20% je fizicko a 80 % je psihicko a zato su tu jabuke ,kruske ,ananas da se psihicki pripremis,ali sta fali svake subote da jedes eto ako nikako drugcije onda neko voce ili mesano voce pa tako do kraja zivota opet ce otici salo a ostati ili poboljsati zdravlje
ja sam svojevremeno svako jutro jeo veliku glavicu crnog luka nastine (ujutro na gladno srce kako se kaze) a i dalje tako svako jutro nesto koristim lekovito med,maslinovo ulje ,limun omega tri i svasta sto je dobro.beli lukac jedem skoro svaki dan sa tunjevinom crni lukac nastine jaca zeludac sa morskom soli.Da obicnu so nekoridstite nego samo morsku :: nenika-ja imam od rodjenja,pojacanu zeludacnu kiselinu,meni kad je stomak prazan par sati,to je osecaj kao d a mi neko rasporio stomak,i sakom mi gnjeci zeludac,znaci muka ziva... skoro neizdrzivo...da ne pricam o padu secera,malaksalosti i sl...znaci jedino sto ne mogu NI MALO to je da imam SKROZ prazan stomak...Onda kad vec mora imati nesto u stomaku u svako doba,onda to barem nek bude zdrava hrana.. :: :: @ishmeris-ako opet ubacim ``piletinu`` u jelovnik,gubim to salce sa stomaka garantovano za kratko vreme uz redovnu ``vezbu`` ali jedva sam se ``skinuo`` sa piletine i neka `fala,ne treba mi opet.. :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: Pa zemo ovako da ti objasnim :: :: Pravi post je kad se nista nejede a ne ovi sto poste u ime vere a jedu ribu i neku laku hranu to nije nista :: :: :: :: opet je pun stomak :: :: :: :: pravim postom se lece sve bolest :: :: ako postis i radis malo vezbe skidas sve dioptrij :: :: dizes imunitet na najveci nivo pa ako si siso ko ja tri godine pa ti se nijedna vakcina neprimi a ni jedna zarazno (virusno) oboljenje nisam imao ali da ti ja negovorim iz mog iskustva ja imam sve dokumentovano i dokazano(dosad sam dva objavio ali neznam koje to procitao) :: :: :: :: A sta ima lose jedan dan nedeljno nejesti nista tako rade i jogisti A TEK DA NEPRICAM ONI KOJI DRZE 10 ZAPOVEST :: :: :: :: ako ti treba nesto samo kazi imam skoro sve o bolestima i kako se izleciti ali POST JE GLAVNI ZA LECENJE :: :: :: :: :: Nesto te zemo nisam skontao,a nisam pjan(cudno) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da ali od pravog posta nema nista bolje i korisnije :: :: :: :: :: :: :: :: samo da napomen da se pravim postom lece sve bolesti :: :: :: :: :: :: ::
Al ste se iskenjali u ovoj temi kao foke!Nekolicina vas a pogotovu ovi poznati pametnjakovici teretane nisu ni videli nit znaju kako i sta znaci odrzavati svoje telo u pravilnom smislu!Em sto se hardver poznaju u malom prstu sad se soli pamet i oko fizikce aktivnosti i pravilne ishrane a ti isti imaju sve sa krevetom po 40 kg-a.Strasno. Toliko nebuloza i gluposti sam procitao da nema dalje!(Ima i korisnih stvari,ogradjujem se od pojedinaca) @doca80 Druze ako hoces da ti dam instrukcije za pravilan trening i sta tacno da radis javi mi se na mail!
A zašto mu ne bi ovde napisao ? Možda još neke ljude to zanima. Napiši ono što ti misliš da je ispravno.
:: Al ste se iskenjali u ovoj temi kao foke!Nekolicina vas a pogotovu ovi poznati pametnjakovici teretane nisu ni videli nit znaju kako i sta znaci odrzavati svoje telo u pravilnom smislu!Em sto se hardver poznaju u malom prstu sad se soli pamet i oko fizikce aktivnosti i pravilne ishrane a ti isti imaju sve sa krevetom po 40 kg-a.Strasno :: Toliko nebuloza i gluposti sam procitao da nema dalje!(Ima i korisnih stvari,ogradjujem se od pojedinaca :: @doca8 :: Druze ako hoces da ti dam instrukcije za pravilan trening i sta tacno da radis javi mi se na mail :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Zato sto se male tajne velikih kuvara ne otkrivaju :) Manje vise to Bax,nego znam sta ce se desiti,ne zelim da dodje do prepirke i sukoba misljenja a to bi se upravo desilo.Ovako moze da proveri sa nekim ko se razume sve to sto bi mu ja rekao in personal. Ja se ovim sportom bavim dugo godina.Bio sam u slicnim situacijama kad sam svoje telo zapostavio i znam kako i koliko treba vremena i truda i na koji nacin da stignes ponovo do uspeha.Pozdrav.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: A zašto mu ne bi ovde napisao ? Možda još neke ljude to zanima. Napiši ono što ti misliš da je ispravno :: :: :: Al ste se iskenjali u ovoj temi kao foke!Nekolicina vas a pogotovu ovi poznati pametnjakovici teretane nisu ni videli nit znaju kako i sta znaci odrzavati svoje telo u pravilnom smislu!Em sto se hardver poznaju u malom prstu sad se soli pamet i oko fizikce aktivnosti i pravilne ishrane a ti isti imaju sve sa krevetom po 40 kg-a.Strasno :: :: Toliko nebuloza i gluposti sam procitao da nema dalje!(Ima i korisnih stvari,ogradjujem se od pojedinaca :: :: @doca8 :: :: Druze ako hoces da ti dam instrukcije za pravilan trening i sta tacno da radis javi mi se na mail :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
probaj da trosis vise kalorija nego sto unosis . npr izbaci sto vise slatkisa iz ishrane i slicnih gluposti, zasladjenih sokova itd jedi iskljucivo belo meso, povrce i voce, i naravno manje masno jbg znam da ti ne ostaje mnogo sta da jedes ali eto jaja , mleko plazma , snicla , belo meso, - to neka ti bude glavna ishrana =) slatkisi na minimumu! :D
Citajuci temu procitao sam mnostvo budalastina i pogresnih stvari koje sa mozgom nemaju veze.Te pojedicne koji su to naveli direktno prozivam jer se vidi da iz njihovog izlaganja veze nemaju nit kakvog dodira sa sportom i fizikom aktivnoscu i kako je to odrzavati svoje telo tacnije vidi se da u zivotu nisu podigli nista vise od svog qrca a kamo li neki teg i sl.. Pored svega sablon je ocigledan,posto su `savladali` hardver u potpunosti sad i ovo znaju..U svakoj corbi mirodjija pa bar da pomazu nego pisu neke gluposti! Nebi me cudilo da neko postavi temu kako krmacu da oprasi i tu bi se javili! @eseses Idem sad do grada al cu ti se javiti,ne brini,piricacemo i na tu temu ali se pripremi na muke,nista nije doslo lako i preko noci!
Cucemo se,naravno.Spreman sam na sve da bi skinuo viska kilograma koje imam.Ma,proci cu i kroz vatru ako treba :D
:: @esese :: Idem sad do grada al cu ti se javiti,ne brini,piricacemo i na tu temu ali se pripremi na muke,nista nije doslo lako i preko noci :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Svako ko ovako razmishlja ima pravo. Treba troshiti da bi se deponovana mast potroshila. Moj program ishrane je pravio trener plivacha i trajao je 2 meseca, jer sam skinuo onoliko koliko sam hteo. Potpuno zdrava ishrana sa zabranjenim namirnicama, i jaja nije bilo ne znam zashto. Unos je odredjen prema parametrima koje je dobio merenjima na vagi, obima moje `ljudske` figure, starosti... Sve to sam radio bez treninga, fizichkih aktivnosti. Da sam to dodao bio bih lesh. Burazer i taj trener su doshli do toga da troshe mast deponovanu oko unutrashnjih organa. Vezbaju svaki dan, bez tegova, samo bicikla, shipka, propadanja. Kao shto neko reche, aerobija i anaerobija u kombinaciji sa pravilnom, ne toliko restriktivnom ishranom, daje rezultate. Dijete su sranje, smanji unoshenje masti, slatkisha, sokova, alkohola, hleba a pojachaj voce, povrce i vlakna. ko nema u vuglu, ima u guglu
:: probaj da trosis vise kalorija nego sto unosis :: npr izbaci sto vise slatkisa iz ishrane i slicnih gluposti, zasladjenih sokova it :: jedi iskljucivo belo meso, povrce i voce, i naravno manje masno jb :: znam da ti ne ostaje mnogo sta da jedes ali eto :: jaja , mleko plazma , snicla , belo meso, - to neka ti bude glavna ishrana = :: slatkisi na minimumu! : :: :: ::
Iz prostog razloga, jer je Bodybuilding sport u kome je bitan fizicki izgled, i najvise se obraca paznja na ishranu. U Bodybuildingu, najbitnija je ishrana 80%, a rad je 20%, ne uzimajuci u obzir genetsku prerdispoziciju. Covek hoce da smanji masne naslage. U nijednom sportu se to ne forsira kao u Bodybilding-u, iz tog razloga se pominje teretana. Malte ne svi sportisti treniraju po teretanama. E sad postoje i tu nekoliko vrste treninga, ali ....nebitno za temu.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
:: ....a što su ovde svi zapeli za teretanu :: :: one way or another :: ::
:: Eto tu sam te izgubio,ja sam mislio da referiras na post kao poruku na forumu :: :: Imas nesto za celavost :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Pa zemo ovako da ti objasnim :: :: Pravi post je kad se nista nejede a ne ovi sto poste u ime vere a jedu ribu i neku laku hranu to nije nista ::
@MA Previse sam ruzan i iskomplexiran i KLEMPAV pa zbog toga necu da kacim nikakve slike Slika je jedno i totalno nebitno ali predrasude o licnom poznanstvu i prijateljstvu su sasvim druga stvar.Bas me interesuje da li ima neko nesto da kaze na tu temu.. Bice postavljena uskoro..
Masne naslage ces, narodski receno, da skines kada se oznojis kao svinja. Ovako ja radim: -teretana sat i 30 min, i na kraju trcanje na traci da curi znoj Fizickim iscrpljivanjem skidas i misicnu masu, ali i salo. Zato tu ulazi ishrana u igru, da nadoknadis gubitak mase, a da sprecis dalje nagomilavanje sala.
Inace u svakoj boljoj teretani mozes da uzmes materijal sta da jedes, kako da se hranis, i kako da vezbas, a zato postoje i instruktori da ti daju savet, a kada vidis kako oni izgledaju, shvatis da je ipak najbolje ih poslusati.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
@gliga Ako obratiš pažnju nisam postavio pitanje već neku vrstu konstatacije, ali nije bitno. Svako ko se sportom bavi radi samog izgleda ne bavi se sportom. Dalje, u svakom sportu je bitna ishrana (osim možda kod sumo rvača, ne znam ), a ako baš hoćeš bodibilding je jedan od najprljavijih sportova kad su profesionalci u pitanju tako da njihova zdrava ishrana pada u vodu uz sve one inekcijice i pilulice. Na kraju teretena nikako ne sme biti jedini vid fizičke aktivnosti, da svi sportisti je koriste ali samo kao `dopunu` osnovnom sportu. Za ovo što doca80 želi ne treba mu ni jedan jedini teg.
one way or another
:: Iz prostog razloga, jer je Bodybuilding sport u kome je bitan fizicki izgled, i najvise se obraca paznja na ishranu. U Bodybuildingu, najbitnija je ishrana 80%, a rad je 20%, ne uzimajuci u obzir genetsku prerdispoziciju. Covek hoce da smanji masne naslage. U nijednom sportu se to ne forsira kao u Bodybilding-u, iz tog razloga se pominje teretana :: Malte ne svi sportisti treniraju po teretanama. E sad postoje i tu nekoliko vrste treninga, ali ....nebitno za temu :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: Power Color HD 3850, 512, DDR3 :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAK :: :: :: ....a što su ovde svi zapeli za teretanu :: :: :: :: one way or another :: :: :: ::
Njom postizes kondiciju, brzinu a ne definiciju misica da se vidi svaka zila i vena. Ko sto rekoh velika vecina to ovde ne kapira.
A sto se tice trcanja na pokretnoj to mi je tako degutantno ja kao nesto trcim a psihicki ne prevalim ni metar, da ne spominjem da sve vreme trcis u sopstvenim isparenjima pomesanim sa isparenjima ostalih posetilaca teretane.
Ako ces da trcis, trci kroz sumu po mogucstvu van staze izmedju drveca. Prvo sigurno si na cistom vazduhu... Drugo u zavisnosti od brzine trcanja uvezbavas spretnost (koordinaciju pokreta) jer prosto trcanje od tacke A do tacke B je bez veze. Znaci sumica izmedju stabala stices koordinaciju pokreta i percepciju jos ako je naizmenicno uzbrdo i nizbrdo ihaaaa... (to nijedna traka ne moze da simulira) Za koordinaciju pokreta i kondiciju je sjajno kretanje kroz mali (plitki) bazen pomaze sticanju brzine.
Jedna od zanimljivijih vezbica je oveca teska sipka kojom udaras po traktorskoj gumi.
Veliki broj ljudi nikada nije islo u teretanu, i obicno je povezuju sa strvinom koja iz benca izbacuje 200 kila. Teretanom covek moze jako lepo da se izoblikuje i da bude u odlicnoj fizickoj kondiciji, a moze da bude i svinja od 150 kila koja ima samo gomilu mase i jacine za podizanje tegova enormnih tezina, a ne moze da istrci ni 100 metara.
Sve zavisi kako ko trenira.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Ovde nije rec o profesionalnom bodibildingu..Prvo i prvo profesionalac ne moze biti svako a drugo za to treba da se podredi ceo svoj zivot..To nije prljav sport vec jedan nehuman nacin kako uzaludno potrositi svoj zivot i unistiti zdravlje!Znaci pricamo o profesionalcima..U to ubrajamo hemiju,steroide,anabolike,hormone i sl..Bez toga ne mozes ni da ugledas svetlost dana kao pocetnik pro lige a kamo li da mastas da budes na olimpiji!By The Way drugar mi je profesionalac,pravi bilder inace trenira nekih 10 godina,nikad nije uzimao hemiju,ima svoju teretanu i radi pravilno i izgradio je svoje telo kvalitetno.Danas samo to sve odrzava dok se ovi steroidasi izduvase kao baloni,koza ispucala kao narandza,puni strija uzas Boziji.. Ali ovde nije rec o profi radu..Vec o najnormalnijoj izgradnji tela..Teretana postoji da bi se svaki misic u nedostatku genetike izgradio kako treba.Zato su sprave pravljene pod posebnim uglovima za posebnu misicnu partiju.Bez teretane nema sanse da se telo pravilno i lepo izgradi,da svaki misic dobije svoj izgled,cvrstina..Vecina dansnje populacije ljudi nista ne rade,sede kuci i leze i reze,misici atrofirali.. Dok ne prolijes znoj,dok ti sve ne izadje na nos ne mozes nista da postignes.Kad osetis da si ziv tek onda je prava stvar. Takodje metabolizam je veoma bitan.Kod ljudi koji se sportom ne bave metabolizam je usporen i njima treba mnogo vremena truda,utrosene energije,bola i muke da se vrate u normalu i uspostave balans..Kada je usporen metabolizam tada je veca mogucnost nagomilavanja masnih naslaga a pored svega fizickom ne aktivnoscu se ne izbacuje iz tela razni toxini koji ostaju u organizmu i ostecuju ga..Mogu do sutra da pricam o procesu sta se desava i kako kada je covek fizikci neaktivan a isto tako aktivan,suprotno od toga.Znaci poenta je jasna i ovako..Bez fizickog napora,pravilne ishrane,vrlo bitno i dovoljno sna nema napretka a pogotovu nema uspeha u skidanju masnih naslaga koji potrazuju poseban tretman i trening razlicit od treninga za napredak i razvitak muskulature tzv (Aerobni trening)..
:: Masti su poslednji depo energije koji organizam pri naporima trosi. Ukratko, pri fizickom naporu se prvo trose rezerve glikogena iz misica i jetre. Kada se to potrosi, onda se koriste masti iz masnog tkiva (iz adipocita) za dobijanje ATPa. (Takodje se iz masnih kiselina stvaraju ketonska tela aceton, acetoacetat, ß-hidroksibutirat koja se koriste za dobijanje ATPa. :: Batali hemiju, sto vise fiizcke aktivnosti (moj predlog plivanje), pravilna ishrana i istrajnost u nameri da se dovedes u red :: :: :: sta god da vezbas ne forsiraj preko 30% snage i minimum 1h jer tako najlakse topis masti, adenozin-3-fosfat ATP ti onda dolazi iz masti i daje snagu misicima za rad. sve preko toga isljucuje masti jer nisu sposobne da izbace dovoljno energije (fiziologija i antropomotorika sa faxa :: :: :: :: :: :: `O-O`amdgeek`O-O` :: :: http://amdgeeks.net/overclock/92 :: :: :: :: http://i49.tinypic.com/259a495.jp :: :: http://i45.tinypic.com/33c3evc.jp :: :: :: ::
Upravo tako, najvažnija stvar svež vazduh i disanje punim plućima iz stomaka, a trčanje po kosinama toliko ojača ligamente ma milina.
one way or another
:: Njom postizes kondiciju, brzinu a ne definiciju misica da se vidi svaka zila i vena :: Ko sto rekoh velika vecina to ovde ne kapira :: :: A sto se tice trcanja na pokretnoj to mi je tako degutantno ja kao nesto trcim a psihicki ne prevalim ni metar, da ne spominjem da sve vreme trcis u sopstvenim isparenjima pomesanim sa isparenjima ostalih posetilaca teretane :: :: Ako ces da trcis, trci kroz sumu po mogucstvu van staze izmedju drveca :: Prvo sigurno si na cistom vazduhu.. :: Drugo u zavisnosti od brzine trcanja uvezbavas spretnost (koordinaciju pokreta) jer prosto trcanje od tacke A do tacke B je bez veze :: Znaci sumica izmedju stabala stices koordinaciju pokreta i percepciju jos ako je naizmenicno uzbrdo i nizbrdo ihaaaa... (to nijedna traka ne moze da simulira :: Za koordinaciju pokreta i kondiciju je sjajno kretanje kroz mali (plitki) bazen pomaze sticanju brzine :: :: Jedna od zanimljivijih vezbica je oveca teska sipka kojom udaras po traktorskoj gumi :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.