Dokle? Ha... Sad cu pokusati filozofski da ti dam odgovor, iako niko ne trazi to od mene. Dokle god ljudi budu nekulturni, do tad ce biti ovakva situacija. Kad budu ljudi kulturni, i imali nekog postovanja prema ostalim ljudima, tad ce da bude mnogo bolje. Jednostavne stvari, tipa...Kazati hvala na salteru, malo koji ljudi to kazu, kad nesto obavljaju. A ipak, u EU to znaci kad kazes ljudima. Zato sto su naucili da budu ljudi DONEKLE naravno. Tako jednostavne stvari, tako male, a tako znacajne. :)
:: :: u pravu si ipak smo mi krivi sto sve ovo trpimo i pustamo da radi ko sta hoce.. :: :: ma brate popizdela raja , dokle vise majku mu .. ::
najozloglaseniji su salterski sluzbenici .) i ako verovao ili ne ja se zahvalim tim ljudima - koje uglavnom mrzi da obave svoj posao...
`Ovakva situacija` je cista provokacija i ide direktno ka unistenju osnove a to je porodica, tebi ako se svidja EU i njihova filozofija - niko te ne zadrzava, pintle u ruke i caos ...
PS mozes povesti i ove sto nam ih zdusno vracaju...
E pa vidis, a zasto ih mrzi da obave posao? Zato sto im stalno gudjaju ljudi. Da su ljudi ljubazniji, i ovi na salteru bi bili. Uzajamno se to radi. A vidis, sto se tice EU, upravo mi je to posao. Vadim ljude odande(srbistan) koji hoce i koji mogu, i saljem ih da rade, zarade, u EU pa ako hoce nek se vrate. Licna stvar...
:: najozloglaseniji su salterski sluzbenici . :: i ako verovao ili ne ja se zahvalim tim ljudima - koje uglavnom mrzi da obave svoj posao.. :: :: `Ovakva situacija` je cista provokacija i ide direktno ka unistenju osnove a to je porodica, tebi ako se svidja EU i njihova filozofija - niko te ne zadrzava, pintle u ruke i caos .. :: :: P :: mozes povesti i ove sto nam ih zdusno vracaju...
Ma, koje crno gundjanje, generalno narod je besan, nema se para , bash bi bilo salterskog(ili nekog drugog) radnika briga da li ja/neko gundja ili ne, poenta je platiti radnika, zbog malih prihoda nastaju problemi kako sa radnicima tako i sa ostalim koji koriste njihove usluge, generalno svi su nezadovoljni...
I meni smeta gundjanje stranaka - stres na poslu i sl. , znash li sta bi bilo extra ? Recimo, da svaki drugi dan ili bar vikendom ja ili bilo koji drugi covek -moze sa svojom porodicom da sedne u auto i odveze/u se negde 200km na rucak ili zoo vrt ili pozoriste ili... , da covek moze bar jednom godisnje da ode na more/zimovanje, da se opusti i uziva - i kad se vratim na posao - BASH BI ME BILO BRIGA KO I STA CE DA GUNDJA JA BIH SE NJIMA ZAHVALIO A VEROVATNO I ONI MENI JER SU PROVELI DANE/VIKEND KAO I JA...
Da stvar bude gora : peder bal, nove vaspitne mere za nasu decu,... doce uskoro vreme da gospoda koja smisljaju ovakve gadosti dobiju vaspitnu meru, sve ima svoju meru...
Lepo od tebe sto saljes neke u EU ali brate nadji semu pa pocni da vracash ove sto su nam vratili iz EU i sl. koji ni tamo nisu radili a nece da rade ni ovde a cija je socijalna pomoc kao moja plata a deca ce im za osnovnu skolu dobijati 5000din itd...
:: E pa vidis, a zasto ih mrzi da obave posao? Zato sto im stalno gudjaju ljudi. Da su ljudi ljubazniji, i ovi na salteru bi bili. Uzajamno se to radi. :: A vidis, sto se tice EU, upravo mi je to posao. Vadim ljude odande(srbistan) koji hoce i koji mogu, i saljem ih da rade, zarade, u EU pa ako hoce nek se vrate. Licna stvar... :: :: :: :: najozloglaseniji su salterski sluzbenici . :: :: i ako verovao ili ne ja se zahvalim tim ljudima - koje uglavnom mrzi da obave svoj posao.. :: :: :: :: `Ovakva situacija` je cista provokacija i ide direktno ka unistenju osnove a to je porodica, tebi ako se svidja EU i njihova filozofija - niko te ne zadrzava, pintle u ruke i caos .. :: :: :: :: P :: :: mozes povesti i ove sto nam ih zdusno vracaju...
Imam sina od 15 godina i nisam imao potrebe da ga istucem, a vidjam ga samo jedan dan u mjesecu, ponekad i rjedje. Da mi je sin, kao sto sam bio ja, tukao bih ga ko vola u kupusu da postane covjek. Stari metodi su valjali, stari JUS zakoni jos bolji i ostriji od ovih po ISO standardima, pa isto tako i nacin vaspitanja nase djece. Problem su skola, koja je blago receno sa novim planom i programom za retardiranu decu(posebno matematika, srpski, fizika i tehn. obrazovanje). Televizija aka Pink, koja obazuje mlade, a nema provjere programske seme i sankcija za obrazovni dio, koji bi trebao kod nas da bude obavezan, kao prije 20 godina. Problem su i oni koji uce djecu, jer kad vidim ko je mene obrazovao u osnovnoj, srednjoj i na faksu, krstim se kad vidim kauboje i kaubojke u obrazovnom sistemu danas u skolama. Zakljucak je jasan. Uzeli smo samo ono sto je lose sa Zapada i montirali po principu, prepisi sve, a ne u bacuj nista sto ima veze sa nasim vrijednostima. Vrijednosti nam nisu bile pogresne, nego trebale su se prilagoditi danasnjim vremenima, a toplu bracu izbaciti iz sistema. Bolest je bolest i nista drugo.
A sto se tice vaspitnih mjera sa prutom, ni one nisu nekad dovoljne, posto sam ja sam bio toliko bezobrazan da sam uzimao tati auto sa 10 godina i vozio se po gradu, pratila me policija u 5 razred osnovne, tukao se, drogirao(pusio travu 1986 godine, kad je to bilo VAUUUUU), a da ne kazem da sam 1992 godine zavodio red, pa sam se smirio na totalno drugaciji pristup tetke, koja me je i mlatila, ali kad su me sa lisicama na rukama i lancima doneli na 11 sprat i ona je pustila suzu i rekla da vode nju umesto mene, onda sam se promjenio. Mix izmedju batina(izasla iz raja) i razgovora i obrazovanja dece je neophodna. Svako drusvo koje je pocivalo na drugim postavkama se raspalo.
@Dexter013 Brutalan ti je prvi komentar i nazalost jako blizu istine. @Milunka Ne vjerujem da ces tako rigorozno, ali da ce dobijati batine, to da.
A djeca koja su ziva, stvarno ih dopinguju lijekovima za sirenje u Americi. Djeca koja su povucena i njima daju lijekove, ali za razdraganost - izraz koji Ameri koriste. Sve u svemu, zakon je smijesan i nije u interesu nasem, nego u kontroli naseg nacina zivljenja, sto su i postigli u zadnjih 11 godina pakla. Rat 90-tih je mala maca sta nam Demokrate danas rade i mentalno zaglupljuju, ne obrazuju i iskrivljuju vrijednosti naseg nacina zivota. Ima dobrih zamisli, koji se mogu amandmanima primjeniti i to ne u svakom slucaju, a da ima prepredene djece - djavolcica, to je tako i uvijek ce biti.
Jos jedan od mnogobrojnih primera iz okruzenja. Dosla kuma inace pedagog u Osnovnoj skoli i proevropski orjentisana (veliki protivnik fizickog kaznajvanja dece) u posetu kumi sa svojim sinom starim nekih 5 godina. Nakon raznih nestasluka mali pridje Alfaplam kaminu koji se nalazio u dnevnoj sobi otvori vratanca i pocne zaracem da izvlaci zar van. Majka naravno sve to gleda i mirnim glasom mu govori:`Nemoj sine to nije lepo`, to nije ovo to nije ono. U jednom momentu tepih pocne da se pusi tacnije da gori. Kuma domacica skoci, pljus vodu, ugasi potencijalni pozar ali tepih debelo ostecen. Majka sinu govori:`Eto vidis sine sada ce kuma morati da kupi novi tepih`. Da je reakcija roditelja bila drugacija do stete ne bi doslo. Jednostavno neke situacije nije moguce drugacije resiti osim nekim vidom fizickoga kaznavanja. Mislim da ce kod nas ovaj zakon kao i mnogi drugi doneseni u poslednjih 10-ak godina biti pogresno protumacen i pogresno i selektivno sprovodjen tako da ce da naj..u neduzni iz nizih slojeva drustva da bi se pokazalo kako smo dostigli evropske standarde i vrednosti. Slicno se desavalo i prilikom primene antikorupcijskih zakona. Navataju nekog sitnog medicinskog radnika sto je uzeo 100 Eura ili policajca za 20, a politicari i visoki funkcioneri u drzavnim i opstinskim organima koji uzimaju mito po vise desetina pa i stotina hiljada Evra nesmetano nastavljaju da obavljaju svoje funkcije i da se bogate. Otisla je ova drzava po svim savovima u k...c. Treba nam reset, reinstal system ali sa potpuno novim ljudima. Svi ovi koji trljaju skupstinske klupe i fotelje (neki i 15-20 godina) treba da nestanu sa politiske scene. I da se brate manemo mrtve EU. Ima bre zivota i na drugoj strani.
ma nije to uopste borba za necija prava vec samo interes to se zna, a nista ne fali malom bezazlenom fizickom kaznjavanju malog deteta od strane roditelja, tacno je da ima raznih ljudi i bolesnika ali ovo ih ne moze spreciti u tome... ovo je preterivanje koje moze samo da pogorsa stvari i napravi od deteta razmazeno deriste ili nesto jos gore
:: Jos jedan od mnogobrojnih primera iz okruzenja :: Dosla kuma inace pedagog u Osnovnoj skoli i proevropski orjentisana (veliki protivnik fizickog kaznajvanja dece) u posetu kumi sa svojim sinom starim nekih 5 godina. Nakon raznih nestasluka mali pridje Alfaplam kaminu koji se nalazio u dnevnoj sobi otvori vratanca i pocne zaracem da izvlaci zar van. Majka naravno sve to gleda i mirnim glasom mu govori:`Nemoj sine to nije lepo`, to nije ovo to nije ono. U jednom momentu tepih pocne da se pusi tacnije da gori. Kuma domacica skoci, pljus vodu, ugasi potencijalni pozar ali tepih debelo ostecen. Majka sinu govori:`Eto vidis sine sada ce kuma morati da kupi novi tepih`. :: Da je reakcija roditelja bila drugacija do stete ne bi doslo. Jednostavno neke situacije nije moguce drugacije resiti osim nekim vidom fizickoga kaznavanja :: Mislim da ce kod nas ovaj zakon kao i mnogi drugi doneseni u poslednjih 10-ak godina biti pogresno protumacen i pogresno i selektivno sprovodjen tako da ce da naj..u neduzni iz nizih slojeva drustva da bi se pokazalo kako smo dostigli evropske standarde i vrednosti :: Slicno se desavalo i prilikom primene antikorupcijskih zakona. Navataju nekog sitnog medicinskog radnika sto je uzeo 100 Eura ili policajca za 20, a politicari i visoki funkcioneri u drzavnim i opstinskim organima koji uzimaju mito po vise desetina pa i stotina hiljada Evra nesmetano nastavljaju da obavljaju svoje funkcije i da se bogate :: Otisla je ova drzava po svim savovima u k...c. Treba nam reset, reinstal system ali sa potpuno novim ljudima. Svi ovi koji trljaju skupstinske klupe i fotelje (neki i 15-20 godina) treba da nestanu sa politiske scene. I da se brate manemo mrtve EU. Ima bre zivota i na drugoj strani :: :: ::
Druze, niko ovde nije debil da prebija svoju decu - zlostavlja, postoji ogromna razlika a sada brane roditljma bilo kakve fizicke packe.
To je problem, ide se iz jedne krajnosti u drugu. Umesto da se samo ostro kazne extremi od roditelja kada dete ima neke posekotime modrice i masnice.
Mene je cale tukao 4-5x u zivotu i to sam stvarno zasluzio, i nikad nisam opet radio te stvari jer sam znao sta me ceka, a kada sam malo porastao i skapirao zasto me je tukao onda sam i shvatio sam bez da mi neko preti batinama da to nije bilo ok da je bilo pogresno i lose, i da je cale ipak bio u pravu, ne sto se tice batina nego mojih postupaka - gresaka.
Pa ne bije niko svoje dete jer mu je to lepo i uiva u tome, nego kad stvarno zasluzi i kao poslednju meru,
99% roditelja stvarno vole svoju decu i ne biju ih sa uzivanjem niti preteruju u tome sigurno.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Razumem ja to. Ali sta da kazemo za porast nasilja u porodici?
:: Druze, niko ovde nije debil da prebija svoju decu - zlostavlja, :: postoji ogromna razlika a sada brane roditljma bilo kakve fizicke packe. :: :: To je problem, ide se iz jedne krajnosti u drugu. Umesto da se samo ostro kazne extremi od roditelja kada dete ima neke posekotime modrice i masnice. :: :: Mene je cale tukao 4-5x u zivotu i to sam stvarno zasluzio, i nikad nisam opet radio te stvari jer sam znao sta me ceka, a kada sam malo porastao i skapirao zasto me je tukao onda sam i shvatio sam bez da mi neko preti batinama da to nije bilo ok da je bilo pogresno i lose, i da je cale ipak bio u pravu, ne sto se tice batina nego mojih postupaka - gresaka :: :: Pa ne bije niko svoje dete jer mu je to lepo i uiva u tome, nego kad stvarno zasluzi i kao poslednju meru, :: :: 99% roditelja stvarno vole svoju decu i ne biju ih sa uzivanjem :: niti preteruju u tome sigurno :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Brate, ovo za šalterske službenike nisi u pravu nikako! Prvo i osnovno pravilo poslovnosti i poslovne kulture je profesionalizam!Šta mene zabole đoka što je tebe, radnika na šalteru(primer) neko napušio ili ti nije rekao hvala?! Ja svaki dan radim sa ljudima, i prema svim kupcima sam ljubazan i jednako uslužan, bez obzira na njihovo ponašanje. Ako kupac počne da psuje i postavlja mi idiotska pitanja, moje je da na njih odgovorim i da se sa njim ne raspravljam ili nedaj Bože napušavam.Ja sam plaćen da radim svoj posao i nemam apsolutno nikakvo pravo da svoje probleme ili temperament donosim na posao i da dozvolim da to utiče na kupce.To da li je meni kao prodavcu neko rekao hvala ili ne, ili mi je rekao drsko , ili rečenicu tipa `vi ste preskupi, itd.`, NE SME NIKAKO I NIKADA da utiče na moje ponašanje na poslu!Moj ćale je bio 8 godina teško bolestan, i redovno sam imao neprespavane noći zbog jurcanja po bolnicama, ali NIKADA nisam dozvolio da to utiče na moj posao,NIKADA nisam opsovao pred kupcem i ivek sam dočekivao kupce sa osmehom na licu, iako mi je tada najmanje bilo do smeha.Svim kupcima persiram sve dok oni sami ne kažu da nema potrebe, obavezno ustajem kada bilo koji kupac ulazi u salon, i ukoliko neki kolega nije odradio svoj deo posla, ja ga uradim umesto njega i skrenem samo njemu pažnju, da ne bi on dobio po džepu od strane poslodavca. Kada ljudi u Srbiji nauče da NE SMEJU svoje probleme da nose na posao i da svaki posao moraju da obavljaju kao da ga rade za sebe, onda će od nekoga dobiti poštovanje i onda će kultura u Srbiji biti na mnogo višem nivou.Ne može zaposleni koji radi sa strankama ili kupcima da psuje, da ignoriše stranku, da se sa njom svađa, niti da prebacuje kupcu što je došao u 10 minuta do zatvaranja!Šta mene zabole koji ti problem kući imaš i da li te je neko malopre napušio?Ja dođem da bih završio određeni posao ili da bih kupio nešto, a sačeka me prodavac koji psuje prethodnu stranku?Ti si plaćen za taj posao, i ako ga ne obavljaš kako treba, ima ko će ga obavljati bolje.Za onoga ko hoće da radi, uvek ima posla.
Ja sam i van radnog mesta ljubazan prema svima, čak iako neko to ne zaslužuje, to je moje kućno vaspitanje, i moj stav da bi svi trebali tako da se ponašamo i poštujemo, ali prvo treba da krenemo od sebe.
Što se tiče vaspitanja dece, kod mene dolazi mnogo ljudi koji puste klince monstrume da vilene po salonu, divljaju, skaču, vrište, čak su jednom i prosuli čokoladu po belim stolicama, ali ja smem samo da zamolim roditelje da im skrenu pažnju da to ne rade.Vidite, samo u manjim prodavnicama i salonima nameštaja smeju svoju decu tako da puste da divljaju, i da se prave blesavi kao da su kod kuće.Zašto ne puste tako decu da vilene u Tempu, Metrou ili u sličnom mega-marketu ili TC-u? Pa zato što bi ih onda obezbeđenje odvelo do izlaza gde bi bili izbačeni napolje i bili bi javno izblamirani pred masom. Ovako, u salonu nameštaja nema stotine ljudi koji bi videli njihovo bahato ponašanje i nekulturu, pa onda puste decu da cepaju cene, skaču po krevetima i ostalo što nigde drugde ne bi smeli. Na sreću, dobre dece ima više nego divljaka, koliko sam imao prilike da vidim za 8 godina u ovom poslu, tako da još ima nade za Srbiju.Drago mi je da vidim normalnu porodicu, i pošto stalno nešto jedem na poslu, uvek imam u šteku čokoladne bananice ili keks za klince koji se lepo ponašaju kada dođu sa roditeljima i obavezno mašu i kažu `doviđenja` kada izađu.Dok viđam ovakve porodice, znam da još ima normalnih ljudi koji znaju da vaspitaju decu kako smo i mi bili vaspitani.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.