Zašto naši političarčići žele PO SVAKU CENU da nas `odvedu u Evropu`
STRANA 2 OD 2
Ispicutura
@sashai
25.05.2013. 18:15
status: user broj poruka: 268
Ti si bato zastranio ako velicas Obrenovice, a pljujes Karadjordja. Bolje da takvu drzavu nismo ni dobili, kad je stvorena na kumoubilackim osnovama. Djindjica su ubili njegovi drugari kriminalci, jer je i sam bio kriminalac. Nije tu trebao niciji nalog, hteo je da otkaci svoje pajtose iz podzemlja i krene sa populistickim obracunom sa mafijom. E pa eto mu ga na. Samo ti pici u EU, sve ti najbolje.
Vidi, boli me moj mali vrshnjak za Tadica, Chedu, Nikolica, Dachica i ostale samouke politichare, ali ti brajko mutish vodu. Kako sad 4 milijarde kada su na pochetku bile dve? Inflacija u evra, shta li? Reche ti jedan informer? Ja bih pre rekao kurir, ali ajde. No, uzeli 4 milijarde? To je samo 2.5 godina placanja za onaj vishak birokratije. 600 umesto 400 miliona? Razlika od trichavih 200 miliona? Pa, to je samo mesec ili dva placanja bespotrebnih sluzbenika. Orgijanje? Ti bash imash iskusnog informera, da ne kazem kurira. Preciscavanje krvi u zavodu za transfuziju u Grockoj i Shilerovoj? Maloletna lica, zivotinje? Ako taj tvoj informer to zna i moze da posvedochi, eto posla za organe gonjenja, inache se po svakom mogucem zakonu vodi kao sauchesnik. No, manimo se Diznilenda. Mani se SF Dzejms Bond pricha i prichica. No, u pravu si da na nekim mestima ne sme biti pederastije. Sta znam, mozda bi vladike koji su dokazane matore pederchine treba obesiti? Bat nouuuuu! Jedan dobi penziju, drugom sluchaj zastareo. Moralno posrnuce? Ma jok, sluchajnost. Neko pomenu defetizam??? Ja defetista? Ha! Samo obavesteni optimista.
U pravu je Fet, totalno sam/smo neobaveshteni. Jedan o Sodomi i Gomori, ovaj o kriminalcu Djindjicu, sa sve `eto mu ga na`. Obozavam konstruktivnu raspravu, krcatu chinjenicama. Zasto sam zastranio ako imam drugacije misljenje od tebe? Da nisi ti neki vladika SPC, sa sve licence to preach? Kumoubistvo? A dinastija Obrenovic se mirno povukla da bi dosli Karadjordjevici? OMFG! Neko ovde trutja, a sve se nadam da to nisam ja.
:: Ti si bato zastranio ako velicas Obrenovice, a pljujes Karadjordja. Bolje da takvu drzavu nismo ni dobili, kad je stvorena na kumoubilackim osnovama. Djindjica su ubili njegovi drugari kriminalci, jer je i sam bio kriminalac. Nije tu trebao niciji nalog, hteo je da otkaci svoje pajtose iz podzemlja i krene sa populistickim obracunom sa mafijom. E pa eto mu ga na. Samo ti pici u EU, sve ti najbolje :: ::
Prosvetli me onda, ovako lupetavog i neukog. Sta bi sa Obrenovicima i kako dodjoshe Karadjordjevici? Nisu bili po volji narodu, te par oficira reshi da ih lishi zivota, nichim izazvani i ni po chijem nalogu? Verovatno se radi o lopovskoj dinastiji, pa su ih ubili njihovi? Isto tako je Djindjic zasluzio metak od drzavnog sluzbenika, od drzave skolovanog snajperiste? Bio je krimos i `eto mu ga na`? Sve je to lepo natkurivanje, ali sta je sa 300000 drzavnih pijavica vishka?
:: :: ` A dinastija Obrenovic se mirno povukla da bi dosli Karadjordjevici? ` - nemoj da lupetas covece, brukas se. ::
Ne pada mi na pamet da te prosvetljujem i obrazujem. Svojim aluzijama na Majski prevrat pokazujes elementarno nepoznavanje istorijskih cinjenica. ` Nicim izazvani ` ?! Uzmi procitaj neki udzbenik ili strucnu literaturu domacih i stranih autora, da se ne brukas vise. Odjavljujem.
Ali... Ali... Valjda mozes u par rechenica da mi pojasnish. Nemoj samo mnogo stranih rechi i izraza, da i ja ovako neuk shvatim taj prevrat. Nemam vremena za udzbenike i struchnu literaturu, ako dozvoljavas, a i glupo je da se brukam vishe.
:: Ne pada mi na pamet da te prosvetljujem i obrazujem. Svojim aluzijama na Majski prevrat pokazujes elementarno nepoznavanje istorijskih cinjenica. ` Nicim izazvani ` ?! Uzmi procitaj neki udzbenik ili strucnu literaturu domacih i stranih autora, da se ne brukas vise. Odjavljujem :: ::
Ti se stvarno odjavio iz emisije? E, svaka chast. Bitje nam tako kako je dok ne nauchimo da branimo svoja uverenja. Vracaj se i brani Majski prevrat. Objasni meni i chitateljstvu tu magiju koja je uzrokovala taj prevrat, te strashne zlochine dinastije Obrenovic, toliko strashne da su morali da budu uklonjeni silom, na zgrazavanje celog sveta i gradjana Srbije. Ne moze glavni adut u raspravi da ti bude da se neko bruka, a da izbegnesh da pomenesh bilo shta smisleno u prilog svojih stavova. Ali, i dalje se nadam tvom povratku i pokushaju da me prosvetlish.
:: Ne pada mi na pamet da te prosvetljujem i obrazujem. Svojim aluzijama na Majski prevrat pokazujes elementarno nepoznavanje istorijskih cinjenica. ` Nicim izazvani ` ?! Uzmi procitaj neki udzbenik ili strucnu literaturu domacih i stranih autora, da se ne brukas vise. Odjavljujem :: ::
Evropska unija - ideja o majki vodilji ogorčenog naroda
25.05.2013. 20:04
status: user broj poruka: 3519
Jedno je sigurno, poslednja karta na koju državni vrh može igrati je EU. Zato se valjda, usled tolikog medijskog forsiranja, kod nas ideja o EU i ustalila kao održiva, neophodna, odnosno sudbonosna. Kao narod, društvo i kao zemlja smo iskusili sve moguće reperkusije xy scenarija kojima smo hranjeni, o kojima su se pisali hvalospevi i koje smo na kraju pasivno prihvatili. Iskusićemo i taj poslednji, scenario u kome za nas ima mesta samo na papiru. Glavne uloge su podeljene odavno, ali se statisti uveliko traže.
Ne znam zašto, kad smo toliko prosvećeni i pametni niko ne uvidi analogiju zaduženja članica EU, koje su sad na povocu i rade samo kako bi otplatile kamate prema EU, koje se naravno ni teoretski ne mogu isplatiti? Zašto jedna Mađarska ima dug od 130 milijardi, a Hrvatska se približava toj cifri (zvanično ulaze u EU 1.7.2013.)?
Kaiser nas čeka? Čeka, naravno, još može da se cedi suva drenovina.
Na žalost, potpuno se slažem sa kolegom Icpicuturom, izgleda da je nama jedini spas apsolutizam, ali kako je kolega već napomenuo, takvog nema na vidiku, a pitanje je da li bi mogli takvog da iznedrimo uopšte?
Koji crni kurir, kada smo tukli Cedu dok je dilovao drogu kod crkve sv. Marka. Tako nemoj da bulaznis o nekim stvarima koje ti se odvijaju pred nosom, a nemas pojma. Jok, Silerova je srusena........eto tako. I niko nece da sredi rusevinu. Jer su neke stvari ostale tamo. A ti isti su ti zauzeli medije i serviraju ti gluposti svaki dan. Koliko puta ljudi su pljuvali razne sajtove, preko foruma, tipa B92, Blic i ostale za komentarisanje, jer ljudi tamo komentarisu istinu, a nikada nije objavljena. Znaci komentari koji nemaju psovke ili uvrede. Nikada ni jedan komentar nije objavljen. A sto se tice onoga sto sam ti rekao, Tadic gej i ostalo, izvini, ali ipak nekoga koga znam je isao u skolu sa njim. Drugo odeljenje i razred, ali da. To je to. Tu je nastala bruka sa WC-om. I cela spletka do samoubistva njegove `nametnute` zene na kraju.
A sto se tice informacija, ne mogu da ti kazem i ne smem od koga. I nije neki Pera iz casopisa ili novina, niti novinar. I problem je sto to nije jedini izvor koji je ispricao mnogim ljudima. Rekao sam ti Srbija je mala drzava. Jebenih 8 miliona ljudi, kao u Berlinu. Cak mislim da i Berlin ima vise stanovnika. Svi znaju. Neko prihvati, neko ne. I bojim se sto ste sve vise zatupljeni, tako ce nam i biti. Ovde se bar neko bori, kako god, da nam bude bolje, da se oteraju ove psihopate. A ti slobodno idi u EU i tamo cete docekati problemi. Ne samo tu, nego bilo gde. Prijatelji su mi i po Italiji i po Austriji, Francuskoj i Australiji. Ni tamo ne raste cvece. Posebo u US.
A decko ti slusas lazi svaki dan. Tih lazi ima i u svakoj jebenoj drzavi ove planete. Negde manje, negde vise. Pa ovde sama jebena administracija, koja zabrlja tvoj dokument, ti moras da placas brljotinu. Ti moras da placas RTS koji se finansira od reklama, ti moras da placas da gledas te reklame, uveli su ti obaveznog lekara, koji jedini mora da te leci, jer ne moze drugi, dok ovaj ne zavrsi odmor ili bolovanje. Ti i dalje ne kapiras da ludi ljudi vode zemlju? Ludjaci izmisljaju neke fiks ideje, koje nemaju blage veze sa logikom i zdravim razumom, jos gori su oni koji to usvoje. Kupuju neke MIG-ove, a ne zele da plate za lecenje nekih ljudi koji mogu svojim mozgom poboljsati naciju, nego tamo devojka umrla, jer nije bilo dovoljno brzo da narod sakupi donaciju. Politicari ti se javljaju samo kada se pozira. A za ostalo, nema ih nigde. Prave se mutavi, neobavesteni ili ponekad su u `inostranstvu`. Zato ima ona stara, `ne otvaraj cokoladu, da ti se Tadic ne pojavi na otvaranju`. Bas iz tog razloga.
Jbg. neko ume da prepozna lazi, jer pamti ko slon, a i poznavanje okoline ga je naucilo tome.
Diktatura nastupa kad demokratija ne funkcioniše. To je sasvim prirodno. I kad diktatura ne valja - onda se diže ustanak i zamenjuje se demokratijom. SVE ZAVISI OD NARODA. Ako je narod sposoban da vlada samim sobom - onda će vladati... A ako nije - onda mora neko da vlada tim narodom.
Ako neko nije u stanju sam da hoda, a kretanje je neophodno - onda će neko drugi morati da ga nosi... A taj koji ga nosi, ipak - na kraju krajeva - odlučuje gde se ide. Jedino što nesposobnome ostaje je da se nada da mu taj koji ga nosi - misli dobro. Da je sposoban sam da hoda - ne bi morao da se nada.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Demokratija bi bio oblik vladavine gde vlada narod. Ali pre toga mora da mu se prezentuje ideja, koja ce biti u Ustavu, zakonu ili odluci. Ako narod razmotri da je to dobro za samu drzavu i narod, onda ce biti. Naravno uz primenjivanje toga. Toga nema nigde, tako da je demokratija jedna velika laz. Jedino priblizno nekom dobrom je bio YU komunizam. Sve ostalo po svetu je bila diktatura ili kapitalizam.
:: Diktatura nastupa kad demokratija ne funkcioniše. To je sasvim prirodno. I kad diktatura ne valja - onda se diže ustanak i zamenjuje se demokratijom. SVE ZAVISI OD NARODA. :: Ako je narod sposoban da vlada samim sobom - onda će vladati... A ako nije - onda mora neko da vlada tim narodom :: :: Ako neko nije u stanju sam da hoda, a kretanje je neophodno - onda će neko drugi morati da ga nosi... A taj koji ga nosi, ipak - na kraju krajeva - odlučuje gde se ide. Jedino što nesposobnome ostaje je da se nada da mu taj koji ga nosi - misli dobro. Da je sposoban sam da hoda - ne bi morao da se nada. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: ::
Tek sada nista ne razumem. Ja sam mislio da je nas glavni problem u losem zivotu, nezaposlenosti, da ne kazem besparici? Mislim, sta drugo? Mozda je samo u pitanju zelja da se vrati Titovo i Slobino vreme? Zaista nista ne razumem. Ne treba nam EU a diktator jos manje da bi umanjili svoju bedu. Imamo frku sa 300 hiljada bespotrebnih a mi drvimo stojka oko nevaznih tema? Da li sam ja totalno odlepio pa stvarno lupetam sto koleza Ispicutura kaze? Mozda pisem nevidljivim fontom? Ili je vecina chlanstva PCBerze na budzetu, pa ne bi da ugroze redovnu platu i ostale prinadleznosti??? Zahtevam prosvetljenje glede svega ovoga, o Majskom prevratu da ne govorim - hocu i to!!! 300 hiljada ostaje bez posla, ali fina suma koja ostaje posle njihovog pustanja niz vodu bi omogucila investicije u proizvodnju i nova radna mesta, a sve to bez da se zaduzujemo k`o blesavi, da ne kazem kao do sada. Jedini problem je sto svi oni po vazecem zakonu imaju pravo na fine otpremnine, pa bi i to kostalo drzavu poprilicno. Mozda da se promeni zakon, pa da podele sudbinu svih ostalih, uglavnom proletera, koji su ostali bez posla u zadnjih 20 godina, bez otpremnine, samo sa nogom u pedu? Sve je ovo samo hipotetichki, poshto je svima jasno da do svega toga nikada nece doci. Drzacemo se stare kineske - Blame it on Jose, strane zavere, masone i ine neprijatelje vaskolikog Srpstva...
Ne poznajem diktaturu koja je donela dobro drzavi.Kod diktature se uvek postavlja pitanje u ime koga bi dikatator vladao ,da li u ime tajnih drustava i njihovih interesa,ali sam siguran da ne vladao zato sto narod tako hoce .Kod diktatora mi se ne svidja zato sto nemaju legitimitet.Postavlja se i pitanje kulta licnosti pretpostavljenog diktatora.Srbija je najbolji period u istoriji imala sa parlamentarnom monarhijom 1904-1914.
`Direct democracy (also known as pure democracy) is a form of democracy in which people decide (e.g. vote on, form consensus on, etc.) policy initiatives directly, as opposed to a representative democracy in which people vote for representatives who then decide policy initiatives. Depending on the particular system in use, it might entail passing executive decisions, the use of sortition, making laws, directly electing or dismissing officials and conducting trials.`
Electronic direct democracy (EDD), also known as Direct Digital Democracy (DDD), is a form of direct democracy which utilizes telecommunications to facilitate public participation. Electronic direct democracy is sometimes referred to by other names, such as open source governance and collaborative governance.
EDD requires electronic voting or some way to register votes on issues electronically. As in any direct democracy, in an EDD, citizens would have the right to vote on legislation, author new legislation, and recall representatives (if any representatives are preserved).
Technology for supporting EDD has been researched and developed at the Florida Institute of Technology, where the technology is used with student organizations. Numerous other software development projects are underway,along with many supporting and related projects. Several of these projects are now collaborating on a cross-platform architecture, under the umbrella of the Metagovernment project.
Rešenje za nas (osim dobroćudnog diktatora): 1. Generalno bolje edukovati narod 2. Ukloniti sa TV-a i ostalih medija SMEĆE koje samo zaglupljuje narod i skreće mu pažnju (`daj im igre - da ne bi mislili o tome kako nemaju hleba`) 3. Kompjuterski opismeniti narod 4. Povećati elektronsku povezanost naroda, i snabdeti što više ljudi kompjuterima 5. Uvesti gorepomenutu ELEKTRONSKU DIREKTNU DEMOKRATIJU - i izbaciti KORUMPIRANE `MIDDLEMEN` (posrednike) - `narodne poslanike` - nego da narod direktno glasa o svemu.
21. je vek. NIJE mi više potreban neki `učeniji`, `obrazovaniji` od mene da `za mene odlučuje i razmišlja`, `u mom interesu` glasa u skupštini - a zapravo se radi o KORUMPIRANOM SKOTU koji glasa za one zakone koji su u interesu onih koji mu finansiraju stranku ili kampanju. Nego da JA, DIREKTNO, glasam o svemu - a malo treba da se postigne povezanost i realizuju telekomunikacioni kapaciteti da bi to bilo moguće za svakoga.
U suprotnom, ako se to ne implementira, ili ako vlast ne preuzme neki dobroćudni i KONSTRUKTIVNI apsolutista - NIKADA MI NIGDE NEĆEMO MRDNUTI ODAVDE, i SAMO ĆEMO LAGANO TONUTI U PROPAST I BANKROT - uz ODUMIRANJE POPULACIJE zbog nemaštine.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
AKo hoces realnost. Sada ovo u Srbiji sto vidis, sve sa investitorima, to je znak da mi postajemo jeftina radna snaga. Problem oko nezaposlenosti je nastao kada smo unistili fabrike i prodali ih strancima, a od toga vecina zvrlje u prazno. Npr. Industrija precizne mehanike, bar ono sto mi je ostalo od secanje, gde mi je buraz radio, radili su delove za JAWA motore. I naravno brdo toga. Tu je bio 3-ci komp po jacini u Evropi. Tacnije jedna server soba sa trakasima. Ei je pravio tehniku. Koncar, Gosa. Prvi Maj Pirot, Partizanka....itd. Sve, sve je unisteno i prodato za brz kesh u dzep politicarima. Kostic koji kupuje seceranu i zalihe secera za 1 evro. 3 marke, koliko god je vec bila cena. Nije Kostic bas kupio za 3 marke, nego je podmazao politicare. Miskovic, ovaj, onaj. Prodali smo zelezaru US Steel. Heeeej. Elektrane nam se raspadaju od silne kradje. 2 Hidroelektrane koje su snabdevale najveci deo YU, sada ne mogu da ispostuju Srbiju. A pritom se toliko krade tu, da ne moze da se obnovi, niti da se izgradi nova.
Evo sad i poljoprivreda. Posto radim pri njoj. Ovaj ceo trip oko aflatoksina je mogao biti sprecen, ali cobani ne zele da uloze u navodnjavanje i zastitu. Kukuruz doziveo stres zbog suse i cap. Sjebana zetva.
To je taj problem, gde politicari nisu hteli da cekaju da se krene sa ekstraprofitom, izvozom i da ide drzavi u dzep preko PDV-a, nego napravili su sistem brzog kesha.
Politicari su unistili i YU i Srbiju, a bogami i okolne zemlje u trci za svojim debilnim idejama. Nisu hteli da slusaju pametne ljude. Jer politicar misli da je pametniji i od bilo koga.
Jbga. neka sad narod uziva u plodovima svoje nemarnosti, sto je dopustio ovo sve da se dogadja.
:: :: Tek sada nista ne razumem. Ja sam mislio da je nas glavni problem u losem zivotu, nezaposlenosti, da ne kazem besparici? Mislim, sta drugo? Mozda je samo u pitanju zelja da se vrati Titovo i Slobino vreme? Zaista nista ne razumem. Ne treba nam EU a diktator jos manje da bi umanjili svoju bedu. Imamo frku sa 300 hiljada bespotrebnih a mi drvimo stojka oko nevaznih tema? Da li sam ja totalno odlepio pa stvarno lupetam sto koleza Ispicutura kaze? Mozda pisem nevidljivim fontom? Ili je vecina chlanstva PCBerze na budzetu, pa ne bi da ugroze redovnu platu i ostale prinadleznosti??? Zahtevam prosvetljenje glede svega ovoga, o Majskom prevratu da ne govorim - hocu i to!! :: 300 hiljada ostaje bez posla, ali fina suma koja ostaje posle njihovog pustanja niz vodu bi omogucila investicije u proizvodnju i nova radna mesta, a sve to bez da se zaduzujemo k`o blesavi, da ne kazem kao do sada. Jedini problem je sto svi oni po vazecem zakonu imaju pravo na fine otpremnine, pa bi i to kostalo drzavu poprilicno. Mozda da se promeni zakon, pa da podele sudbinu svih ostalih, uglavnom proletera, koji su ostali bez posla u zadnjih 20 godina, bez otpremnine, samo sa nogom u pedu :: Sve je ovo samo hipotetichki, poshto je svima jasno da do svega toga nikada nece doci. Drzacemo se stare kineske - Blame it on Jose, strane zavere, masone i ine neprijatelje vaskolikog Srpstva.. :: ::
Apsolutista treba da ima legitimitet naroda ,t.j da ga narod izabere regularno. Nacin vladanja u Srbiji mora da bude apsolutisticki ,takav je nas narod. Sto rece jednom general Daglas Makartur `Pritisak pravi dijamante`
:: `Direct democracy (also known as pure democracy) is a form of democracy in which people decide (e.g. vote on, form consensus on, etc.) policy initiatives directly, as opposed to a representative democracy in which people vote for representatives who then decide policy initiatives. Depending on the particular system in use, it might entail passing executive decisions, the use of sortition, making laws, directly electing or dismissing officials and conducting trials. :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_democrac :: :: Electronic direct democracy (EDD), also known as Direct Digital Democracy (DDD), is a form of direct democracy which utilizes telecommunications to facilitate public participation. Electronic direct democracy is sometimes referred to by other names, such as open source governance and collaborative governance :: :: EDD requires electronic voting or some way to register votes on issues electronically. As in any direct democracy, in an EDD, citizens would have the right to vote on legislation, author new legislation, and recall representatives (if any representatives are preserved). :: :: Technology for supporting EDD has been researched and developed at the Florida Institute of Technology, where the technology is used with student organizations. Numerous other software development projects are underway,along with many supporting and related projects. Several of these projects are now collaborating on a cross-platform architecture, under the umbrella of the Metagovernment project :: :: :: Rešenje za nas (osim dobroćudnog diktatora) :: 1. Generalno bolje edukovati naro :: 2. Ukloniti sa TV-a i ostalih medija SMEĆE koje samo zaglupljuje narod i skreće mu pažnju (`daj im igre - da ne bi mislili o tome kako nemaju hleba` :: 3. Kompjuterski opismeniti naro :: 4. Povećati elektronsku povezanost naroda, i snabdeti što više ljudi kompjuterim :: 5. Uvesti gorepomenutu ELEKTRONSKU DIREKTNU DEMOKRATIJU - i izbaciti KORUMPIRANE `MIDDLEMEN` (posrednike) - `narodne poslanike` - nego da narod direktno glasa o svemu. :: :: U suprotnom, ako se to ne implementira, ili ako vlast ne preuzme neki dobroćudni i KONSTRUKTIVNI apsolutista - NIKADA MI NIGDE NEĆEMO MRDNUTI ODAVDE, i SAMO ĆEMO LAGANO TONUTI U PROPAST I BANKROT - uz ODUMIRANJE POPULACIJE zbog nemaštine :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: ::
Ali.. Ali... Direktna demokratija je potpuna suprotnost diktatoru, ili se varam? Mada sam misljenja da je to totalna utopija, bilo gde u svetu, kod nas da ne govorimo. 30% nepismenih da direktno glasa o zakonima? Pa, glasali su i do sada, pa nam ide sve bolje i bolje. No, da ne ispadne da sam ja neki snob, pa krivim bashibozuk za propast drzave i nacije, jer tesko je napraviti pravi izbor kada ti je elita takva kakva je - estradne umetnice i isto tako estradni profesori fakulteta, estradni politichari... Sve sto vredi odavno je van granica ove drzave, a bez intelektualne elite nema promena. Nexuse, nije ex YU bila bastion demokratije, samo je sirotinja raja bolje zivela, zahvaljujuci pomoci US of A i malo Rusije. Ugurano je ovde mnogo milijardi kesha i robe, pa smo lepo ziveli uz malo rada. Bili smo u takvom polozaju da smo mogli da muzemo i USA i Rusiju pomalo, a i trebalo se Tiletu oduziti za osnivanje Pokreta Nesvrstanosti - USA obicno placa saradnicima za uchinjene usluge ili ih chasti metkom zbog ushtede. Tile je bio ok saradnik, ne materijal za metak. Kao drzava/nacija se nismo najbolje snasli posle rusenja izvesnog zida u Berlinu i kraja hladnog rata. To je bilo vreme za pocetak trke i zauzimanja sto bolje pozicije u preraspodeli interesa svetskih sila, a mi smo bas tada odlucili da resavamo pitanja od nacionalnog znacaja, u najgore moguce vreme po nas. Tako da... Shta znam...
:: `Direct democracy (also known as pure democracy) is a form of democracy in which people decide (e.g. vote on, form consensus on, etc.) policy initiatives directly, as opposed to a representative democracy in which people vote for representatives who then decide policy initiatives. Depending on the particular system in use, it might entail passing executive decisions, the use of sortition, making laws, directly electing or dismissing officials and conducting trials. :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_democrac :: :: Electronic direct democracy (EDD), also known as Direct Digital Democracy (DDD), is a form of direct democracy which utilizes telecommunications to facilitate public participation. Electronic direct democracy is sometimes referred to by other names, such as open source governance and collaborative governance :: :: EDD requires electronic voting or some way to register votes on issues electronically. As in any direct democracy, in an EDD, citizens would have the right to vote on legislation, author new legislation, and recall representatives (if any representatives are preserved). :: :: Technology for supporting EDD has been researched and developed at the Florida Institute of Technology, where the technology is used with student organizations. Numerous other software development projects are underway,along with many supporting and related projects. Several of these projects are now collaborating on a cross-platform architecture, under the umbrella of the Metagovernment project :: :: :: Rešenje za nas (osim dobroćudnog diktatora) :: 1. Generalno bolje edukovati naro :: 2. Ukloniti sa TV-a i ostalih medija SMEĆE koje samo zaglupljuje narod i skreće mu pažnju (`daj im igre - da ne bi mislili o tome kako nemaju hleba` :: 3. Kompjuterski opismeniti naro :: 4. Povećati elektronsku povezanost naroda, i snabdeti što više ljudi kompjuterim :: 5. Uvesti gorepomenutu ELEKTRONSKU DIREKTNU DEMOKRATIJU - i izbaciti KORUMPIRANE `MIDDLEMEN` (posrednike) - `narodne poslanike` - nego da narod direktno glasa o svemu. :: :: 21. je vek. NIJE mi više potreban neki `učeniji`, `obrazovaniji` od mene da `za mene odlučuje i razmišlja`, `u mom interesu` glasa u skupštini - a zapravo se radi o KORUMPIRANOM SKOTU koji glasa za one zakone koji su u interesu onih koji mu finansiraju stranku ili kampanju. Nego da JA, DIREKTNO, glasam o svemu - a malo treba da se postigne povezanost i realizuju telekomunikacioni kapaciteti da bi to bilo moguće za svakoga. :: :: U suprotnom, ako se to ne implementira, ili ako vlast ne preuzme neki dobroćudni i KONSTRUKTIVNI apsolutista - NIKADA MI NIGDE NEĆEMO MRDNUTI ODAVDE, i SAMO ĆEMO LAGANO TONUTI U PROPAST I BANKROT - uz ODUMIRANJE POPULACIJE zbog nemaštine :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pa, ja i jesam za to da se uvede direktna elektronska demokratija - ali, ako to ne može - da bi se sprečila totalna propast - onda diktatura nekoga ko bi bio poput Putina za Ruse: DALEKO od toga da je najbolji, DALEKO od toga da je bezgrešan - ali je svakako bolji od alkoholičara Jeljcina, koji je bio demokratski izabran - a zamalo je potpuno upropastio Rusiju.
Uvek neko MORA da vlada - inače nastaje anarhija i haos: ako imamo SAMO korumpirane stranačke skotove, i ako nas to može odvesti SAMO u propast i nigde drugde, šta nam onda ostaje? Da i dalje `demokratski` izabiramo ISTE te korumpirane skotove - sve dok potpuno ne bankrotiramo i propadnemo?
:: Ali.. Ali.. :: Direktna demokratija je potpuna suprotnost diktatoru, ili se varam? Mada sam misljenja da je to totalna utopija, bilo gde u svetu, kod nas da ne govorimo. 30% nepismenih da direktno glasa o zakonima?
Ne moze, posto ce proci 200 godina dok u Srbiji nepismenost padne ispod 10%. Mozda da ukinemo pravo glasa svim nepismenim gradjanima ili sprovedemo testiranje? Ne bi ni to ishlo, svi vlasnici pechenjara i splavova na Adi su puni kao brod i lako bi potplatili jadne fakultetski obrazovane volontere, zaduzene za proveru pismenosti. Ne moze ni diktator. Jedino ako smo mi Srbi zaista nebeski narod, tako iznad svih ostalih, te bi nash diktator bio olichenje ljudskosti, da ne kazem humanosti, i sve u svemu, jedan strasno zabavan baja, nadasve okrenut interesima naciona, potpuno lishen zelje da iako mu apsolutna vlast dozvoljava sve moguce i nemoguce, ostavi to po strani i 24 chasa radi samo simpa stvari za drzavu. Nema, ne moze, nestalo, netje da bidne. Neko pomenu druga Gadafija, koji je vaistinu krao ali i narodu dav`o. Pa dobro, bio je dobar. Imao je prosecan stanovnik kredite, ali dobar broj neprosecnih je netragom nestao za vreme vladavine gosn Gadafija. Neko ih gurnuo pod saobracaj, ne zna se ko. Za Serbistan jednostavno nema reshenja. Bojim se totalnog haosa koji nam svakako sledi, mozda uskoro, mozda za 5 godina. Mozda iz njega proizadje neko reshenje, ali chisto sumnjam. Ako u miru ne mozemo da nadjemo reshenje, shta mozemo ochekivati u haosu?
:: Pa, ja i jesam za to da se uvede direktna elektronska demokratija - ali, ako to ne može - da bi se sprečila totalna propast - onda diktatura nekoga ko bi bio poput Putina za Ruse: DALEKO od toga da je najbolji, DALEKO od toga da je bezgrešan - ali je svakako bolji od alkoholičara Jeljcina, koji je bio demokratski izabran - a zamalo je potpuno upropastio Rusiju :: :: Uvek neko MORA da vlada - inače nastaje anarhija i haos: ako imamo SAMO korumpirane stranačke skotove, i ako nas to može odvesti SAMO u propast i nigde drugde, šta nam onda ostaje? Da i dalje `demokratski` izabiramo ISTE te korumpirane skotove - sve dok potpuno ne bankrotiramo i propadnemo :: :: :: Ali.. Ali.. :: :: Direktna demokratija je potpuna suprotnost diktatoru, ili se varam? Mada sam misljenja da je to totalna utopija, bilo gde u svetu, kod nas da ne govorimo. 30% nepismenih da direktno glasa o zakonima?
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.