McDonalds: `Nećemo više koristiti AMONIJAK-HIDROKSID u hamburgerima`
STRANA 2 OD 2
SkyFire
Re: Ok. Komparacija..
02.02.2012. 14:32
status: user broj poruka: 18472
::Ne pusim .... :
Ali zato meni da :D
::ne pijem (samao pivo i to umereno, a i to je samo ponekad) ..... :
Samo sokove,cak gledam i da oni budu sa sto manje konzervansa i vestacke boje..
::ne drogiram se (lake ili teske droze).... :
Uh ovde sam izgleda bas `omasio.. Ja sam na teskim drogama,ubise me zene.Nikako da se skinem sa njih :D
::Ne preferiram mekdonalds ali realno ako je sve umereno bila to hrana ili pice ili slatkisi ili sta god sigurno nece da skodi....... :
Tacno tako.Mc je jedno obicno djubre mada i ova hrana koja nas okruzuje danas nije nista zdravija nazalost..Treba voditi racuna o ishrani.Domace sa sela je najzdravije!
::Da jedes nesto najzdravije na svetu svaki dan ceo dan ::razboleo bi se od najmanje 3 bolesti..
Opet i to je tacno.Mnogo zavisi i do genetike i te neke sudbine da kaze covek tako. Mali milion slucajeva gde ljudi nisu postovali svoj zivot niti vodili brigu o zdravlju pa dozive i po 80 i kusur godina..
::Dakle ne preterivati, i to je to ::
Umerenost je jedna od kvalitetnijih osobina.
@misa Proveravas li nekad mail ili si me po principu cooling styling? :)
One more time.. `@misa Proveravas li nekad mail ili si me po principu cooling styling? :) `
Cooling styling again or something else?
:: ...hamburger po strani, i da se složimo da je u mc-u ubedljivo najači šejk i sladoled i zbog istih i sa amonijakom ako treba idem na sladoled i šejk ::
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: ...hamburger po strani, i da se složimo da je u mc-u ubedljivo najači šejk i sladoled i zbog istih i sa amonijakom ako treba idem na sladoled i šejk ::
Ilić Stefane Jabuke da bi se sačuvale od gljivica,štetočina i skladišnih bolesti se tretiraju oko 22-24 puta godišnje.
PhatPhunk Ja izuzetno cenim tvoj napor,medjutim odgovor je jednostavan:
O nečemu lepom pričao sam slepom, i sve svoje istine spevao sam gluvom.
Gliga79
Apsolutno se slažem sa time da natrijum fluorid šteti mnogo više nego amonijak.
@All
-Kada se budemo osvestili i otreznili tada će biti kasno,jer će naša zemlja ,naše seme, naša stoka biti zaražena i zatrovana u toj meri da povratka neće biti. Ko je sada dovoljno bogat,taj neka kupuje zemlju u komadu(što većem) i neka se maksimalno distancira od konzumentskog razmišljanja i delanja. Sve što je čoveku potrebno može uz pomoć zemlje i svojih deset prstiju iznedriti. Naš je problem što nam je neophodno 4 giga rama.
Probaću za kraj da citiram jednog seljaka,mog prijatelja sa Zlatibora:
Sinko,pa taj Zlatiborac...taj prodaje samo dim sa Zlatibora,a narod.....narod je stoka.
`Da li ti znas za sta se koristi VEŠTAČKO ĐUBRIVO? KOJA JE NJEGOVA SVRHA? Elementarno znanje nemas i samim tim ne mozes da komentarises i da osudjujes nesto sto ne poznajes.`
SIGURNO MU NIJE *EBENA SVRHA DA SE TURA U MESO, koje ga po svojoj prirodi ne sadrži. Osim toga, RETARDINJOSE, biljke/usevi METABOLIŠU NH4-OH (amonijak-hidroksid), tako da ga mi, kada jedemo iste, ne jedemo NH4-OH, nego jedemo biljku/usev/plod. Amonijak-hidroksid ne ostaje `netaknut` u biljci/plodu/usevu.
Svakoj biljci/usevu trebaju kalijum, azot i fosfor - bez njih ne može da raste i razvija se... To biljka ekstrahuje iz vešt. đubriva, metabolišući to đubrivo. Nama, ljudima, sa druge strane, NIKAKO ne treba NH4-OH u mesu, koje ga prirodno ne sadrži.
Samo se vi vodite logikom `ma, od svega mogu da umrem`... Zato Srbi žive toliko kratko koliko žive, a i dok žive - boluju od svega i svačega (i troše pare i vreme lečeći se) - dok na zapadu žive dosta duže, i žive kvalitetnije - jer ne trpaju u usta bilo šta (ne računam Amere)... I ne vode se takvom PASIVNO-GLUPAČKOM logikom tipa, `ma, šta ja tu mogu, leći ću na rudu`...
Lepo mi napisa u postu ovde čovek... `O nečemu lepom pričao sam slepom...` `Pink slime is a colloquial term[1] for ammoniated boneless lean beef trimmings or similar products, which are considered `unfit for human consumption` until ammonia has been added.[2]`
`Ljubičasta sluz(šlajm, slina) je kolokvijalni/žargonski izraz za amonizirano meso bez kostiju koje se smatra NEPOGODNIM ZA LJUDSKU UPOTREBU - dok mu se ne doda amonijak.` http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_slime
TO je ono što je McDonalds koristio u hamburgerima.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Ali ako je isti kao u Americi i vecem delu sveta onda nema mesta brigi
Ja vam kazem da bi oni mek spalili u momentu kad bi neko otvorio Srpski rostilj blizu njega,ljudi moji kad su Ameri sisli u Splitu i probali neke Hrvatske splacine od rostilja ceo kruz su samo o tome pricali, da ne govorim o nasoj kafi/pizza-i i svemu ostalom...
Ahahaha Bilo bi ekstra da imam. Taman mi treba neki kucni ljubimac. ...ako me ne pojede prvo...
:: Zato i jesi mrsav.Pojela te hemija :: Ko zna mozda imas i osmog putnika u stomak :: http://cinefantastiqueonline.com/wp-content/avp2x-large.jp :: :: :: :: Jeste da su djubre, ali volim cheeseburger i pomfrit koliko i dimljenu vesalicu sa rostilja :: :: :: :: :: ::
Idi bre..Kako ono mozes i da pogledas a zamisli jos da treba da ga i pomazis.. Sta ce ti bolje od ovog kucnog ljubimca .. Evo vidi kako se namestila,mozes da je pomazis i po glavi a i po ..Uostalom vidi sam :) http://goo.gl/Xp1bz
:: Ahahah :: Bilo bi ekstra da imam. Taman mi treba neki kucni ljubimac. ...ako me ne pojede prvo... :: :: :: :: Zato i jesi mrsav.Pojela te hemija :: :: Ko zna mozda imas i osmog putnika u stomak :: :: http://cinefantastiqueonline.com/wp-content/avp2x-large.jp :: :: :: :: :: :: :: Jeste da su djubre, ali volim cheeseburger i pomfrit koliko i dimljenu vesalicu sa rostilja :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Imas li ti zivot, covece? Naravno, mislim na zivot posle zadavanja komande TURN OFF licnom racunaru.
Covece, ti si pravi drug Cvorovic. Imas vremena da nas upozoris i zastitis od uzasa moderne prehrambene industrije, te dajes nesebican doprinos zdravlju nase nacije... Javi Djuri da blokira Mc Donalds!
Bese tu price o inim udruzenjima, nadasve sklonim vladanju svetom, a sve to protkano fircanjem u pedu? Misim, ako si u tom fazonu, te imas viska vremena da se posvetis otkrivanju svetskih zavera, cemu taj avatar? Gospodin sa tvog avatara je bio, blago je reci, sovinista i rasista te drug clan svakog moguceg tajnog udruzenja u ju-es of ej. Mozda tebe pali njegov lik i delo, ali on je tebe, i veci deo sveta smatrao `nizom rasom`... Niza rasa? Covece, o cemu se radis? Smatras sebe nizom rasom, te postujes gospodina sa avatara?
Pod hitno da nadjes devojku i najzad otkrijes cari oralnog sexa, mozda ljubavi, ako ti se posreci. Nas ostale pusti da zivimo nase bedne, neprosvecene zivote.
P.S. Nemoj da pokusavas da mi provalis sifru sa berze, kao prosli put - veruj mi da nije 123456
Epa druze upravo ti Alien treba za psa cuvara ako bi imao ovu macku sa slike Mnogi bi hteli da je pomaze, pa kad 8. putnik pocne da laje... nema zezancije
P.S ako imas kucnog ljubimca sa slike, a da je visak, nova i neostecena, rado cu da je preuzmem.
:: Idi bre..Kako ono mozes i da pogledas a zamisli jos da treba da ga i pomazis. :: Sta ce ti bolje od ovog kucnog ljubimca . :: Evo vidi kako se namestila,mozes da je pomazis i po glavi a i po ..Uostalom vidi sam : :: http://goo.gl/Xp1b :: :: :: :: Ahahah :: :: Bilo bi ekstra da imam. Taman mi treba neki kucni ljubimac. ...ako me ne pojede prvo... :: :: :: :: :: :: :: Zato i jesi mrsav.Pojela te hemija :: :: :: Ko zna mozda imas i osmog putnika u stomak :: :: :: http://cinefantastiqueonline.com/wp-content/avp2x-large.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jeste da su djubre, ali volim cheeseburger i pomfrit koliko i dimljenu vesalicu sa rostilja :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ahahaha.Dobar si..Dobar si.. :) :) :) Dao si mi ideju ,moram nabaviti jednog 8-og putnika :D
Nisi gadljiv a? :) Znas kako,imam jednu,radjena reglaza,geometrija,nigde nije cuknuta,kao nova pa ako si zainteresovan mogu da ti je prosledim :) Kad je Beg bio cicija :D
:: Epa druze upravo ti Alien treba za psa cuvara ako bi imao ovu macku sa slike :: Mnogi bi hteli da je pomaze, pa kad 8. putnik pocne da laje... nema zezancije :: :: P.S ako imas kucnog ljubimca sa slike, a da je visak, nova i neostecena, rado cu da je preuzmem :: :: :: :: Idi bre..Kako ono mozes i da pogledas a zamisli jos da treba da ga i pomazis. :: :: Sta ce ti bolje od ovog kucnog ljubimca . :: :: Evo vidi kako se namestila,mozes da je pomazis i po glavi a i po ..Uostalom vidi sam : :: :: http://goo.gl/Xp1b :: :: :: :: :: :: :: Ahahah :: :: :: Bilo bi ekstra da imam. Taman mi treba neki kucni ljubimac. ...ako me ne pojede prvo... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zato i jesi mrsav.Pojela te hemija :: :: :: :: Ko zna mozda imas i osmog putnika u stomak :: :: :: :: http://cinefantastiqueonline.com/wp-content/avp2x-large.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jeste da su djubre, ali volim cheeseburger i pomfrit koliko i dimljenu vesalicu sa rostilja :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Hahahaha, osmi putnik u stomaku, a Riplijeva na kiti.)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Zato i jesi mrsav.Pojela te hemija :: Ko zna mozda imas i osmog putnika u stomak :: http://cinefantastiqueonline.com/wp-content/avp2x-large.jp :: :: :: :: Jeste da su djubre, ali volim cheeseburger i pomfrit koliko i dimljenu vesalicu sa rostilja :: :: :: :: :: ::
Skoro mi stigo paketic sa sirom, suvim mesom, nekom vrstom duvan cvaraka (iliti sprža, kako to Leskovcani/Lebancani zovu, uglavnom veoma malo masti, skoro samo meso) i 3 litre domace sljive prepecenice. Posle feta sireva kojih se ovde najedem, ovaj domaci sir (babin, pravi baba sir u picku materinu) je kao sveta hrana. Cim je stigo paket odma sam pocepao kesu, otvorio kantu ciniju i pocepao 3 parceta za 10 sekundi. A tek sprza (ti njihovi cvarci) je tek prava stvar. Volim ja i cvarke al ovo se topi maltene dok samo meso ne ostane. Nije bas najzdravije al je domace i jebe mi se za holesterol i ostala sranja. O suvom mesu je suvisno govoriti ...Suseno taman toliko da nije zivo. Ukus jebicanstven. Sljiva posle svega ovoga istog momenta lupa samar zeludacnom regulatoru i varenje moze da pocne. Zuc za to vreme odmara jer sljiva ima ulogu zeludacne kiseline a i zagreva na ovu ladnocu. O efektima prociscenja respiratornog sistema coveka necu ni da govorim. Covek oseti mirise za koje nije ni znao da postoje dok posle mekkole razblazne sa pola litre vode ne mogu ni onaj njihov djubrasti hamburger da namirisem.
I cim krene lepo vreme ima da kupim somuncinu, napravim sendvicinu sa sirom, mesom i sprzom, odem u mek i tamo da to pojedem. Bicu IN i jescu domace.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.