Cameron told attendees that he wanted to make `something that has this spoonful of sugar of all the action and the adventure and all that`. He wanted this to thrill him `as a fan` but also have a conscience `that maybe in the enjoying of it makes you think a little bit about the way you interact with nature and your fellow man.
Eto sta je covek hteo - Spoonful of sugar of all the action + think a little :)
3D SF Kostnerov Ples sa vukovima, ili Pokahontas, svejedno. Nije to lose, ali mislim da ga je doca shvatio preozbiljno. Ipak je ovo coca cola ultra pack sa aloja verom, a ne sok od maline ili vino iz `72.
E, jel gledao neko u tuckwood-u Avatar 3d? Kakva je oprema kod njih?... Posto idem tamo veceras da pogeldam film... Nekako mi je drazi od prljavog koloseja...
Sjajna kamera, efekti i tako to... ali i dalje je pokahotas + kojesta drugo. E da posto sam tek dana pogledao Baraku shvatio sam da je Kameron postao ko Bregovic od svega je strpnuo po malo smuckao i napravio pravo malo remek delo tehnike. Vec mi pomalo ide na zivce sa vezanoscu za Sigurni Viver koja mi sve vise lici na lezbacu, kvocka matora se drzi dobro uz skalpele i botokse ali je ipak precise dosadna i predvidljiva svaka akcija joj je kao Aliens.
Neverovatna je Kameronova posvecenost detaljima skoro da nisam nasao zamerku objasnjenjima i tehnici, ma sta skoro nemam je jos uvek mozda kad stigne na red skidanje 1080p.
Takvud pa ne znam nije tako lose nema zamucenosti koju su neki pominjali, mnogo reklama pre samog filma, naocare ti daju ali moras sam da ih brises a na izlazu te pretresaju da ih ne bi ukrao ko da su 100 dukata.
Osecaj trece dimenzije je najjaci na samom pocetku filma kad pocnu da izlaze iz krio komora skorz je do kesice, kasnije taj osecaj se skoro izgubi sem kad je scena snimana sa zivim glumcima i na par mesta gde je animirana sve ostalo je nako. Tehnicki film je po meni savrsen zato sto mu realno nisam mogao naci manu.
Sto se tice price tu smo svi mi sa planete zemlje malo hendikepirani zato sto ni ne znamo da ispircamo pricu na drugi nacin sem zemaljskog a u filmu je radnja smestena van zemlje. Ali to je generalni problem poimanja sveta oko nas i to je definitivno najslabiji deo filma.
Retki su oni koji su to pokusali da prikazu na neki drugi nacin sem onoga koji je nama poimljiv, jedan od retkih je 2001, Solaris i sl... (ja verovatno i dalje ne shvatam 2001 na pravi nacin onaj koji je ispricao sam Klark)
Jedva cekam da se neko SKUPI MUDA da napravi serijal od 4-6 filmova o RAMI to ce biti spektakl ali samo ako ga bude radio neko ko je totalni fanatik i asketa ko nije zarazen holivudskim virusom...
Onako usput jedan od najboljih filmova prosle godine je `District 9` film je totalno otkacen i prosto se zapitam da li je iko skapirao koliko je on politicki angazovan, pogotovu po pitanju ugorzenosti ljudskih sloboda. Uradjen je sa relativno skromnim budzetom u jednom totalno neholivudskom fazonu prosto sjajan film. Prvo me je nervirao mozda zbog kvaliteta koji sam nabavio a onda sam nabavio BR varijantu i moram da kazem da sam se odusevio, P. Dzeksom je prosto brilijantno uradio ovaj film pravo malo remek delo.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: E, jel gledao neko u tuckwood-u Avatar 3d? Kakva je oprema kod njih?... Posto idem tamo veceras da pogeldam film... Nekako mi je drazi od prljavog koloseja.. :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.