Da li moze neko samo da mi kaze sta je bilo na tom koncertu? Sve sto sam video iz onog klipa je da ona baca mikrofon, gladi svoju ruku ili sta vec... sta se desavalo i na sta je licilo sve to? Zivo me zanima. Mali opis, od nekog ko je bio tamo.
Ne, nije problem ni opljačkano, ni sirotinja, ni beznađe, ni nezaposlenost, ni ne znam šta. Sve se to reši pre ili kasnije. Nego mentalitet. Jer ima 100 miliona stvari koje mogu da se poprave bez jednog dinara troška i bez ijednog radnog sata preko norme, a ne popravljaju se vekovima i ni ne planiraju se za popravku. A nije problem u prostoj raspodeli prioriteta, u 99% slučajeva. Inat je glavni, pa onda neinformisanost i opšta nekultura. Naviklo se da se uslovljava čim se dohvati trunka autoriteta, pa do iznemoglosti, jer se tako gajilo u rodnom selu. Uopšte se nema svest o pojmu količine besmisla. Bez obzira na branšu, od trafike do Tadića. Bukvalno. Nema 200 ljudi koji tačno znaju zašto su jutros krenuli na posao, a da im opstanak ne zavisi od toga. I svako nekoga mrzi, kao po komandi... Seljaci mrze Beograđane, Beograđani Novosađane, ovi Nišlije i Vranjance i tako u krug. I stalno je za naše sranje neko drugi zaslužniji od samih nas, a mi pojedinačno svi skromni i predivni ljudi, na hleb da nas mažeš jednim potezom.
Šlag na tortu, imamo iluziju da smo nešto mnogo veliki i bitni na planeti, da smo neki strašan faktor koji se za sve pita. Naša država se uzduž pređe za 3 sata, popreko za 1 sat. Tolike su nečije njive tamo negde. Nismo mi nikakav strateški centar, nikakav glavni tranzitni pravac, nikakav privredni ideal, nikakav intelektualni resurs, nikakav nezaobilazni partner za međunarodnu trgovinu i saradnju, nikakav izvor stučnih kadrova, lider regiona.
Ne znam kako je kod vas, ja kada uzmem kartu Evrope, pola minuta tražim bilo koji obris Srbije(i Crne Gore) i uvek prvo nabodem Hrvatsku ili Albaniju.
Što se mene tiče, prosta je stvar. Ne gledam ložačke filmove i ne verujem svakome ko je skupio pare za avionsku kartu. Nego, kada uočiš da ti posle 300 ``novih početaka`` u Srbiji ostane jedva živa glava, onda se pogled na situaciju malo promeni. Neko bi rekao da se mozak uključi. Vrate se i naprave pare ponovo, nauče se nove stvari, nadogradi dosadašnje znanje, obnovi zaboravljeno, ali je zdravlje samo jedno i ljudski život neće trajati 300 godina, bar ne za nas. Ima mnogo ljudi koji tako prkose životu i svakoj logici po 20 godina pa se onda posle čude dijabetesu i šlogu, jer niko pre njih iz familije nije imao...
Ovde će se sledećih 15 godina raditi za u proseku `leba i komunalno, a onda možda stignemo današnju Sloveniju po nacionalnom dohotku. Gde će oni dotle biti, ne smem ni da pomislim(tek ostatak sveta), a ne bavim se proročanstvima i religijama koje su uvek nekako na strani kivnih.
Lično nisam još uvek bio preko bare, mada kakve to veze ima sa bilo čim ? Niko se nije vratio sa legalno stečenog trajnog boravka. Niko. Nema zabeleženih slučajeva ni u čijem sećanju. To ne može nijedna palanačka palamudarija da razvodni i obesmisli. Niti sam ja igde tvrdio da je tamo nešto strašno lepo, kamoli idealno ili da padaju pare sa neba. Možda sam ja budala, ali nisam baš tolika. Prosto je u tim nekim elementarnim stvarima(ne samo za mene), svašta nešto neuporedivo logičnije, automatski lagodnije(čitaj zdravije) i to neće nijedan NLO da uništi, niti Ilija Gromovnik da zapali i ne znam još koji lik iz vica.
p.s. Ako neko ne mora, ja ne moram prstom da mrdnem do kraja života i zaista me svrbi područje ispod stomaka da se sa bilo kime takmičim u izdržljivosti idiotizma. Možda neko može da doživi i 80 godina na parizeru i naresku. -Svaka čast = zabole me.
Bila je devojka moja. U principu nista nije radila, ni jednu pesmu nije mogla da otpeva, jedva se drzala na nogama, ovi crnci back vokali pokusavali da vade stvar, al nije mnogo pomoglo, itd. Na kraju kad je ``zavrsila``, izasao je moby i otpevao valjda rehab. To je to.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Da li moze neko samo da mi kaze sta je bilo na tom koncertu? Sve sto sam video iz onog klipa je da ona baca mikrofon, gladi svoju ruku ili sta vec... sta se desavalo i na sta je licilo sve to? Zivo me zanima. Mali opis, od nekog ko je bio tamo. :: :: ::
neka braca su mi odselili u kanadu pre 10+ g. .. crnogorci .. od intelekta imaju kao vecina samo chojstvo i junastvo ..
trenutno sva trojica imaju kuce u torontu .. beogradu .. budvi .. kao i porodice .. kola .. glisere ..
drugi brat pobegao u nemacku `99 (ne zbog rata vec nepravicnog sudjenja u srbiji) .. radi tek 7-8 godina .. zena .. kuca 800m2 .. qvatro .. porshe .. i 30tak golfova II .. za prodaju ..
Eee, vidiš to ti je kad ti u državi vlada blagostanje pa niko neće da pere klozete. Onda si prinuđen da to plaćaš bolje nego što kod nas JAT plaća pilote.
Samo mala ispravka za Crnogorce, u inostranstvu imaju uza se čojstvo, junaštvo... i druge crnogorce.
... to je vidiš zanimljiva stvar što mi je masovno pominjala rodbina po nekim germanijama, amerikama i australijama, od svih bivših Jugovića mi Srbi se najmanje držimo zajedno. Nije džabe izreka: `Zaposli jednog Bosanca i sutra ćeš ih na platnom spisku imati pedeset`.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: neka braca su mi odselili u kanadu pre 10+ g. .. crnogorci .. od intelekta imaju kao vecina samo chojstvo i junastvo .. ::
nije lepo druze sto sto zanemarujes nasu vise hiljada godinu staru kulturu, tradiciju blabla sranja-granja, narocito ono sa zlatnom viljuskom na srpskom dvoru pa `boc`, ali... ako si do sada imao dileme da li je tamo kao na filmu, kao neko ko je vise puta bio `preko bare` da ti kazem, nemoj vise da sumnjas - tamo je zaista sve kao na filmovima koje gledamo (ne mislim na ove horore i akcije, toga naravno nema). Sve organizovano bratac, svi kad se probude u pola noci imaju plan sta ce da rade sutra, novci se obrcu, napreduje se, u svakom smislu, ekonomskom, akademskom, kulturnom...
A vama tupadzijama sto se proseravate da kazem samo ovo - ta cobanska voditeljka ima x puta vise gledalaca nego sto ima stanovnika srbije. Dakle kad ona nesto kaze uticajnija je od naseg shutanovca, tadica ili bilo kog drugog slepca. Dalje cela srbija ima kupovnu moc kao jedan omanji americki gradic, npr u najnerazvijenijoj ala-fakin-bami. I mi zaista jesmo prokleta rupcaga i nije stvar u tome sto ne pokusavamo nista da promenimo nego samo kritikujemo, jednostavno vise ne moze nista da se promeni, suvise je slepaca na vlasti a skoro sve sto je valjalo otislo je. Mislim zemlju nam vodi nastavnik sociologije... I zato ko moze bezanija a ostali neka se zbiju ispod te jedne kruske. Znaci ne pomaze nikakav inat, nema renesanse, ostaju samo manuelci da rade za 100 evra i malo da se pripomognu sa nekim stadom koza ili ovaca,, i to vam je braco i sestre srbi to. Kao sto vi znate neku koloniju mrava koju imate npr u parku ili basti (ne znate i nemate potrebe da znate) tako i amerikance interesuje srbija...
phe 100 ljudi, 100 cudi 100 zena 200 sisa samo me jedno zanima da li je iko od sagovornika (ja nisam, odmah da se zna) diplomirani sociolog ili psiholog koji uz to ima objavljen neki ozbiljan naucni rad ?? ako nije niko onda mu ova rasprava dodje ko na zelenoj pijaci izmedju preprodavaca svi iznesu svoje misljenje, probaju da ubede drugog da su u pravu na kraju se svi razidju, svako ode sa istim misljenjem koje je i imao pre rasprave tj uzaludno mlacenje prazne slame, a svako sa zivotom radi ono sto misli da je ispravno bilo bi lepo kada bi admin zakljucao temu jer ne vidim razliku izmedju ove price i neke recimo religijske u zdravlje
Nije baš da mrze, ali... To je mnogo kompleksno pitanje i posledica istorijskih i društveno~političkih prilika koje su nas zadesile. Nišlije i Novosađani nisu zajedno, u istoj državi, u miru (dakle ne računaj 41~45, 90~2000) proveli ni 100 godina. Jesu oni isti narod, ali treba to uskladiti. A komunizam je 45~90 radio na razbijanju nacionalnog identiteta, ne na njegovom stvaranju, pa ispada da su oni imali cirka 30~40 godina suživota - ta povezanost i nacionalni identitet tek treba da se izgradi, bez obzira što smo iste vere/jezika/običaja itd...
:: Šlag na tortu, imamo iluziju da smo nešto mnogo veliki i bitni na planeti, da smo neki strašan faktor koji se za sve pita :: Naša država se uzduž pređe za 3 sata, popreko za 1 sat. Tolike su nečije njive tamo negde :: Nismo mi nikakav strateški centar, nikakav glavni tranzitni pravac, nikakav privredni ideal, nikakav intelektualni resurs, nikakav nezaobilazni partner za međunarodnu trgovinu i saradnju, nikakav izvor stučnih kadrova, lider regiona
Znam ja odlično prijatelju šta nismo, a da te pitam - šta smo? Ima li nešto što vredi kod nas? Jer ako nema, daj da se ubijemo svi kolektivno, pa ovde nek živi neko drugi, da ne trošimo džabe vazduh na ovom svetu... I ko su tvoji lideri regiona? Hrvati? Genocidna nacija kojoj smo mi stvorili državu? Bugari? Slovenci? Nismo mi ništa posebno, ali nismo vala ni gori od ostalih. A svi pokušavaju da nam nature da smo najgori od sve dece... Čak i neki od naše sorte, poput tebe. E pa neće da može prijatelju, neće moći tako. Mi nismo ni nebeski narod ni pametna nacija, ali nisu ni ovi ostali Bogom dani, naprotiv - za njih smo i dalje nešto posebno, inače se ne bi upinjali toliko kao sad...
:: Ne znam kako je kod vas, ja kada uzmem kartu Evrope, pola minuta tražim bilo koji obris Srbije(i Crne Gore) i uvek prvo nabodem Hrvatsku ili Albaniju
Prvo idi kod očnog, a onda kod psihijatra. Jer ako na karti prvo vidiš Albaniju, pa Srbiju, to znači da ili imaš kompleks niže vrednosti, ili si neki Ibrahim koji je došao ovde da podjebava. Biće da si previše slušao i čitao neke naše ovdašnje medije... skoro su pričali o autoputu kroz Albaniju... Bio sam u Albaniji, veruj mi na reč, to je srednji vek i dalje, kakvu god zgradu i ulicu neko tamo napravio... Ali pošto tebi to prvo upada u oči, ti onda idi tamo pa živi, ne maltetiraj ovu zemlju svojim prisustvom i ne brukaj je svojim izjavama!
:: Što se mene tiče, prosta je stvar. :: Ne gledam ložačke filmove i ne verujem svakome ko je skupio pare za avionsku kartu
:: Nego, kada uočiš da ti posle 300 ``novih početaka`` u Srbiji ostane jedva živa glava, onda se pogled na situaciju malo promeni. Neko bi rekao da se mozak uključi :: Vrate se i naprave pare ponovo, nauče se nove stvari, nadogradi dosadašnje znanje, obnovi zaboravljeno, ali je zdravlje samo jedno i ljudski život neće trajati 300 godina, bar ne za nas :: Ima mnogo ljudi koji tako prkose životu i svakoj logici po 20 godina pa se onda posle čude dijabetesu i šlogu, jer niko pre njih iz familije nije imao..
Procenat dijabetesa i šloga nije ništa veći nego recimo u Mađarskoj ili Austriji. Prazne fraze pokupljene sa nekog od lokalnih ispirača mozga (B92, peščanik i slične zajebancija a la Nataša Kandić) ostavi za istomišljenike, kod normalnih ljudi izazivaju proliv...
:: :: Ovde će se sledećih 15 godina raditi za u proseku `leba i komunalno, a onda možda stignemo današnju Sloveniju po nacionalnom dohotku. :: Gde će oni dotle biti, ne smem ni da pomislim(tek ostatak sveta), a ne bavim se proročanstvima i religijama koje su uvek nekako na strani kivnih
Hoće, ako nastave da nas vode nesposobni i ako narod nastavi da se zamlaćuje glupostima i veruje u bajke (ući ćemo u EU, daće nam milijarde na lepe oči, pa ćemo da živimo kao kod Tita - yes, how no. ili da je sve preko lepo i zeleno pa se samo gleda kako da se zbriše preko) - umesto da zapne i radi i sređuje zemlju u kojoj živi.
:: Lično nisam još uvek bio preko bare, mada kakve to veze ima sa bilo čim
A gde si bio? Koliko si proputovao sveta kada možeš toliko da KENJAŠ gde je dobro, a gde nije? Jesi možda video kako se živi u Portugalu? Ili u Bugarskoj? Znaš kako je u Americi sve lepo organizovano, a to si video na TV-u ?!?!? Pa prijatelju, idi tamo, pa kad vidiš kako je, onda se javi - onda će tvoje mišljenje možda i da bude merodavno.
:: Niko se nije vratio sa legalno stečenog trajnog boravka. Niko. Nema zabeleženih slučajeva ni u čijem sećanju. To ne može nijedna palanačka palamudarija da razvodni i obesmisli
? A gde sam ja rekao da se vratio? Gde sam ja pomenuo uopšte tu temu? Mada mogu da te upoznam sa čovekom koji se vratio, pod stare dane, ali ne vidim kakve to veze ima - pa valjda ako je otišao u Ameriku da živi jer mu ovde nije bilo dobro, naravno da neće da se vraća?
A tih sitnih podjebavanja i palanačkog mršenja se ostavi - time samo govoriš o sebi, i kako ti taj tvoj palanački mentalitet neće iz glave izaći nikad - a boravio u Njujorku, Beogradu ili Stepojevcu - čovek iz sela i nekako, selo iz njega nikad. A mora da je tako, čim se stalno hvataš za to...
:: Niti sam ja igde tvrdio da je tamo nešto strašno lepo, kamoli idealno ili da padaju pare sa neba :: Možda sam ja budala, ali nisam baš tolika :: Prosto je u tim nekim elementarnim stvarima(ne samo za mene), svašta nešto neuporedivo logičnije, automatski lagodnije(čitaj zdravije) i to neće nijedan NLO da uništi, niti Ilija Gromovnik da zapali i ne znam još koji lik iz vica
Apsolutno se slažem sa tobom da je lagodnije. Ali rešenje nije da svako ode u Ameriku (Nemačku, Austriju, ma gde god) nego da se ovde zapne i nešto promeni. Da se ovde život pokrene nabolje i da se lepo živi, jer može lepo da se živi, samo ako se hoće. A ne da se kuka kako je tamo negde bolje - kukumavčenje ostavi babama, ovde treba da se radi!
:: p.s. Ako neko ne mora, ja ne moram prstom da mrdnem do kraja života i zaista me svrbi područje ispod stomaka da se sa bilo kime takmičim u izdržljivosti idiotizma. :: Možda neko može da doživi i 80 godina na parizeru i naresku. -Svaka čast = zabole me
Da se u Srbiji zaista živi na parizeru i naresku, odavno bi kuka i motika ovde radile. Ali nije uopšte tako loše, čim se narod ne buni toliko - aranžmani za letovanje rasprodati, kafići puni (ne u Beogradu, nego i u Kruševcu npr...). Izuzev na jugu, u manjim mestima, ali to će nam se tek obijati o glavu...
Inače, to tvoje zabole me je definicija onog mentaliteta sa početka što si ga pljuvao. To što svakog zabole, što samo gleda svoje dupe, što je SEBIČAN do IMBECILNOSTI - to je razlog što smo došli dovde, to je taj `mentalitet` o kome ti pričaš, to će biti razlog naše propasti ako se nešto ne promeni. Ali tebe ionako zabole, ne znam koj ti moj pričam uopšte... Valjda sebi da olakšam dušu.
:: MI kao nismo besni na vlast i ne primecujemo trenutnu situaciju :: To je poenta?
Poenta je da treba prvo počistiti sopstveno dvorište, pre nego što se krene u pijačarsko proseravanje po drugim narodima. Smejati se tuđoj `gluposti`, a živeti u raspadu koji se zove Srbistan, govori samo o bahatosti i šabanisanju tako tipičnom za ove prostore.
:: Koje su to najcivilizovanije nacije, najveći evropski šljam (lopovi, ubice, silovatelji i sl) koji je tamo otišao da bi tragao za zlatom i boljim životom ili afrički robovi? Ajd prosvetli nas, pošto ti jedini od naš možes da misliš... ::
Malo manje čitaj stripove, a više knjige, pa ćeš znati... Uglavnom, ti `lopovi, ubice i silovatelji` od divljih kontinenata za par vekova napraviše najrazvijenija područja na planeti, a nacija poštenih, bogobojažljivih i nadasve moralnih (al` kad bi se zezali) Srbalja ne može da odoli, a da ne popljačka i pohara ono malo privrede što ostade od američke pomoći i kredita kojih se drug Tita uredno nadobijao. Višedecenijsku tragediju pod nazivom `srpsko selo` bolje i da ne pominjem... Prosvetljen, ili treba još?
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: Poenta je da treba prvo počistiti sopstveno dvorište, pre nego što se krene u pijačarsko proseravanje po drugim narodima. Smejati se tuđoj `gluposti`, a živeti u raspadu koji se zove Srbistan, govori samo o bahatosti i šabanisanju tako tipičnom za ove prostore :: Malo manje čitaj stripove, a više knjige, pa ćeš znati... :: Uglavnom, ti `lopovi, ubice i silovatelji` od divljih kontinenata za par vekova napraviše najrazvijenija područja na planeti, a nacija poštenih, bogobojažljivih i nadasve moralnih (al` kad bi se zezali) Srbalja ne može da odoli, a da ne popljačka i pohara ono malo privrede što ostade od američke pomoći i kredita kojih se drug Tita uredno nadobijao :: Višedecenijsku tragediju pod nazivom `srpsko selo` bolje i da ne pominjem.. :: Prosvetljen, ili treba još
Eh, što volim vas pametnice što iz cele diskusije izvučete samo ono što vama odgovara... Ccc... :)
ne bi pola naše zemlje ni otišlo u Ameriku i Kanadu.Zato i uništavaju druge zemlje, da bi mozgovi odlazili da grade njihove imperije.Moji tetka i teča žive u Kanadi koja ima duplo veći standard od USA, pa opet dolaze ovde kod stomatologa jer tamo samo popravka košta 800 dolara po zubu!Lep je život tamo ali je sve na kredit!?I to samo mali broj srećnika ima privilegiju da im firma plati i stomatološke usluge, ostali duvaju u prste.Teča je radio u GE fabrici, dok kompanija nije rešila da zatvori fabriku, preseli je u Kinu i kaže radnicima meseca dana pre otkaza da su ispušili qrac i da ih zabole uvo što u tim godinama ne mogu da nađu posao.Super je tamo život, ali je SVE na kredit iz kojega nikada i niko neće moći da se izvuče. O resursima i krađi istih neću ni da pričam jer onaj ko ne poznaje naše prirodne resurse treba da se vrati u IV i V razred osnovne škole da nauči šta je Volfram i slicno... A to da je strateški položaj Srbije nebitan u Evropi?pa što se vekovima biju svi da nam ukradu makar jedno parče zemlje?Vole ljudi vukojebine, jel` ?Večito vrebaju Vojvodinu, Kosovo, sada Rašku oblast(ne Sandžak nego RAŠKU),...a mi nebitna vukojebina?Što su rasturili SFRJ ako ih sve boli qrac za nas?Rasturili je Srbi sami, jel` da?Svi Slovenski narodi su smetnja i pretnja za Imperijaliste zbog svoje snage duha i složnosti u najtežim vremenima, i zato se radi na istrebljivanju i pokrštavanju, da bi se stvorila svetska populacija debila od naroda, po šablonu Američke zombi nacije. A ovi što pričaju o `našim ljudima` koji uništiše i upropastiše Sbiju za ovih 11 godina, očigledno misle da smo mi retardirani.Pa ko je bre doveo ta govna ovde na vlast?Ko stalno preti Srbiji da ne sme na izborima glasati za druge osim za demokrate?Moj deda pokojni?Prekinite bre da nas držite za debile i shvatite da nas zapad jebe da njima bude bolje...
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
Italija je posle Grčke najveći dužnik u EU sa dugom od 120% od bruto društvenog proizvoda!I koji qrac mi tamo tražimo, da nas jebu još više?Da uvozimo žitarice, mleko, i sve ostalo što smo ranije slali u svet?Da se obavežemo da kupujemo povrće sa ešerihijom, hranu za bebe sa olovom,vakcine za izmišljene bolesti, kancerogeni veštački latex za dušeke,...Da sednemo sa njima za sto i da izvadimo kitu na sto i kažemo `evo, mi imamo ovo da vam ponudimo, dajte sada pare da nam bude bolje`.Jeste toliko nenormalni da verujete da će nama EU da pomogne kada su SVI oni u govnima?Umesto da se okrenemo poljoprivredi sa kojom možemo da hranimo pola sveta, napraviće od nas smetlište gde će sav njihov otpad završavati kada pokradu sva naša bogatstva i unište svaku mogućnost da se ponovo formira država kao što je bila SFRJ, država čiji standard ni oni nikada neće dostići. Napravite zid oko Srbije i zatvorite sve granice pa ćete da vidite da li smo bitni ili ne.Zemlje imamo, hvala Bogu, koliko hoćeš, uvek smo i živeli od poljoprivrede, mi smo zemlja seljaka, ma koliko se vi stideli toga, naš seljak nas je održao u životu i dan danas.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
Slažem se generalno s tim što pišeš al s ovim ponajviše. Poljoprivredni proizvodi su nam i danas najjača izvozna stavka (dobro, najviše zato što su ostale slabe), da smo pametni mogli bi čuda da činimo s tim, samo da je od države malo ozbiljne podrške umesto mazanja očiju.
... dobro, pitanje je da li bi nas pustili da postanemo ozbiljan igrač u tome, nije problem da se pojavi neka nova biljna vaš koja napada samo srpske šljive a od koje opada kosa i suši se kičma.
U evropi stvarno nema šta da tražimo, jedino što bi mogli da dobijemo je još neki kredit koji ćemo mi i naša deca da vraćamo a ovi pederi i njihova deca da podele među sobom.
... a ove nebuloze što maksa piše ne treba ni komentarisati, indijanci su bili gospoda u svakom pogledu osim tehnološkog nivoa. Evropski doseljenici su uspeli da od čitave jedne rase koja je naseljavala onolika prostranstva načine šačicu poniženih i slomljenih meleza koji se grče po rezervatima. Ova zajebancija s nama i turcima je ništa prema tome.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: zemlja seljaka, ma koliko se vi stideli toga, naš seljak nas je održao u životu i dan danas :: : ::
o tome kada su pitali jednog od poslednjih Indijanskih poglavica, gde su Amerikanci pogrešili? On im je odgovorio ovako: `Kada je beli čovek došao u Ameriku, bilo je desetine hiljada bizona, riba, jelena, dabrova,...reke su bile čiste, svuda je bila priroda.Žene (indijanke) su radile sve, kuvale, prale, donosile ogrev, čuvale decu,...a muškarci su ceo dan provodili u zajebanciji, na pecanju i u lovu, i uveče bi dolazili u svoje šatore da uživaju pored svojih žena.I bledoliki čovek je sjebao taj ceo sistem jer je mislio da može da napravi bolji?!`
:: o tome kada su pitali jednog od poslednjih Indijanskih poglavica, gde su Amerikanci pogrešili :: On im je odgovorio ovako: `Kada je beli čovek došao u Ameriku, bilo je desetine hiljada bizona, riba, jelena, dabrova,...reke su bile čiste, svuda je bila priroda.Žene (indijanke) su radile sve, kuvale, prale, donosile ogrev, čuvale decu,...a muškarci su ceo dan provodili u zajebanciji, na pecanju i u lovu, i uveče bi dolazili u svoje šatore da uživaju pored svojih žena.I bledoliki čovek je sjebao taj ceo sistem jer je mislio da može da napravi bolji?!
Ae bre ljudi, seljancura na seljackom E kanalu (na kome jednu jedinu pametnu stvar nisam cuo) trabunja gluposti. Treba na sud sa njom i cao. Nego smo mi ozlojedjeni kao nacija i ponos nam je narusen drugim stvarima, pa se lako primamo i debatujemo ovde. Treba gledati napred, uraditi nesto od svog zivota. Nesto korisno za sebe, familiju, komsiju, zajednicu, covecanstvo, planetu...
Ja bih prvo uradio nešto korisno za komšinicu...pa onda sve ostalo...
:: Ae bre ljudi, seljancura na seljackom E kanalu (na kome jednu jedinu pametnu stvar nisam cuo) trabunja gluposti. Treba na sud sa njom i cao. Nego smo mi ozlojedjeni kao nacija i ponos nam je narusen drugim stvarima, pa se lako primamo i debatujemo ovde. :: Treba gledati napred, uraditi nesto od svog zivota. Nesto korisno za sebe, familiju, komsiju, zajednicu, covecanstvo, planetu...
Ja bih prvo uradio nešto korisno za komšinicu...pa onda sve ostalo...
:: Ae bre ljudi, seljancura na seljackom E kanalu (na kome jednu jedinu pametnu stvar nisam cuo) trabunja gluposti. Treba na sud sa njom i cao. Nego smo mi ozlojedjeni kao nacija i ponos nam je narusen drugim stvarima, pa se lako primamo i debatujemo ovde. :: Treba gledati napred, uraditi nesto od svog zivota. Nesto korisno za sebe, familiju, komsiju, zajednicu, covecanstvo, planetu...
Na Balkanu nema lidera, sve je samo blato. Jedino čega ima je sujeta do kostiju. Ako ste stvarno toliko tvrdoglavi, imaju sada i te džabe karte za npr. Budimpeštu, već od 30-40 eura. Nije ni kolima skuplje, ne izađe gorivo ni 100. To je na manje od 3 sata vožnje od Beograda, a već je druga ``planeta``. Idite makar to vidite, malo će vam razbistriti pogled na svet iz Dnevnika 2. Ako vam ostane viška para, svratite malo do Beča, Praga, Ljubljane. Makar jednom u životu prođite gradom koji ne smrdi na pišaćku i razbacano smeće i nije išaran najjeftinijim grafitima i izlepljen telećim glavama političara na svakih 20 metara. Doživite kako ljudi mogu da budu umereni i proračunati za svaku sitnicu, a ne gramzivi i bahati do poslednjeg atoma snage. Doživite kako funkcioniše saobraćaj, i za pešaka i za vozača i za putnika javnog prevoza. Kako ne mora da se uleti po svaku cenu u svake makazice, kako može uvek da se propusti svako ko uključi migavac, bez obzira što vozi jeftiniji i stariji auto, a ti veliki Audi ili BMW i ne znam šta. Kako pešak ne mora da razmišlja hoće li biti pregažen ako kroči na prelaz. Kako je jednostavno proceniti tuđe reakcije(i to ne zato što neki zlikovac posle od toga ima neku strašnu korist, nego svima zajedno ide u prilog normalno ponašanje). 3 puta brže stignu gde treba. Kako je nepojmljivo jednostavno biti normalan, a opet za Srbiju nepojmljivo daleko. Rado bih ja dalje pisao gde sam sve bio i sa kime sam i kome trošio vreme, ali ne radi se ovde samo o meni. U krajnjem slučaju, ne mora se nigde ništa, ali osnovni je red da ne budeš stoka ako nisi primoran fizički. Ne može gluplje zvučati, ali ljudski je da budeš čovek. Nisi govedo. Niko spolja Srbiji ne brani da se razvija, ovo ovde danas je posledica isključivo našeg reagovanja na stvarnost. Ne fali nama ni CIA, ni Vatikan, ni Klinton, ni ne znam ko. Mi smo opasni sami po sebe. To je suština cele priče. Tek kada to prestanemo da budemo, tek onda će moći da se priča o kolektivnom napretku. Do tada, šibicarenje je naša uzdanica. Strateška, centralna, apsolutna, _________(dopuni po želji).
:: ... a ove nebuloze što maksa piše ne treba ni komentarisati, indijanci su bili gospoda u svakom pogledu osim tehnološkog nivoa. Evropski doseljenici su uspeli da od čitave jedne rase koja je naseljavala onolika prostranstva načine šačicu poniženih i slomljenih meleza koji se grče po rezervatima. Ova zajebancija s nama i turcima je ništa prema tome :: Kako, kako, Indijanci - `gospoda`??? ahahahaha Eno ti `gospode` po Amazoniji, skoro su baš pronašli jedno pleme od stotinu i kusur divljaka, mada za razliku od severnoameričke `gospode` ovi ne skidaju skalpove... Čuj, `gospoda`... hahaha lol rofl roflmao
:: Kamo lepe sreće da su indijanci zauzeli evropu i nametnuli svoj način života. :: Taj `način života` je već postojao u Evropi, ali u kamenom dobu. Ako ti je za utehu, upravo se na osnovu tvog i još nekolicine tebi sličnih primera može sa lakoćom primetiti, da je tom dobu i `načinu života` primeren način (ne)razmišljanja, uprkos svim tim Intelima, neVidijama, AMDekama i sličnim produktima, opstao širom dragog nam Srbistana.
kada bi znao koliko si glup, ubio bih se odmah. Ali nisi svestan, jer svo tvoje znanje obuhvata veliki odmor i redovno gledanje televizije... + selektivno korišćenje interneta, u skladu sa onim što si čuo na TV-u. Jedinke poput tebe su od krucijalnog značaja za ljudski rod - botovi su uvek neophodni za neki posao, a i u naučne svrhe ste korisni - živ dokaz da je evolucija krenula unazad!
`Dok gledaš farme, dvorove, survajvore i brata, dok ti mozak atrofira ostavljen na standby-u, i dok se slobodan čovjek koji misli svojom glavom, degeneriše na nivo zaglupljenog roba, sve je u savršenom redu - ti si samo poslušni šrafčić u korporacijskom automatu koji dobro obavlja ono za šta je tu postavljen. Onoga trenutka kada postaneš svjestan da svojom krvlju i znojem, nezaposlenošću, neriješenim socijalnim pitanjima, privatizacijom raznoraznih fondova - ukratko mukom potlačenih podmazuješ taj sistem, i kada se pobuniš protiv njega, želeći ništa više od onoga što smo nekada u ovoj državi imali, ti ugroženi vlastodršci krenu sa represijom. I neka me neko onda ubijedi da ne živimo u policijskoj državi? I neka me neko onda ubijedi da o tome ne smijem da pričam u jednoj, navodno, demokratskoj državi? I neka me neko onda ubijedi da mi ne trebamo promjene?`
@raic-u `...samo da je od države malo ozbiljne podrške umesto mazanja očiju...` `Nijesmo` `lipo` pocistili svoju `avliju`... Izgleda... Sta fali BMW-u, `...radi, a ne cuje se...`
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.