par godina sam vozao malo Alfa Romeo GTV6 2.5 V6... sumanuto auto :) Kao i Alfa Romeo Berlina 2000... Ma fenomenalna kola. Ovih autmobila se stariji verovatno bolje secaju :)
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Fenomenalna kola, ali je isto tako tacno. stariji modeli jesu imali problema sa eletronikom.
big deal. porse je prosle god povukao hiljade vozila zbog kvarova na kocnicama, bentli posle toga.... znaci kola od 100 000 e i vise.
Treba li da dodajem jos nesto ?
Sto se tice eletronike..u alfa je dobila pojacanje iz BMW-a , tako da na novim 156-cama i 159-kama a pogotovo na modelima koji ce doci. toga nece biti.
Ajd uzdravlje
:: Alfa je imala samo probleme sa elektrikom uglavnom i neznim trapovima, daleko da je nekvalitetna ili slicno. O dizajnu je suvisno komentarisati :) . I da ide, ide odlicno... Pre par godina sam vozao malo Alfa Romeo GTV6 2.5 V6... sumanuto auto :) Kao i Alfa Romeo Berlina 2000... Ma fenomenalna kola. Ovih autmobila se stariji verovatno bolje secaju : :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
yugo je najvece djubre ikad napravljeno .. kad je drzava uvela euro3 normu za uvoz .. hteli smo u vojvodini da zabranimo prodaju yuga ... jer nemoze da se uveze !!! neodgovara standardima!!!
i konj moze da vas preveze sa tacke a u b istom brzinom kao yugo .. a i nekvari se i netrosi 8l
yugu kad natocis pun tank .. dignes mu vrednost za 50%
nagrade na tomboli 2 mesto -YUGO 1 mesto -korpa s`vocem
Ne fali jugu ništa, ko nema pare za bolje ili ga ne zanima, bar je jeftin i za kupovinu i za održavanje, nije bitno što kad sedneš nepogrešivo ti padne na um automobilčić iz luna-parka. Mnogo fine pare puca komša za servis pežoa a delove ko da s jupitera uvoze.
Italijanska kola su truba a koštaju. Eto nedavno se ortak isprevrtao po autoputu jer mu se u puntu volan zaključao.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Izvini stvarno, ali ne mogu da se ne nasmejem da ovakav vic jednog Alfa fanboya... Sve što sam naveo su činjenice i informacije od ljudi koje znam da su posedovali Alfe, uglavnom 156-ice, kako benzince tako i dizele...
2.4JTD nije loš, ali molim te ne zasmejvaj ljude govoreći da je ako ne i najkvalitetniji motor... Potvrdio mi je čovek koji je uzeo E-Klasu 3.0 CDI posle Alfe 156 JTD... Krstili smo se oboje kad mi je rekao da ga je koštalo održavanje Alfe ko Mercedesa... I to je opravdano zbog....????
90% 156-ica i 159-ki nema 200 konja, već se kreću od 100 do 150. Samo par modela ima 200 konja, eventualno noviji 2.4JTD se kreću od 150 do 200... To nije 90%...
Audi kupuju najviše jer se zna zbog čega se kupuje - Zbog kvaliteta i pouzdanosti, a to je nešto što Alfa nažalost može da sanja... Svi redom znaju da Alfe više provode vremena u servisu nego na putu, a ostalli samo ne žele da priznaju to...
Imam već par godina i Clio 1.5 DCi koji je prešao već 120.000km pa opet nikad nije završio u servisu van servisnog perioda... A da ne pričam o B4-ki ili eventualno A4-ki... __________________ Scourge of PCBerza
:: Apsolutno nije tacno to sto se prica za Alfe. Notorna glupost :: :: :: Ovo je balkan. gde vladaju nemci , i domaca marka zbog cene. Svaki pravi balkanac ce da kupi sugavog audia- passata- koji ima svaki drugi tip u gradu. A da se ne kvare, ne kvare se malo sutra. Kvare se kao i svaki brend :: :: Alfini dizeli jtdm pogotovo su jedni od najkvalitetnijih ako ne i najvkalitetniji, a benzinci ne zaostaju puno. Razlika je samo sto Srbi nemaju kulturu odrzavanja automobila. Lakse je dati 1000e kad ode ceo zadnji trap nego redovno, odrzavanja na 10 000 km ( ironican sam ) :: :: Mogu da se kladim da 90 % vozaca, ni ne zagreje motor pre voznje ,a da ne pricam o pre brze voznjie Eto sta je smrt za alfe i zasto su na losem glasu kod nas, to u inostranstvu nije problem niti ga ima. :: :: Redovno je odrzavaj, pazi kako vozis dok je hladan motor pa ce da vidis kakva je alfa i koliko ce da traje :: :: :: 90 % posto 156-ca i 159-ki ima od 120- 200 ks motore. nista ispod toga...treba nauciti balkanca da ne divlja sa tako jakim masinama na hladan motor :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Jeftine su jer svi znaju da ti je jedna ruka u novčaniku sa Alfom... 2.4JTD su dobri motori, ne kvare se nešto mnogo i jako lepo zvuče, bukvalno kao benzinci... Petocilindrični su i mnogo lepo urlaju...
Benzinci, pa.... recimo da imaju tendenciju da im non stop odlaze neke glupave sitnice, koje ne možeš nigde da nadješ sem da ih naručiš...
Čak je Klarkson rekao da ne bi kupio Breru jer ne bi voleo da čim je izvuče iz salona da je vozi u servis... Čak i da to nije tačno, zašto bi on to rekao? __________________ Scourge of PCBerza
jugo je imao elekro podizace, samo da znas :) :) :)
:: Ko kaže da moraš za 3000 evra da kupiš nov auto? To što niko nema para pa bi novo uvek da uzme nema veze sa mozgom. Yugo još 2000-te godine nikad nije imao ABS, Servo volan, električne podizače, klimu, ili ne daj bože air bag barem jedan... Pa ni novi nema ništa od toga :: :: To govno je više života odnelo u sudarima nego što je Hitler pogušio jevreja po logorima.. :: :: Za 3000 evra tada bih pre uzeo polovan Clio ili Golf koji će da nadživi taj mrtvački kovčeg desetostruko.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Ne mogu da se slozim sa tvojom konstatacijom,zapravo postavicu pitanje reci mi gde sad imas da kupis auto od 3000eura. Da bude nov da ima garanciju(kakvu takvu) i da za te novce i po ceni servisa koja je smesna bude drugi auto u porodici :: :: :: :: Nazalost nigde,svi su kenjaLj po nasem jugicu,ali pravicemo mi njega od blata,verovao ti u to ili ne :: :: :: :: To sto naravno je imao mnogo nedostataka(u smislu dodatne opreme koja se moze poruciti,sedista koja se pomeraju samo napred nazad,nemogucnosti da se jurca okolo u brzom autu) ne umanjuje njegovu vrednost u smislu dobijeno-placeno :: :: :: :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: :: :: :: :: Car! To govno ne zaslužuje da se zove automobilom.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.