problem je u kontaktima na postolju majstori ga zovu osnova osiguraca.zbog loseg kontakta se ceo sklop greje i topi se osigurac.zamena nije komplikovana za majstora. ja bih zamenio sva 3 osiguraca automatskim. ako pojacas licnama postojecu situaciju a imas drveni orman, napravices sigurno pozar. obrati paznju na potrosace u kupatilu. bojler 2000w, grejalica preko 1000w, ves masina kada iskuvava 2000w. imas 5kw na fazi ako sve ukljucis odjednom. max opterecenje je 3,5kw. znaci kada pere masina iskljucis bojler.....
Preporucio bih ti i da prodjes kroz kucu i za vreme opterecenja opipas kablove teskih potrosaca do uticnice, ukljucujuci i njih. Dodavanjem licni si spremio teren za pozar, nula ti je preopterecena i zapalice se prvo ona. Obavezno rastereti fazu na samoj RT, osim ako i to nije uradjeno po principu radio stric, ujak ili komsa pa mozes da se besis.
Ne treba sad preterivati, pozar ovo ono..Ako se do sada nije nista zapalilo, nece ni sada kada je dodao tu jednu famoznu licnu. Stavi jaci automatski i resices problem, bar dok to ne rasteretis. Tebi taj licnasti pregori iz razloga sto se vremenom rastali zica unutra, jer nema kvarcnog peska da je hladi unutar topljivog osiguraca, a ne zato sto to povuce, ne znam ni ja koliko A. Ako je kabel 3x2.5 nema da brines i nista se tu nece zapaliti. Pogledaj u kakvom je stanju kabel, tj. bakar tu gde ide u osigurac, ako je pocrvenio i ima crne fleke, znaci da je na izmaku i greje se nbenormalno, a ako je sjajan bakar kao i kad je nov, nema sta da brines.
Pozar najmanje izbija od losih instalacija u zidu, preopterecenje istih... Pre su to debilne grejalice, losi produzni, losi i nekvalitetni uredjaji i sl. lose odradjene raavodne kutije i u blizini zavesa, drvenarija...prikljucivanje grejalica na kineske produzne kablove...jednostavno neupucenost i nepaznja.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nemoj dodavati licne niti to treba da se radi, pa ljudi, patrona osigurača je 50-100 din. Jel toliko vredi vaša sigurnost? Pitanje je kako su uopste urađene instalacije u stanu (kući). Najčešće se požar na instalacijama dešava zbog loseg kontakta, a tek posle zbog preopterecenja instalacija. Uloži u rekonstrukciju te struje ako je to tvoje lično, što reče neko na tome najmanje treba štedeti. Angažuj nekog proverenog električara da ti to dovede u ispravno stanje i da ti kaže neku `dijagnostiku` ostatka instalacija. Jednopolnu šemu bi bilo dobro da odradiš da bi eventualni kasniji problem mogao bez zajebancije da rešiš za kratko vreme.
ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Nepton 140XL Kingston HyperX 2x4GB @1600 MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM Storm Trooper
sve koji su se potrudili da mi pomognu u ovoj temi,prodje par nedelja od kad sam dodao tu cuvenu jednu licnu u osigurac,naravno napunio sam ga kvarcnim peskom,opterecivao sam sve i vise nego standardno,opipavao kablove koji su inace van zida sa spoljne strane,sve radi normalno,grejanje kablova i osiguraca je u sasvim normalnim granicama,ono kao radna temperatura... nijednom nije crkao osigurac a vise puta sam ukljucivao i masinu i bojler u isto vreme i pratio stanje svakih 10-ak minuta.... jedna licnavise (ukupno 6 komada) je privremeno resilo problem,na prolece kompletan remont table sa osiguracima,kad skupim para... hvala svima koji su se potrudili da pomognu....
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.