Vjeruj mi da se plivajuci zamajac tretira kao potrosni deo. Kad kupis nov auto i imas garanciju recimo 5 godina i neogranicen broj kilometara, ako zamajac otkaze na nekoj manjoj kilometrazi onda ce priznati garanciju, jer se smatra da je vjerovatno bio fabricki felerican, ali ako zamajac otkaze na 200 000km, vecina servisa ne priznaje garanciju i izgovor im je upravo da se radi o potrosnom dijelu, kao sto je i lamela potosna...
Naveo sam primjer sa komsinicom, zena zivi vani, prelazi jako mnogo kilometara, kupila novog Focus-a, nije imala nikakvih veci problema do 280 000km kad je zvekno zamajac, otisla u servis, kad su joj rekli cifru ona im vratila auto i uzela drugi.
@drum Vjerujem da su u ovlastenom servisu rekli cijenu od 1200e, tako bi prosao da vozi bilo koje auto, odnosno zavisi na koliko bezobraznog servisera naletis. Ko jos vozi 10 god. star auto u ovlasteni servis, pogotovo kod nas.
Kia i Hyundai, bar ti stariji benzinci su jako povoljni za odrzavanje, u njima su uglavnom Mitsubishi motori. Nazovi neki Japan auto pa proveri, pitaj posto su kugle, krajnice, kocnice,..., raspitaj se o kvalitetu tih, uglavnom Japanskih, dijelova. Problem moze nastati jedino prilikom lupanja, ali ima ih dovoljno po otpadima i oglasima, tako da se mogu naci branici, farovi,... po povoljnim cijenama.
od rovera i volva bjezim ko jevrej od hitlera, imam dva drugara koji su imali rovera i obojici je pocela da se kvari elektronika i glava motora, kazu da imaju neku gresku oni na tng, a servisiranje i delovi katastrasno, tako i i za volva retrovizor 200e dobar je auto ali nije za nas smrtnike :))
... odi u ovlasceni servis VWa, Opela, Forda i kupi haubu,... pa vidi koliko ce da kosta. Bolje da je delove potrazio po otpadima.
Inace Kia je ~2000. (+/-5 godina) imala saradnju sa mazdom i znam da su motori 1.3 mazdini - filteri i sve ostalo odgovara... Uglavnom, ako sa takvim autom predjes 60.000-100.000 km bez ijednog dinara ulozenog van redovnog servisa (u sta ne podrazumevam zamena dihtunga dekle, elektronike kljuca, mehanizma brisaca, brave za paljenje,... kao kod opela) smatram da je auto u dobrom stanju povoljna kupovina. Posto su jeftini, za 50-100 evra ce imati godisnji kasko, pa neka ga sredjuje po potrebi u ovlascenom servisu (mada uopste nemam povoljno misljenje o KIA ovlascenom servisu).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pretera ga sa ovim pljuvanjem o Opelu.. Kazi mi koliko si vozio opela, koje motore, modele..? Nije ovo sve tacno sto si napisao, svaki auto ima mane, ali ne ovoliko koliko napljuva opel...
Drugo, Kia je dobar auto, posebno ove novije generacije od 2002god, nije skupo odrzavanje, servisi su ok, a Hyundai je sestrinska firma...
Ne znam da li ga po tebi pretera ili ne, to su moja iskustva (placena iz licno mog novcanika). Automobile sam naveo, a godista su od 2003-2010 - pri cemu su vozeni od 0km (novi) do max starosti 6-8 godina.
Napominjem, moj auto je kompletno ispravan. A da bi opel takav bio, skoro nijedan redovni servis nece izaci obecanih ~9000 dinara (standardni odgovor kad ih u salonu pitate koliko je mali servis). I jedino sam u Opelovom servisu ubedjivan da treba da budem clan AMSS, jer su i oni clanovi (a imaju povoljan slep). Kod japanaca i korejanaca nismo uopste dosli do te teme. Nikad.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
BMW E46 ti je nerealno skup za održavanje: 10 godina star automobil: 400 evra prednji diskovi sa pločicama plus tona nepotrebnih senzora po motoru koji kad svaki crkne košta od 500 evra na gore a motor ne može da radi sa njima. To ti je rupa bez dna. Računaj da ćeš da proplačeš zbog održavanja a unutrašnjost je pravljena za tipične male kompleksaše od metar ipo, ako imaš od 1.80cm i na gore biće ti kao da sediš u Saxu. Dakle to je auto za fanboye isto kao Alfa benzinac.
Moja preporuka bi ti bila za te pare da tražiš nešto sa Renault-ovim 1.5DCi motorom. Izbor bi ti bio Clio od 2004. na gore, Megan isto godište, Nissan Almera, Nissan Micra...
Kod ćaleta u vlasništvu imam jednog Clia sa tim motorom koji je skoro 200.000 obrnuo i nijedan jedini kvar van redovnog servisa nije imao. Registracija nešto oko 15-16.000, mali servis oko 50 evra, veliki oko 200. Potrošnja po gradu 5.5L.
Takodje imam kod sebe Nissan Almeru sa malo jačom verzijom tog motora od 80ks, iste cene održavanja. I posle 10 godina auto izgleda jako moderno. http://goo.gl/kgRRaS
Imaš i verziju od 110KS sa tim motorom.
Preporučio bih ti i Audi/VW 1.9TDI, mene u A4 2005 služi jako lepo ali cene održavanja su ipak više.
Fiatov 1.9Mjet je naravno već legendaran motor ali slažem se sa ostalima: 147 i Stilo sa tim motorom su pregazile po 300.000-500.000 ako ne i više. __________________ Scourge of PCBerza
moja iskustva sa Corsam sam naveo sve je to diskutabilno vozio sam i pasata b5 99 godiste jeste extra lep auto al na kraju ispalo da je u stanju raspada pa je trebalo srediti svasta nesto na njemu.sve u svemu cirka 2000 eura za sve popravke.samo 4 zimske gume 17`` po 11000 rsd komad pa ti vidi. nego druze ti mozes i ovako da postavis stvari
treba ti porodican ili gradski auto,koliko prelazis km godisnje u i van grada,koliko ti je dubok dzep za odrzavanje tj. koliko godisnje mozes da izdvojis para za auto ne racunajuci osnovno registraciju i zamenu ulja i filtera.
ja evo vec drugu corsu vozim i prezadovoljan sa njom,drugar i njegov komsija voze astru dizel 1.7 i isto prezadovoljni pogotovu sto nisu toliko osetljivi na ove nase puteve.delova ima kolko oces i na svakoj trafici mozes da ih kupis.
sednes i lepo se presaberes i kupis ovde ce svako od nas vuci na svoju stranu i predlagati auto.za pare koje hoces da das za kola mozes i mercedes a klase da uzmes ,ali kako majstori kazu zato sto se zove mercedes zamena lanca i lancanika 1 na motoru kosta 520 eurica,dok kod corse 1.2 kompletan servis i zamena lanca i lancanika i svega ostalog ne prelazi 200 eurica.
Sto se tice samog odgovora na temu, izlisno je o tome pricati jer svako ima svoja razmisljanja, svoje vidjenje stvari, razlicita iskustva itd. Tako da uzmi ono za sta ti mislis da je najbolje za tebe i tvoje potrebe.
Ali pisem ovo jer me neki komentari izuzetno iritiraju poput drum-ovog, iako je ovo prvi put da se sa njegovim misljenjem bas ne slazem. Ali odvaliti nebulozu da mazda 6 (sa bilo kojim fabrickim motorm, bez tuninga - cak i ona sa 160ks) ima bolji i BRZI motor od 1.9 JTD u stilu sa 140ks (dakle multijet verzija sa 6 brzina) je isto kao da si rekao da je swisslion bolji proizvodjac cokolada od nestle-a. Eto ti uzmi neku mazdu 6 2004god, ja cu ovakvog stila (koji je isto fabricki) i ima da te ostavim za 10 sekundi ko zna koliko metara i usput da ti masem kroz prozor i da ti se smejem, dok ti places i udaras rukama po volanu. Maksimalna brzina (kojom sam ja vozio stila je bila 240), a o ubrzanju bolje da ti ne pricam. A vozio sam i mazde i ne znam kako uopste mozes da poredis to dvoje kola u segmentu brzine, kada se ta mazda apsolutno ne istice u tom segmentu . Da si rekao da je udobniji, veci, slozio bih se, ali brzina? strasno...
BRATE ZEZAS! Forda??? Mondea? A tek FOKUSA? To su govna neopevana, a kostaju boga oca... msm na redovan servis u ovlascenom servisu, a i ovako... Dacia? Fuj! :)
:: dobri su motori, ali trose dosta i nisu nasi putevi za te Alfe. BMW i Merc su precenjeni cenovno, isto skupo odrzavanje. :: :: Dakle ako hoces nesto prakticno i da te ne kosta boga za odrzavanje, bolje pogledaj Ford Focus, Mondeo, Fusion, Astra, Vectra, Reno Megan, Laguna, Citroen, Dacia, Fiat Stilo Brava Bravo, Pezo(neku 4**)....eto to sam i ja gledao ranije otprilike. za ovu kategoriju sam gledao od 2001 do 2003 eventualno 2004 godiste :: :: I nije lose da se izbegavaju Common Rail motori jer ako se desi kvar bogami moze doci i do cene od 500-1000e za popravku :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD10EARS 1T :: ST31000340AS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Bas me interesuje kako je voziti se u alfi po nasim srpskim putevima... ahhh cekaj... znam kako je! :) BULJA! Meni od petrovca do novog sada bubrezi poispadaju, polomim rebra... xD svega 20km voznje... jesu to super kola, koza, klima, super motor, lepa unutrasnjost, ali nije to za nase puteve, pogovoto kad neko jos nabaci 16-ice ili cak i nesto vece... tek tad je tuga... :)
:: BMW 320d E46 je po meni jedan od top 10 koje bih birao. Meni se taj auto bas svidja, jedino mi se njegova konzervativna unutrasnjost ne dopada kao kod Alfe. Alfa je unutra ai spolja auto koji pleni i koji se prosto mora voleti : :: :: Evo ti i jedan podataka koji mnogo govori o kolima :: :: masinski inzenjeri mahom voze BMW sto zbog zadnje vuce sto zbog drugacijih motora i reputacije. Oni se kunu u BMW i to sa razlogom :: :: elektroinzenjeri se dele u 2 grupe: oni koji voze FIAT grupaciju jer vole izgled i romansku draz (Alfa, Lancia...) i one koji voze japanska vozila jer se najredje kvare :: :: Ja sam se lomio izmedju E46 320d i Alfa 147, ali je za tu ocuvanost i godiste BMW bio 2x skuplji, ali ne sa razlogom. Jeste BMW E46 bolji od 147 ali ne toliko da kosta 6000e star 10 godina :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Ford je sasvim korektan auto, ni mao nije krs, a u Daciu idu jedni od najboljih DCi Renault-ovih motora, a svaka nova Dacia je sve vise kvalitetnija, i po dizajnu i po kvalitetu, a cena je jos lepsa. Pitaj onolike taksiste koji ih voze po celom Beogradu, koji su vec presli preko 150k sa njima, da li ih je nesto zezalo.
:: BRATE ZEZAS! Forda??? Mondea? A tek FOKUSA? To su govna neopevana, a kostaju boga oca... msm na redovan servis u ovlascenom servisu, a i ovako... Dacia? Fuj! : :: :: :: :: dobri su motori, ali trose dosta i nisu nasi putevi za te Alfe. BMW i Merc su precenjeni cenovno, isto skupo odrzavanje. :: :: :: :: Dakle ako hoces nesto prakticno i da te ne kosta boga za odrzavanje, bolje pogledaj Ford Focus, Mondeo, Fusion, Astra, Vectra, Reno Megan, Laguna, Citroen, Dacia, Fiat Stilo Brava Bravo, Pezo(neku 4**)....eto to sam i ja gledao ranije otprilike. za ovu kategoriju sam gledao od 2001 do 2003 eventualno 2004 godiste :: :: :: :: I nije lose da se izbegavaju Common Rail motori jer ako se desi kvar bogami moze doci i do cene od 500-1000e za popravku :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: :: MSI 870S-C4 :: :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: :: WD10EARS 1T :: :: ST31000340AS 1T :: :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: :: OCZ MXS-PRO 600 :: :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: :: :: ::
Da je Dacia dobra Taxi bi napravio ugovor sa njima i ceo grad bi ga furao.... Taxi obozava AStra G karavane,Vectre,Fiat Stilo,Lanca Lybra,pezo 406,Skoda Fabia,Skoda Octavia.....Forda u taxiju je izuzetno tesko naci....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Ford je sasvim korektan auto, ni mao nije krs, a u Daciu idu jedni od najboljih DCi Renault-ovih motora, a svaka nova Dacia je sve vise kvalitetnija, i po dizajnu i po kvalitetu, a cena je jos lepsa. Pitaj onolike taksiste koji ih voze po celom Beogradu, koji su vec presli preko 150k sa njima, da li ih je nesto zezalo :: :: :: BRATE ZEZAS! Forda??? Mondea? A tek FOKUSA? To su govna neopevana, a kostaju boga oca... msm na redovan servis u ovlascenom servisu, a i ovako... Dacia? Fuj! : :: :: :: :: :: :: :: dobri su motori, ali trose dosta i nisu nasi putevi za te Alfe. BMW i Merc su precenjeni cenovno, isto skupo odrzavanje. :: :: :: :: :: :: Dakle ako hoces nesto prakticno i da te ne kosta boga za odrzavanje, bolje pogledaj Ford Focus, Mondeo, Fusion, Astra, Vectra, Reno Megan, Laguna, Citroen, Dacia, Fiat Stilo Brava Bravo, Pezo(neku 4**)....eto to sam i ja gledao ranije otprilike. za ovu kategoriju sam gledao od 2001 do 2003 eventualno 2004 godiste :: :: :: :: :: :: I nije lose da se izbegavaju Common Rail motori jer ako se desi kvar bogami moze doci i do cene od 500-1000e za popravku :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: :: :: MSI 870S-C4 :: :: :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: :: :: WD10EARS 1T :: :: :: ST31000340AS 1T :: :: :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: :: :: OCZ MXS-PRO 600 :: :: :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: :: :: :: :: ::
hvala na svim savetima, ipak sam se odlucio za ovaj auto, i idem sutra da ga uzmem, ima distincive opremu, jedino sto treba da zamenim je 1 grejac za motor 1000din, evo ga link....
ona jtdm je prodata, jes da je 140hp ali jbg, ova ima bolju opremu...pozz
... i da te dobro sluzi. Zelim ti bezbedne kilometre i uzivanciju u voznji.
Au ti si i dalje u istom fazonu proseravanja...koji si `bicar` pcberze...
Koliko si puta samo pljuvao BMW, a hvalio svoj audi...
Alfa i BMW, auto za fanboy-eve...
Komentari su suvisni...
Skyfire: ...frekfencija...
:: Alfa benzinac ti je kao rak da tražiš. :: :: BMW E46 ti je nerealno skup za održavanje: 10 godina star automobil: 400 evra prednji diskovi sa pločicama plus tona nepotrebnih senzora po motoru koji kad svaki crkne košta od 500 evra na gore a motor ne može da radi sa njima. To ti je rupa bez dna. Računaj da ćeš da proplačeš zbog održavanja a unutrašnjost je pravljena za tipične male kompleksaše od metar ipo, ako imaš od 1.80cm i na gore biće ti kao da sediš u Saxu. Dakle to je auto za fanboye isto kao Alfa benzinac :: :: Moja preporuka bi ti bila za te pare da tražiš nešto sa Renault-ovim 1.5DCi motorom. Izbor bi ti bio Clio od 2004. na gore, Megan isto godište, Nissan Almera, Nissan Micra.. :: :: Kod ćaleta u vlasništvu imam jednog Clia sa tim motorom koji je skoro 200.000 obrnuo i nijedan jedini kvar van redovnog servisa nije imao. Registracija nešto oko 15-16.000, mali servis oko 50 evra, veliki oko 200. Potrošnja po gradu 5.5L :: :: Takodje imam kod sebe Nissan Almeru sa malo jačom verzijom tog motora od 80ks, iste cene održavanja. I posle 10 godina auto izgleda jako moderno. http://goo.gl/kgRRa :: :: Imaš i verziju od 110KS sa tim motorom :: :: Preporučio bih ti i Audi/VW 1.9TDI, mene u A4 2005 služi jako lepo ali cene održavanja su ipak više :: :: Fiatov 1.9Mjet je naravno već legendaran motor ali slažem se sa ostalima: 147 i Stilo sa tim motorom su pregazile po 300.000-500.000 ako ne i više :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Ne razumes se u kola a kupujes Alfu...? Auh, brate, nek ti je sa srecom... Doduse, da se razumes, ne bi je kupovao :-)
Slazem se da je e46 precenjen, ali brate, gde nadje 400€ za prednje kocnice... Pa za mog e81, `09 prednji samoventilirajuci diskovi su placeni 17000 + plocice 7000 + senzor 1700 + zamena 2000 din. 27700 din. cca 250€ Sve ATE, BMW OEM fabricka ugradnja.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: hvala brate, pa da okrenemo i jagu na raznju nekad jebes sve, a hocu, sreca pa ide i automehanicar samnom, ja se nerazumem bas mnogo u kola : :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Potrazio si savet od kolega sa berze i mozes da procitas brdo dobrih saveta ali ti opet furas na lepotu auta tj teras po svome.. U svakom slucaju savet je sta god da uzimas nemoj svu lovu da potrosis za kupovinu automobila jer kao sto su kolege napomenule imaces garantovano da ulozis min par stotina eura (~400-600+) u narednom periodu..
Svima je u interesu da imamo sto bolji, noviji i kvalitetniji auto ali nikako kupovati za sav novac pa pogotovo kod tako malog kredita.. ( za ljude koji imaju platu 1000+e ovo verovatno ne vazi :) ..
Nema polovnjaka u kojeg nema ulaganja i s obzirom da se zaduzujes na tako malu sumu trazi kola koja su JEFTINA ZA DALJE ODRZAVANJE!!! Nikako ne kupuj kola lepa na izgled, osim ako si slobodan pa bi da nabacis po koju ribicu usput.. :) ...al onda racunaj na kratktrajno zadovoljstvo i sa ribicom i sa kolima :)))
U svakom slucaju sretna ti i pametna kupovina..
Pozdrav
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.