Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Tema za diskusiju omaje
STRANA 3 OD 4  
H-nitro Prica 20.02.2012. 21:02 #400546

status: user
broj poruka: 1981
Slucano sam naleteo na ovu temu, pa tako citajuci postove postalo mi je zanimljivo i setim se sta se meni desilo pre 24-5 godine.
Zelim da vam ispricam ste se meni desilo, i da napomenem da su je sve istina i da je moj licni dozivljaj gde smo bili nas 4 drugara i svi isto doziveli.
Ja imam sada 41 godinu a ovo se desilo ( ne mogu sa preciznoscu tacnu godinu da kazem jer sam zaboravio) mozda 1986 ili 1987 , ali je to manje bitno sada, znam samo da je
bio mesec Juli i da su bile velike vrucine preko dana tako da se iz kuce slabo izlazilo preko dana , ali pridvece je vec bila atmosfera za sve aktivnosti i svi smo se sastajali kod jedne prodavnice u selu Grabovica (kod DespotovcaJ) i onda bi se dogovarali gde da se ide , da se izadje i tako.
Bio je petak vece, i svi smo se okupili kao po obicaju, brzo se formirala ekipa od nas cetvoro koji smo odlucili da idemo u Svilajenac da blejimo po gradu i eventualno da nadjemo neko zgodno mesto puno devojaka gde da provedemo vece.
Moj drug Zika koji je bio i vlasnik Fiata 132 je uvek bio oprezan vozac, tako da sam sa punim poverenjem isao s njim bilo gde.
Krenuli smo oko 21h i jos se videlo , posto nam treba nekih pola sata do Svilajnca.
Samnom i sa Zikom su bili i nasa dva druga , Goran i Zarko tako da smo mi bili uvek neka standardna cetvorka za pokretanje bilo koje akcije u selu.
Put za Svilajenac je protekao u redu kao uvek, parkirali smo auto na proverenom mestu da `ga neko ne dira`i krenuli smo prema centru.
U toku je grad bio pun , korzo je bio pun ljudi i najvise devojaka sto je nas najvise i zanimalo
Odseli smo u Basti jednog kafica , ja znam da sam uzeo Pivo za ostale se ne secam da je neko pio alkohol osim mene, ali ni ja nisam preterivao sa tim, mozda 2-3 piva i to bi bilo to, za vece.
Setali smo po gradu merkali, i sve tako do nekih 12 mozda i pola jedan nocu.
Onda smo odlucili da polako krenemo kuci , jer se grad polako praznio.
Otisli smo do auta i krenuli.
Zika je vozio, ja sam sedeo napred, iza je bio Zare i Goran .
Prosli smo sva uzputna sela i priblizavajuci se Medvedji , Zika je znatno usporio jer zna da murija tamo radi redovno racije, pa smo ipak bili oprezni.
sve je bilo u redu , murije nije bilo, nastavili smo putovanje.
Na izlazu iz sela Medvedja, putem za Despotovac se sa leve strane nalazi groblje.Uvek me je prolazila neka jeza kada bih prolazio tuda, pa i danju.

T.S.A.R. Nuclear fire power

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp0

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro nastavak 20.02.2012. 21:02 #400547

prolazili smo vec groblje i do skretanja imamo jos par kilometara tako da je zika dao po gasu.
U jednom momentu, kako je put na jednoj deonici malo valovit i kao kaskade izgleda, posle jednog brezuljka tih kaskada , sledeca slika je dete na nasoj strani , to jest na nasoj polovini puta, na mozda 20 metara od auta.Dete je visine mozda 1 metar ili 110 cm ne vece. Zbog brzine kojom je Zika vozio vidim da ne mozemo da se zaustavimo, medjutim on mnogo brzo reaguje i gazi kocnicu iz sve snage, auto uz skrpiu guma i lelujajuci se levo desno , nastavlja da klizi po povrsini.
Vidim kao na usporenom snimku kako se priblizavamo detetu koje gleda u nas, u farove.
U sledecmo momentu cujem kako udaramo to dete, jasno se cuje udarac i buka i vidimo svi kako dete prelece, od udarca preko haube udara na kratko u gornji deo sofersajbne, cujemo jos jedan ili dva udarca kako kaci po krovu auta , a mi i dalje klizimo uz skripu guma. posle mozda 10-15 metara od mesta udara se zaustavljamao.
Izlazimo napolje, zika kuka na sav glas, u fazonu ` jaooo brate ubih dete , sunce ti *****` mi kazemo nemoj da panicis ajde da ga nadjemo i da ga vozimo u bolnicu mozda nije nista ozbiljno.
Izlazimo svi napolje i trcimo u pravcu gde se udarac desio, gledamo po puiu nigde nema nista.
Pretrazujemo okolinu , takodje nema nista, ni traga od deteta.
Ne mozemo da verujemo,vracamo se kod auta, i gledamo po haubi , ima tragova udarca, postoji ulubljenje, na krovu ne mozemo da vidimo posto je mrak a nemamo baterijsku.
Okrecemo auto, uperimo svetla na mesto gde se sve dogodilo, i trazimo dete, nema ga, zika ide polako autom mi napolje pored i gledamo dok on osvetljava put.
nema tragova ni krvi , nista , samo nas trag kocenja.
Posle pola sata odlucujemo da idemo dalje kuci.
Usput se dogovaramo da nikome nista ne pricamo i da ujutro rano opet dodjemo na mesto dogadjaja da tarzimo dete.
U 7 ujutro svi vec krecemo na mesto, nista ne nalazimo,,,idemo prvo na mesto nesrece, i pretrazujemo okolinu, cak i do 200 metara ukrug smo gledali i nista,idemo u selo Medvedja i raspitujemo se kod ljudi da li se desio neki udes i nastradalo neko dete iz sela, niko nista ne zna.
Pregledom po autu , imali smo jedno veliko udubljenje na haubi, na krovu se jasno videlo da je nesto `obrisalo` prasinu ali nema udubljenja.
Dete smo jasno svi videli, imalo je belu majcu ili kosulju kratkih rukava, i tamne pantalone.Znaci svetlo zatvorenu kombinaciju, koliko moze mozak da registruje u takvim momentima nesto.
Isli smo u Medvedju i naredna 4-5 dana i raspitivali se o saobracajki ili detetu koji je nastradao i , nismo nista nasli.
Onda smo , jedno 2-3 godina kasnije culi da se to dete stalno pojavljuje na tom mestu i da su i pre nas neki sleteli s puta htedeci da ga zaobidju.
Tada sam se najezio kao nikada u zivotu.

miki069 Žovla žešći 20.02.2012. 21:25 #400561

broj poruka: 1234
1986 godine se u Beogradu, Zaqgrebu, Sarajevu, Kragujevcu... u grad izlazilo u 19h,
akući vraćalo u 21h, maksimum 22h.
Do 23h je bila retkost da neko ima izlazak.
Kafići su se zatvarali u 22h, retki u 23h.

Majstori od 16-17 godina su 21h krenuli u velegrad Svilajnac.
I to kolima.
Popio je 2-3 piva.
Išutirali bi ga iz kafane sa 16 godina.
To je bila SFRJ.
U Svilajncu ne verujem da je postojao kafić u to vreme.

Mislim da je prvi u Kraljevu otvoren 1982. godine.
U Svilajncu ne verujem da je postojao pre Bidže.

Sad vidim da je taj kafić imao i baštu.
Ajd još neka napiše kako se zvao kafić pa da poverujem 1%.

Oko pola jedan se počeo prazniti grad...
Al laže žešće.

Ne bih mu poverovao ni da je Kragujevac, a kamoli selendra Svilajnac.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Ishmerish Vidim ja da ce ovde na kraju 20.02.2012. 21:29 #400565

broj poruka: 7285
Mrkonjic morati da resava misterije.

A kad smo vec kod toga sto lepo ne kontaktirate Krkobabica, pa ako ima nesto u tome on ce sigurno znati, bar sto se tice perioda posle novog zaveta.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

miki069 Dugme 20.02.2012. 21:33 #400567

broj poruka: 1234
Kaže u jednoj pesmi: `...izlaz ima do devet...`.

Prvi kafić u Kraljevu je otvoren 1982 ili 1983 godine i zvao se `Las Vegas`.
Legendarni `Fleš` je otvoren malo kasnije.

Baš me interesuje koji je bio prvi kafić u Svilajncu i kada je otvoren.
I pogotovo do kada je radio.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dragg Re: re 20.02.2012. 21:43 #400571

broj poruka: 2270
- nemoze da se objasni niti nas mozak moze da shvati koliko ima u stvari dimenzija. a kamoli nesto drugo, svemir napr:kolika je duzina?kad je nastao i sta je bilo pre toga i pre toga i tako u krug? to su stvari koji mozda nikad ni necemo odgonetnuti, do skora se mislilo da je crna rupa izmisljotina ali eto otkrise je

Nije sve što si naveo nepoznanica - više od 3+1 dimenzije je čista matematička konstukcija, nema dokaza da postoje. Ove dimenzije su pretpostavljene da bi T stringova mogla da radi. Postoje i interpreteacija ove teorije gde višak dimenzija nije neophodan. Dužina svemira je isto što i širina prave - besmislen pojam. Problem je što nismo u mogućnosti da zajednički razmatramo prostor i vreme, a u svemirskim dimenzijama to dvoje su jedinstven četvorodimenzionalan prostor. Dimenzije svemira su besmislene bez vremenske dimenzije. Crna rupa je dugo egzistirala kao teorijski objekat a ne izmišljotina. Isto je i sa belom rupom - ona matematički sasvim lepo egzistira (za razliku od boga, vilenjaka, duhova,...) ali ne zna se da li postoji.
To što mnoge stvari ne znamo, ne znači da ih principu ne možemo znati. Stvari koji su nesaznajne, koje nikad ne možemo detektovati ni dokazati, u stvari ne postoje.
Što se tiče anegdota koje si postovao, i sam si svestan - na netu imaš milione takvih priča. Hiljade godina takvih priča i nijedan jasan dokaz- to sve govori.
H-nitro re 20.02.2012. 21:46 #400573

ne bih ti to znao nisam iz svilajnca samo sam prolazio, nije prvi sa tim sranjem ali nema veze

a mrkonjic nek ga duva matora drtina i o5 hoce nesto pa sjasi da se i drugi nakradu mamu mu...

Tristram Re: Prica 20.02.2012. 21:50 #400575

broj poruka: 1872
Da tog Gorana slučajno ne zovu Goci?

::
:: Zika je vozio, ja sam sedeo napred, iza su bili Žare i Goran
H-nitro re 20.02.2012. 21:54 #400577

dobro to je tacno bela rupa postoji i kao teoriski od nedavno, isto kao i tamna materija koja ispunjava svemir jer ljudi kako napreduje tehnika tako i druge teorije se izjasnjavaju, pola stvari ne znamo jos uvek,
ali napr kad bi rekao ljudima is 1500-te da ces preko nekog uredjaja pricati sa nekim koji je na drugom kraju sveta na lomaci bi zavrsio jer za to nije postojalo dok se nije otkrilo

sam si rekao `To što mnoge stvari ne znamo, ne znači da ih principu ne možemo znati.` i da ih nemoze motkriti i dokazati da postoje ja bih i to dodao, jer o5 kazem ti ne bi nista ni pricao da mi se nije dogodilo a nemoguce da me oci lazi 20 sekundi najjasnije, da sam bar bio drogiran ili pjan pa da sumljam ovako previse je slucajno da bi bila prazna prica

Da tog Gorana slučajno ne zovu Goci? pojma nemam

Tristram Re: 20.02.2012. 22:11 #400582

broj poruka: 1872
Ajd kad ste već ispričali toliko idem i ja jednu. Ne dešava se ovde kod nas po nekim vukojebinama već u jednom velikom gradu na zapadu, gde mnogo više od nas polažu na rad, red i čistoću.
Bilo je to ovako:

Bio jednom čovek, beskućnik, bez krova nad glavom i kinte u džepu, a kako mu to stoji u opisu profesije, bio je češće gladan nego sit. Jednom prilikom toliko je dugo gladovao da se našao na ivici svesti i razuma pa odlučio: `Bolje da umrem kao čovek nego ovako da trpim`, i odbauljao se do stanice da sačeka voz pod koji će da se baci. Međutim, tek što je stupio na stanicu, snaga ga izdade te se stropošta na peron i ne mogaše više ni koraka. Tako je ležao ko zna koliko dok najzad nije podigao glavu i ispred sebe ugledao plitku činiju na stalku. Onako polusvestan, jedva je odigao i pogledao unutra gde se nalazila čudna žućkasto-zelena tečnost. Posle kratkog oklevanja čovek je nagnuo činiju i probao, struktura je bila čudna ali ukus je bio divan, bilo je istovremeno i slano i kiselkasto i veoma osvežavajuće tako da se odmah osetio bolje. Tu čovek oseti silno nadahnuće, došao je na tu stanicu da umre a umesto toga pronašao novu nadu u život. Uz mnoge zahvalnice bogu na divnom daru, nastavio je da pije sve dok ga u zanosu nije prekinuo službenik železnice koji je prišao i rekao mu: `Gospodine, izvinjavam se, ali možete li da vratite pljuvačnicu na mesto?`

Dragg Re: re 20.02.2012. 22:13 #400583

Ovo je cela suština naše priče. Razlika između stvari koje trenutno ne poznajemo, a mogli bi nekad da ih spoznamo, i stvari koje ni u principu ne možemo spoznati. Ove druge, u stvari ne postoje. Natprirodne pojave spadaju u tu drugu kategoriju. Čim nešto možemo detektovati, dokazati ili spoznati na bilo koji način, to nije natprirodno, ono postaje deo prirode. Nauka nema problema da prihvati neverovatne stvari. Kvantna mehanika je samo na korak od magije, sve što je u našem svetu moguće, to je u kvantnom svetu nemoguće i obrnuto. Postojao je snažan otpor kvantno-mehaničkoj teoriji, i to od strane najvećih autoriteta tog vremena (Ajnštajn) ali se svaki optor urušio pod teretom dokaza, čak toliko da danas KV. meh. smatramo za najjaču teoriju koju imamo. Vilenjaci i duhovi nisu odbačeni zato što su neverovatni, već zbog hiljadugodišnjeg nedostatka dokaza.

:: sam si rekao `To što mnoge stvari ne znamo, ne znači da ih principu ne možemo znati.` i da ih nemoze motkriti i dokazati da postoje ja bih i to dodao, jer o5 kazem ti ne bi nista ni pricao da mi se nije dogodilo a nemoguce da me oci lazi 20 sekundi najjasnije, da sam bar bio drogiran ili pjan pa da sumljam ovako previse je slucajno da bi bila prazna pric
imarkovic >> 20.02.2012. 22:27 #400587

broj poruka: 19078
ja sam odrastao na selu, mogu ti reci da mi ovo ne deluje kao prica za malu decu, obzirom na to sta su mi i koliko njih pricali svoje dozivljaje, hvala bogu nikad nista nisam neobicno doziveo i nadam se da necu jer to ljudi dozivljavaju i video s razlogom, tu tamnu stranu ne moze da vidim covek koji nije nesto znacajno zgresio u zivotu itd.. toliko ima prica i toliko ima cinjenica da covek jednostavno ne moze da se ne zapita.. Ali u neke stvari ne treba zavlaciti nos, jer to onda vise nije macka koju je ubila radoznalost vec nesto mnogo ozbiljnije.. ne treba cackati mecku i igrati se s vatrom.. znam par ljudi iz mog sela, koji su se igrali sa vracanja, pa se upropastili za ceo zivot... takvi ljudi, ljudi koji se bave tim stvarima, pretezno su sa predela kosova najvise, nebitno od koga to znam.. jezivo.

blender Kad smo vec u ovakovom raspolozenju 20.02.2012. 23:23 #400610

broj poruka: 242
da podelim i ovo sa vama
http://goo.gl/u1bbj
citati na sopstvenu odgovornost

inace, jel neko nekad razmisljao zasto svako ima integrisan strah od natprirodnog?
BassivitY Re: Kad smo vec u ovakovom raspolozenju 21.02.2012. 00:22 #400629

broj poruka: 911
rodjo, ovo je bilo dobro. Znaci sam u sobi, sve pogaseno, sedim i citam ovo ... Dobra stvar. )

A sto se integrisanog straha od natprirodnog tice, to je verovatno zato sto kad spomenes natprirodno misli se na demone, monstrume, cudovista, vestice i sve ostale strasne stvari ...

Da li bi se usro kad bi ti prisao duh dzesike albe u donjem vesu? Nazovi ga `dobar duh`, znaci nista strasno u vezi njega ...bio bi natprirodan al ne i strasan :D

A sto se duhova tice i tih nekih natprirodnih pojava, ne znam sta bih rekao ...kao sto toothless rece ima sela gde se ljudi sahranjuju dosta blizu kuce, najcesce na samom imanju, takav je i slucaj kod caleta u selu, deda je umro `96 a baba `99 (ja sam tada bio klinac, sta sam imao, 5 godina kad je deda umro) i oboje su sahranjeni ispod lipe na livadi koja je `pravolinijski` od kuce udaljena ne vise od 50m. Nikad nisam imao bilo kakvo iskustvo (prijatno ili neprijatno) u vezi toga i od `99 u toj kuci ne zivi niko, samo familijarno kada se okupimo pa odeo 2-3 puta godisnje, ama bas nikakva supernaturalna iskustva. To je selo banja badanja i ja licno nisam cuo neke price od lokalnih ljudi a dosta njih znam jer se ranije, dok su deda i baba bili zivi tamo islo bukvalno svaki vikend dok s druge strane, u kevinom selu tih prica ima kolko oces, (prekopcelica, lebane). Tu ja mislim da svaka druga baba zna neke madjije, ljudi nailaze i preskacu jedan te isti potok a ja tuda prolazio mnogo puta i nista cudno, pa onda neki deda se pojavljuje na njivama kada se seje psenica koji prica neke cudne stvari a posle za tog dedu niko u selu nije cuo ...Ima ih jos gomila koje mi je pricao ujak dok baba kad bih joj zatrazio da isprica nesto na tu temu, samo se okrene i ode do stale i slicno ...Zasto, stvarno ne znam.

Ja se ne plasim tih stvari, jos od maloh nogu mi je pricano da `ako nisam nista lose uradio, nemam razloga da se bojim .....Boga i takvih stvari`
Nisam neki preterani vernik ali ne volim sprdnje na tu temu iako sam se par puta izleteo pa posle bio u bedaku.
Ipak sam za nauku i naucne dokaze pa vecim delom podrzavam ovo sto Drag prica, ali .....uvek postoji ali

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

:: da podelim i ovo sa vam
:: http://goo.gl/u1bb
:: citati na sopstvenu odgovornos
:: inace, jel neko nekad razmisljao zasto svako ima integrisan strah od natprirodnog?
toothless Sad ispade da sam ja neki verski fanatik i pobornik teorija zavere.. 21.02.2012. 00:54 #400636

broj poruka: 3241
Lepo sam rekao da se ja lično ne plašim praktično ničega, ali nisam ni jedan od onih koji traži šavola i juri `prikaze` niti sam u fazonu da se zajebavam sa takvim stvarima.
Slažem se u potpunosti sa tobom Dragg, da je velika većina takvih slučajeva zasnovana na sujeverju i igri psihe sa ljudskim urođenim strahom od nepoznatog, ali ne mogu da tvrdim da nešto natprirodno ne postoji.Nisam neki vernik niti čitam uopšte ovakve teme po netu ili kojekakvim smešnim časopisima.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

Dragg Re: Sad ispade da sam ja neki verski fanatik i pobornik teorija zavere.. 21.02.2012. 01:14 #400642

Nisu sve teorije zavere bezveze, činjenica je da je ogroman deo svetskog bogatstva koncentrisan u rukama nekoliko bankarskih porodica.
Tvrdnje o nadprirodnom - ko što rekoh, teret dokazivanja je na onom ko iznosi tvrdnju a neverovanje je default pozicija. Ostaje preporuka za knjigu Voje Antonića, ima je negde i na netu za free.

:: Lepo sam rekao da se ja lično ne plašim praktično ničega, ali nisam ni jedan od onih koji traži šavola i juri `prikaze` niti sam u fazonu da se zajebavam sa takvim stvarima
:: Slažem se u potpunosti sa tobom Dragg, da je velika većina takvih slučajeva zasnovana na sujeverju i igri psihe sa ljudskim urođenim strahom od nepoznatog, ali ne mogu da tvrdim da nešto natprirodno ne postoji.Nisam neki vernik niti čitam uopšte ovakve teme po netu ili kojekakvim smešnim časopisima
toothless E, al` tu je razlika... 21.02.2012. 02:10 #400659

broj poruka: 3241
Možemo mi da iznesemo 1000000 naučnih i dokumentovanih dokaza da je svo bogatstvo kod njih, ali će se oni opet pozivati na retku polnu bolest-zabole ih q***c za naše žalopojke protiv njih.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Nisu sve teorije zavere bezveze, činjenica je da je ogroman deo svetskog bogatstva koncentrisan u rukama nekoliko bankarskih porodica
:: Tvrdnje o nadprirodnom - ko što rekoh, teret dokazivanja je na onom ko iznosi tvrdnju a neverovanje je default pozicija. Ostaje preporuka za knjigu Voje Antonića, ima je negde i na netu za free
:: :: Lepo sam rekao da se ja lično ne plašim praktično ničega, ali nisam ni jedan od onih koji traži šavola i juri `prikaze` niti sam u fazonu da se zajebavam sa takvim stvarima
:: :: Slažem se u potpunosti sa tobom Dragg, da je velika većina takvih slučajeva zasnovana na sujeverju i igri psihe sa ljudskim urođenim strahom od nepoznatog, ali ne mogu da tvrdim da nešto natprirodno ne postoji.Nisam neki vernik niti čitam uopšte ovakve teme po netu ili kojekakvim smešnim časopisima
:: ::
Lug i ja nešto videh, 23.02.2012. 15:47 #401344

broj poruka: 995
doduše, u pitanju je prirodni fenomen. negde 84.5.6te, nisam tačmo siguran. došao drug god mene oko podne i nekako se naoblači..letnje vreme, letnja kišica sa lepom grmljavinom. malo pada malo grmi i tako sve do popodneva, kad si još uvek mogo da vidiš sunce a da ipak malo izviješ glavu iz horizontale. i opet se naoblači, i poče kišica i zagrmi, sa jedne strane oblaci na zapadu sunce, lep prizor beše, baš lep. i odjenom tutanj unekoj blizini.ršte grom, izgledalo je kao u susednoj avliji, kopd onog tamo komšije. taman se sve umiri, uz odlazeću tutnjavu, kad kao kako jo-jo loptica visi o onom kanapu, tako se izvila lepa svetla varnica. kroz zid kuće, ili prozor, do samog poda. uz reski prasak puče vatrena lopta na samom kraju. slučajno sam gledao u tom pravcu i baš je bio veličanstven prizor. drugar je zavrištao od straha a ja zanemeo.ukočen. još ni vazduh nisam uzeo kad pršte još jedna uneta sledećom varnicom. ja zabetoniran ćutim bez daha, drugar vrišti.
tako se dogodilo. do tad nisam čuo za vatrene lopte, mada me je već drmala struja više puta,i to lepi naponi od više stotina volti (zbog hobija kojim sam se bavio). šta reći, baš sam bio ushićen, voleo bih da slično doživim ponovo.
kasnije, sam dva puta došiveo nešto što sam tek kasnije kod Kastanede, orijentalnih smorova našao objašnjenje šta je to u stvari., tako da verujem da za sve postoji logično objašnjenje, makar su elektrohemijski procesi u mozgu krivi za ono što opažamo
inače nisam religiozan, u boga ne verujem ni ič, ako je to nešto bitno.
i tako...

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2.RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

H-nitro Re: i ja nešto videh, 13.04.2012. 16:17 #412238

cuo sam to jos od nekoga, za te vatrene kugle, ali to je mislim prirodna pojava, tacnije elektricitet, osciluje i gok leti kroz vazduh tebi deluje kao vatrena kugla i da ide sporije

:: doduše, u pitanju je prirodni fenomen. negde 84.5.6te, nisam tačmo siguran. došao drug god mene oko podne i nekako se naoblači..letnje vreme, letnja kišica sa lepom grmljavinom. malo pada malo grmi i tako sve do popodneva, kad si još uvek mogo da vidiš sunce a da ipak malo izviješ glavu iz horizontale. i opet se naoblači, i poče kišica i zagrmi, sa jedne strane oblaci na zapadu sunce, lep prizor beše, baš lep. i odjenom tutanj unekoj blizini.ršte grom, izgledalo je kao u susednoj avliji, kopd onog tamo komšije. taman se sve umiri, uz odlazeću tutnjavu, kad kao kako jo-jo loptica visi o onom kanapu, tako se izvila lepa svetla varnica. kroz zid kuće, ili prozor, do samog poda. uz reski prasak puče vatrena lopta na samom kraju. slučajno sam gledao u tom pravcu i baš je bio veličanstven prizor. drugar je zavrištao od straha a ja zanemeo.ukočen. još ni vazduh nisam uzeo kad pršte još jedna uneta sledećom varnicom. ja zabetoniran ćutim bez daha, drugar vrišti.
:: tako se dogodilo. do tad nisam čuo za vatrene lopte, mada me je već drmala struja više puta,i to lepi naponi od više stotina volti (zbog hobija kojim sam se bavio). šta reći, baš sam bio ushićen, voleo bih da slično doživim ponovo
:: kasnije, sam dva puta došiveo nešto što sam tek kasnije kod Kastanede, orijentalnih smorova našao objašnjenje šta je to u stvari., tako da verujem da za sve postoji logično objašnjenje, makar su elektrohemijski procesi u mozgu krivi za ono što opažam
:: inače nisam religiozan, u boga ne verujem ni ič, ako je to nešto bitno.
:: i tako..
:: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2.RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-
SkyFire Re: Re: i ja nešto videh, 13.04.2012. 17:02 #412245

broj poruka: 18472
Nece biti jer te kugle prave formacije ,odsjaj koji mi vidimo koji obasipa to telo nama deluje poput vatre .
Kad budes i sam video znaces o cemu je rec,inace bili su snimci i na televiziji i to u super kvalitetu.
Mislim da je u emisiji explosive na Prvoj..

Imas dva mesta gde se te `kugle` pojavljuju,ja sam bio na jednom.

:: cuo sam to jos od nekoga, za te vatrene kugle, ali to je mislim prirodna pojava, tacnije elektricitet, osciluje i gok leti kroz vazduh tebi deluje kao vatrena kugla i da ide sporij
:: T.S.A.R. Nuclear fire power
:: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp
vladats @forum 13.04.2012. 17:23 #412248

broj poruka: 4537
I meni se nesto cudno desilo juce.
Posle nekoliko piva kod ortaka krenem kuci i udjem u moju zgradu.
Umesto da upalim svetlo u hodniku pritisnem dugme od sirene za vazdusnu opasnost.[ staklo je bilo razbijeno]

Kad je dunula ona azdaja iznad moje glave srce mi je stalo u momentu.
Jedva sam se dogegao nekako do stana.

H-nitro Re: @forum 13.04.2013. 22:15 #487853

hahahahaha tek sad vidim ovaj komentar nisi normalan :DD

:: I meni se nesto cudno desilo juce
:: Posle nekoliko piva kod ortaka krenem kuci i udjem u moju zgradu
:: Umesto da upalim svetlo u hodniku pritisnem dugme od sirene za vazdusnu opasnost.[ staklo je bilo razbijeno
:: Kad je dunula ona azdaja iznad moje glave srce mi je stalo u momentu
:: Jedva sam se dogegao nekako do stana
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
solaja777 a sad malo ja 13.04.2013. 23:52 #487858

broj poruka: 3278
vishe puta dogadjala se neka sranjca ali ne obracam paznju...

Zadnje, pre koji mesec, jutro cujem ti ja korake neko seta po kuci,
mislio sam da su deca ili zena pa sam ustao,kad oni spavaju sve u 16 .)
Odjebem situaciju i nastavim dan.
Prodje koji dan, jutro - zena na poslu, ja spavam , ulazi mi cerka u sobu i pita ko to tata seta
po kuci ? Kazem joj niko, sanjala si , idi spavaj...

Nesto od ranije, totalno bezveze, zadnji ispit na VMA (za mene - polozio .)), bila neka vetrustina , izlazim iz zgrade sa dve koleginice, hodamo,
bez ikakvog razloga stanem i okrenem se i ko ga zna zasto gledam u zgradu, istog momenta sa sredine zgrade otkinula se
limena tabla, vetar je poceo da nosi tablu prema meni - koleginice nisu ni primetile da sam stao nego
su hodale i dalje, jbt izgledalo je glupo/neverovatno, sagnuo sam se i viknuo koleginicama DOLE!!! tabla je proletela iznad
njih...(sve se odigralo u par sekundi ali za mene je trajalo znatno duze).
Posto smo svi bili pri kraju skolovanja koleginicama nije poslo za rukom da poloze josh jedan ispit, iz nekog njihovog glupog razloga
nisu zelele da vise pricaju sa mnom, rekoh im: nema veze samo da ste vi meni zive i zdrave, nikad se vise nismo culi.

blender re 14.04.2013. 01:03 #487861

broj poruka: 242
Tu vatrenu kuglu sam i ja video kad je grom pukao u gromobran susedne zgrade, prirodni fenomen...

H-nitro re 14.04.2013. 03:12 #487868

pa da cuo sam za to, ali ljudi kao i sve sto postoji sto nerazumemo, ima stvari koje ni nemozemo, jedno je vera kao vera u boga i u ne znam sta, ja ni nisam neki vernik, ali ovo je nesto medju nama na ovoj planeti, sto se desava nekad ili nikad, to znaci da mozes to da vidis ili da ti se dogodi, ili da ti se nedogodi da mozes da zivis 400 god...

STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs