Opijati su uvek postojali i postojace, bilo dilera ili ne. Dileri su samo nusproizvod zabrane uzimanja istih u ime farmakologije. Mada i farmakologija je opet diler, samo legalan.
Kao sto je receno, opijat u malim kolicinama, moze da bude lek, moze da potencira zadovoljstvo, moze bilo sta. Ali, u toj meri nikada nece stvoriti zavisnost, osim mooooozda psihicke. Dok u prekomernoj dozi moze da te ubije, odlepi ili izbezumi, naravno navuce. Naravno, zavisi i od narkotika, kao i od psihe osobe koja konzumira (fizicka ili psihicka zavisnost).
I dan danas postoje shamani, tj. religije koje praktikuju uzimanje opijata i tacno se zna i koliko se daje. I naravno znaju kako-sta-koga-cega i ostali padezi. Uzimanje opijata regulise receptore i konekcije u mozgu. Tako da nekome u tom trenutku nastane neka konekcija ili postojeca samo ubrzana. Pa je vrlo moguce da konzument dobije neku psihicku sposobnost i `poveze se sa univerzumom`, ali to traje dok droga traje, posle se to izgubi i mozak nastavi sa regularnim funkcionisanjem. Nije to za dzabe, jer mozak je cudna stvar. Dobijes ciglu u glavu i od tog trenutka do danasnjeg dana secas se svakog sitnog detalja u svom zivotu, pocevs od cigle u glavu. :)
Ovi lerdi sto prodaju koku, za primer, prodaju ti cistokrvni koncentrat lista. Dok se nekada taj list pusio ili jeo/pio(caj). Izrade celu shumu da bi dobio cistokrvno pakovanje velicine ispravljaca za mobilni. I tako ti smrcnes liniju koke, a u stvari posmrkao si celo drvo. A uz to, kada sam video cime se obradjuje, shvatio sam da konzument vise uzima amonijak, benzin i sta god vec cime se obradjuje list.
Sto se tice narkomana, ne bi oni krali, ubijali i sve ostalo zarad malo love da bi kupili dozu. I oni mogu biti vrlo korisni radni ljudi, samo sto nasa `savremena civilizacija`, pod uticajem teske propagande, izoluje te osobe iz sveta. Pa sta drugo da rade nego da kradu, da bi dosli do zadovoljstva, kao sto je nama svakodnevno zadovoljstvo cirkanje koka-kole i ostalih hemijskih derivata. Samo dokaz su ljudi oko nas. Znas ih, uspesni su, radni su, a povremeno drmnu koji dzoint, cepnu koju liniju(mada bih pre da cepnu neki caj ili popuse listove). I mnogo je bolje to da rade, nego da drmnu neki bensedin, dijazepam, trodon i sve sto farmaceutska industrija nudi. Kada se sve globalno uzme u obzir, ceo svet je narkomanski, sto od farmakologije, sto od prirode. Jer, svakod dana se vidjaju ljudi koji su u fazonu `boli me glava - cepim anti-glavoboljotik, pod stresom sam - bendza i tako dalje.
Sve u svemu, posledica kradja, ubijanja i ostalog loseg nije zbog droge, nego zbog ekonomsko-socijalnog stanja na ovoj planeti, koju pruza ova teska industrija ispiranja mozga.
P.S. @ Zeljko Admin - ako cita Daj molim te produzi vreme kada se ispisuje poruka, jer ovo sto sam ispisao, dovoljno je bilo da mi kaze `niste ulogovani`. Srecom sam copy-paste. :)
@dexter .. brate olizi koju rizlu da iskuliras malo taj kalasnjikov :)
postoje 3 teske droge koje izazivaju fizicku zavist i preuzimaju osobu .. i nikad ih netreba probati .. ja uglavnom u zivotu probam i volim sve sto mi se svidja .. ali ovaj spisak NIKAD.
1. METamfetamin (@abner - sidji dole malo i potrazi crvenog zmaja) 2. heroin 3. i ova treca nemogu da se setim kako se zove - ova od koje gubis pamcenje :)
sve ostalo su `pogace sa chavci` i za mene nisu droge ..
Ti mora da si STICENIK neke od institucija za odvikavanje...
Sta bre nije stetno, pa obican alkohol u vidu nekoliko flasa piva je stetan...
Primer: Par klinaca i klinki uzme u samiski cetri bombe od 2L piva i onda to razvlaci do ponoci... oko ponoci pocnu da lome sve zivo usled suzene svesti i kad ih zamolis da ne rade to oni krenu na tebe sa namerom da te slome... onda ti naravno ispeglas sve njih zajedno sa pitbulom... dodje policija i zavrsis u mardelju zbog baraba...
Tako da te molim nemoj pricati da pojedine vrste narkotika ne skode ili da nisu stetne... da su cak i podrobne za lecenje pacijenata i sl...
Po meni ja bih uveo zakon da svaki roditelj narkomana ima pravo da na ulici ubije trgovce narkoticina ko kera i da za to ne odgovara... bar ne ako se istragom utvrdi da se `UBIVENI` bavio rasturanjem narkotika...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: @dexter .. brate olizi koju rizlu da iskuliras malo taj kalasnjikov : :: :: postoje 3 teske droge koje izazivaju fizicku zavist i preuzimaju osobu .. i nikad ih netreba probati .. ja uglavnom u zivotu probam i volim sve sto mi se svidja .. ali ovaj spisak NIKAD :: :: 1. METamfetamin (@abner - sidji dole malo i potrazi crvenog zmaja :: 2. heroin :: 3. i ova treca nemogu da se setim kako se zove - ova od koje gubis pamcenje : :: :: sve ostalo su `pogace sa chavci` i za mene nisu droge . ::
Druze nije ti ovo plodno tlo za logiku po tom pitanju :)
Srbende su i dalje za onaj princip : `ono sto ne znam ne da je lose nego sve treba pobiti`
Jedino se moram sloziti za narko dilere, jer ako ne pricamo o klincima koji ce da roknu na prvoj cistci i koji sve to rade da bi ustekali bedni dinar vise, ovi regularni su znali u sta se upustaju a plus je radijus ne legalnih radnji kod njih daleko siri od `pukog` rasturanja narkotika.
Sto se narkotika tice meth nije u toj kategoriji droga koje izazivaju fizicku zavisnost, sto se stetnosti tice daleko je od `bezbednih` i kao vecina sintetickih droga moze da napravi itekako stete.
Jedino derivati maka ili ti opijati izazivaju fizicku zavisnost(heroin, crack,horse...), a pored njih navescu i lepak kao jedinu stvar koja nije narkotik a neverovatno je stetan.
Dalje sam kokain nije stetan nista vise negoli vecina stvari koju konzumiramo danas, upravo zato je i cena istog par puta skuplja od heroina jer bez fizicke zavisnosti tesko je predvideti da ce neko ostati korisnik, koji pored njega ima mali milion opcija za dizanje i za jeftinije priprodnije suptance koje mogu da podstaknu lucenje sinefrina i seratonina da bi se u osnovi dobio isti rezultat. Jedino sto je hebano kod njega je proces obrade i razbijanja cistog kokakina na trzisnu vrednost, proces u kojem se izmedju ostalog koriste lomljeno staklo(smrt sinusima/krv iz nosa/hronicno smrkanje) i misomor, koji je uzgred na visokoj poziciji na listi hemijskih otrova a izmedju ostalog danas se koristi i za prskanje trave i za proizvodnju losijeg ekstazija.
O travi je vec sve receno pa ko hoce da skonta skontao je do sad, a u kratkim crtama: Ne prskana, ili ti `domacica` je daleko bezbednija od duvana i alkohola i za razliku od njih ima ne mali broj pozitivnih delovanja na organizam, posebno na reproduktivne organe kod zena.
Da li je potrebno da naznacim da ovde nema jedan procenat copy-paste stiva? :)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: @dexter .. brate olizi koju rizlu da iskuliras malo taj kalasnjikov : :: :: postoje 3 teske droge koje izazivaju fizicku zavist i preuzimaju osobu .. i nikad ih netreba probati .. ja uglavnom u zivotu probam i volim sve sto mi se svidja .. ali ovaj spisak NIKAD :: :: 1. METamfetamin (@abner - sidji dole malo i potrazi crvenog zmaja :: 2. heroin :: 3. i ova treca nemogu da se setim kako se zove - ova od koje gubis pamcenje : :: :: sve ostalo su `pogace sa chavci` i za mene nisu droge . ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.