Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
KOMUNISTIČKA ZAOSTAVŠTINA: nemate pravo na samoodbranu
STRANA 4 OD 4
sashai Re: The end of story ! 08.06.2013. 14:30 #497205

status: user
broj poruka: 417
Daleko sam od arhitekture, ali onako diletantski mi deluje da piramide uopshte nisu izazov za danasnje struchnjake i mehanizaciju. Naravno da je neverovatno to u koje vreme su pravljene i niko ne zna tacno kako su napravljene. Tvrditi da su ih pravili moljci je zadnja solucija o kojoj mislim a i nikada se nisam udubljivao u sve to. Kao i ti, samo sam izrazio svoje misljenje. Ne zameri.

:: @sasha
:: Ponovicu jos jednom i ovim zavrsavam svaku polemiku na tu temu
:: Imam svoje misljenje i nadam se da imam pravo na to kao sto imam jelte :
:: Sa druge strane rekao sam da ostavljam prostor za svaku mogucnost
:: Kad se dokaze a ne teoretise onda cu da prihvatim saznanje kakvo god da je
::
:: Sa druge strane istorija koju smo mi ucili,ne mislim samo na nasu vec na sveukupnu istoriju je vecim delom pogresna i neistinita.To nadam se da sada vec mnogi znaju..Isto tako je pogresno tumaciti nesto na osnovu te vrste saznanja i biti ubedjen da si upravu.Postavlja se pitanje a sta ako nisi?Sta je starije jaje ili kokoska
:: Da ne idemo presiroko..Dosta sam rekao,mislim da nema potrebe da vise pricam
:: @nexus200
:: Mogu ti reci da se ti postavljas bas onako arogantno i prepotentno
:: Prijatelju niko se nije naucen rodio ..Moj jako dobar prijatelj je arhitekta i taj posao razbija ,rodjak mi je gradjevinac.I sta sad?Da ih pitam da konstruisu i izgrade piramidu? :
:: Aj pozdrav ljudi..Dok se imalo vremena moglo se i pisati.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vidi prijatelju: 08.06.2013. 14:37 #497207

Vidi stvarno. Moja greska. Izvini. Zbunio si me sa Openhajmerom pa sam te olako shvatio. Potpuno si u pravu i idem u cosak da okajem svoje grehe sprocu tebe.

:: Jesi ti toliko ograničen da ne možeš da uočiš deo teksta koji sam ja (ne bukvalno)preveo, i koji se odnosi na suštinu ove cele teme?
:: Džaba si ti sedeo u školi i učio ako si ti istripovao da se moj prevod odnosi na deo teksta koji bi ti želeo da bude...
:: When deciding whether the defendant used reasonable force, consider all the circumstances as they were known to and appeared to the defendant and consider what a reasonable person in a similar situation with similar knowledge would have believed. If the defendant`s beliefs were reasonable, the danger does not need to have actually existed
:: Dečko, ovo je ono na šta se odnosi moj prevod! Nisam pisao na Kineskom pa da prevedem u jednoj rečenici tri pasusa na Engleskom.I da, nisam bukvalno preveo, već sam napisao poentu ovog pasusa tako da bi svi mogli da razumeju suštinu tog zakona! Jel` ti sada jasno
:: Mislim da sada tvoja profesorka može da zaplače, ali od tuge..
:: Ja tebe nisam ničim vređao, a ti se stalno postavljaš kao da ovde pričaš sa debilima. Smanji ego, još malo pa nećeš moći da prođeš kroz vrata sa njim..
:: http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED -
:: :: Morao bi da budes vunderkind da bi ispravljao profesorku i da bi u SEDMOM razredu bio vodic i prevodilac. Ja sam totalno impresioniran. Samo da ponovim primer savrsenog prevoda iz tvog posta od jutros
:: ::
:: :: The People have the burden of proving beyond a reasonable doubt that the defendant used more force than was reasonable to protect property from imminent harm. If the People have not met this burden, you must find the defendant not guilty of crime
:: :: ZNAČI, ISTRAŽIĆE SE SVI ASPEKTI SITUACIJE I SAGLEDATI ONAKO KAKO BI SVAKA RAZUMNA OSOBA MOGLA DA REAGUJE, I ,AKO JE REAGOVANjE OPTUŽENOG BILO RAZUMNO, NIJE POTREBNO DOKAZIVATI DA LI JE STVARNA OPASNOST UOPŠTE I POSTOJALA
:: :: Ako ovo cita, tvoja profesorka place od srece, bless her. Choveche, zasto dozvoljavash da budes u Fetkovoj senci? Samo udri, bolji si od njega. Doduse, da je on rekao da je ispravljao profesorku, verovao bih. Njegovi prevodi su skoro savrseni, a tvoji jako blizu Hiroshime i Nagasakija
neXus2000 ... 08.06.2013. 14:41 #497208

broj poruka: 3351
@Sky

Pa pitaj ih. Slobodno i recice ti da je izvodljivo.
Ti sto su dobili projekat u Americi su isto neki bezveznjakovici, kao i one sto fundiraju da naprave neko istrazivanje. Gde isto B92 ili Blic prenesu vesti oko toga, a ja umiram od smeha na gluposti.

Tipa, `naucnici na univerzitetu tom i tom, istrazivanjem su dosli do zkljucka da zivotinje imaju emocije`.
E takvim ljudima su date pare, da kazu da je nemoguce. Jer bezveznjakovici nisu uspeli. Dok onim pravim ljudima, nece da daju ni cvonjka, jer nisu izasli sa sarenom pricom, koja je zaprepastila debile koji daju pare. Dok jedan govori o sirovoj realnosti, drugi koji su maznuli lovu su ulepsali pricu o istrazivanju toliko samo sto nisu zakacili CGI i lensflare u im recenicama, da im izbiju oci.

Ako te zanima prost nacin dizanja blokova od 20 tona. Postoji princip prenosa preko zupcanika koji ti se zasniva na tvom biciklu, ako ga imas. Prvo tezina se rasporedi da ne optereti mehanizaciju. Drugo, najprostije, postavlja se veliki kolut sa pobijenim kocicima (zupcanik), kojeg vrte ljudi, prenosi se na manji, a manji na jos manji(ako je potrebno) koji dize blok uz kosu strminu. I to nije mozda bila jedna sprava nego dve. I vukli su tako sto su sprave bile sa jedne strane piramide, a blok se vukao sa druge strane, preko cele piramide uz kosinu. Sve ostale finese doguravanja su se radile na spotu. Jbg. nadam se da sam dobro objasnio.
Ne prave se tu procesori, nego prosta gradjevina.

toothless @Nexus: 08.06.2013. 14:47 #497209

broj poruka: 3241
Sve je to lepo, ali odakle toliko stenje i kamenje usred pustinje i kako su transportovali tolike stene na tolikoj udaljenosti, i to po pesku? Ili su im poslali AKS-om iz Evrope? :D

@Sashai: Nadam se da to nije sarkazam pošto više ne mogu da provalim gde si ozbiljan a gde ne....

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G

neXus2000 Re: @Nexus: 08.06.2013. 14:49 #497210

Pa pitaj ih odakle im to kamenje za ostale gradjevine. :D Tako to biva kada ljudi samo zapnu za piramide, a ostale velegradnje unaokolo, ko sisa.
Inace moguce je da su sve to liveni blokovi. Sto ima najvise logike u celoj prici.
A kamenolom, samo se popnes uz Nil, pa brodicima dovuces materijal.

Kao kada lopovu ostavis dragulje na sred stola, a on po mehanizaciji proveri fijoke, sef i jos neki stek, a ne vidi blago na ocigled.

:: Sve je to lepo, ali odakle toliko stenje i kamenje usred pustinje i kako su transportovali tolike stene na tolikoj udaljenosti, i to po pesku? Ili su im poslali AKS-om iz Evrope? :
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED -
toothless @Nexus: 08.06.2013. 15:01 #497213

Ja imam osećaj da je to najveća masovno izrežirana šala na Svetu, slična ovoj:
http://info.5amsolutions.com/Portals/111084/images/mayanjoke.jpg

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G

neXus2000 Re: @Nexus: 08.06.2013. 15:09 #497215

To za vanzemaljce u pomoganju za piramidu? Naravno.
Ja sam prestao da gledam Ancient Aliens uglavnom zbog budalastina. Prva je ova prica da su ljudi glupi bilo sta da grade, a druga je ona ravna planina u Peruu, koliko se secam lokacije, one Naska linije. Kada se kvarcovani proseravao da su vanzemaljci isekli planinu i ucinili je ravnom. Ne samo on, nego i onaj sa smesnim glasicem, sa naocarama. A to je jebeni prirodni fenomen kojeg ima svuda po svetu.

I to govno smo ucili u osnovnoj skoli pri geografiji.

Zato kazem da se proseravaju.

A sad su toliko ispusili sa idejama, da ono sto su pricali po prethodnim serijama, sada razvodnjavaju u novim epizodama. Bar vidim po zapletu, kada vidim da je izasla nova epizoda.

:: Ja imam osećaj da je to najveća masovno izrežirana šala na Svetu, slična ovoj
:: http://info.5amsolutions.com/Portals/111084/images/mayanjoke.jp
sashai Re: @Nexus: 08.06.2013. 17:11 #497237

Nije sarkazam. Uhvatio sam se zadnjeg pasusa na engleskom i mislio sam da se prevod odnosi na njega. No, tjeratjemo se josh, mozda vecheras ako ne bude ispunjavanja brachnih duznosti. Izvini jos jednom sto nisam citao sve sto si napisao nego lupao ko Maximilijan po diviziji.

:: Sve je to lepo, ali odakle toliko stenje i kamenje usred pustinje i kako su transportovali tolike stene na tolikoj udaljenosti, i to po pesku? Ili su im poslali AKS-om iz Evrope? :
:: @Sashai: Nadam se da to nije sarkazam pošto više ne mogu da provalim gde si ozbiljan a gde ne...
toothless @Sashai: 08.06.2013. 21:13 #497284

OK druže, izvinjenje prihvaćeno, drago mi je da smo najzad razrešili problem u komunikaciji. I meni se nekad desi da propustim neku rečenicu u nečijem postu pa pogrešno protumačim komentar. Drago mi je da smo OK i da se ne vređamo zbog bezvrednih i bezazlenih diskusija. Stvarno se trudim da maksimalno poštujem sagovornike iako ne misle isto kao ja, i drago mi je da smo rešili nesporazum bez teških reči jer u suštini imamo slična mišljenja, ali je ova diskusija i dokazala da se svaki zakon može tumačiti različito. Očigledan primer kako verovatno izgledaju i izlaganja suparničkih advokata na suđenjima. Još da nas neko plaća bar upola manje od njih... :)

Nadam se da ćemo se sresti na nekom od budućih okupljanja berzaša pa da ti ispričam događaj o kojem sam pričao, vezano za provalnika u mojoj kući. Poverovaćeš kada čuješ celu priču 100%.
Pozdrav...

EDIT: Verovatno već znaš, ali poreklo izraza koji si upotrebio kaže da Maksim nije skraćeno od Maksimilijan nego je baš Maksim:
http://klubkolekcionara.blogspot.com/2009/11/ko-maksim-po-diviziji.html

PhatPhuck I meni je žao kad `padnem u vatru` pa nekoga uvredim... 08.06.2013. 21:27 #497289

broj poruka: 1886
... Ali, kao neko ko je zaista bio u situaciji da li da ODE I PREBIJE DO INVALIDNOSTI ili čak i UBIJE lokalnog lopova koji mi je KONSTANTNO krao sa dedinog imanja (iako je oženjen nekom mojom rođakom), jer sam bio BESPOMOĆAN da ga drugačije sprečim - NE MOGU a da me ova tematika ne dotiče.

Mene navede da `padnem u vatru` kad neko `solimudi` o `umerenosti` prema provalnicima i lopovima - a pri tom sam doživeo da u mom komšiluku (komšiluku mog dede, na selu) - lopovi vežu matorog penzionera za stolicu i M-U-Č-E njega i njegovu ženu - sve dok taj jadnik nije UMRO.
NARAVNO - lopovi nikada nisu nađeni.
MNOGI u selu sumnjaju da sarađuju sa pandurima - i dele profit od ukradenog.
A jednog jadnog čoveka koji je čitavog radnog veka gubio zdravlje po Francuskoj da bi zaradio penziju i proživeo svoje stare dane na selu, u miru - VIŠE NEMA. I ne samo da ga nema, nego mu je život prekinut na SUROV način - mučenjem.

ZBOG TOG, skoro pa LIČNOG iskustva, UVEK će mi vrlo lako `izbiti osigurač` kad mi neko priča o tome kako prema lopužama i provalnicima treba biti `umeren`, i kako MOJE PRAVO da zaštitim IMOVINU KOJU SAM STICAO RADOM - nema prioritet nad PROMAŠENIM životom majmunske lopuže.

sashai Re: @Sashai: 08.06.2013. 21:31 #497291

Hvala ti. Jednostavno sam preterao, misleci sa razlogom, a ispao sam povrshan. No, pogresi i pametan. Naravno da znam za Maxija, ali hvala sto mislis da to nisam znao :). Bicu manje povrshan od sad, nadalje i ubuduce.

:: OK druže, izvinjenje prihvaćeno, drago mi je da smo najzad razrešili problem u komunikaciji. I meni se nekad desi da propustim neku rečenicu u nečijem postu pa pogrešno protumačim komentar. Drago mi je da smo OK i da se ne vređamo zbog bezvrednih i bezazlenih diskusija. Stvarno se trudim da maksimalno poštujem sagovornike iako ne misle isto kao ja, i drago mi je da smo rešili nesporazum bez teških reči jer u suštini imamo slična mišljenja, ali je ova diskusija i dokazala da se svaki zakon može tumačiti različito. Očigledan primer kako verovatno izgledaju i izlaganja suparničkih advokata na suđenjima. Još da nas neko plaća bar upola manje od njih... :)
:: Nadam se da ćemo se sresti na nekom od budućih okupljanja berzaša pa da ti ispričam događaj o kojem sam pričao, vezano za provalnika u mojoj kući. Poverovaćeš kada čuješ celu priču 100%
:: Pozdrav..
:: EDIT: Verovatno već znaš, ali poreklo izraza koji si upotrebio kaže da Maksim nije skraćeno od Maksimilijan nego je baš Maksim:
:: http://klubkolekcionara.blogspot.com/2009/11/ko-maksim-po-diviziji.htm
toothless @Phat: 08.06.2013. 22:05 #497299

Razumem te potpuno kao i većina ljudi koji žive u Srbiji i kojima je muka od gledanja lopova i raznih ološa koje sudije puštaju na slobodu i pored najtežih krivičnih dela. Nema potrebe da se vređate zbog diskusije koja neće ništa promeniti. Razume Sashai dobro šta ti misliš i svi se mi slažemo da zakoni treba da se menjaju ali je to mnogo veći problem nego što izgleda. Ljudi u Srbiji su razočarani ili bolje reči očajni, svima nama treba ventil za stres, i ja ne zameram nikome ako s vremena na vreme napiše svašta na forumu, ukoliko će mu to pomoći da se bolje oseća. Ovo kažem jer bi neko pomislio da bi se vas dvojica pobili na ulici, a znam da se obojica smejete iza monitora kada ovaj drugi napravi ironičnu ali smešnu opasku na vaš račun. Nadam se da ćemo se sresti na nekom od okupljanja, daće Bog, pa da možda odemo svi na neko jezero na izlet(i pecanje, naravno, pa da vidite kako se leči stres u prirodi...lepše od bilo kog foruma i napušavanja preko tastature.
Nemojte da mi kažete da nemate vremena jer ja radim po ceo dan, nekada i nedeljom, ali jednom u nedelju ili dve nedelje iskoristim ceo dan da odem na reku, jezero i slično, i vratim se psihički 10 godina mlađi. Taj jedan dan niko ne može da mi oduzme, makar padale sekire. :)
Pozdrav za obojicu! :)

PhatPhuck Pozdrav, takođe... I `Božje zdravlje`, što kažu... 08.06.2013. 22:09 #497300

broj poruka: 1886
.....
codeus Re: Re: The end of story ! 08.06.2013. 22:48 #497305

broj poruka: 4054

evo ti malo cinjenica pa iskoristi tu tvoju `logiku`

u keopsovoj piramidi ima preko 2.1 milion blokova rasponu tezine od 2t do 10t .. ima i vecih primerak unutar piramide

posto se piramide nalaze u pustinji .. ako nisi primetio .. odakle im kamen ?

kamenolom odakle su se vadili blokovi nalazi se u iraku valjda .. nekih 800km daleko

kad bi primenio mainstrim objasnjenje za postojanje piramida .. a to je da su je izgradili egipcani za 30godina `robovskog` rada .. primitivnim alatima na bazi bakra i gvozdja ..

jednostavno broj lego kockica i vreme gradnje kaze da je svakih 8 sekundi jedan blok morao biti postavljen na svoje mesto .. znaci da je za 8 sekundi neko porucio blok odredjenih dimenzija .. kamenoresci odrezali iz stene i uglacali na meru .. 1000 jakih ludaka je dovuklo kamencic od 10t nekih 800km ... javilo se portiru ... predalo kamen pod brojem tim i tim i dezurni kranista uz navodjenje inzinjera postavio kamencic na svoje mesto ... SVE TO ZA 8 SEKUNDI ..

ima jos poprilicno cinjenica oko piramida ali ... nije mi zanimljivo da ti kazem ..

:: Daleko sam od arhitekture, ali onako diletantski mi deluje da piramide uopshte nisu izazov za danasnje struchnjake i mehanizaciju. Naravno da je neverovatno to u koje vreme su pravljene i niko ne zna tacno kako su napravljene. Tvrditi da su ih pravili moljci je zadnja solucija o kojoj mislim a i nikada se nisam udubljivao u sve to. Kao i ti, samo sam izrazio svoje misljenje. Ne zameri
:: :: @sasha
:: :: Ponovicu jos jednom i ovim zavrsavam svaku polemiku na tu temu
:: :: Imam svoje misljenje i nadam se da imam pravo na to kao sto imam jelte :
:: :: Sa druge strane rekao sam da ostavljam prostor za svaku mogucnost
:: :: Kad se dokaze a ne teoretise onda cu da prihvatim saznanje kakvo god da je
:: :: Sa druge strane istorija koju smo mi ucili,ne mislim samo na nasu vec na sveukupnu istoriju je vecim delom pogresna i neistinita.To nadam se da sada vec mnogi znaju..Isto tako je pogresno tumaciti nesto na osnovu te vrste saznanja i biti ubedjen da si upravu.Postavlja se pitanje a sta ako nisi?Sta je starije jaje ili kokoska
:: :: Da ne idemo presiroko..Dosta sam rekao,mislim da nema potrebe da vise pricam
:: :: @nexus200
:: :: Mogu ti reci da se ti postavljas bas onako arogantno i prepotentno
:: :: Prijatelju niko se nije naucen rodio ..Moj jako dobar prijatelj je arhitekta i taj posao razbija ,rodjak mi je gradjevinac.I sta sad?Da ih pitam da konstruisu i izgrade piramidu? :
:: :: Aj pozdrav ljudi..Dok se imalo vremena moglo se i pisati.
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
cokla hmmmm 08.06.2013. 23:03 #497308

broj poruka: 760
Mozda su gradjene 30god, a mozda i duze: 35 ili 40?
A sad zamisli da imas tovar koji treba da prenes iz mesta A do mesta B sa dva coveka. Treba ti xsec. Za deset takvih tovara ti treba 10xsec za dva radnika. Ali ako imas 10 radnika, treba ti 10x/(10/2)sec=2xsec
Mislim da je ta racunica od 8sec skroz pogresna.
Mislim da bi nam se pravi organizatori izgradnje ili proizvodnje smejali zbog decije logike i razmisljanja
cokla hmmmm 08.06.2013. 23:05 #497310

Mozda su gradjene 30god, a mozda i duze: 35 ili 40?
A sad zamisli da imas tovar koji treba da prenes iz mesta A do mesta B sa dva coveka. Treba ti xsec. Za deset takvih tovara ti treba 10xsec za dva radnika. Ali ako imas 10 radnika, treba ti 10x/(10/2)sec=2xsec
Mislim da je ta racunica od 8sec skroz pogresna.
Mislim da bi nam se pravi organizatori izgradnje ili proizvodnje smejali zbog decije logike i razmisljanja
Mislim da je covek jedno od cuda prirode

I koji je ovo djavo sa duplim porukama?
codeus Re: hmmmm 08.06.2013. 23:14 #497311

broj poruka: 4054

probaj mozak da upotrebis nekad pre nego nesto nazoves decijom logikom ...

:: Mozda su gradjene 30god, a mozda i duze: 35 ili 40
:: A sad zamisli da imas tovar koji treba da prenes iz mesta A do mesta B sa dva coveka. Treba ti xsec. Za deset takvih tovara ti treba 10xsec za dva radnika. Ali ako imas 10 radnika, treba ti 10x/(10/2)sec=2xse
:: Mislim da je ta racunica od 8sec skroz pogresna
:: Mislim da bi nam se pravi organizatori izgradnje ili proizvodnje smejali zbog decije logike i razmisljanja
cokla dobro, nije decija, nego logika malog Perice 08.06.2013. 23:26 #497314

A gde to, molicu lepo, moj mozak nije upotrebljen? To jest, sta sam lose izracunao?

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Powercolor 6870 VW221D LCPower550W

cokla dobro, nije decija, nego logika malog Perice 09.06.2013. 00:03 #497315

A gde to, molicu lepo, moj mozak nije upotrebljen? To jest, sta sam lose izracunao?

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Powercolor 6870 VW221D LCPower550W

sashai Re: Re: Re: The end of story ! 09.06.2013. 00:42 #497318

Ako sam dobro izracunao, radi se o blizu 8 minuta, ne sekundi. No, totalno drvljenje tako da vas pozdravljam.
Uzivajte.

:: evo ti malo cinjenica pa iskoristi tu tvoju `logiku
:: u keopsovoj piramidi ima preko 2.1 milion blokova rasponu tezine od 2t do 10t .. ima i vecih primerak unutar piramide
:: posto se piramide nalaze u pustinji .. ako nisi primetio .. odakle im kamen
:: kamenolom odakle su se vadili blokovi nalazi se u iraku valjda .. nekih 800km daleko
:: kad bi primenio mainstrim objasnjenje za postojanje piramida .. a to je da su je izgradili egipcani za 30godina `robovskog` rada .. primitivnim alatima na bazi bakra i gvozdja ..
:: jednostavno broj lego kockica i vreme gradnje kaze da je svakih 8 sekundi jedan blok morao biti postavljen na svoje mesto .. znaci da je za 8 sekundi neko porucio blok odredjenih dimenzija .. kamenoresci odrezali iz stene i uglacali na meru .. 1000 jakih ludaka je dovuklo kamencic od 10t nekih 800km ... javilo se portiru ... predalo kamen pod brojem tim i tim i dezurni kranista uz navodjenje inzinjera postavio kamencic na svoje mesto ... SVE TO ZA 8 SEKUNDI .
:: ima jos poprilicno cinjenica oko piramida ali ... nije mi zanimljivo da ti kazem ..
:: :: Daleko sam od arhitekture, ali onako diletantski mi deluje da piramide uopshte nisu izazov za danasnje struchnjake i mehanizaciju. Naravno da je neverovatno to u koje vreme su pravljene i niko ne zna tacno kako su napravljene. Tvrditi da su ih pravili moljci je zadnja solucija o kojoj mislim a i nikada se nisam udubljivao u sve to. Kao i ti, samo sam izrazio svoje misljenje. Ne zameri
:: :: :: @sasha
:: :: :: Ponovicu jos jednom i ovim zavrsavam svaku polemiku na tu temu
:: :: :: Imam svoje misljenje i nadam se da imam pravo na to kao sto imam jelte :
:: :: :: Sa druge strane rekao sam da ostavljam prostor za svaku mogucnost
:: :: :: Kad se dokaze a ne teoretise onda cu da prihvatim saznanje kakvo god da je
:: :: ::
:: :: :: Sa druge strane istorija koju smo mi ucili,ne mislim samo na nasu vec na sveukupnu istoriju je vecim delom pogresna i neistinita.To nadam se da sada vec mnogi znaju..Isto tako je pogresno tumaciti nesto na osnovu te vrste saznanja i biti ubedjen da si upravu.Postavlja se pitanje a sta ako nisi?Sta je starije jaje ili kokoska
:: :: :: Da ne idemo presiroko..Dosta sam rekao,mislim da nema potrebe da vise pricam
:: :: :: @nexus200
:: :: :: Mogu ti reci da se ti postavljas bas onako arogantno i prepotentno
:: :: :: Prijatelju niko se nije naucen rodio ..Moj jako dobar prijatelj je arhitekta i taj posao razbija ,rodjak mi je gradjevinac.I sta sad?Da ih pitam da konstruisu i izgrade piramidu? :
:: :: :: Aj pozdrav ljudi..Dok se imalo vremena moglo se i pisati.
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
MaliAbner Re: Re: Re: The end of story ! 09.06.2013. 05:39 #497329

broj poruka: 7779
Hmmm...
Za te piramide me zabole djole...
Inace mozda se ispod peska nalaze dobra nalazista kamena pa ih nisu morali transportovati 800km` cak iz teritorije sadasnjeg Iraka...
Mozda su kamenolomi bilitu na pljuc od piramida, mozda su tada ljudi iskopali veliku rupu da ih kopaju kamen, mozda je gromada poput one Uluru svetinje u Australiji nestala zarad piramida...
Mozda u dom delu sveta tada nije bilo toliko peska kao sad...
Mozda je pesak prekrio sve ono lepo kasnije...

A mozda priamide nisu 100% od peska...

Jednostavno ne secam se da je iko odradio detaljnu geolosku studiju tog regiona...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: evo ti malo cinjenica pa iskoristi tu tvoju `logiku
:: u keopsovoj piramidi ima preko 2.1 milion blokova rasponu tezine od 2t do 10t .. ima i vecih primerak unutar piramide
:: posto se piramide nalaze u pustinji .. ako nisi primetio .. odakle im kamen
:: kamenolom odakle su se vadili blokovi nalazi se u iraku valjda .. nekih 800km daleko
:: kad bi primenio mainstrim objasnjenje za postojanje piramida .. a to je da su je izgradili egipcani za 30godina `robovskog` rada .. primitivnim alatima na bazi bakra i gvozdja ..
:: jednostavno broj lego kockica i vreme gradnje kaze da je svakih 8 sekundi jedan blok morao biti postavljen na svoje mesto .. znaci da je za 8 sekundi neko porucio blok odredjenih dimenzija .. kamenoresci odrezali iz stene i uglacali na meru .. 1000 jakih ludaka je dovuklo kamencic od 10t nekih 800km ... javilo se portiru ... predalo kamen pod brojem tim i tim i dezurni kranista uz navodjenje inzinjera postavio kamencic na svoje mesto ... SVE TO ZA 8 SEKUNDI .
:: ima jos poprilicno cinjenica oko piramida ali ... nije mi zanimljivo da ti kazem ..
:: :: Daleko sam od arhitekture, ali onako diletantski mi deluje da piramide uopshte nisu izazov za danasnje struchnjake i mehanizaciju. Naravno da je neverovatno to u koje vreme su pravljene i niko ne zna tacno kako su napravljene. Tvrditi da su ih pravili moljci je zadnja solucija o kojoj mislim a i nikada se nisam udubljivao u sve to. Kao i ti, samo sam izrazio svoje misljenje. Ne zameri
:: :: :: @sasha
:: :: :: Ponovicu jos jednom i ovim zavrsavam svaku polemiku na tu temu
:: :: :: Imam svoje misljenje i nadam se da imam pravo na to kao sto imam jelte :
:: :: :: Sa druge strane rekao sam da ostavljam prostor za svaku mogucnost
:: :: :: Kad se dokaze a ne teoretise onda cu da prihvatim saznanje kakvo god da je
:: :: :: Sa druge strane istorija koju smo mi ucili,ne mislim samo na nasu vec na sveukupnu istoriju je vecim delom pogresna i neistinita.To nadam se da sada vec mnogi znaju..Isto tako je pogresno tumaciti nesto na osnovu te vrste saznanja i biti ubedjen da si upravu.Postavlja se pitanje a sta ako nisi?Sta je starije jaje ili kokoska
:: :: :: Da ne idemo presiroko..Dosta sam rekao,mislim da nema potrebe da vise pricam
:: :: :: @nexus200
:: :: :: Mogu ti reci da se ti postavljas bas onako arogantno i prepotentno
:: :: :: Prijatelju niko se nije naucen rodio ..Moj jako dobar prijatelj je arhitekta i taj posao razbija ,rodjak mi je gradjevinac.I sta sad?Da ih pitam da konstruisu i izgrade piramidu? :
:: :: :: Aj pozdrav ljudi..Dok se imalo vremena moglo se i pisati.
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs