Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
KOMUNISTIČKA ZAOSTAVŠTINA: nemate pravo na samoodbranu
STRANA 2 OD 4  
sashai Re: @sashai 07.06.2013. 22:20 #497078

status: user
broj poruka: 417
Ali, ne zelim da pisem o balisticarima, vec o tebi. Profajleri su mi drazi od forenzicara i balisticara zajedno. Evo, klinci gledaju jos jedan crtani, pa idu u krpe. Jos malo strpljenja i ostavite kokice za kasnije.

:: Jao, jedva čekam da me ubediš kako `forenzičari i balističari policije ne služe ničemu`, `pojma nemaju šta rade`, i `nema šanse da otkriju da li je neko ubistvo ZAISTA iz samoodbrane` - ili je u pitanju zaseda, nameštaljka - uz podmetanje `dokaza`, `stručno premeštanje tela ubijenog` i slično... Dobro ti razmišljaš: TOLIKO MNOGO ima jako stručnih, zlih i podmuklih ljudi koji, onako amaterski, proučavaju forenziku i balistiku, i mogu glatko da zajebu POLICIJSKE STRUČNJAKE, koji se time bave GODINAMA, i koji su videli STOTINE SLUČAJEVA raznih upucavanja...
::
:: Nije meni što ćeš mene ubediti da sam glup, nego će autori i gledaoci svih onih serija - počev od `Dosijea` na Prvoj TV, pa preko svih onih američkih `CSI` (Crime Scene Investigation) serija shvatiti da je njihova tematika `samo fikcija` :) :) :
:: Bože, ali stvarno BOŽE dragi, koji si ti lik i kakav si ti ludak...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz Re: Re: re 07.06.2013. 22:31 #497082

broj poruka: 801
iako nismo vise u komunizmu takva `ideologija` I dalje zivi s kolena na koleno ... Sine zavrsi fakultet da ne bi radio.

:: Tako je. JEDAN skot (direktor) pokrade i upropasti firmu - i time izvrne naglavačke živote i sudbine stotina i hiljada ljudi (zaposlenih) - a u najgorem slučaju odgovara kao za neku sitnu krađu, tipa odrobija godinu dana - ostalo mu se otpiše `zbog dobrog vladanja` ili uslovno, i to je to..
:: :: u vreme komunizma najveci lopovi su bili direktori firmi koji su se ponasali kao da su firme njihove .a njih niko nije kontrolisa
:: ::
sashai Re: @sashai 07.06.2013. 23:15 #497095

Moglo je i ranije, ali sam ogladneo i izvinjavam se zbog toga. Da pocnemo...

Dragi Fete, ne znam odakle da pocnem, pa najbolje da se za pocetak vratim tvom avataru. Imao si za avatar dicnog djenerala Patona i `naku ljudinu si zamenio za fikciju? Paton je zesci gotivac, bar na prvi pogled, i bez znanja cinjenica? Upravo tako. Cuo si za njega, malo prosarao netom, mozda i odgledao sjajni film gde briljira gospodin George C. Scott i pomislio si da je u pitanju pravi avatar za tebe? Ne treba da mi zahvaljujes sto sam ti otvorio ochi o tom sjajnom baji, djeneralu amerikanskom. Moja duznost je bila da ti ukazem o kakvom coveku se radi, a ti ako me se setis za Dan bezbednosti... Naravno, nisi ga odmah nakon prosvetljenja s moje strane sklonio. Potrajalo je nedelju ili dve. Nasao si bolji avatar, fikciju. Ako, mozes sta god hoces.
Ceo ovaj uvod hoce reci da si inteligentan, ali na zalost povrshan. Samo sipas teme po forumu, za svaku odvojis po par minuta, a sve u zelji da budes primecen, i to je sve. Ne moze tako. Gde su tu cohones, gde je tu akcija, izgaranje za ideju? Pisao si o visku piskarala u ovoj drzavi, i sta sa tim? Nista. Otvorio si temu, odrzao govor i nastavio dalje.
Da bi te neko uzeo za ozbiljno, moras malo truda da ulozis. Ako hoces da budes saslusan moras i ti druge da slusas, ne samo da vrtis svoje teme u glavi a onda da ih prosipas ovde po forumu. To ne ide, pre svega po tebe. Evo, dao sam ti dosta vremena da se osvrnes na moje citiranje posta sa jednog americkog foruma u kome covek lepo kaze sta misli o slucaju ovog lika koji je branio komsijino imanje i ubio dva coveka, nicim licno ugrozen. No, posto je belac...
Da si bar napisao da sam debilcina, i to bi bilo ok i znak da si sa kakvom takvom paznjom procitao sta sam postovao, ovako... Tastina praznine. Deckonja, ti si previse sam u svojoj glavi i na ovom svetu, na zalost. Mnogo puta do sada sam ti predlagao da malo izadjes medju ljude, nadjes ljubav (u ma kom obliku i polu) i uzivas. Pusti velikim chikama da se bave ozbiljnim stvarima jer za tebe ima vremena - jos si mlad. A ako bi ipak u kostac sa matorima, nauci da slusas i nauci kada treba nesto da kazes, ali pre svega moras da cutis i slusas. Iako si mozda navijac Partizana, svet nije crno-bele boje, vise je nekako siv, sa prelivima zute. Ne mozes samo da nadjes citat koji odgovara tvojim trenutnim stavovima i da istrchish ovde sa njim. Moze, ali u tom slucaju ne delujes ozbiljno, pa jos kada uteknes posle par postova, to je vec sprdachina, trange/frange. Daj sve od sebe da nadjes i argumente druge strane i malo razmisljaj, nije tesko kada se uvezbas, a zahvaljujuci netu svasta se pronadje.
Dzabe ja odvajam vreme za tebe, right? Izgleda da sam bas debil. No, drago mi je ako za 10 godina malo zastanes i razmislis. U tom slucaju ovih 20 minuta odvojenih za tebe nije protraceno.

Tvoj debilni Sluzbeni glasnik Saso.

P.S. Pokusao sam da budem sto blazi, cisto da ne pomislis da te mrzim ili bilo sta slicno.

P.S. no.2 Jos uvek smo ortaci?

:: Zašto sam promenio avatar? Koje ludačke fiksacije ti imaš
:: Promenio sam ga zato što mi je `Bronn the Sellsword`, lik iz `Game of Thrones`, žešći gotivac - u svakom pogledu - a i ovo mu je legendarna rečenica (o mladom kralju Džofriju
:: Šta ti je tu čudno???
SkyFire Ma kad .. 07.06.2013. 23:28 #497101

broj poruka: 18472
Vanzemljaci stignu necemo ni moci da se branimo.Prema tome dzabe se raspravljate,neko drugi ce kolo da vodi a to necemo biti mi

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
sashai Re: Ma kad .. 07.06.2013. 23:38 #497105

Eto sad ovoga. Ne raspravljamo se. On meni tepa sa `debilu/ludaku` a ja pokusavam da ga prosvetlim i izvedem na pravi put, napravljen od zute cigle.
BTW, jesi li gledao zadnju epizodu Drevnih vanzemoljaca? Meni je najbolje bilo kada je onaj Grkotakis sa smesnom frizurom izjavio: `4 od 5 vanzemaljaca koriste ATI/AMD, to je chinjenica`. Ja zanemeo posle emisije. Neverovatna izjava, pa josh od takvog nauchnika.

:: Vanzemljaci stignu necemo ni moci da se branimo.Prema tome dzabe se raspravljate,neko drugi ce kolo da vodi a to necemo biti mi
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Re: Re: Ma kad .. 07.06.2013. 23:43 #497106

Kolega nisam ja ovaj.Nema smisla da se tako oslovljavamo :)
A poslednju epizodu Drevnih Moljaca nisam gledao.Ne pratim serial preko TV kanala vec povremeno skinem kad imam vremena..
Mada ako je tako Grk izjavio mora da je bio naduvan ili je previse smrkao pomorandze.
Koliko mene secanje sluzi Gray-si koriste samo iskljucivo Intel procesore i nVidia kartice a i Annunaki takodje..Mozda se tu nadje koja pod rasa koja se zadovoljava losijom varijantom pa su mozda mislili na njih ..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Eto sad ovoga. Ne raspravljamo se. On meni tepa sa `debilu/ludaku` a ja pokusavam da ga prosvetlim i izvedem na pravi put, napravljen od zute cigle
:: BTW, jesi li gledao zadnju epizodu Drevnih vanzemoljaca? Meni je najbolje bilo kada je onaj Grkotakis sa smesnom frizurom izjavio: `4 od 5 vanzemaljaca koriste ATI/AMD, to je chinjenica`. Ja zanemeo posle emisije. Neverovatna izjava, pa josh od takvog nauchnika
:: :: Vanzemljaci stignu necemo ni moci da se branimo.Prema tome dzabe se raspravljate,neko drugi ce kolo da vodi a to necemo biti mi
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
sashai Re: Re: Re: Ma kad .. 07.06.2013. 23:47 #497107

Dobro de, ja cu da budem `ovaj` a ti budi kolega.
Niti je bio naduvan niti je smrkao bilo sta. Dzabe tupis o Intelu i NV, posto sam ja pratio emisiju a ti nisi, te imam svako pravo da ne budem slep i gluv, i da mogu da se setim sta je sinoc Grkotakis govorio. Choche, svaka mu je ka` u Njegosa.
Ne razvodnjavaj. Cekam Fetka da krene sa tepanjem. Iskljucuj se. Beam him up, Scotty!

:: Kolega nisam ja ovaj.Nema smisla da se tako oslovljavamo :
:: A poslednju epizodu Drevnih Moljaca nisam gledao.Ne pratim serial preko TV kanala vec povremeno skinem kad imam vremena.
:: Mada ako je tako Grk izjavio mora da je bio naduvan ili je previse smrkao pomorandze
:: Koliko mene secanje sluzi Gray-si koriste samo iskljucivo Intel procesore i nVidia kartice a i Annunaki takodje..Mozda se tu nadje koja pod rasa koja se zadovoljava losijom varijantom pa su mozda mislili na njih .
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Eto sad ovoga. Ne raspravljamo se. On meni tepa sa `debilu/ludaku` a ja pokusavam da ga prosvetlim i izvedem na pravi put, napravljen od zute cigle
:: :: BTW, jesi li gledao zadnju epizodu Drevnih vanzemoljaca? Meni je najbolje bilo kada je onaj Grkotakis sa smesnom frizurom izjavio: `4 od 5 vanzemaljaca koriste ATI/AMD, to je chinjenica`. Ja zanemeo posle emisije. Neverovatna izjava, pa josh od takvog nauchnika
:: :: :: Vanzemljaci stignu necemo ni moci da se branimo.Prema tome dzabe se raspravljate,neko drugi ce kolo da vodi a to necemo biti mi
:: :: ::
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: ::
sashai Ja mogu da cekam... 08.06.2013. 00:08 #497111

...jos pola sata. Javi kada ce tepanje da se nastavi. Mislim, neki od nas rade sutra, mada mi nije problem da cekam ako si i ti ogladneo, samo mi javi kada se vracas..

Nemoj samo da cekas da Ati izbaci nov drajver i prvi me obradujesh linkom. Svakako dodji ranije.
SkyFire Re: Re: Re: Re: Ma kad .. 08.06.2013. 00:18 #497113

Gospodine ovaj trazili ste da se baziramo na cinjenicnom stanju koje su podstaknute delima.I pored vase emisije koju ste gledali (zabavnog karaktera) ne mozete vi biti upuceniji od mene koji imam direktne kontkate sa vanzemljacima.
Eto bas juce je bio komadant eskadrile Annunaki carstva i dok smo cirkali sok od sljiva pricali smo o nekim bitnim stvarima vezano za covecanstvo.
I sad vi meni recite da ja ne znam ,ma ajte molim vas,stvarno nije u redu.
P.S.Ja ne tupim,ja ostrim.

Superior Technology

:: Dobro de, ja cu da budem `ovaj` a ti budi kolega
:: Niti je bio naduvan niti je smrkao bilo sta. Dzabe tupis o Intelu i NV, posto sam ja pratio emisiju a ti nisi, te imam svako pravo da ne budem slep i gluv, i da mogu da se setim sta je sinoc Grkotakis govorio. Choche, svaka mu je ka` u Njegosa
:: Ne razvodnjavaj. Cekam Fetka da krene sa tepanjem. Iskljucuj se. Beam him up, Scotty
sashai ... 08.06.2013. 00:40 #497118

Laku noc, Fetko...
cokla @sashai 08.06.2013. 00:47 #497122

broj poruka: 760
Prijatelju, oprosti sto se mesam, ali, mogu li da znam zasto si se toliko navrz`o na PhatPhuck? Covek je, manje-vise, u redu...nije glup, malko je vulgaran, neartikulisan i neumeren... Ne mislis li da ima korisnika PCBerze i ove Vaseljene koji zaista zasluzuju da osete ostricu tvog pera.
Samo mi kazi da sam drveni advokat i momentalno se iskljucujem...iz teme :)
sashai Re: Re: Re: Re: Re: Ma kad .. 08.06.2013. 00:48 #497123

Drevni vanzemaljci nisu emisija zabavnog karaktera. Strasno je da mozete i da se usudite tako da pisete. Radi se o emisiji sa misijom, i par Mesija u njoj - pravo zameshateljstvo, ali sa dobrim ciljem. Cilj je edukovati priprost svet o tome koliko su nas vanzemaljci zaduzili i podarili nam vatru, tochak, vitlo, vreteno, zardinjere, plafonjere, bandere, piramide, tuk na luk, Karleushu, i naravno hleb nash nasushni.
Mozemo se shaliti, ali da nije njih... ode Vincha u vazduh!

Fete, aj javi se pa da idemo negde u zezanje a i laka ti noc, jos jednom.

:: Gospodine ovaj trazili ste da se baziramo na cinjenicnom stanju koje su podstaknute delima.I pored vase emisije koju ste gledali (zabavnog karaktera) ne mozete vi biti upuceniji od mene koji imam direktne kontkate sa vanzemljacima
:: Eto bas juce je bio komadant eskadrile Annunaki carstva i dok smo cirkali sok od sljiva pricali smo o nekim bitnim stvarima vezano za covecanstvo
:: I sad vi meni recite da ja ne znam ,ma ajte molim vas,stvarno nije u redu
:: P.S.Ja ne tupim,ja ostrim
:: :: Dobro de, ja cu da budem `ovaj` a ti budi kolega
:: :: Niti je bio naduvan niti je smrkao bilo sta. Dzabe tupis o Intelu i NV, posto sam ja pratio emisiju a ti nisi, te imam svako pravo da ne budem slep i gluv, i da mogu da se setim sta je sinoc Grkotakis govorio. Choche, svaka mu je ka` u Njegosa
:: :: Ne razvodnjavaj. Cekam Fetka da krene sa tepanjem. Iskljucuj se. Beam him up, Scotty
cokla @sashai 08.06.2013. 00:48 #497124

Prijatelju, oprosti sto se mesam, ali, mogu li da znam zasto si se toliko navrz`o na PhatPhuck? Covek je, manje-vise, u redu...nije glup, malko je vulgaran, neartikulisan i neumeren... Ne mislis li da ima korisnika PCBerze i ove Vaseljene koji zaista zasluzuju da osete ostricu tvog pera.
Samo mi kazi da sam drveni advokat i momentalno se iskljucujem...iz teme :)
sashai Re: @sashai 08.06.2013. 01:01 #497125

Ma, nista on nije `malko`, osim sto je malko zabludeo. Ne moze da pretenduje da bude ozbiljno shvacen a da istovremeno bude previse vulgaran i previse povrsan. Secam se onog njegovog opstenja sa mrtvom decom coveka koji je izrazio drugacije misljenje od njegovog. Ja volim kada me nazove debilom ili ludakom - to je samo znak da pocinje da trazi lekove za smirenje, a to je los znak u njegovim godinama. Moze on da bude balav i mlad koliko hoce, ali to ga ne opravdava da se ponasa kao bezobrazni balavac, istovremeno trazeci paznju. Ja moje klince bijem kada glupostima izazivaju paznju.
Zasto bi bio drveni advokat, samo izrazavas svoje misljenje a tome forumi i sluze. Jos samo neko da to objasni Fetku i da on najzad ukapira da ima ljudi koji ne misle kao on, a da nisu debili i ludaci...

:: Prijatelju, oprosti sto se mesam, ali, mogu li da znam zasto si se toliko navrz`o na PhatPhuck? Covek je, manje-vise, u redu...nije glup, malko je vulgaran, neartikulisan i neumeren... Ne mislis li da ima korisnika PCBerze i ove Vaseljene koji zaista zasluzuju da osete ostricu tvog pera
:: Samo mi kazi da sam drveni advokat i momentalno se iskljucujem...iz teme :)
cokla hfala na odgovoru brzom 08.06.2013. 01:16 #497127

Nek` su ti klinci zivi i zdravi, a ti ih tuci sto je moguce manje
Tako ja pokusavam sa mojima :)
cokla hfala na odgovoru brzom 08.06.2013. 01:18 #497128

Nek` su ti klinci zivi i zdravi, a ti ih tuci sto je moguce manje
Tako ja pokusavam sa mojima :)
neXus2000 I ondak.... 08.06.2013. 02:23 #497133

broj poruka: 3351
..je folija strpala mrmota u cokoladu.
Krenes sa ubistvom i zavrsis sa Ancient Aliens.

Kada se radi forenzika pri upotrebe prekomerne sile, tu se covek podvrgava i psihotestovima, razgovorom i opisivanjem ucinjenog dela od strane `ubice`. Pa se time dokazuje da li je odbrana u pitanju ili stvarno izivljavanje. Ako je panika bila sa izvrsenih 5 uboda, to se racuna kao neuracunjivost pri samodbrani, zbog nastale panike. Ako je covek bio svestan sta radi, onda bi i u Americi popio zatvor, ali ne mnogo, tu oko 2 godine. I nije to najtezi zatvor, nego neki lagane klase.
Po pravilu postenog sudjenja, uzimaju se u obzir svi faktori i prema tome se oslobadja ili stvara kazna odredjenog tipa. Samo da, kod nas to uistinu rade ofrlje. Pa je zato sve razjebano u kopletnoj drzavnoj administraciji. Imas ti profi ljude kod nas, ali imas gomilu frljatora. Kojih ima previse.

Sto se tice mesanja price o Ancient Aliens, da sve to postoji sto kazu. Nista strasno sto vanzemunosi postoje. Ni mnoge civilizacije ovde nisu znale jedna za drugu, ali nacini istrazivanja su napredovali, pa od peske i drvenih brodica, dosli smo do aviona i spejs satlova. Tako da se neiskljucuje mogucnost da cemo i mi sami jednog dana izvaliti kako da savijemo prostor ili da se stvarno krecemo brze od svetlosti, samo da prebrodimo put od tacke A do tacke B. I vanzemunosi postoje, jerbo i mi postojimo ovde na ovoj kuglici. Big deal.
Samo sto u ovoj seriji Ancient Aliens, koliko god nekih zanimljivih i logicnih stvari ima, neki put se proseravaju toliko, da pocinjem da mislim da i oni imaju gadan trip u glavi, kada od ciode umisljaju da je to delo vanzemaljca. Ma sve su to vanzemaljci uradili , covek nije nista. Covek je nesposoban i tako to. Ma i vanzemaljci preave oblake, kise i munje.

Covek je sposoban da izgradi piramidu i danas i u vreme kada su gradjene. Malo poluga, malo ovoga, malo onoga par hiljada radnika i eto piramide. Nego `strucnjaci` su mnogo oslonjeni na sadasnjost, da im je u glavi da to mora da se izgradi za 2 godine u zpomoc Brlje, Mrke i Canketa na skeli. Salu na stranu, profi radnika. Zto nije piramida izgradjena za godinu ili dve, koliko se dizu sada zgrade, nego se to dize po rodjenju `velikog kralja`, velikih vladara. Kao kada bi mi ostali sada u monarhiji, pa se Karadjoki rodi sin, kojeg je otac narodu predstavio kao u sceni Lion King, a ceo Beograd gradi njemu palatu, u kojem ce biti sahranjen kada umre.

U to vreme i magnet je bio anomalija, pa su to neki umeli i da iskoriste. Sto u sarlatanstvo (magija) ili neko efikasno orudje, leteci disk (Maje, Inke...sta god).
Mozda nisu bas mogli da naprave kompjuter, ali sa prostim stvarima su mogli da barataju bez problema.

Zato mi se i Ancient Aliens ne svidja, jer prikazuju coveka kao majmuna neandertalca, koji nije bio sposoban u to vreme da uradi bilo sta. Naravno bez pomoci `uzvisenih`.

SkyFire Piramide 08.06.2013. 02:58 #497136

I dan danas nije moguce napraviti piramidu onako precizno i uskladjeno.
Amerikanci su otvorili ogroman budzet da se replicira Keopsova piramida u manjem obimu i radovi su ubrzo obustavljeni jer su naisli na prepreke.

U ono vreme sa tadasnjom tehnologijom,ako se to uopste moze nazvati tehnologija nije bilo moguce napraviti piramidu.Prvo kamen nije postojao u pustinji a drugo onolike blokove od kojih su neki dostizali tezine i od 50 tona nije bilo moguce podici,poredjati i to obradjene da ni list papira nije mogao da stane ispod istih.

Tezina tih blokova danas bi eventualno mogla da se podigne ali nikako da se takav blok obradi sa takvom preciznoscu a kamo li da se sama piramida podigne u takvom skladu i tako precizno.To su rekli svi najsavremneniji svetski inzinjeri.

Piramidu je sagradio covek isto tako kao sto je covek nastao od majmuna.
Suplje teorije slavoljubivih naucnika koji su nametnuli narodu ono sto je po njima bilo logicno takodje bez i jednog argumenta i dokaza.

Mi treba da se pomirimo sa sudbinom da je covek bio veoma nazadno bice u proslosti,to sto smo sada dostigli toliko visok tehnoloski stupanj ,vreme je ucinilo svoje.
Sad je covek savremeno bice,ne samo po tehnologiji vec i po svojoj svesti.

Ljudska svest u ono vreme nije bila razvijena,razmisljali su za onoliko koliko su imali saznanja i nikako drugacije.Svaki fenomen su opisivali na nacin koji je njima bio razuzmljiv.

Mene bas upravo nervira to sto covek danas kao ljudsko bice izigrava ultimativno bice ,uziva u svom egoizmu nipodastavajuci sva ostala bica.

Lako je biti na vrhu lanca kao svesno i napredno bice prema zivotinjama pa cak i prema nekim drugim rasama ljudi.
Sad kad nam pojam vanzemaljac ili ti bice iz svemira nije strano dosli smo do problema.
Sad se covek nasao ugrozenim,sad je proradio ego,vise nismo ta ultimativna bica,vladari,neprikosnovena inteligencija.Zamisli,ima nesto i iznad nas :)

Da se vratim na piramide..

Kako god covek zeleo da pojasni i smatra da su nastale niko do sad nije dokucio kako su u ono doba na zidinama piramida nastali jasni isklesani crtezi danasnjih supersonicnih aviona,helikoptera ,kosmonauta,cak i samih vanzemaljaca i letecih tanjira..
Ako nadjem sliku okacicu mada sam vec kacio nekoliko puta kada se vodila prica o ovim stvarima..
Mrzi me da kopam po kompjuteru a na netu cu potraziti uz put!

Superior Technology

MaliAbner Re: OMFG! 08.06.2013. 07:47 #497144

broj poruka: 7779
@sashai
Taj Peru koji sam ja spomenuo a ti omalovazavas iako sebe smatras vrlo smirenom i racionalnom osobom je 10X uredjenija zemlja nego 70% E.U. a ti onda sam izvedi zakljucak za ostatak evrope...
Tamo se uredno znaju prava i postuju obaveze...
Kad ti neko upadne `NEPOZVAN` u posed mozes da ga upucas ko zeca i nikom nista...

Slicna je prica i u SAD tamo takodje mozes da upucas coveka koji ti naoruzan upadne u posed... makar samo peroroz da ima on je naoruzan i opasan po zivote te imovinu drugih...

Jedino u uredjenom Srbistanu nikom ne smes nista nego moras da cutis, jer taj neko ko ti upada na posed ili imovinu je mozda sin/sestric/bratanac nekoga iz vlasti pa ne ide da se elita smanjuje na ustrb PUKA...

Videces kako ce ti se stavovi promeniti kad ti deca malo odrastu...

INACE primer koji si naveo nema veze sa odbranom sopstvenog zivota i imovine posto je `Joe Horn` dao sebi za pravo da brani komsijinu imovinu, ko zna mozda je smatrao svojom...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Osecam se slobodnije i samim tim sigurnije kada vidim da je PcBerza puna struchnjaka za pravne nauke i forenzicara (doduse, samo jednog, Fetka). Kada ubijesh ili povredish nekoga, ti si optuzen, ne zrtva. Mrtvak ne mora nista da dokazuje, vec ti moras da dokazes da nisi upotrebio prekomernu silu u odbrani svog poseda, sebe i ukucana. Imam utisak da neki ovde misle da u Amerikama mozes da se posadis na tavan sa snajperom i ubijas bilo koga ko ti udje na salash. Ovo sa Peruom ne bih komentarisao. Mislio sam da govorimo o iole uredjenim drzavama. Forenzika i slicne oblasti lako resavaju slucajeve? Naravno, ali samo u igranim serijama forenzickog tipa.
toothless @Sashai: 08.06.2013. 10:25 #497156

broj poruka: 3241
Sad si me razočarao.
Mislio sam da si ti neki pravnik koji je obišao pola Sveta i poznaje pravosuđe zemalja čije zakone tumači po svom nahođenju. Svojim postovima odaješ utisak osobe koja se smatra mnogo obrazovanijim i inteligentnijim od svih članova foruma, a ti svima nama odgovaraš citatom sa nekog foruma? Ja brate navedem zakone iz Američkog ustava koji je Bog i batina u USA, a ti nama postavljaš citat sa foruma kao dokaz tvoje teorije?! Brate mili, pa ko sada gleda CSI previše? Ti misliš da PC berza postoji samo u Srbiji? Zamisli sada da ja počnem na Američki forum da postujem komentare nekih likova odavde, mislim da bi sledeća `ancient aliens` epizoda bila o Srbima i Srbiji. :)
To što je neki pandur(ili neko ko se predstavlja na forumu kao pandur) rekao da imovina nije vredna nečijeg života tj. da nema razloga da zbog svoje imovine pucaš na nekoga a kamoli da ga ubiješ-je notorna glupost. U većini Američkih država, policajac ne bi smeo da izjavi tako nešto, pogotovo prilikom hitnog slučaja gde se snimaju razgovori jer bi mogao da bude odgovoran za posledice ukoliko bi vlasnik imanja bio povređen ili ubijen.

Bez ljutnje druže, ali ja sam zaista pročitao dosta stvari vezano za zakone Amerike i Kanade jer sam trebao da odem tamo. Posle tvojih postova sam se iz radoznalosti ponovo udubio u Američke zakone i pravosudni sistem i čak našao i neke od najsmešnijih zakona na Svetu, a ti pričaš nama priču kako si zbog posta sa foruma zaključio da nešto smeš ili ne smeš da uradiš. Dobro nisi sa Vikipedije prepisao neki članak koji je mogla i moja baba da postavi.
razumemo mi tebe i stoji činjenica da ne možeš iz čista mira da upucaš nekoga ako ti prolazi kroz imanje , čak postoje zakonski izuzeci od `tresspassing` zakona koji odobrava lovcima da uđu na tuđ posed ukoliko su u potrazi za ranjenom ili odstreljenom životinjom. I kao što sam naveo, zakoni variraju od države do države ali su generalno odličan kamen temeljac za izmenu našeg zakona o privatnoj svojini.

Evo tebi još jedan Američki zakon:

Right to Defend Real or Personal Property

The owner [or possessor] of (real/ [or] personal) property may use reasonable force to protect that property from imminent harm. [A person may also use reasonable force to protect the property of a (family member/guest/master/servant/ward) from immediate harm.]

Reasonable force means the amount of force that a reasonable person in the same situation would believe is necessary to protect the property from imminent harm.

When deciding whether the defendant used reasonable force, consider all the circumstances as they were known to and appeared to the defendant and consider what a reasonable person in a similar situation with similar knowledge would have believed. If the defendant`s beliefs were reasonable, the danger does not need to have actually existed.

The People have the burden of proving beyond a reasonable doubt that the defendant used more force than was reasonable to protect property from imminent harm. If the People have not met this burden, you must find the defendant not guilty of crime

ZNAČI, ISTRAŽIĆE SE SVI ASPEKTI SITUACIJE I SAGLEDATI ONAKO KAKO BI SVAKA RAZUMNA OSOBA MOGLA DA REAGUJE, I ,AKO JE REAGOVANjE OPTUŽENOG BILO RAZUMNO, NIJE POTREBNO DOKAZIVATI DA LI JE STVARNA OPASNOST UOPŠTE I POSTOJALA.

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G

toothless Znači: 08.06.2013. 10:26 #497157

broj poruka: 3241
To se apsolutno može primeniti u slučaju Saše iz Srbije. Stavimo se u njegovu situaciju.
Ti i tvoja porodica ste legli da spavate. Žena primeti nekoga da se šunja oko kuće. Sada razmislite šta biste uradili! Hoćete li pozvati policiju i ćutati u mraku? Hoćete li upaliti svetlo i otvoriti prozor da vidite ko se šunja? Ili ćete tiho zgrabiti neko najprigodnije oruđe, pratiti kretanje uljeza u mraku i dočekati ga `kako treba`? Pazite, vi ne znate ko je on, šta traži u vašem dvorištu/kući/stanu, ni da li je naoružan! Možda je sitan lopov koji obija stanove, možda je razbojnik koji misli da imate para i koji je došao da od vas iznudi pare, možda je narkoman koji upada u stanove i otima stvari i koji se smatra neuračunljivim, možda je psihički bolesnik koji je iz nekog samo njemu poznatog razloga došao da ubije vas i vašu porodicu. Hoćete li izaći iz mraka gde vas on ne vidi ili ćete upaliti svetlo, odati svoj položaj i izložiti svoju porodicu opasnosti?
Možete samo da razmišljate o ovome ukoliko se nikada niste našli u ovakvoj situaciji jer sam se ja našao u sličnoj. Ne želite da doživite taj osećaj, verujte mi. Jedina stvar o kojoj razmišljate je to da budete tihi, ne otkrijete svoje prisustvo i da se koncentrišete na jednu jedinu stvar-ZAŠTITA SVOJE PORODICE!
Srećom, tada niko od mojih ukućana nije bio izložen opasnosti, ali je moje razumno razmišljanje dovelo do toga da sam ja iznenadio uljeza koji na sreću nije bio povređen, mada sam imao svako pravo da mu izlomim bejzbolku o glavu bez razmišljanja...u pitanju je bio neki ciga beskućnik koji je ušao na tavan moje kuće jer je mislio da nema nikoga kući.
Pošto sam video da nije naoružan i da je sam, nije predstavljao opasnost pa sam ga samo ispratio iz dvorišta i opomenuo ga da se ne vraća...

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G

sashai Re: Znači: 08.06.2013. 10:58 #497158

Aj prvo na ovo da odgovorim. Naravno da bih i ja iznabadao bilo koga ko bi mi uleteo u stan i u tom trenutku bih bas imao vremena da razmisljam o njemu i njegovom pravu na zivot. Isto tako bi me boleo tuki da li je on psihopata ili je samo zalutali Jehovin svedok koji je zamenio noc za dan. U sustini se slazemo i nista nije sporno. Jedino sto je sporno je ovo, najvise Fetkovo, pozersko zalaganje za ovu stvar. On bi samo da pishe po forumima i menja stvari. Ne ide, ne moze, nestalo. Na prvi pogled odaje utisak deckonje od akcije, a ono samo spisatelj sa viskom slobodnog vremena. U sustini, on mi smeta a ne tema kao takva.

:: To se apsolutno može primeniti u slučaju Saše iz Srbije. Stavimo se u njegovu situaciju
:: Ti i tvoja porodica ste legli da spavate. Žena primeti nekoga da se šunja oko kuće. Sada razmislite šta biste uradili! Hoćete li pozvati policiju i ćutati u mraku? Hoćete li upaliti svetlo i otvoriti prozor da vidite ko se šunja? Ili ćete tiho zgrabiti neko najprigodnije oruđe, pratiti kretanje uljeza u mraku i dočekati ga `kako treba`? Pazite, vi ne znate ko je on, šta traži u vašem dvorištu/kući/stanu, ni da li je naoružan! Možda je sitan lopov koji obija stanove, možda je razbojnik koji misli da imate para i koji je došao da od vas iznudi pare, možda je narkoman koji upada u stanove i otima stvari i koji se smatra neuračunljivim, možda je psihički bolesnik koji je iz nekog samo njemu poznatog razloga došao da ubije vas i vašu porodicu. Hoćete li izaći iz mraka gde vas on ne vidi ili ćete upaliti svetlo, odati svoj položaj i izložiti svoju porodicu opasnosti?
:: Možete samo da razmišljate o ovome ukoliko se nikada niste našli u ovakvoj situaciji jer sam se ja našao u sličnoj. Ne želite da doživite taj osećaj, verujte mi. Jedina stvar o kojoj razmišljate je to da budete tihi, ne otkrijete svoje prisustvo i da se koncentrišete na jednu jedinu stvar-ZAŠTITA SVOJE PORODICE!
:: Srećom, tada niko od mojih ukućana nije bio izložen opasnosti, ali je moje razumno razmišljanje dovelo do toga da sam ja iznenadio uljeza koji na sreću nije bio povređen, mada sam imao svako pravo da mu izlomim bejzbolku o glavu bez razmišljanja...u pitanju je bio neki ciga beskućnik koji je ušao na tavan moje kuće jer je mislio da nema nikoga kući
:: Pošto sam video da nije naoružan i da je sam, nije predstavljao opasnost pa sam ga samo ispratio iz dvorišta i opomenuo ga da se ne vraća...
:: http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED -
sashai Re: @Sashai: 08.06.2013. 11:17 #497160

Zasto si razocaran? Samo sam izrazio svoje misljenje, a kakve veze moj nivo obrazovanja ima sa tim? Ti cenish ljude po onome sto imaju da kazu ili prvo trazis papire? Citat sa nekog foruma? Iz Fetkovog posta neobavestena osoba moze da zakljuci da u Amerikama slobodno mozes da upucas napadace na komsijino imanje i da se izvuces, kao i bandit koji je to tamo ucinio. Samo sam vam prosledio pisaniju sa jednog foruma u kome mozete da vidite i drugu stranu price - belac je ubio dvojicu provalnika (koji nisu belci) u komsijinu kucu, komsija nije bio kuci, a ovaj ih je poskidao kao zeceve. E sad, da je crnac ili mex ubio dvojicu belaca koji su provaljivali u komsijinu kucu... Bio bi osudjen svakako. Znaci, nije sve crno ili belo, nekad je i rasno. Morate malo da istrazujete pre postovanja. Samo malo manje povrsnosti i sve bi bilo ok.

Evo, i ovaj tvoj prevod je upravo dokaz za povrsnost o kojoj pricam.

The People have the burden of proving beyond a reasonable doubt that the defendant used more force than was reasonable to protect property from imminent harm. If the People have not met this burden, you must find the defendant not guilty of crime
:: ZNAČI, ISTRAŽIĆE SE SVI ASPEKTI SITUACIJE I SAGLEDATI ONAKO KAKO BI SVAKA RAZUMNA OSOBA MOGLA DA REAGUJE, I ,AKO JE REAGOVANjE OPTUŽENOG BILO RAZUMNO, NIJE POTREBNO DOKAZIVATI DA LI JE STVARNA OPASNOST UOPŠTE I POSTOJALA.

Ja bih ovo zadnje preveo ovako:

Tuzilac mora da dokaze bez ikakve sumnje da je optuzeni koristio prekomernu silu u odbrani svog vlasnistva. Ako tuzilac to ne dokaze, optuzeni se mora proglasiti nevinim.

To je sustina i znam da prevod nije najbolji, ali boss mi se shetka okolo i ne mogu da se posvetim 100% problemu.

I ti si povrshan kao i Fetko. Ne moze tako, deckonje. Morate da istrazujete i imate informacije ako zelite da polemishete. Ti mi uteche sa Openhajmerom i idesh dalje, nikom nista. Mozda bi bilo lepo da si se vratio i rekao da si se zeznuo, slucajno pogresio, bla bla. Bat nouuu, idemo dalje bez obzira na greske i trucanje bez elementarnog znanja o temi.

Aj, kuckamo se...

sashai Re: Znači: 08.06.2013. 11:21 #497161

A ovo za beskucnika na tvom tavanu ti ne verujem. Eto, rekao sam.

Sve najbolje u zivotu i radu. Beskucnik na tavanu??? Ha!

:: To se apsolutno može primeniti u slučaju Saše iz Srbije. Stavimo se u njegovu situaciju
:: Ti i tvoja porodica ste legli da spavate. Žena primeti nekoga da se šunja oko kuće. Sada razmislite šta biste uradili! Hoćete li pozvati policiju i ćutati u mraku? Hoćete li upaliti svetlo i otvoriti prozor da vidite ko se šunja? Ili ćete tiho zgrabiti neko najprigodnije oruđe, pratiti kretanje uljeza u mraku i dočekati ga `kako treba`? Pazite, vi ne znate ko je on, šta traži u vašem dvorištu/kući/stanu, ni da li je naoružan! Možda je sitan lopov koji obija stanove, možda je razbojnik koji misli da imate para i koji je došao da od vas iznudi pare, možda je narkoman koji upada u stanove i otima stvari i koji se smatra neuračunljivim, možda je psihički bolesnik koji je iz nekog samo njemu poznatog razloga došao da ubije vas i vašu porodicu. Hoćete li izaći iz mraka gde vas on ne vidi ili ćete upaliti svetlo, odati svoj položaj i izložiti svoju porodicu opasnosti?
:: Možete samo da razmišljate o ovome ukoliko se nikada niste našli u ovakvoj situaciji jer sam se ja našao u sličnoj. Ne želite da doživite taj osećaj, verujte mi. Jedina stvar o kojoj razmišljate je to da budete tihi, ne otkrijete svoje prisustvo i da se koncentrišete na jednu jedinu stvar-ZAŠTITA SVOJE PORODICE!
:: Srećom, tada niko od mojih ukućana nije bio izložen opasnosti, ali je moje razumno razmišljanje dovelo do toga da sam ja iznenadio uljeza koji na sreću nije bio povređen, mada sam imao svako pravo da mu izlomim bejzbolku o glavu bez razmišljanja...u pitanju je bio neki ciga beskućnik koji je ušao na tavan moje kuće jer je mislio da nema nikoga kući
:: Pošto sam video da nije naoružan i da je sam, nije predstavljao opasnost pa sam ga samo ispratio iz dvorišta i opomenuo ga da se ne vraća...
:: http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED -
sashai ... 08.06.2013. 11:38 #497163

Gde je sad Fetko? Na ovom forumu sam skoro od pocetka a imam bednih 180 postova. Hocu Fetka nazad te da danas doguram do bar 200. To bi bas bilo lepo, zar ne?
Hajde Feche, ne odustaj tako lako.

Tvoj debilni Sluzbeni glasnik Saso.

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs