Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Tema za diskusiju omaje
STRANA 2 OD 4  
toothless Šta ti znači to `jao, ljudi iz Bosne`? Pa nisu svi tamo Muje i hase... 20.02.2012. 14:35 #400420

status: user
broj poruka: 3241
Jedno su priče i tripovi zbog straha usred noći,...a drugo je kad se dešava usred bela dana.
Kako ti onda objašnjavaš da ljudi vide stvari pre nego što će neko umreti?Nisu to samo priče o vampirima, vukodlacima, i slično, to su događaji koje sam već opisao.Hoćeš da kažeš da je moj deda podsvesno istripovao nešto zbog priče iz detinjstva i sam sebe omlatio o zemlju slomivši sebi zub? Kakve veze imaju bapske priče sa crkvom koju kevina tetka nikad u životu nije videla, a sanjala je da kroz zemlju izlazi ispred nje i videla je posle 20 godina prvi put u životu? Ona je skoro naš jezik zaboravila ,a ne priče o vilama i prikazama.
Ja ne znam šta se desilo tada, ali ne mogu da kažem da se nije desilo jer moj deda nije ni plašljiv ni lud da ta ko nešto sebi uradi. On i dan danas živi tamo sam i opet ide tamo gde se ljudima priviđaju stvari, pa nikad više nije video ništa slično.
Isto je kao i sa pričom o Bogu.
Ja tebi ne mogu da dokažem da on postoji, a ti meni ne možeš da dokažeš da ne postoji.

Postoje mnogo prostije stvari koje su neobjašnjene, kao naprimer onaj ludak koji stoji go u kontejneru punom leda sat i 20 minuta, i posle izađe i ne bude mu ništa.Po svim zakonima prrirode i medicine, on bi trebao da bude mrtav i zaleđen posle 15 minuta u ledu.Ali...

A jednom sam se tako iscimao u Bosni da je to strašno
https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Jao, ljudi iz Bosne. Hoćeš reći da tvoj deda i tetka nisu u detinjstvu tutkani upravo takvim pričama? Hiljade godina civilizacije, milioni takvih priča, i nijedan jedini dokaz. Razmisli o ovome: beli leopard, veoma retka životinja, nastanjuje nepristupačne himalajske visove, jako ih je malo ostalo, drži se daleko od ljudskih naselja i specijalizovan je za stealth. Viđa se, po pravilu, jednom u par godina što znači da se pojavljuje hiljadama puta ređe od duhova i ostalih natprirodnih pojava. Ipak, imamo pouzdane i nedvosmislene dokaze da postoji. Kakva je razlika između njega i dotičnih natprirodnih, zašto uspevamo da nađemo dokaze za leoparda a za hiljadama puta češću pojavu ne uspevamo? Jednostavno, on postoji, ovi drugi ne postoje
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 20.02.2012. 14:44 #400429

broj poruka: 1872
Ne vidim zašto bi nekog vređala pomisao da okolo tumaraju i horde karakondžula, ne traže ti leba da jedu. Bolje ionako da ne misliš mnogo o tome, dok ne vidiš neku recimo da ih nema a ako iskoči neka nećeš mnogo da se šokiraš.

cokla @Dragg 20.02.2012. 15:05 #400440

broj poruka: 760
i ti si u pravu
savrseno logicno razmisljas
ja, sa mojom pricom, nisam hteo da kazem da postoje duhovi i da su se vrteli oko nas
samo sam preneo svoje iskustvo i kako sam se osecao
savrseno me briga za mnoge stvari, pa i za karakondzule
ali mislim da je mnogo tvrdoglavo ne dozvoliti da postoji mogucnost da nasa logika nije dovrsena

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

codeus Re: Pirot i Kraljevo 20.02.2012. 15:07 #400442

broj poruka: 4054
cokla bez ljutnje molim :) ali mslm da vas coban nije primetio da ste u toru .. najverovatnije je coban nategao ovcu .. otuda se moze objasniti to belo sto je letelo na sve strane (vuna) i uzasni zvukovi (hebi ga na suvo) ...

:: pravopis je izuzetno vazan i tacka
:: ne postoji niti jedan razlog koji opravdava lose izrazavanj
:: cak i taj Pirotski jezik (a u stvari je narecje) ima svoja pravila koje postuju ljudi koji zele da ih sagovornik razum
:: ele
:: ja ne znam niti jednu pricu osim one koja se meni desil
:: posto sam cesto sa prijateljima isao po brdima oko Kraljeva nije nam bilo cudno da iz grada krenemo peske do planine Go
:: resili smo da to traje dva dan
:: poneli hran
:: resili da zanocimo na pojati na koju prvu naidjem
:: tako je i bil
:: noc pocinje da pada, mi vec nasli ovcarnik u koji bi mogli svi da se smestimo: kucica sa velikim, ogradjenim delom za ovc
:: vidi se da je odavno napusten
:: ne znam ko na Gocu cuva toliko ovaca koje bi tu mogle da stan
:: rostil
:: bilo je i devojak
:: san svakog tinejdzer
:: bas nam je bilo lep
:: resimo da ugasimo vatru i da krenemo na pocina
:: samo sto je vatra ugasla, oko zabrana za ovce je pocelo da leti nesto belo i da ispusta grozne zvuke decijeg plac
:: ali ne placa deteta koje je gladno (imam ih dvoje i znam da razlikujem), vec deteta koje je u ocaj
:: prodora
:: du
:: busi kost
:: bilo je jedno `nesto
:: a onda je doslo jos jedn
:: pa jos njih nekolik
:: leteli su u krug oko nas, sve brze i brz
:: cinilo nam se, sto je vatra tisa i manja, oni su bili sve glasniji i bliz
:: ne znam koliko je to trajalo, ali mi nismo ostali skamenjeni, vec smo pobegli u drvenu kucic
:: zanemel
:: cekamo da vidimo sta ce da se des
:: mislim da sam mogao da cujem srce svakog od na
:: niciji glas osim tih `nekih
:: polako je zamirao i nesta
:: u groznom strahu smo zaspali, ne znam ka
:: samo znam da smo se ujutru probudili vasljiv
:: ta koliba je bila puna jebenih vasak
:: otisli do Goc
:: vratili se nazad kucam
:: razmisljali i pricali i o dogadjaj
:: posto smo svi kasnije zavrsili fakultete i ponosimo se razumom, logikom, naucnim dokazivanjem i onim sto moze da se dokaze, dogadjaj smo objasnili postojanjem belih sova koje se bas na slican nacin oglasavaj
:: i lete, naravn
:: i plase se od vatre naravn
:: samo, nema ih puno u tom kraj
:: mozda ih nema uopst
:: proslo nekoliko mesec
:: jedan od prijatelja je prosao ponovo istim putem, ali danj
:: sretne lokalnog seljak
:: zaprica se sa nji
:: ali mu nije niti jednom recju rekao sta smo videli i cul
:: samo je rekao da smo zanocili u toj kolib
:: starac je samo u cudu rekao
:: kako ste smeli
:: mi to mesto zovemo Deciji gro
:: tu su (navodno) Turci zaklali nekoliko malisan
:: ..
:: Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W
H-nitro re 20.02.2012. 15:13 #400447

broj poruka: 1981
Samo da kazem zao mi je zbog necitkosti texta, bas sam brzo kucao, jer sam hteo brzo da napisem sto sam znao, jbg cim kucam veliki text izgubim se :)
elem miskonius jesam brale video sam samo to nisam ovde gore napisao, neke stvari su kristalno jasne i zato znam sta pisem

tootles vidis zaboravio sam posto je mokra gora blizu bosne, nazivaju ih i prikaze ili prividjenja, i kao sto rekoh svaki komentar se uvazava, samo dragg negledam ja to ko duhove nisu to duhovi, i zasto na tim mestima? pa evo zasto, najcesce se desava kad se smrkava i kad svice, ali na tim mestim aje nekad nesto bilo ili neko klanje neka glupost uglavnom jeste perila i raskrsca vodenice, ako mislis suprotno nije iskljucivo da ne bi video cak kad bi i sa nekim otisao

ja imam drugare ovde koji mi se kunu u sve zivo i mrtvo da su sva trojica videli nesto, a to nesto je bolesno nenormalno, i nemoguce da su se svi istripovali, i nisu oni jedini

Ajde sad ti meni nesto objasni, sta znaci kad u sred nedodjije vidis devojku sa dukom skoro narandzastom kkosom, staroj naraodnoj nosnji koju sam video samo u zoni zamfirovoj, prelepa, toci vodi na potoku, u pola 5 ujutru, tu kilometrima nema nista, samo potok i cesma, a i uhvati u obzir da je mesto gde ja zivim mesto od 2000-4000 hiljade stanovnika znaci znam sve ljude moje i starije godiste i nisam ja jedini koji je video to

T.S.A.R. Nuclear fire power

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp0

toothless hahahhahahhaaaa 20.02.2012. 15:14 #400449

Cokla, brate, ako je Codeus u pravu, dobro ste vi i prošli! :D

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: cokla bez ljutnje molim :) ali mslm da vas coban nije primetio da ste u toru .. najverovatnije je coban nategao ovcu .. otuda se moze objasniti to belo sto je letelo na sve strane (vuna) i uzasni zvukovi (hebi ga na suvo) ..
toothless Pusti ti njih brate... 20.02.2012. 15:16 #400450

kad im pošaljem moju babu Vlajnu AKS-om da im baci neki spell, fire damage constant effect ili slično, neće im biti dobro! :)

:: Samo da kazem zao mi je zbog necitkosti texta, bas sam brzo kucao, jer sam hteo brzo da napisem sto sam znao, jbg cim kucam veliki text izgubim se :)
:: elem miskonius jesam brale video sam samo to nisam ovde gore napisao, neke stvari su kristalno jasne i zato znam sta pisem
:: tootles vidis zaboravio sam posto je mokra gora blizu bosne, nazivaju ih i prikaze ili prividjenja, i kao sto rekoh svaki komentar se uvazava, samo dragg negledam ja to ko duhove nisu to duhovi, i zasto na tim mestima? pa evo zasto, najcesce se desava kad se smrkava i kad svice, ali na tim mestim aje nekad nesto bilo ili neko klanje neka glupost uglavnom jeste perila i raskrsca vodenice, ako mislis suprotno nije iskljucivo da ne bi video cak kad bi i sa nekim otisa
:: ja imam drugare ovde koji mi se kunu u sve zivo i mrtvo da su sva trojica videli nesto, a to nesto je bolesno nenormalno, i nemoguce da su se svi istripovali, i nisu oni jedin
:: Ajde sad ti meni nesto objasni, sta znaci kad u sred nedodjije vidis devojku sa dukom skoro narandzastom kkosom, staroj naraodnoj nosnji koju sam video samo u zoni zamfirovoj, prelepa, toci vodi na potoku, u pola 5 ujutru, tu kilometrima nema nista, samo potok i cesma, a i uhvati u obzir da je mesto gde ja zivim mesto od 2000-4000 hiljade stanovnika znaci znam sve ljude moje i starije godiste i nisam ja jedini koji je video t
:: T.S.A.R. Nuclear fire power
:: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp
H-nitro re 20.02.2012. 15:29 #400454

moram da odgovorim na ovo, cokla, ta prica sto si ispricao, me potsetila, na drugara koji je bled dosao i mi ga ismejavali da se istripovao, kako on prica (a nije lagao jer je oduzet jos malo pa sed dosao) kaze bio je sa jos jednim drugom i izvlacili su sumu, i kad je bila zadnja tura poceo je da pada mrak, i rekli su vbozacu da ide oce da prave rostilj tu ima i potok, sve im je dobro doslo, a i bilo je letnje vece jos se videlo poprilicno dobro
i kaze taman nasli mesto kad vide ostao ranac gore na brdu, i ko ce da ga uzme nemogu da se dogovore i krenu obojica, i kaze kad su krenuli uz potok, samo su videli nesto belo kao ovca ali nedefinisan oblik, kako ide sa druge strane ka njima ali on kaze da neide nego kao da lebdi, i ubrzava

kaze da je bio bolt ne bi bio brzi nego oni, ja sam pomislio mozda se ovca, ali o5 ovca kad je sama ona neide nikud i kaze da bas brzo ide i jos puca kuda prolazi, ali kao da lebdi, decko je dete sa sela zna on da razlikuje da li je ovca ili covek, tako da mu verujem, a pogotovu po izgledu te izbezumljene face

ali jbg ljudi niko se jos nije nasao da iskulira i ostane da vidi sta je to ili da slika ili snimi pa da pokeze gragg-u napr, zamislis sebe u toj sitaciji mislim da ni ti ne bi cekao da vidis sta je to ako vec vidis da nije normalna pojava

H-nitro Re: Pusti ti njih brate... 20.02.2012. 15:30 #400455

da im baba da critical damage! xaxa

:: kad im pošaljem moju babu Vlajnu AKS-om da im baci neki spell, fire damage constant effect ili slično, neće im biti dobro! :
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
:: :: Samo da kazem zao mi je zbog necitkosti texta, bas sam brzo kucao, jer sam hteo brzo da napisem sto sam znao, jbg cim kucam veliki text izgubim se :)
:: :: elem miskonius jesam brale video sam samo to nisam ovde gore napisao, neke stvari su kristalno jasne i zato znam sta pisem
:: ::
:: :: tootles vidis zaboravio sam posto je mokra gora blizu bosne, nazivaju ih i prikaze ili prividjenja, i kao sto rekoh svaki komentar se uvazava, samo dragg negledam ja to ko duhove nisu to duhovi, i zasto na tim mestima? pa evo zasto, najcesce se desava kad se smrkava i kad svice, ali na tim mestim aje nekad nesto bilo ili neko klanje neka glupost uglavnom jeste perila i raskrsca vodenice, ako mislis suprotno nije iskljucivo da ne bi video cak kad bi i sa nekim otisa
:: :: ja imam drugare ovde koji mi se kunu u sve zivo i mrtvo da su sva trojica videli nesto, a to nesto je bolesno nenormalno, i nemoguce da su se svi istripovali, i nisu oni jedin
:: :: Ajde sad ti meni nesto objasni, sta znaci kad u sred nedodjije vidis devojku sa dukom skoro narandzastom kkosom, staroj naraodnoj nosnji koju sam video samo u zoni zamfirovoj, prelepa, toci vodi na potoku, u pola 5 ujutru, tu kilometrima nema nista, samo potok i cesma, a i uhvati u obzir da je mesto gde ja zivim mesto od 2000-4000 hiljade stanovnika znaci znam sve ljude moje i starije godiste i nisam ja jedini koji je video t
:: :: T.S.A.R. Nuclear fire power
:: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp
cokla @codeus 20.02.2012. 16:15 #400467

drago mi je da si procitao pricu do kraja i da ti je to raspalilo mastu :)

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

Dragg Re: Šta ti znači to `jao, ljudi iz Bosne`? Pa nisu svi tamo Muje i hase... 20.02.2012. 16:30 #400469

broj poruka: 2270
:: Jedno su priče i tripovi zbog straha usred noći,...a drugo je kad se dešava usred bela dana
:: Kako ti onda objašnjavaš da ljudi vide stvari pre nego što će neko umreti?Nisu to samo priče o vampirima, vukodlacima, i slično, to su događaji koje sam već opisao.Hoćeš da kažeš da je moj deda podsvesno istripovao nešto zbog priče iz detinjstva i sam sebe omlatio o zemlju slomivši sebi zub? Kakve veze imaju bapske priče sa crkvom koju kevina tetka nikad u životu nije videla, a sanjala je da kroz zemlju izlazi ispred nje i videla je posle 20 godina prvi put u životu? Ona je skoro naš jezik zaboravila ,a ne priče o vilama i prikazama
:: Ja ne znam šta se desilo tada, ali ne mogu da kažem da se nije desilo jer moj deda nije ni plašljiv ni lud da ta ko nešto sebi uradi. On i dan danas živi tamo sam i opet ide tamo gde se ljudima priviđaju stvari, pa nikad više nije video ništa slično.
:: Isto je kao i sa pričom o Bogu
:: Ja tebi ne mogu da dokažem da on postoji, a ti meni ne možeš da dokažeš da ne postoji
:: Postoje mnogo prostije stvari koje su neobjašnjene, kao naprimer onaj ludak koji stoji go u kontejneru punom leda sat i 20 minuta, i posle izađe i ne bude mu ništa.Po svim zakonima prrirode i medicine, on bi trebao da bude mrtav i zaleđen posle 15 minuta u ledu.Ali..
:: A jednom sam se tako iscimao u Bosni da je to strašn

Šta to ljudi vide pre nego što će neko umreti? I ko će umreti? I koliko dana pre? Ja svaki dan nešto vidim, a jednog dana će svakako umreti neko meni blizak, pa i ja. Tvoja tetka bi se svakako malo uvredila kad bi ti probao detaljnije da uđeš u slučaj. Jel ona to nešto videla pa rekla `E, sad sam ovo videla, prekosutra će umreti ujka Stavra...` ili je Stavra umro pa se ona naknadno setila da je nešto videla? Ili je Stavra bio već teško bolestan pa su već očekivali smrt? Ima milion takvih detalja koji čine razliku između nečije samoobmane i stvarne `vidovitosi` i te detalje je teško proveriti van kontrolisanih uslova. Da li su vršene provere u kontrolisanim uslovima? I te kako. Više puta sam pisao ovde o Randy fondaciji koja daje 1e6 dolara svakom ko bilo šta natprirodno dokaže u laboratoriji. Stotine proroka, gurua, čitača misli, rašljara, astrologa, bioenergetičara, čitača dlana i sl. je probalo. Apsolutno niko nije uspeo da, u kontrolisanim uslovima, ponovi ono što tvrde da svakodnevno rade. Mnogo njih je imalo veliki broj sledbenika koji su svim srcem verovali u njih. I mnogi su izašli iskreno razočarani, znači da nisu bili striktno lažovi i prevaranti, već su samoobmanjuće iskreno verovali u to, baš kao i ti. Već sam ti rekao - hiljade godina, nijedan dokaz.
Što se tiče Boga, tu već grešiš. Jasno da ja ne mogu da dokažem da ne postoji (kao ni za Deda Mraza, hari potera, Petra Pana i sl.) ali teret dokazivanja nije na meni. Onaj ko iznosi pozitivnu tvrdnju snosi teret dokazivanja, to je bitan postulat naučnog postupka. Neverovanje je default pozicija, sve dok onaj ko tvrdi nešto ne dokaže svoju tvrdnju. Imali smo ALrad i ja diskusiju na tu temu nedavno:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42808&forid=25&katid=6
Antimatery Pa.... 20.02.2012. 16:35 #400471

broj poruka: 997
Istina mnogo toga jos nije obijasnjeno, evo kvantni fizicari vec dugi niz godina proucavaju kako svest moze uticati da promenu pa i promenu fizickih zakona, ali trebali bi svi da ucestvujemo u eksperimentu. Inace bacani su glava i pismo, i u nekom vremenskom intervalu je i pismo i galava padala podjednako.

Kada je 1000 okupljenih ljudi mislilo kako je ko umeo da snagom uma podstakne da padne pismo i znate sta je bilo pa pismo je pocelo cesce da pada i tako su oni eksperimentisali i dobili pootvrdne rezultate, e sad je pitanje na sta se `masa` usmerava da misli. Verujem da tu ima propagande da neko tamo zna sta moze da postigne te nam zivot i kroji ovako, svi mislimo na krizu na ratove itd...

Inace kada je mozak uplasen zna on da vidi i onog cega nema, i to se zna. Ali i ne obijasnjivih stvari ima definitivno.

Sto se tice jedne od najgorih stvari recimo ovde u Kragujevcu u Sumaricama je streljano 7000 ljudi na jednom mestu e tu je bilo dece i dece i oni su streljani i nikada nista se nikome nije prividjalo, a prolazi se tu i nocu, cesto se prolazi zbog kampovanja na obliznjem jezeru.

Sve je relativno !!!

Dragg Re: Pa.... 20.02.2012. 17:23 #400478

Moram da odgovorim na ovo:

- evo kvantni fizicari vec dugi niz godina proucavaju kako svest moze uticati da promenu pa i promenu fizickih zakona

Ne, kvantni fizičari se time ne bave. Svest nema nikakav uticaj na ishod kvantnih događaja. Na stranu što verovatnoća kvantnog ishoda nije promena fizičkih zakona.

- Inace bacani su glava i pismo, i u nekom vremenskom intervalu je i pismo i galava padala podjednako. Kada je 1000 okupljenih ljudi mislilo kako je ko umeo da snagom uma podstakne da padne pismo i znate sta je bilo pa pismo je pocelo cesce da pada i tako su oni eksperimentisali i dobili pootvrdne rezultate, e sad je pitanje na sta se `masa` usmerava da misli.

Ovo si verovatno čitao u Trećem Oku. Ako nije, dokumentuj ovo. Inače ovo nije, čak i da je tačno, kvantni efekat. Naučnici znaju, već skoro ceo vek, da je verovatnoća kvantog efekta u makroskopskom svetu praktično ništavna, kao i da, već sam rekao, ljudska svest nema nikakav uticaj.

- Inace kada je mozak uplasen zna on da vidi i onog cega nema, i to se zna. Ali i ne obijasnjivih stvari ima definitivno.:

Ne mora da bude uplašen. Sve ono što mi mislimo da vidimo, čujemo, osećamo, prolazi kroz masivno procesiranje u CNS-u. Svaki senzorni događaj, koji mozgu ne izgleda jasan i logičan, on će obraditi i racionalizovati u njemu prihvatljive okvire. Nije ništa neobično da mozak kreira čitav nepostojeći događaj kako bi racionalizovao nešto što je video ili čuo. Deja vu je jedan od najpoznatijih takvih efekata.
Ishmerish E da vas nataknem na osivnu 20.02.2012. 17:31 #400479

broj poruka: 7285
Centralna Srbija i Bosna imaju vise paranormalnih pojava nego ceo svet...

Ja bi rekao da je tu samo etanol u pitanju i da je na mozda jedan pravi dogadja,j jos par desetina dodato.

Ako Robert Singer cuje za ove dve regije Supernatural ima da se snima dokle god cela ekipa ne odapne od starosti!

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

cokla @Dragg 20.02.2012. 17:37 #400481

:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42808&forid=25&katid=

prijatelju, skidam kapu!
sad vidim da smo ti smesni onda kad se ne naljutis zbog necije izjave
jos jednom:
skidam kapu!
Dragg re 20.02.2012. 17:48 #400484

Eh Cokla, nisam ljut stvarno. Možda tako izgleda, ali nisam.
toothless Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 17:48 #400485

znam ja dosta o psihologiji i snazi ljudskog uma, tj. šta može čovek svesno ili nesvesno da uradi.Nisam ja pod uticajem samoobmane jer sam već rekao da sam išao sto puta sam tamo gde se nekim ljudima `prikazivalo`, pa ništa nisam ni video ni čuo i znam da razlučim izmišljotinu od istine.Doduše, jednom mi je neka ptičurina tako zaurlala iz mraka da sam dobio nove sede, ali sam imao baterijsku lampu i osvetlio drvo, pa sam video da je ptica, i nastavio dalje.Nisam video ni vile ni veštice.

A ti likovi iz pomenute fondacije su smešni.Što ima neko njima da dokaže u laboratorijskim uslovima?Pa oni ne mogu ni fenomene u prirodi da objasne kao što je Biba struja ili pomenuti lik koji kulira go u ledu koliko god hoće, a kamoli da objašnjavaju natprirodne tj nepoznate fenomene. Nek` odu oni čamcem u bermudski trougao pa nek ga tamo izuče lično, da vidim da li će imati muda. Mogu da se kladim da niko od njih ne bi smeo da zanoći tamo gde je moj deda spavao za vreme rata. :)
Nek` objasne Tarabićeve knjige ako su tako stručni, eto im domaći.Kako je običan čovek seljak mogao da pogodi da će umreti tačno u 45 godina i da će njegova sestra da se uda i da će joj sva deca poumirati mlada?Neću ni da pominjem druge krupnije stvari koje niko ni u SF romanima nije mogao da predvidi u to vreme.
A što se tiče mojih rođaka i ljudi koje poznajem, evo ti još jedan podatak:
Kada je moj deda odlučio da pravi kuću, lokalne babe(neko će ih nazvati vračarama ali ja to ne bih znao, za mene su samo starosedeoci tih krajeva) su rekle da mesto za kuću ne valja.Svi moji živi rođaci se sećaju njihovih reči, i sada žale što ih nisu poslušali.
Rekle su: Loše je to mesto za kuću, ako je tu napravite, prvo će vam umirati krupna stoka, a onda čeljade iz kuće...
Kada su počeli ipak da je prave i bili pri kraju, Vo im se zadavio sa kruškom koja mu je upala u dušnik(ti slobodno pitaj seljake koje su šanse da se to desi), a kada je kuća završena, troje ljudi je u dve godine umrlo iz te kuće.I to troje ljudi koji su pucali od zdravlja.Među njima je i moja Nana koja je imala samo 50 godina kada je umrla, i rekla je dan pre smrti da će sutradan umreti, iako je bila zdrava kao dren.Srećom (ili nesrećom) je u ratu kuća izgorela do temelja, i moj deda je rekao ` daj Bože da su svi problemi nestali sa njom`.
Ne znam za tebe, ali ja sam dosta puta sanjao događaje koji su se tek par godina kasnije desili , kao i ljude koje sam tek posle par godina prvi put video i upoznao.
Normalno da ima dosta priča koje su izmišljene jer je uvek bilo Pera ložača, ali ipak verujem da nešto postoji što još uvek nije objašnjeno.
Uglavnom , poštujem tvoje mišljenje i nadam se da ćemo dočekati da vidimo razrešenje ovakvih misterija, kako god ispalo na kraju. :)
Ne bih da trolujem čoveku temu jer ako ništa drugo, stvarno može da bude zamena za dobre stare `camp fire` priče. :)
Pa sad vi ugasite svetlo i zaspite ako smete! :D Muahahahahhaahhaaaaa

:: Šta to ljudi vide pre nego što će neko umreti? I ko će umreti? I koliko dana pre? Ja svaki dan nešto vidim, a jednog dana će svakako umreti neko meni blizak, pa i ja. Tvoja tetka bi se svakako malo uvredila kad bi ti probao detaljnije da uđeš u slučaj. Jel ona to nešto videla pa rekla `E, sad sam ovo videla, prekosutra će umreti ujka Stavra...` ili je Stavra umro pa se ona naknadno setila da je nešto videla? Ili je Stavra bio već teško bolestan pa su već očekivali smrt? Ima milion takvih detalja koji čine razliku između nečije samoobmane i stvarne `vidovitosi` i te detalje je teško proveriti van kontrolisanih uslova. Da li su vršene provere u kontrolisanim uslovima? I te kako. Više puta sam pisao ovde o Randy fondaciji koja daje 1e6 dolara svakom ko bilo šta natprirodno dokaže u laboratoriji. Stotine proroka, gurua, čitača misli, rašljara, astrologa, bioenergetičara, čitača dlana i sl. je probalo. Apsolutno niko nije uspeo da, u kontrolisanim uslovima, ponovi ono što tvrde da svakodnevno rade. Mnogo njih je imalo veliki broj sledbenika koji su svim srcem verovali u njih. I mnogi su izašli iskreno razočarani, znači da nisu bili striktno lažovi i prevaranti, već su samoobmanjuće iskreno verovali u to, baš kao i ti. Već sam ti rekao - hiljade godina, nijedan dokaz
:: Što se tiče Boga, tu već grešiš. Jasno da ja ne mogu da dokažem da ne postoji (kao ni za Deda Mraza, hari potera, Petra Pana i sl.) ali teret dokazivanja nije na meni. Onaj ko iznosi pozitivnu tvrdnju snosi teret dokazivanja, to je bitan postulat naučnog postupka. Neverovanje je default pozicija, sve dok onaj ko tvrdi nešto ne dokaže svoju tvrdnju. Imali smo ALrad i ja diskusiju na tu temu nedavno
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42808&forid=25&katid=
doca80 u duhu teme 20.02.2012. 17:59 #400487

broj poruka: 3053
http://www.youtube.com/watch?v=KNKNEzY7hLY

duh poznate zvezde snimljen u emisiji larija kinga...profi kamerama...:)

NAJCVRSCI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

Dragg Re: Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 18:36 #400498

:: znam ja dosta o psihologiji i snazi ljudskog uma, tj. šta može čovek svesno ili nesvesno da uradi.Nisam ja pod uticajem samoobmane jer sam već rekao da sam išao sto puta sam tamo gde se nekim ljudima `prikazivalo`, pa ništa nisam ni video ni čuo i znam da razlučim izmišljotinu od istine.Doduše, jednom mi je neka ptičurina tako zaurlala iz mraka da sam dobio nove sede, ali sam imao baterijsku lampu i osvetlio drvo, pa sam video da je ptica, i nastavio dalje.Nisam video ni vile ni veštice
:: A ti likovi iz pomenute fondacije su smešni.Što ima neko njima da dokaže u laboratorijskim uslovima?Pa oni ne mogu ni fenomene u prirodi da objasne kao što je Biba struja ili pomenuti lik koji kulira go u ledu koliko god hoće, a kamoli da objašnjavaju natprirodne tj nepoznate fenomene. Nek` odu oni čamcem u bermudski trougao pa nek ga tamo izuče lično, da vidim da li će imati muda. Mogu da se kladim da niko od njih ne bi smeo da zanoći tamo gde je moj deda spavao za vreme rata. :
:: Nek` objasne Tarabićeve knjige ako su tako stručni, eto im domaći.Kako je običan čovek seljak mogao da pogodi da će umreti tačno u 45 godina i da će njegova sestra da se uda i da će joj sva deca poumirati mlada?Neću ni da pominjem druge krupnije stvari koje niko ni u SF romanima nije mogao da predvidi u to vreme
:: Ne znam za tebe, ali ja sam dosta puta sanjao događaje koji su se tek par godina kasnije desili , kao i ljude koje sam tek posle par godina prvi put video i upoznao
:: Uglavnom , poštujem tvoje mišljenje i nadam se da ćemo dočekati da vidimo razrešenje ovakvih misterija, kako god ispalo na kraju. :

Pročitaj moj prethodni ogdgovor. Samoobmana često ne zavisi od tebe i tvoje svesti. Mozak izmišlja stvari i događaje da bi racionalizovao neobične senzorske signale. To je automatska radnja i nema veze sa onim što svesno želiš ili ne. Mada, često i svesno sebe obmanjujemo jer želimo u nešto da verujemo.
Likovi iz fondacije nisu smešni, smešno je upravo ono što ti radiš - pridaješ značaj nekim anegdotama i bapskim pričama. Da li shvataš da je kontrolisana studija JEDINI način da uopšte nešto dokažemo? Kroz celu istoriju, ništa nije dalo nikakav konsistentan rezultat osim naučnog metoda. Nikakva religija, filizofija, instiktivni metod - ništa. Naučni metod se iskristalisao kroz vekove, kao jedino sredstvo pomoću koga možemo doći do pouzdanih saznanja.
Što se tiče Tarabića, morao si to bolje da istražiš pre nego što potegneš. Sva izdanja u zadnjih 100-nak godina su dopunjavanja i prepravljana da bi odslikali situaciju koja se desila u međuvremenu. Npr. u izdanjima pre II svetskog rata, nigde se ne pominje da će se tako nešto desiti, a u izdanjimo posle imaš mali milion referenci na likove i događaje II SV rata. Isto se odnosi na izdanja pre 90-tih i na ona posle, itd. Dobra analiza izdanja Tarabićevih `proročanstava` imaš u knjizi `Da li postoje stvari koje ne postoje` od Voje Antonića. Preporučujem jer obuhvata i mnogo drugih tema koje smo ovde spominjali.
Sećaš se snova od pre par godina? Blago tebi. Čuo si za Deja vu efekat? Neka informacija biva greškom upisana u dugotrajnu memoriju bez višestrukog ponavljanja i preskače boravak u kratkotrajnoj memoriji. Mozak sad ima informaciju na mestu na koje može da dođe samo ono što se više puta ponovi i on bukvalno izmišlja istovetan događaj i smešta ga u prošlost.
Naravno da nas čeka razjašnjenje mnogih misterija, npr. da li postoji Higsov bozon, šta se krije iza kolapsa kvantne talasne funkcije, šta je tamna energija, da li će teorija stringova dati odgovor šta se zbilo u Plankovom vremenu, itd. U onome što si ti nabrojao, misterije nema ili su objašnjenja trivijalna.
toothless Re: Re: Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 19:08 #400504

Kao što sam rekao, ovako možemo do sutra da raspravljamo o nečemu od čega niko od nas dvojice nema nikakve koristi.Ti zastupaš teoriju da nauka može sve da objasni i da postoji samo materijalni svet koji mi vidimo, a tvrdim da čovečanstvo ne ume ni dupe da obriše a kamoli da objasni sve pojave i fenomene na svetu.Za tarabiće nisam spominjao poznate ljude i događaje već samo primer Mitrove sestre kao najočigledniji.
Ja ne moram da jurim vanzemaljce i da ih donesem u laboratoriju da bi nekim tamo naučnicima dokazao da oni postoje(u bilo kom obliku), niti moram da im dokazujem prikaze i ostalo jer je teorija da smo mi uber bića i da postoji samo ono što mi vidimo i osećamo sebična i debilna.Jednostavno, svako ima pravo da veruje u šta god hoće, a naučnici ako hoće neka sami donesu Radan planinu u laboratoriju da bi odgonetnuli sve njene tajne (zašto kola idu sama uzbrdo i slično.).Ne mogu da odgonetnu Sumersko pismo i tajnu građevina pre nekoliko hiljada godina, a kamoli neke složenije stvari.Stvarno ne bih više da raspravljam, pogotovo u ovako lepoj spooky temi koju je otvorio H-Nitro.

Nego, dajte ljudi još neke priče da imamo šta da pričamo sada na leto, pored vatre, pa da se devojke stisnu još više uz nas! .)

:: Pročitaj moj prethodni ogdgovor. Samoobmana često ne zavisi od tebe i tvoje svesti. Mozak izmišlja stvari i događaje da bi racionalizovao neobične senzorske signale. To je automatska radnja i nema veze sa onim što svesno želiš ili ne. Mada, često i svesno sebe obmanjujemo jer želimo u nešto da verujemo
:: Likovi iz fondacije nisu smešni, smešno je upravo ono što ti radiš - pridaješ značaj nekim anegdotama i bapskim pričama. Da li shvataš da je kontrolisana studija JEDINI način da uopšte nešto dokažemo? Kroz celu istoriju, ništa nije dalo nikakav konsistentan rezultat osim naučnog metoda. Nikakva religija, filizofija, instiktivni metod - ništa. Naučni metod se iskristalisao kroz vekove, kao jedino sredstvo pomoću koga možemo doći do pouzdanih saznanja
:: Što se tiče Tarabića, morao si to bolje da istražiš pre nego što potegneš. Sva izdanja u zadnjih 100-nak godina su dopunjavanja i prepravljana da bi odslikali situaciju koja se desila u međuvremenu. Npr. u izdanjima pre II svetskog rata, nigde se ne pominje da će se tako nešto desiti, a u izdanjimo posle imaš mali milion referenci na likove i događaje II SV rata. Isto se odnosi na izdanja pre 90-tih i na ona posle, itd. Dobra analiza izdanja Tarabićevih `proročanstava` imaš u knjizi `Da li postoje stvari koje ne postoje` od Voje Antonića. Preporučujem jer obuhvata i mnogo drugih tema koje smo ovde spominjali
:: Sećaš se snova od pre par godina? Blago tebi. Čuo si za Deja vu efekat? Neka informacija biva greškom upisana u dugotrajnu memoriju bez višestrukog ponavljanja i preskače boravak u kratkotrajnoj memoriji. Mozak sad ima informaciju na mestu na koje može da dođe samo ono što se više puta ponovi i on bukvalno izmišlja istovetan događaj i smešta ga u prošlost
:: Naravno da nas čeka razjašnjenje mnogih misterija, npr. da li postoji Higsov bozon, šta se krije iza kolapsa kvantne talasne funkcije, šta je tamna energija, da li će teorija stringova dati odgovor šta se zbilo u Plankovom vremenu, itd. U onome što si ti nabrojao, misterije nema ili su objašnjenja trivijalna.
gilopile Re: re 20.02.2012. 19:13 #400505

broj poruka: 9459
To ti je upravo to. Covjecja rasa valjda voli da se, u nakom briznom zivotu, ponekad zaplaska, jer ga to, valjda, ispuni. Jos se proucava ljudska mozgulja...
Mislim da je realnost i svakodnevica daleko misterioznija od neceg izmisljenog.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Natprirodne pojave ne postoje. Ako malo razmislite o tome, shvatićete da nema nikave logike da se `pojavljuju` samo na onim mestima gde je inače ljudima neprijatno iz potpuno objektivnih i materijalnih razloga (šuma, usamljene tačke, mrak, loša vidljivost,...). Šta briga nekog duha da li je to neka zabačena šuma ili Knez Mihajlova? Ovo je tipičan primer kako svoje evolutivno nastale strahove (u šumi je niska vidljivost, zver može biti na metar od tebe i nećeš je videti dok nije prekasno) projektujemo na natprirodna bića kojima takve stvari ne bi trebalo ništa da znače
:: Prošle godine se u proširila vest da duh u venčanici hoda jednim magistarnim putem u Srbiji. Ljudi su se po raznim forumima, isto kao i ovde, kleli u sve i svašta da su videli nezemaljsko biće, mnogi su pričali da lebdi, neki da su prošli kolima kroz njega... Sve dok policija nije uhapsila nekog sredovečnog baju koji se oblačio u venčanicu i hodao drumom. EJJJJ! Bila je dovoljna samo jedna neobična stvar oko čoveka (pogrešno obučen) da se stvori legenda i raširi kao zaraza.
Dragg Re: Re: Re: Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 19:36 #400519

:: Kao što sam rekao, ovako možemo do sutra da raspravljamo o nečemu od čega niko od nas dvojice nema nikakve koristi.Ti zastupaš teoriju da nauka može sve da objasni i da postoji samo materijalni svet koji mi vidimo, a tvrdim da čovečanstvo ne ume ni dupe da obriše a kamoli da objasni sve pojave i fenomene na svetu.Za tarabiće nisam spominjao poznate ljude i događaje već samo primer Mitrove sestre kao najočigledniji
Ja ne moram da jurim vanzemaljce i da ih donesem u laboratoriju da bi nekim tamo naučnicima dokazao da oni postoje(u bilo kom obliku), niti moram da im dokazujem prikaze i ostalo jer je teorija da smo mi uber bića i da postoji samo ono što mi vidimo i osećamo sebična i debilna.Jednostavno, svako ima pravo da veruje u šta god hoće, a naučnici ako hoće neka sami donesu Radan planinu u laboratoriju da bi odgonetnuli sve njene tajne (zašto kola idu sama uzbrdo i slično.).Ne mogu da odgonetnu Sumersko pismo i tajnu građevina pre nekoliko hiljada godina, a kamoli neke složenije stvari.Stvarno ne bih više da raspravljam, pogotovo u ovako lepoj spooky temi koju je otvorio H-Nitro.::
:

Pa ni ja ne bih dalje da raspravljam, ali ti stalno iznosiš nove (netačne) tvrdnje.
Nauka ne može sve da objasni, ali postoji razlika između trenutno neobjašnjenih stvari i stvari koje ne postoje.
Ne znam koje si izdanje Tarabića čitao, ali ti je valjda jasno da su sva izdanja, osim originala, kompromitovana. Naravno, original ne postoji, najstariji zapis o proročanstvu je iz 1939, daleko nakon događaja koje spominješ.
Imaš pogrešnu predstavu o tretiranje čoveka u nauci (uber bića). Naprotiv, oni koji su skloni religioznom i iracionalnom pogledu na svet, tvrde da je čovek specijalno božje stvorenje i da je sva ostala priroda stvorena da bude njemu podređena. Nauka smatra da je čovek evolutivno vezan za sav ostali život i da ceo živi svet ima isto poreklo i značaj. Ne bih rekao da je to sebično. Postoji ono što možemo da vidimo, osetimo, detektujemo ili dokažemo na bilo koji način. Ono što je nedetektabilno je, po definiciji, nepostojeće. Npr. tamna materija - nemamo pojma šta je to, ne zrači ni u jednom delu spektra, apsolutno ne reaguje sa običnom materijom, u ovom trenutku se na mestu tvog tela nalazi izvesna količina toga i ti ga ne možeš otkriti nikako. Zašto onda verujemo u tamnu materiju a u duhove ne? Zato što je ipak možemo gravitaciono osetiti. Znači, nije potrebno da nešto direktno dostupno našim čulima, samo da je bilo kako detektabilno.
Nasumično nabacuješ gomilu stvari- sumere, piramide, Radan, Bermudski trougao, ne ulazeći detaljno ni u jedno od tih mitova. Ne smeta mi što želiš da veruješ u to, nego što ne ulažeš nikakav napor da istražiš stvari u koje tako iskreno veruješ. To je ono što prodavci magle i raznih mitova i očekuju- ogromna većina ljudi će samo primiti informaciju koja ih intrigira bez ikakvog upuštanja u analizu i proveru.
Tristram Re: Re: Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 19:41 #400522

broj poruka: 1872
To ti se zove customer support & updates, poslovno neobrazovani čoveče.

:: Što se tiče Tarabića, morao si to bolje da istražiš pre nego što potegneš. Sva izdanja u zadnjih 100-nak godina su dopunjavanja i prepravljana da bi odslikali situaciju koja se desila u međuvremenu. Npr. u izdanjima pre II svetskog rata, nigde se ne pominje da će se tako nešto desiti, a u izdanjimo posle imaš mali milion referenci na likove i događaje II SV rata. Isto se odnosi na izdanja pre 90-tih i na ona posle, itd
Dragg Re: Re: Re: Ovako možemo do sutra... 20.02.2012. 19:45 #400524

Nisam u trendu, ali hvatam zalet.

:: To ti se zove customer support & updates, poslovno neobrazovani čoveče
:: :: Što se tiče Tarabića, morao si to bolje da istražiš pre nego što potegneš. Sva izdanja u zadnjih 100-nak godina su dopunjavanja i prepravljana da bi odslikali situaciju koja se desila u međuvremenu. Npr. u izdanjima pre II svetskog rata, nigde se ne pominje da će se tako nešto desiti, a u izdanjimo posle imaš mali milion referenci na likove i događaje II SV rata. Isto se odnosi na izdanja pre 90-tih i na ona posle, itd
H-nitro re 20.02.2012. 21:00 #400545

ja se slazem sa dragom sa nekim stvarima tj sa vecinom, treba diokazati i to je jedniko guralo nauku kroz vreme DOKAZ e sad
ja koji vise verujem u hobite nego u boga raj i pakao meni su to smesne stvari koje se ponavljaju od davnina, ne znam setanje po vodo pretvaranje vina u med i adam i eva stvaranje sveta za 7 dana itd. to su mi ko price za malu decu ali ponavljanje je majka ucenja.

e sad idemo na zanimljivo, to je sve ok, ali ima mnogo stvari koje do dana danasnjeg nemogu da se objasne znog razvijenosti tehnologije i evolucije coveka i njegovog mozga.

nemoze da se objasni niti nas mozak moze da shvati koliko ima u stvari dimenzija a kamoli nesto drugo, svemir napr:kolika je duzina?kad je nastao i sta je bilo pre toga i pre toga i tako u krug? to su stvari koji mozda nikad ni necemo odgonetnuti, do skora se mislilo da je crna rupa izmisljotina ali eto otkrise je
nas covek je nedavno postavio teoriju iz nule, to znaci da ima nulta dimenzija pa tek onda ostale i trodimenzionalni svet u kome mi zivimo

isto tako nemoze da se odgonetnu stvari koje se dogadjaju na ovoj planeti, ja ti jkazem covece znam sve sam i ja to mislio ali ove stvari su me uverile drugacije.kad budem video boga verovacu u njega, ali ovo sam video i sad verujem, i previse je kad ga vidi vide ljudi onda nisi lud, vec ipak nesto ima,

ima jedan isto tako profesor matematike skro razuman i pametan covek cak sta vise postavio je neke nove stvari u matematici a on je iz bajine baste, nije nikad ni verovao niti pricao na temu o prividjenjima ali kad mu se desilo i sta mu se desilo ja sam se izgubio lik je to pricao 4 sata, u najmanji detalj voleo bi da ti isprica nebi trepto

ja za sebe imam dokaz, ali ti isto tako mozes da izazivas srecu i da se razuveris na veoma neprijatan nacin
evo procitaj ovaj citat sta se liku dogodilo i eto samo za tebe bilo je fizicki

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs