1.Svako ko se sportom bavi radi samog izgleda ne bavi se sportom. -Znaci Bodybuilding za tebe nije sport. 2. Dalje, u svakom sportu je bitna ishrana? -Da bitna je , ali nigde kao u Bodyduildingu. Tu je od presudnog znacaja. (osim možda kod sumo rvača, ne znam) i kod njih je bitna, ne moj da nagadjas, ako ne znas) 3. a ako baš hoćeš bodibilding je jedan od najprljavijih sportova kad su profesionalci u pitanju -Znam imam drugove koji su takmicari.U ostalom, ne bave se svi profesionalno, mnogi zbog zdravlja i forme(na primer ja). 4. tako da njihova zdrava ishrana pada u vodu uz sve one inekcijice i pilulice. - Zdrava ishrana u Bodybuildingu nema veze sa Steroidima i sa pilulicama. 5. Na kraju teretena nikako ne sme biti jedini vid fizičke aktivnost -Naravno, ali je najprakticnija i nudi siroki spektar mogucnosti na malom prostoru,pogotovu u zimskom periodu. 6. da svi sportisti je koriste ali samo kao `dopunu` osnovnom sportu. -Tacan odgovor 7.Za ovo što doca80 želi ne treba mu ni jedan jedini teg. -Ko je pominjao tegove ??? :: :: one way or another :: :: :: Iz prostog razloga, jer je Bodybuilding sport u kome je bitan fizicki izgled, i najvise se obraca paznja na ishranu. U Bodybuildingu, najbitnija je ishrana 80%, a rad je 20%, ne uzimajuci u obzir genetsku prerdispoziciju. Covek hoce da smanji masne naslage. U nijednom sportu se to ne forsira kao u Bodybilding-u, iz tog razloga se pominje teretana :: :: Malte ne svi sportisti treniraju po teretanama. E sad postoje i tu nekoliko vrste treninga, ali ....nebitno za temu :: :: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: :: Asus P5QL-E :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: :: Power Color HD 3850, 512, DDR3 :: :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAK :: :: :: :: :: ....a što su ovde svi zapeli za teretanu :: :: :: :: :: :: one way or another
@sky Profesionalce sam spomenuo samo ovlaš kao komentar na gligin post upućen meni. I dalje tvrdim da je to najprljaviji sport jer taj izgled je nemoguće postići bez dodatnog smeća od hemije. Da Sky vrlo je moguće izgraditi mišiće bez sprava iz teretane, da li je to moguće bez opterećenja muskulature onda je odgovor ne. I da, vrlo dobro znam šta je profesionalni sport. btw...ubacio si pogrešan post
one way or another
:: @DogGhos :: :: Ovde nije rec o profesionalnom bodibildingu..Prvo i prvo profesionalac ne moze biti svako a drugo za to treba da se podredi ceo svoj zivot..To nije prljav sport vec jedan :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Masti su poslednji depo energije koji organizam pri naporima trosi. Ukratko, pri fizickom naporu se prvo trose rezerve glikogena iz misica i jetre. Kada se to potrosi, :: :: :: http://i45.tinypic.com/33c3evc.jp :: :: :: :: :: ::
Pricam o Bodybuildingu kao sportu. Moze da bude i amaterski i Profi. Ja se bavim iz hobija, jednostavno mi organizamu prija teretana. O kom izgledu pricas! Koji izgled je nemoguce postici ! Pricam o smanjivanju sala na stomacnom delu i to je sve. Vidim da Imas neke predrasude o meni.Ok ne poznajes me pa pricas napamet. Kako ce lik od 60kg da napravi misicnu masu bez teretane, to mi objasni.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Ne kapiras jednu stvar..Povezujes bodibilding sa teretanom!To ima direktnu vezu ali isto tako teretana nije prvenstveno namenjena za tu vrstu namene (bodibilding kao sport) vec za pravilno odrzavanje i izgradnju svog tela.Svi kad pomenu teretanu odmah aludiraju na bildere.To nema veze sa tim.Ja za sebe nikad nebi mogao da kazem da sam bilder i ako sam relativno krupan,jednostavno to radim rekreativno zbog zdravlja i zbog fizicke kondicije..Svaki misic mora da bude dovoljno snazan,razvijen da bi telo funnkcionisalo zdravo..Takodje je bitno i razgibavanje,elasticnost.. A to da se telo na pravilan nacin,citaj kazem telo moze izgraditi bez teretane o tomenema ni govora..Sklekovima i trbusnjacima dobijas samo zilavost misica,malo cvrstinu i po malo oblik ali vremenom telo ogugla na jedne te iste vezbe i teret tako da dodjes do stanja kad stagniras i `ne napredujes` vec stojis u mestu i odrzavas to malo postignuto..
The Way It`s Meant To Be Played
:: @sk :: Profesionalce sam spomenuo samo ovlaš kao komentar na gligin post upućen meni. I dalje tvrdim da je to najprljaviji sport jer taj izgled je nemoguće postići bez dodatnog smeća od hemije. Da Sky vrlo je moguće izgraditi mišiće bez sprava iz teretane, da li je to moguće bez opterećenja muskulature onda je odgovor ne. I da, vrlo dobro znam šta je profesionalni sport :: btw...ubacio si pogrešan pos :: :: one way or another :: :: :: @DogGhos :: :: :: :: Ovde nije rec o profesionalnom bodibildingu..Prvo i prvo profesionalac ne moze biti svako a drugo za to treba da se podredi ceo svoj zivot..To nije prljav sport vec jedan :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Masti su poslednji depo energije koji organizam pri naporima trosi. Ukratko, pri fizickom naporu se prvo trose rezerve glikogena iz misica i jetre. Kada se to potrosi, :: :: :: :: http://i45.tinypic.com/33c3evc.jp :: :: :: :: :: :: :: ::
Bodybuilding povezujem sa ishranom jer je od presudnog znacaja za ovaj sport, A ti si povezao teretanu sa Bodybuildingom i pricas o tegovima non stop, i o steroidima. Nisi razumeo, procitaj ponovo sve , ali pazljivo.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
od presudnog znacaja za izgradnju ciste misicne mase je pravilna ishrana znaci 1.4g proteina na 1kg mase mozete piti creatine,whey,aminokiseline i ostale super specije ako nema dobre ishrate i jakog treninga....ali uz povremene pauze da bi misici mogli da rastu
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: Bodybuilding povezujem sa ishranom jer je od presudnog znacaja za ovaj sport, A ti si povezao teretanu sa Bodybuildingom i pricas o tegovima non stop, i o steroidima :: Nisi razumeo, procitaj ponovo sve , ali pazljivo :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: Power Color HD 3850, 512, DDR3 :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAK :: ::
@sky @gliga Prvo moram obijici da se nasmejem je ste navrli na mene ko osice a ne vidim zašto. Ajd sad dalje.
@gliga kad već hoćeš po tačkama 1. Da bodibilding nije sport već reklama za prljavu hemiju na koju se hvataju likovi sa problemom a ne oni koji to rade zbog sklada između duha i tela. 2. U svakom sportu je presudna ishrana, a ti mi reci u kojem to nije (presudna je čak i ako se ne baviš sportom) 3. Ja sam spomenuo teretanu a ne bodibilding u postu br.177049 a ti si na to pokrenuo pitanje bodibildinga u replici na taj post 4. Iznosiš totalnu kontradiktornost. Ggovorim o tome da hemija ubija sve ono što zdrava ishrana donosi. 5. Što bojiš se izaći napolje a treniraš strogoću nad telom. 6. Ajd` oko nečeg se i slažemo. 7. Pa nisi ti jedini na ovom forumu a ja se do tvoje replike nisam obraćao lično tebi tako da prelistaj malo pa ćeš videti da su tegovi spominjani.
Izglada da za tebe mišićnu masu može imati samo neko ko ima više od 60kg. Znaš li ti uopšte šta znači izraz mišićna masa. I na kraju molim te ne ferceraj ovde kako imam nešto protiv tebe jer da ne poznajem te a ni ti mene, stoga ne brzaj rečima.
@sky Ako se već toliko baviš sportom onda bi trebao znati da izvan teretane imaš više vežbi za telo nego unutar nje. Još jednom ponavljam telo se može izgraditi bez teretane kao takve ali bez opterećenja ne (e što mrzim da se ponavljam).
:: Sto se tice ovih steroida i preporuka od strane istih , slazem se, ali ako si mislio da sam ta grupacija prevario si se. :: Sto se tice trcanja slazem se da je izuzetan kardio trening :: Sto se tice piva, ako hoces tzv`plocice` na pivo zaboravi jer sadrzi pivski kvasac(vitamin B) , skrob, a da ne pricam za vodu koju `nabijaju` i sa predhodna dva elementa vezuju za masnocu. Pivo zovu drugacije `tecni hleb :: Ako jedes sa roditeljima kako kaze Da sick(normalno), sarmu, kupus i punjene paprike, zaboravi kocke na stomaku :: Uz takvu(normalnu) ishranu sa ovim vezbama, garantujem ti da ces da se ugojis jos vise :: Mali abner je najpribliznije objasnio, samo bih dodao, da povecas unos proteina a smanjis ugljene hidrate(skrob) i masti
@Gliga79 Stvarno ti se izvinjavam ako si se nasao bilo kako prozvanim mojim postom. Iskreno procitao sam samo Docin prvi post i nijedan vise i na njegovu temu sam se nadovezao...U poslu sam i mrzelo me da listam ostale teme i citam sve postove. Covek kaze da hoce da smrsa...I o tome sam mu i pisao...
Ovo sto sam pisao o teretani je prica sa kojom sam se ja sretao u teretanama posto sam isao ranije oko dve godine u kontinuitetu... Svako se pravi da zna i da moze da ti napravi program/raspored a na svakih 100 ljudi postoji 1 koji to zaista zna i 99 njih koji samo vole da pricaju da bi bili u centu paznje...Opet ovo se ne odnosi na tebe...
Mogu ti reci da sam pre par godina imao 88 kilograma i to je bilo neposredno nakon sto sam prestao da idem u teretanu...To mi je bila ubedljivo maksimalna tezina koju sam ikad imao...Mozda to za moju visinu i nije mnogo (187cm),ali sam se ubrzo posle toga prvi put osetio umor kada sam se peo uz stepenice ili otisao na fudbal sa drugarima... Zato kazem da za rekreaciju coveku osim trcanja,pesacenja,sklekova,trbusnjaka i uopste osnovnih vezbi za odrzavanje kondicije nije potrebno nista vise da bi skinuo tih par kilograma koji kako on(Doca) kaze su mu visak...
A sto se tice ishrane pivo sam naveo kao primer jer masa ljudi tvrdi da su se ugojili od piva,a zaboravlja da se niko od njih ne hrani i ne zivi iole zdravo...Skoro sam imao razgovor sa jednim prijateljem koji tvrdi kako se ugojio od piva,a lik se hrani samo u MekDonalsu,ali tamo samo doruckuje i ruca poso mu je to najblize poslu,a vecera kod kuce...I posle se ugojio od piva??? Ima mnogo hrane koja je kaloricna ali ne goji...Normalno u velikim kolicinama sve goji,ali ne pricam o tome...Primer je lisnato testo i pasta(spagete,makarone...)...Listanto testo je samo po sebi CIST HOLESTEROL,dok su makarone CISTA ENERGIJA i dijetalni proizvod...I jedno i drugo su testenine samo sto se drukcije razgradjuju u organizmu...
Ja ne mogu za sebe da kazem da zdravo zivim,ali se trudim da sebe ne zapostavljam i da to sto ne prezam da popijem par piva ili kupim sebi pljeskaviu,burek,ili sta god nadoknadim vezbama... Lepo govoriti o tome kako treba vezbati svaki dan i voditi racuna oo ishrani,ali kad se vratis kuci sa posla u cetiri,pola pet jedino sto vidis je krevet.
Pa procitao sam svaki post(heheh ko je to jos uradio, ajd sad:) I ajde malo i ja da se ubacim, ali mogu reci da su skoro svi upravu, potrebno je i vezbati i plivati i trcati i paziti na ishranu i dodati malo hemije da se ubrza napredak(nikako ne mislim na steroide i njima slicne tabletice!). I da slazem se sa sky-om da nema tu bez teretane nekog napretka, mora se biti uporan i stalno da se vezbam. A te kucne varijante vezbanja, bez trcanja i plivanja i pravilne ishrane nema ni govora o skidanju masti(osim ako nije neko genetski predodredjen da sa minimumom napora dobije super rezultate!).
Nego vezano sa docino pitanje, ako se nema vremena za full trening, onda treba voditi racuna o ishrani i raditi trbusnjake, plivanje, trcanje, i ako se ima vremena za teretanu, ali ako zeli da skine to malo sala ishrana i trcanje ce biti presudno(moze uzeti l-karnitin, ali on nema efekta ako se maximalno od maksimuma ne vezba, jer on samo jos podpomaze malo oko sagorevanja masti). srecno :))
Evo ja da vama kazem da vi malo lupate. Evo u mom gradu zivi Ivan Strugarevic, ko ne zna ko je on neka malo progugla, a sasvim slucajno moji drugari idu kod njega u teretanu i malo im je covek pricao za sve te proteine i ta sranja, on je uzimao jer je profesionalac, ali nikome ne preporucuje da to koristi. Covek je visok 1.70 max koliko sam video, kada ga vidite ovako mislite da je neki koji nema gram misica na sebi, nego kada sine nesto necu da se izrazim sta i gde nabuja, ali naravno svaki dan je u teretani (logicno jer je ta teretana njegova). Covek kod koga idem na plivanje da bih ispravio kicmu jbg kaze da je teretana samo za vrhunski sport sto ona u stvari i jeste, a da smrsas najbolje je da se bavis plivanjem jer sport aktivira skoro svaki misic. @Sky A to sto kazes da ne mozes da se razvijas na pravi nacin trbusnjacima i tim cudima, kako oni sto su u selu rade po ceo dan pa niti im je kicma kriva, niti su lose razvijeni to ako sad to neces da primetis kako su preziveli oni od pre 100 godina kada nije bilo ni teretane ni suplemenata itd. A ja imam druga nema dan teretane, ne moze da digne on mnogo, ali zato ima misic da ne verujes jer je ovako krupan, a cale mu ima masinsku radionicu pa mu pomaze, a jedna saka mu je upala u kiselinu pa da vidis razliku izmedju jedne i druge sake, i nastane fight onako bezveze izmedju njega i jednog sto se odvaljuje od teretane, tom sto je bio u teretani je zatvorio oko a samo ga je 1 puko pa ti. Znaci sta imamo da remiziramo decka koji u zivotu nije podigao teg i onoga koji se odvaljivao i ko je na kraju koga premlatio ? Sto se tice teretane ona ti pomaze u razvijanju, ispod 21. godine niko jaci kod koga sam bio nije je preporucio, a svako ide danas u teretanu. @Doca80 ti ako hoces te plocice da ti iskacu ja ti preporucujem da nista ne pijes nego samo prirodno da skidas to salo, mada ces veoma tesko to skinuti, jer ja imam malo tog salceta ali nemoguce je to skinuti da se normalno hranis i ne radis nista :). Veoma je dobro baviti se vaterpolom, evo ja sam iz cuga otplivao 500m (bez odmora), 10 duzina olimpijskog bazena, u mom gradu moje godiste mozda moze to jos eventualno 5 decaka i to je to, startovah malo vaterpolo, posle 5 minuta sam crko, nisam mogao da se pomerim.
Izvinjavamn se ako si se uvredio, nije bila namera.Polemisem i to je sve.(sa pogresnom osobom:))) Ako mislis da su ove tvoje tacke u redu i da je u redu da pogresno tumacis moja pitanja i odgovore i da postavljas svoja i odgovaras onda neka ti bude, zivi u neznanju ceo zivot. Umoran sam vise od ovakvih polemika. Polemises o necemu o cemu nemas pojma, em rezultate nemas nikakve. Svodis se na rekla kazala, video sam, cuo sam itd. Sto se tice sporta dobar deo zivota sam posvetio tome, procitao, pratio, pricao sa uspesnim ljudima i sam ucestvovao u svemu tome i za razliku od tebe imam REZULTATE, koji mi priznaju mnogo uspesniji i pametniji . Po struci SSS sam Tehnicar za biotehnologiju,polozio i organsku i neorgansku i bio hemiju sa odlicnim i te fazone znas li sta znaci misicna masa i sl., ostavi nekom drugom. Mogu casove da ti drzim na temu misicne mase i bilo cega u vezi sporta. Nadam se da te nisam uvredio.
@Da sick syst
Ok u redu je, ali redosled kojim si komentarisao u postu, imao sam utisak da me prozivas i da imas neke predrasude prema meni jer se bavim tim sportom. Profesionalni Bodybuilding onaj komercijalni je totalno nezdrav, na granici je izmedju zivota i smrti. Pricam o Zdravom Bodybuildingu, zdravom ishranom, zdravim zivotom. Sto se tice ishrane: Postoje neke stvari oko ishrane koje su prihvacene kao standard, ali opet sve zavisi od coveka, tj organizma. Sto se tice vezbanja, i ishrane, svaki organizam reaguje na svoj nacin. Bitno je da se pocne od kalorijskih tablica kako bi se dovelo do pravilne razmene materije i energije. Kasnije se koriguje u zasvisnoisti od osobe do osobe i od cilja koji se zeli postici. Stomak sa tankom kozom i bez sala je neverovatno tesko postici, osim u slucaju genetske predispozicije. Licno sam imao muke zive da otanjim stomak ,kako bi se videli misici, Mnogi nisu uspeli, neces verovati da voda, ova pijaca moze da zalije trbusne misice. Potrebno je svesti na minimum Ugljene hidrate i masti a povecati unos proteina. Svakodnevnom ishranom uobicajenom`familijarnom` to je nemoguce. Sto se tice piva tacno je da izaziva osecaj gladi, i tad tek goji indirektno, ali goji i direktno pogotovu ako se pije malo vise. Pivski kvasac (Skrob) Sto se tice testenina i lisnatog testa, tacno je: Postoje tzv. brzi i spori ugljeni hidrati. Nego, da ne duzim vise. Sto se tice ovog tvog zadnjeg pasusa u pravu si donekle, ja sam izuzetno vodio racuna, radio i isao u teretanu, nikad nisam duvanio, pio kad bas ne mogu da izbegnem, ukapirao sam da nema potrebe ustrucavati se toliko , nema svrhe. Sad volim da popijem sa drustvom i te kako :))) Pozdrav.
Izgleda da nas dvijica nemamo ništa pametnije da radimo.
Prvo nisi me uvredio ali nemoj ni da me prozivaš kako imam nešto protiv tebe jer ti si mene prvi spomenuo što sam ti i dokazao. Čuj njega je nemam pojma o čemu pričam, da si uopšte pročitao šta sam napisao ne bi to izgovorio. Ti to kao znaš šta sam ja postigao u životu pa znaš i za moje rezultate ( moraćeš da promeniš tu baba Vanginu kristalnu kuglu jer ti ne radi posao). Mališa, ja sam proveo pet godina u profesionalnom sportu a bavim se sa istim već tridest godina te stoga ne pričam na rekla kazala za razlku od tebe koji ne znaš da se odlepiš od mene i teretane. Kad natucaš toliko vremena u znoju, bar onih 5 profesionalnih ne moraš svih 30 onda se nađi pametnijim od mene pa mi pričaj šta je šta. Kad već voliš tu teretanu i bodibilding i znaš šta je mišična masa onda objasni šta to na sebi ima bodibilder od 60 kg.
Btw i ja sam ispolagao organsku i neorgansku hemiju ali na fakultetu tako da što se tiče toga ko će koga da uči ....... pa malo razmisli.
I da, nadam se da te nisam uvredio, samo nastavi da vredno vežbaš i učiš pa možda nešto i naučiš, a meni ako ne veruješ onda na mene zaboravi i prođi me se mališa. Sve najbolje i laka ti noć.
``Prvo moram obijici da se nasmejem je ste navrli na mene ko osice a ne vidim zašto``
Verujem da je ovo bila sala posto sam samo normalno polemisao ..Nisam nikog napadao..
Kazes ako se bavim sportom..Druze bavio sam se i bavim i dalje sportom..OD borilackih vestina koje sam jedno vreme zapostavio pa do teretane i ostalih fizickih aktivnosti.. Radio sam ja i vezbe mimo teretane,sklekovi,zgibovi,trbusnjaci ..Uz to kombinovao trcanje,voleo sam jako i kosarku itd..Sve je to u redu..Niko ne kaze da ne moze da se telo izgradi van teretane ali ne moze kao u teretani.Svaka sprava je zasebno napravljena za posebnu misicnu partiju.Drugo mnogi to ne znaju ali svaki misic mora da bude ravnomerno napredan i cvrst,razvijen u smislu napretka i snage ne obima tj misicne mase..Uz rad se stice i misicna masa kasnije..Rad van teretane ne moze da upotpuni svaku misicnu partiju da se razvije u kontinuitetu sa svim ostalim misicima na telu..Kao i sto rad van teretane iziskuje godine i godine treniranja da bi postigao da imas neko lepo telo i razvijene misice..Ovo sve sto pricam govorim vezano za zdravlje iskljucivo,svaki rezultat preko toga dolazi napretkom i vezbanjem i tada se telo izgradjuje jos vise i dobija misicna masa..Rad u `prirodnim` uslovima navikava telo na jedan te isti pokret,jednu te istu tezinu i napor koji opterecuje misicna vlakna..Jednostavno telo polako pocinje da navikava na sistem opterecenja i misic polako stagnira.Docices do odredjenog razvitka i tu ces stati..U teretani nije takav sistem..Prvo sto je sve lepo rasporedjeno za svaku misicnu partiju i mozes uvek da se posvetis odredjenom delu tela ako nemas neke genetske predispozicije pa da napredujes i forsiras to da bi postigao bolje rezultate.. Ako mislis da u prirodnim sulovima mogu isti rezultati da se postignu kao u teretani ja ti kazem da se grdno varas.Ako ti cepanje drva i dizanje panjeva ili ti improvizovane bucice od konzerva punjene olovom predtsvaljaju te uslove opet se nebih slozio..Sve to naginje spravama koje su vec propisane za rad i koje se nalaze opet iskljucivo u teretani.Ja teretanu vidim kao nesto sto ce moj organizam in telo da drzi zdravim i tako se ja lepse osecam..Imam energije,jacam svoj imunitet,metabolizam mi nije usporen..Jednostavno se osecas zivim..To je poenta..Nije poenta nakljukati se raznim preparatima,ne daj Boze steroidima i hormonima i ubijaj svoje telo!To je shit..To je za bolesnike koji su zaludjeni misicima i koji su zaljubljeni u svoje telo!Oni od zivota drugo i ne vide nista..Zato je teretana na losem glasu jer se odmah ljudi povezuju sa ovim stvarima..Daleko bilo.. U zdravom telu zdrav duh.. Pozdrav.
To ponavljam jel ljudi imaju predrasude prema teretani, i vise mi je muka od toga, odmah se hvataju za steroide i nezdrav zivot. Mozda se nisi potrudio da se izrazis , delovao si mi kao totalni laik, sto se tice nekih odgovora, ali ako nisi onda se izvinjavam, Necu da te pitam koji sport je u pitanju ce da bude da te opet prozivam. Nema veze. Sto se tice bildera od 60 kg, trebao sam da pitam: `kako da uveca misicnu masu`, ali je sustina pitanja jasna. Polozio sam i ja na Poljoprivrednom obe hemije(nisam hteo da objasnjavam ali eto namestilo se), ali se fakultet prebacio, i presao sam na Industrijski Menadzment i uspesno diplomirao prosle godine. Naucio sam dosta toga ali covek se uci dok je ziv.Ne znaci da ako su stariji da su i pametniji. Ljudi su nervozni , a ja ponekad postavim direktna pitanja i izgleda kao prozivka.Kod ove vrste raspravke postoje i negativne strane, sto se pokazalo i u ovom slucaju. Nema razloga za ljutnju, ako se posvadjamo na ovakav nacin onda Dzaba i forum i net i sve ovo. Takodje sve najbolje i laku noc.
Nadam se da mislimo na isto posto se ja drzim jedne price i nisam otisao predaleko..Ako kazem teretana mislim na odrzavanje tela i svog zdravlja..Ako mislimo na rad van teretane odnosi se na kucne aktivnosti ,skelkovi,zgibovi,trbusnjaci..Kondicioni treninzi,trcanje itd.. Da dopunim..U ovom slucaju je teretana nenadmasiva mada kao orudje za postizanje izgradnje tela i jacanje misica ipak smatram da nema nista bolje tj ne postoji..
E sad..Postoje sportovi u kojim se covek razvije odlicno..Recimo vaterpolisti su gradjeni lepo,njima je koordinacija pokreta takva da svaki misic na telu skoro radi..Grudni kos se razvija po najvise,ramena i sl..Eto cistao kao primer..Moze covek da se izgradi ali to opet povlaci sport i profesionalneo balvljenje istim tokom godina..
@Nenika Kad se covek i malo zapita sta je to duh mozda to sto si izneo i ima smisla..Ali to opet pokrece onu diskusiju gde ce se voditi polemika u pogresnom smeru a koliko smo do sad videli velika vecina su ateisti i duh kao energiju tog smisla ne vide tako tako da ce to sto si rekao shvatiti samo jedan deo ljudi.. P.S.Sto koristis novi nalog?Da te nisu banovali?Hehehe.Sala.
Hajde da još i tebi odgovorim pa da sa ovom temom završim ovde za svagda. Da ono je bila šala i nikako drugačije ne treba tumačiti. Teretena je samo instrument koji oponaša prirodu i daje mogućnost da je sve to na jednom mestu. Da se razumemo nemam ja ništa protiv teretane jer u njoj sam prolio mnogo znoja pre nego što su neki ovde i čuli za nju (ne mislim na tebe lično jer ti ne znam godine). Da, ponavljanje vežbi vodi ka stagnaciji mišića ali do toga može doći bilo gde pa i u teretani ako se vežbe pravilno ne kombinuju. Uostalom ja ovde nisam ni imao nameru da raspravljam o teretani i bodibildingu vec sam se pitao samo sa jednom kratkom rečenicom citiram:` ....a što su ovde svi zapeli za teretanu.` a zatim je krenuloooo sa bodibildingom i šta sve ne na moj račun a ja zbunjen razvijem situacije . Hteo sam samo da postavljacu teme skrenem pažnju na to da njemu za ono što on želi nije potrebna teretana i to je tačno pa sad neka gori zemlja jer ja to znam. Svojevremno u nekim boljim vremenima sam proveo dva meseca u Japanu u jednoj sportskoj školi i nigde kao tad nisam doveo sebe u takvo stanje da nisam osećao težinu svog tela a od teretane ni traga ni galasa i zato ti po treći put ponavljam da je moguće bez teretane samo što mi zapadnjaci mislimo kako sve radimo bolje od drugih. Najgore od svega je kad vidim one od 15,16,17 godina kako malte sa tegovim a instruktori im daju savete kako da to što bolje odrade i na taj način ih u stvari sakate jer njihovo telo još raste i razvija se i takve vežbe nisu za njih. Malobrojni su oni koji omladinu pravilno uvode u treninge sa spravama i tegovima. I tako ja odoh daleko i naširoko bez želje za tim te stoga Sky da skratim, ne petljam se u ono što ne znam ali ovo zaista znam, npr. hardver tu sam duduk šta da se radi, tu si ti guru za mene ali ovde si na mom terenu Sky i nema ti spasa .
out
edit: ne ne mislim samo na sklekove, trbusnjake i cucnjeve jer postoji i monogo vise
Ne ljuti se čiča ..., a delujem kao laik zato što pre svega volim da se služim svakodnevnim govorom pogotovo kad se obraćam nekom koga ne poznajem da ga ne bih zatrpavao informacija i delovao nadobudno. Što se tiče sporta nemam šta da krijem, u pitanju je karate (samo me ne pitaj dokle sam dogurao jer će tad ispasti da se zaista prese****m) i rekreativno tenis, prvi upražnjavam oko 30 godina a tenis onako sa društvom ali ne radi fenseraja jer je ta ljubav počela pre više od dvadeset godina. one way or another
:: To ponavljam jel ljudi imaju predrasude prema teretani, i vise mi je muka od toga, odmah se hvataju za steroide i nezdrav zivot :: Mozda se nisi potrudio da se izrazis , delovao si mi kao totalni laik, sto se tice nekih odgovora, ali ako nisi onda se izvinjavam, Necu da te pitam koji sport je u pitanju ce da b :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAK :: ::
Slazem se sa vecinom sto si napisao zato sto je to tacno i znam iz licnog iskustva.. E sad,Hebi ga,kazes nesto i ostanes nedorecen..Imas znanje nekog wau mjau tai tehnike sa istoka i nas ovde sad zezas..To znanje i prvenstveno duhovno vaspitanje sa istoka je sasvim druga prica..Kad kazem duhovno,mislim na vezbe i um koji sve to kontrolise..Onda i razne druge tehnike oko fizickog dela izgradnje tela.. To je za nase uslove presiroko..Doci trebaju trbusnjaci,za to mora da ide u teretanu jer je kuci to nemoguce raditi a da te kicma ne zaboli..Zato potenciram na teretanu i sprave .. Moze i da trci ali to iziskuje mnogo vremena i jos napornijeg rada ali opet bez trbusnjaka nista jer se na delovima misicne partije koju radis tada ubrzava metabolizam i pospesuje sagorevanje masti .. E sad ako ti imas to neko znanje od Jackie Chan-a,Bruce Lee-a i ostalih kosookih onda lepo reci .. Mozda su te rastezali kao Van Damme-a u filmu Kickboxer ilim mozda mozes da lomis palme :)
Hebi ga Sky, istina nisam baš čest na forumu ali sam mislio da stariji članovi već znaju da ne upadam u dijalog samo da eto nešto izlupetam a ako pograšim a drugi mi na to ukažu ja se fino izvinim. Ma koje crno razvlačenje i lomljava palmi, za to fino ljudski koristim motornu testeru, ali evo jedan podatak svaki dan se učilo pravilno disanje, u početku je bilo zeznuto jer sam ostajao bez daha verovao ili ne, a šta je kiseonik za čoveka samo kad se malo razmisli to nije ništa neobično zar ne. Pa način kako se odnose prema hrani i samom činu njenog konzumiranja (mi veliki zapadnjaci navalili kao strvine i samo tražili meso a njega u mikronima pa smo bili i malo kažnjeni he he). Stvari o kojima oni mnogo vode računa a mi smo ih zaboravili, nikakve tajne.
one way or another
:: Slazem se sa vecinom sto si napisao zato sto je to tacno i znam iz licnog iskustva. :: E sad,Hebi ga,kazes nesto i ostanes nedorecen..Imas znanje nekog wau mjau tai tehnike sa istoka i nas ovde sad zezas..To znanje i prvenstveno duhovno vaspitanje sa istoka je sasvim druga prica..Kad kazem duhovno,mislim na vezbe i um koji sve to kontrolise..Onda i razne druge tehnike oko fizickog dela izgradnje tela. :: To je za nase uslove presiroko..Doci trebaju trbusnjaci,za to mora da ide u teretanu jer je kuci to nemoguce raditi a da te kicma ne zaboli..Zato potenciram na teretanu i sprave . :: Moze i da trci ali to iziskuje mnogo vremena i jos napornijeg rada ali opet bez trbusnjaka nista jer se na delovima misicne partije koju radis tada ubrzava metabolizam i pospesuje sagorevanje masti . :: E sad ako ti imas to neko znanje od Jackie Chan-a,Bruce Lee-a i ostalih kosookih onda lepo reci . :: Mozda su te rastezali kao Van Damme-a u filmu Kickboxer ilim mozda mozes da lomis palme : :: :: http://www.youtube.com/watch?v=3Ffs_5DMJLw&feature=fvs :: :: Pozdrav kolegi karatisti : :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.