:: http://goo.gl/8sBbH :: :: Odličan film!Skoro nisam gledao takvu opuštenciju.Ima da se skine neki R6 (bioskop) ali sasvim pristojno za gledanje :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
:: :: mnogo si vickast,o ukusuma ne treba raspravljati,ne kazem da je film los,ali mislim da ima visoku ocen :: :: :: ti si se verovatno zajebao onda i gledao iznad sebe u plafon. :: :: :: :: fora je da gledas pravo u platno bele boje :: :: :: ::
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 4x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w Samsung ue40eh5000 logitech mk320
Ljudi, moram da pitam nesto, jer mi nikako nije jasno... Kakva je situacija sa filmovima i fps-om? Gledam filmove po 10-ak gigabajta full hd skinute sa kickass-a, ali meni bre svi ti filmovi ne idu tecno. Vidim da su se od skoro pojavili na you tubu klipovi full hd koji idu na 60 fps-a. Stvarno se vidi razlika izmedju jednog takvog klipa i filmova koje ja gledam, o cemu se radi? Zasto ne postoje tecni i fluidni filmovi, ipak sam ja razmazen i radim sve na 120+ fps-a?! :D
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Tebe nesto drugo ebe. Filmovi su 25 ili 29 slicica u sekundi i to je dovoljno tecno. Ima onih glupavih efekata da se FPS podigne ( smooth sranjca i sl. ), ali onda svaki film izgleda kao spanska serija, produkcijski.
Ako ti nesto secka ili nije dovoljno tecno, promeni renderer ili player i mora da radi kako treba.
Ja u poslednje vreme kupujem kod yifi-a, filmovi 720p od 700-900MB i kvalitet je odlican. Bes mi sve, kod vecine tih njegovih rip-ova ne primecujem razliku njegov (700MB) ili skinut na drugom mestu isti film od 5-6GB. Zna posao i to je to.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja na primer vidim razliku izmedju YIFI-ja i nekog drugog... Ima tu onih sitnih tackica, gluposti ali mi ne smeta to toliko, ali cu uvek sacekati nedelju dana da izadje neki drugi nego da skinem od Yifi-ja
(jedino ako bas nesto gledam kod devojke onda moram da skinem dvdrip posto nema komp pa ja nosim svoj laptop (od pre hrista))
Najvise mrzim kad mi se pojavi ono glupavo razlivanje boja i digitalizacija zbog glupog kompresovanja (a desava se kod Yifi-ja da ima toga)...
:: Tebe nesto drugo ebe. Filmovi su 25 ili 29 slicica u sekundi i to je dovoljno tecno. Ima onih glupavih efekata da se FPS podigne ( smooth sranjca i sl. ), ali onda svaki film izgleda kao spanska serija, produkcijski :: :: Ako ti nesto secka ili nije dovoljno tecno, promeni renderer ili player i mora da radi kako treba :: :: Ja u poslednje vreme kupujem kod yifi-a, filmovi 720p od 700-900MB i kvalitet je odlican. Bes mi sve, kod vecine tih njegovih rip-ova ne primecujem razliku njegov (700MB) ili skinut na drugom mestu isti film od 5-6GB. Zna posao i to je to :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Da, nisam bas mislio bukvalno da nema razlike. Ima je, ali meni daleko od toga da smeta. Kvalitet je odlican bez obzira na te male nedostatke. Ma sve je bolje od sugavog 700MB avi-a. :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Samo nije isti fps u filmskoj produkciji i u igrama to treba da se razgranici. Tako da se Adzem malo tripuje. A kad je rec o kompresovanju tu postoji razlika svakako.
Ja ispod 720p ne mogu da gledam apsolutno nista a nekad ti 720p budu tako dobro odradjeni kao da su 1080p. Sve zavisi. U principu bitna je rezolucija ali je i bitno kako je kompresovano.
Generalno dobri su yify ripovi, covek radi pa razbija, nema sta. Ja generalno u 90% slucajeva skidam i gledam HD 1080p i da je obavezno DTS, jebiga malo sam razmazen. .) Yify ripove skinem tu i tamo, ako gledam neku dramu pa mi efekti i nisu od nekog kljucnog znacaja, i tada takodje njegov 1080p rip. Ume on s vremena na vreme da ukenja po neki film, a pogotovo 3D, pa mu se desava da je slika ocajna, ali dobro, ne tako cesto. Moja zamerka je sto ne stavi bar ac3 5.1 zvuk, to je ono sto mi fali kod njegovih ripova.
Inace ovo sto Adzem prica, slazem se, i ja u dobroj meri primecujem da film nekako nije fluidan, kao da ima po malko stucanja s vremena na vreme, kao da fale frejmovi, a to primetim pogotovo ako recimo duzi period ne odgledam neki film, pa onda tek primecujem. :(
Svojevremeno sam bio skidao i neke samplove filmova u 48fps i 60fps, samo da vidim razliku, zaprepastio sam se kako su tecni. Posto sam ih gledao filmovi mi nakon njih jos gore izgledaju.
Evo recimo dva sample-a, skinite pa vidite razliku:
totalno si u pravu. yify zaista ukenja zvuk. stvarno neozbiljno za nekoga sa takvom reputacijom. ali eto, izgleda da mali broj ljudi obraca paznju i na kvalitet zvuka, a ne samo na sliku.
:: Generalno dobri su yify ripovi, covek radi pa razbija, nema sta. Ja generalno u 90% slucajeva skidam i gledam HD 1080p i da je obavezno DTS, jebiga malo sam razmazen. . :: Yify ripove skinem tu i tamo, ako gledam neku dramu pa mi efekti i nisu od nekog kljucnog znacaja, i tada takodje njegov 1080p rip. Ume on s vremena na vreme da ukenja po neki film, a pogotovo 3D, pa mu se desava da je slika ocajna, ali dobro, ne tako cesto. Moja zamerka je sto ne stavi bar ac3 5.1 zvuk, to je ono sto mi fali kod njegovih ripova :: :: Inace ovo sto Adzem prica, slazem se, i ja u dobroj meri primecujem da film nekako nije fluidan, kao da ima po malko stucanja s vremena na vreme, kao da fale frejmovi, a to primetim pogotovo ako recimo duzi period ne odgledam neki film, pa onda tek primecujem. : :: :: Svojevremeno sam bio skidao i neke samplove filmova u 48fps i 60fps, samo da vidim razliku, zaprepastio sam se kako su tecni. Posto sam ih gledao filmovi mi nakon njih jos gore izgledaju :: :: Evo recimo dva sample-a, skinite pa vidite razliku :: :: Avata :: http://files.futureleap.com/avatar_60.mk :: :: Hobiti traile :: http://www.lukeletellier.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=The+Hobbit+Trailer+%40+48fps+-+High+Quality.flv
Ja ovde primećujem samo ubrzanost kod Hobbit-a, tako isto se emituje recimo kod drugara na LG-u na ip-televiziji u HD-u i strašno me to nervira, mislim da nikad ne bih mogao da se naviknem, nekako mi je neprirodno. Avatar mi je baš onako kako treba da bude, tačno se vide prirodni pokreti..
@gogi, verovatno da bi uštedeo na veličini, jer zvuk najviše arči, meni recimo znači mnogo da bude 5.1 jer je super užitak kad se gleda film.. kad imaš stereo, apsolutno nije bitno.
:: Generalno dobri su yify ripovi, covek radi pa razbija, nema sta. Ja generalno u 90% slucajeva skidam i gledam HD 1080p i da je obavezno DTS, jebiga malo sam razmazen. . :: Yify ripove skinem tu i tamo, ako gledam neku dramu pa mi efekti i nisu od nekog kljucnog znacaja, i tada takodje njegov 1080p rip. Ume on s vremena na vreme da ukenja po neki film, a pogotovo 3D, pa mu se desava da je slika ocajna, ali dobro, ne tako cesto. Moja zamerka je sto ne stavi bar ac3 5.1 zvuk, to je ono sto mi fali kod njegovih ripova :: :: Inace ovo sto Adzem prica, slazem se, i ja u dobroj meri primecujem da film nekako nije fluidan, kao da ima po malko stucanja s vremena na vreme, kao da fale frejmovi, a to primetim pogotovo ako recimo duzi period ne odgledam neki film, pa onda tek primecujem. : :: :: Svojevremeno sam bio skidao i neke samplove filmova u 48fps i 60fps, samo da vidim razliku, zaprepastio sam se kako su tecni. Posto sam ih gledao filmovi mi nakon njih jos gore izgledaju :: :: Evo recimo dva sample-a, skinite pa vidite razliku :: :: Avata :: http://files.futureleap.com/avatar_60.mk :: :: Hobiti traile :: http://www.lukeletellier.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=The+Hobbit+Trailer+%40+48fps+-+High+Quality.flv
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647773. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.