Nikada ovo nisam nikome ispricao, posto sam anoniman za vecinu foruma, necu doziveti podsmeh kod istih pa mogu uspricati 3 odvratna zivotna iskustva. Prvo da se ogradim, sve sam samo nisam vernik niti verujem u vise sile, stajem u prve redove kada nekome trebam da se izvristim u facu zbog neke budalastine i za mene postoji samo racionalno razmisljanje! Pa tako ja vas pitam, da li ima logicnog objasnjenja za ove tri situacije?
1. Imao sam nesto manje od 10-ak godina kada sam ostao sam kuci, keva i cale su tek izasli u pekabetu... Ja sam sedeo za stolom u kuhinji i igrao se lego kockicama, mozda je cak i ``actionman`` bio u pitanju, nebitno... Posto sam za tim stolom proveo mnogo vremena i pre polaska matoraca, logicno razmisljanje je da su pozatvarali sve prozore i naravno ulazna vrata od stana kada su izasli, plus su (ne)objasnjive aktivnosti pocele da se desavaju malo kasnije tj. ne odmah po njihovom izlasku. Ja ne znam kako bih vama to mogao objasniti, nesto nalik promaji, cuje se neko udaranje vrata, neko zakucavanje usled jakog strujanja vazduha, ali ja ta vrata koja non-stop udaraju o ``nesto`` ne vidim, niti pomisljam da se udaljim sa stolice koliko sam se ja uplasio i koliko sam zeljno iscekivao matorce... Nesto jos vaznije, sva vrata u stanu imaju jezicke i nikako ne moze da dodje do naglog zatvaranja, a potom i naglog otvaranja istih, a upravo se samo to i desavalo i naravno sa malo izmenjenim zvukom, nije to bio klasican zvuk zalupljenih vrata... Ovo su bili ostri i prodorni zvukovi, kao da dolaze iz nekih paralelnih svetova, niti bih ja imao razlog da se userem od obicnog lupanja usled promaje, ali ovo nije bilo to u pitanju... I kako je to nesto pocelo da se desava tek posle, ako je promaja postojala, onda je postojala od samog trenutka kada su matorci otisli, a ne posle 15-20min. i jos mnogo, mnogo toga... Onda su se stvari potpuno umirile i opet prolazi to neko vreme od 15-ak minuta kada matorci dolaze kuci...
2. Posle samo mozda godinu dana od tog incidenta, ostao sam sam kuci i ovaj put bio u najvecoj prostoriji igrajuci se vozom koji je imao i svoje sine, stanicu za putnike, radio je na baterije i stvarno ispustao neki dim kada bi se ukljucio da ide po tim sinama, oni koji su to imali prilike da vide znaju o cemu pricam... Sve je bilo u redu, niti sam ja imao u glavi neka mracna razmisljanja zato sto sam ostao sam ili mozda neke strahove. Onako zaludjen svojom novom igrackom, ne pomerajuci pogled sa te ``svetinje`` od jednom, u delicu sekunde osecam potrebu da pomerim glavu u levu stranu i pogledam ka ulazu u tu prostoriju, tj. mesto gde pocinje hodnik stana... Bez ikakve sumnje i potpuno uveren u to sto mi se desava, kao neki ljudi kad kazu ``pao mi je mrak na oci`` meni je bukvalno slika u glavi POZUTELA, sve je bilo zuckasto u glavu mi je jurnula ogromna kolicina straha i nervoze. Kako to odjednom da je meni postalo sve zuto, da sam ja (ne)pogresivo osecao prisustvo necega, osecao izrazajan nemir i strah, a pre samo 10-ak sekundi je bilo sve IDEALNO!! Sto je najgore, taj osecaj i slika u glavi(izrazito zuckasta) kako su dosli tako su i otisli, nemir nisam uopste vise osecao posle samo nekih 15-20 sec i ja sam nastavio da se igram...
3. To je bilo pre oko 4-5 godina na Markovackom jezeru kod Mladenovca... Sto posto tvrdim da je to bio jedini put da sam pecao sam, tj. u tom trenutku ostao sam sa saranskim garniturama... Secam se kao da je juce bilo, bas neko letnje vreme, 35 stepeni i teska vrucincina u sred bela dana, bez daska vetra, jezero kao ogledalo i sve totalno mirno i sparno... Ja onako zaboden u stolici gledam ka vodi, posto se danima vec ne desava nista spektakularno na jezeru(zato sam i bio sam, bez kolega) ... Odjednom pomeram glavu-pogled za nijansu ka levoj ili desnoj strani, ne znam tacno i u tom trenutku vidim jednu jezivu pojavu na samoj vodi! Ne znam kako bih najbolje mogao to opisati, na jezeru pocinje da se formira vrtlog, bukvalno veliki vir kao na rekama... Ali taj vir nije bio klasican, vec iznad njega krece da se formira kao mali tornado noseci neku prasinu i cestice(?!) i tako taj vrtlog krece da se krece prema brani jezera i to ogromnom brzinom... Totalno sam zanemeo, niko nije bio pored mene, a ja sam bio jedini svedok necega za sta nemam objasnjenje. Barem ne ja, koji sam proveo milion sati na istom jezeru i bas nikada nisam video slicne niti bilo kakve druge pojave, a slusao sam od ljudi da je nocu, kada grmi i sve puca, moglo se cuti zavijanje i kmecanje i kao neko zivotinjsko vristanje...
Kod svih ljudi postoji usadjen strah od neceg nepoznatog. Strah je ustvari i jedan vid zastite coveka da ne bi ugrozio svoj zivot ili tudji. Dosta stvari iz naseg okruzenja ima racionalno objasnjenje,ali postoje i neke stvari koje nemaju. Kopka me nesto sto sam video pre dosta godina i zaista se desilo. To je neka vrsta ` Ouija table `gde se predmet pokrece po njoj i ispisuje reci. Gledao sam sa strane i apsolutno tvrdim da prsti nisu dodirivali predmet niti je postojao neki najlon ili tako nesto.
Sad me malo zainteresovalo pa nadjem clanak > http://en.wikipedia.org/wiki/Ouija Inace sto rece Adzem ,uvek gledam da pronadjem neko racionalno objasnjenje ali ovo sam video a da mi je neko pricao ne bih verovao.
pa sad to je neka cudna pojava, mozda i ima objasnjenje jer ljudi u strahu nadodaju, i tripuju, a mozda i nema ali ja znam neke stvari koje ne bih ovde da ispricam, ima jos dosta prica, ja sam ispricao neke jer ima ljudi kojima je to smesno, i tako ce im biti, i nek im ostan na tome ili dok se nerazuvere na brutalan nacin, ali posle je kasno inace to se dogadjalo coveku profesoru koji predaje matematiku na fakultetu, ugledan covek, postovan, ima cak i svoju teoremu koja je priznata i hocu da kazem da covek uopste nije iz ove price, i kad je on pricao sta mu se desilo a nije verovao u te `babske price` onda sto mislis da neki obican `peasant` laze :)
hahahaha Koji si ti kralj! Dex, samo se ti zajebavaj, nemoj da te neko omadjija pa da ostanes bez tih siljatih usiju. Ili jos gore, da ti omadjija graficku, pa da umesto nVidia control panela, vidis jedan dan AMD catalyst centar.. Ima svega na svetu, neobjasnjivih fenomena, pojava, a mislim da nesto i nije rekla-kazala..
CM HAF 932 AMD FX 6300@4GHz+Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix Tracer LED Samsung SSD 128GB 830+ 2 TB F4 ASUS ATI 7950+Gigabyte ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W G105+MX518
A ne, cek, to je nekad bilo i ljudi su u to stvarno verovali i umirali zbog njihi, ali eto sad su to samo bajke, mitologija, ali stigle su izgleda nove bajke iz stripa biblije i ostalih knjiga za odrasle...
Kako se bre te nadprirodne stvari događaju uvek drugima- E jesam se našmucao po svetu, 3 kontinenta, gomile zemalja, penjanje na planine i zavlačenje u pećine. Stotine hiljada kilometara avionom i nešto brodom. Kad god sam imao prilike šunjao po prašumama po Kanadi i šumama i ovde i nikad ništa, nijedan UFO, duh, pritvara, baš ništa. Jesam li ja baksuz ili šta. Jesam video nekoliko fatamorgana ali to je sasvim objašnjivo.
Oni vole da plase ljude, uglavnom one bez kamera ili ako ih imaju onda su to losi mobilni telefoni, uglavnom po nekim teskim vukojebinama / selendrama, i to uglavnom slabo obrazovane starije ljude i malo da kazem zatucane.
Ne vole te omaje da se prikazu u sred Pariza, Njujorka, Beograda, oni vole mracne ulicice, sume gde nikog nema itd. A oni tu sede i kuliraju ono kao dosadno im i kakvi su cobani jednom u 100 godina kad ima neko prodje tu kod njih oni ga plasime... Valjda im smesno?
mozes ici i na mars, ako ne verujes u zelene, neces ih ni videti, paranormalne aktivnosti ne zavise od fizike ili nauke, vec su neobjasnjive, ako si Scaly, a ne Mulder, neces videti nista od toga
:: Kako se bre te nadprirodne stvari događaju uvek drugima- E jesam se našmucao po svetu, 3 kontinenta, gomile zemalja, penjanje na planine i zavlačenje u pećine. Stotine hiljada kilometara avionom i nešto brodom. Kad god sam imao prilike šunjao po prašumama po Kanadi i šumama i ovde i nikad ništa, nijedan UFO, duh, pritvara, baš ništa. Jesam li ja baksuz ili šta. Jesam video nekoliko fatamorgana ali to je sasvim objašnjivo :: :: ::
heheeh pa neznam moli se Visnu ili Sivi :DD ili nasim politicarima da regulisu vece plate :)) a ja nisam vernik tako da ti bogovi i ta cuda za mene ne postoje, ali ja sam uvek bio covek od dokaza i teorija, i sve mora imati neko objasnjenje, i bas sam tako pricao isto kao ti, dok mi se nije dogodilo nesto, nesto sto sam video sto znam da ne bi trebalo da bude tu nikako, i onda ti to promeni misljenje, i dalje doduse neverujem u boga i setvce, ali u tu `negativnu` energiju ipak verujem a zasto se nepojavi u sred beograda pa zasto bi?? nije tome cilj da te prepadne, nego da te opomene, a napr kad si nervozan dexter, i stanes pored brata majke, oca, oni ce to osetiti tvojim prisustvom, nemoras cak nista ni da kazes, jednostavno ce znati i osetiti da si ljut ili nervozan, a jel to negativna energija? a sta mislis kako se prisustvo ovoga o cemu pricamo oseti? ali dobro kazem vam ostanite sa tim misljenjem, bolje nego da se na brutalan nacin za mozak razuverite. peace bro!
:: Oni vole da plase ljude, uglavnom one bez kamera ili ako ih imaju onda su to losi mobilni telefoni, uglavnom po nekim teskim vukojebinama / selendrama, :: i to uglavnom slabo obrazovane starije ljude i malo da kazem zatucane :: :: Ne vole te omaje da se prikazu u sred Pariza, Njujorka, Beograda, :: oni vole mracne ulicice, sume gde nikog nema itd. :: A oni tu sede i kuliraju ono kao dosadno im i kakvi su cobani jednom u 100 godina kad ima neko prodje tu kod njih oni ga plasime... Valjda im smesno :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
.....jos jedna stvar, culi ste za babe kad skidaju bradavice bajanjem, i kad namestaju zeludac? e ovako ja sam posle onog mog `dogadjaja` pokusavao da provalim sta se tu desava, jer bajanje i magije mi deluju isto kako i zvuce debilno. i tako se mojoj devojci zajebe zeludac, i kazem joj ja da ode kod doktora, isla ona 5x ali nevredi svaki svoju pricu, cak su joj dvojica rekli da poseti babu ako zna da joj to namesti i sad ja sam mislio i tvrdio da oni koriste moc potsvesti tj da te ubede da ti je dobro i da ti tako bude tj da izlecis samog sebe, to ima i to je logicno i razumno, ili da ti kao baja, a u stvari ti rukom namesta zeludan, pa reko to je providno
ali kad sam video da je nju baba zvala preko telefona, da nije bila tu prisutna i rekla joj kako da legne i da se nepomera, i ona je tamo nesto bajala ili sta li vec (nema nigde tutorijal :)) i video sam kako joj se stomak kao da pomera, kao kad vam igra misic, samo sto je bilo dosta sporije, i nemogu da verujem sta gledam, i bez bilo kakvog dodira ili fizickog kontakta joj je namestila zeludac, i od tad je dobro, tako isto moj rodjak je imao slucaj... a znam isto da mi je baba skidala bradavice sa ruke kad sam bio mali, isto nesto tako prica sebe u ruku baja, i posle 5 dana pootpadaju sve same, ajde mi objasni kako to leba ti, ako ti imas bolje objasnjenje, isto jedno od slicnih stvari je da sam licno svedocio u selu kao neka baba bajala kravi da nemoze da da mleko, ja poceo da se smejem, ovi moji se primili baba i deda, i poceli oko krave da se cimaju, ja ih ubedjivao da se neglupiraju jer je to samo po sebi glupost..da bi 2 meseca posle, krava nije mogla da da kapi mleka, ja licno uzeo da povucem nema i nema sanse, kao da je zapekla pasta na procesoru :))
proslo je tako sto su uradili slican postupak kako je sve i pocelo :///
e aj sad ti budi pametan pa daj zakljucaj, kad se zapitas da li te neko pravi ludim, ali ovo sto sam ispricao dosta ce ti ljudi potvrditi...
dva meseca posle bajanja prestala da daje mleko!?! i ti si ta dva dogadjaja povezao? to je bas neozbiljno! kada se otelila? koliko je bila steona u tom trenutku? mastitis? sta znaci to `potpuno prestala da daje`? umes li ti lepo da muzes? gomila tih prica je potpuno neproverljiva. gomila `tih` ljudi je izuzetno neinteligentna i sklona senzacionalizmu. ma...sve vec znate...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.